QUOTE(Carola @ 2015 05 14, 09:36)
Tai vat, gyvenimu pasidžiaugt kol kas sekasi, bet dėl prasmės čiuopimo nesu tikra, o vat dėl beprasmybės apčiuopimo - jokių abejonių, ir įkyriai pasikartosiu - jis labai baisus.
gyvenimu pasidžiaugti aš moku ir net drįsčiau teigti kad moku kartais labiau nei nedepresuojantys "normalūs" aplinkiniai. ir smulkmenomis moku. ir šiaip jau objektyviai atsistojusi pries faktą "mano gyvenimas" aš jį vertinu, džiaugiuosi ir dėkoju tiek dievam, tiek likimui tiek žmonėm aplinkui. tokia apskrita sąvoka kaip mano gyenimas - man tinka, patinka ir esu laimingas žmogus. mane neramina viena detalė šioje delionėje ir kaip aš su ja nesusitvarkau. jei detalės negali pakeisti, sako keisk požiūrį. bet man tas sunkiai sekasi. tai kai aš skundinėjuosi, galima pagalvoti, kad aš nevertinu visų kitų detalių. bet aš vertinu, džiaugiuosi ir galiu ištisai bučiuoti žemę ar ką tik norit už tai ką turiu.
beprasmybė irgi bendrąja prasme taip- bet jei skaidaisi tai tų prasmių kasdienių yra. galų gale kad jau likimas lėmė gyventi tai tą gyvenimą šiek tiek galima ir suprasminti, kažkaip tą globalų beprasmybės jausmą sumažinti. man net tas beprasmiškumo suvokimas atėjo tik tada kai prasidėjo nerimai ir pergyvenimai. iki tol nemaniau kad gyvenimas yra beprasmiškas. ir nebuvo taip kad pirma kiltų mintis kad jis beprasmiškas, o tada nerimai. atvirkčiai gavosi. nes ėjau į šviesią ateitį, o kai jau atėjau..pamačiau kad tai ne tas ką sau piešiau. bet visada turėjau ko laukti, buvo etapai, buvo aiškus žinojimas. kai viskas įvyko, sustojau prie taško -kur platūs vandeny, jokių aiškių tikslų ir aš pasimečiau, kaip skęstanti ėmiau panikuoti.