Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

Na, žiūrint kokio artimumo tie artimieji smile.gif.
Gal ir nereik sakyt bent kol kas...
Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2015 05 20, 21:46)
Nežinau kaip net paaiškint smile.gif gal tarp žmonių visai negalėjau būt, nebuvo jėgų apsipirkinėt. Arba gulėjau kaip rastas, arba nuvažiuodavau iki pardės, galvą ant vairo, pabliaunu ir atgal... Nu bet nebuvo kad badautume, kažkaip buvo ta riba tokia viduj, kad kai jau BŪTINAI reikėdavo, tai nueidavau.

Kur aš tai mačiau...
Man vis kai būsena paūmėja, tarytum kas atima ir fizines jėgas. Būna, autobuse sėdžiu galvą nuleidus ir prilaikydama ją ranka. Kaip kokia kankinė, bet man dzin. Dabar jau nebelabai. Užtenka atsiremt į atlošą (kartais į langą užsimerkus), galiu ir pastovėt, jei reikia - kvailai skamba, bet man būna, kad NEGALIU. Esu autobuse ant laiptų prisėdusi, kai nebuvo kur... Aišku, žmonėms atrodo, kad čia fiziškai damai kažkas blogai - alpti princesė ėmė, ar kas. Būna, ir kalbėt sunku. Būdavo, į parduotuvę, visai šalia namų išsiruošiu, tik kai neatidėliotina, alkis rimčiau prispaudžia. Ir tai, - valgyti noriu, pvz., 14val., tai geriausiu atveju 18 "išsiruošdavau" į parduotuvę.
Atsakyti
o aš šiąnakt po ilg ilgo laiko mamą susapnavau.....paskui ją pametėm. ir toks jausmas - vis tiek kažkada sugrįš, atsiras. Tai perkėliau į tai, kad tikrai aš ją susitiksiu, mes susitiksim, toks tikras žinojimas, ir dzin kūno mirtis.

Žinau, kad tiriausiai ne veltui prisisapnavo, atvyko manęs pasveikinti.

Apsižliumbsiu.

Laikykitės visos, kurioms sunku, baisu, kurioms geriau... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2015 05 19, 19:34)
Ai, banguojanciai. Jau buvo etapas, kai visai gerai buvo. Dabar ir vel tas prakeiktas nerimas lenda. Einu prisiversdama I sporto sale, stacionara, tai zymiai po to geriau pasijauciu. Uzkniso jau, toks jausmas, kad tokia busena bus visada, tfu.

Tikėkimės, kad vėl tas etapas ateis.

Xanax gersiu iki bizelio 1. o toliau kas - xana? biggrin.gif

Man nebebeūna taip, kaip rašė Night - arba nuo nerimo kratausi aute, pardėj ar dar kur (imčiau blogumą, silpnumą, apatiją, dar ką, tik ne jį verysad.gif ), arba būna fiziškai labai blogai - dažnai po stipraus nerimo periodo savaitės....

vakar aš jaučiausi daugmaž normali, gaudau akimirkas, pusdienius ir kaifuoju, kai tik geriau. džiaugiuos, kai vaikai neišėda, kai užtenka kantrybės ir nenueinu iki priepuolių, pastaruoju metu nekart buvo....Dieve, padėk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Septynstygė: 21 gegužės 2015 - 07:00
Sveikos,uzsirasiau pas psihus smile.gif ,tik kitai sav laisvos vietos doh.gif
Zodziu sedek ir lauk,bet as savimi didziuojuosi,kad uzsirasiau ir rupinuosi savo sveikata,bla bla bla smile.gif
Valgau raminamuosiuos nu ir laukiu kitos sav unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylinti_mamyte @ 2015 05 20, 20:03)
Suprantu,kad tai ne depresijos simptomas,bet,pvz buna zmonem dainoje dainuoja viena,o girdi visai kita.
Pasakysiu aisku,tik kazin ar nepaguldys niekur ir pan..kad vaiko neatimtu unsure.gif ,psiham gi negalima vaiku auginti  unsure.gif
Gal raminamuju kokiu ir miegucio.
As jau  kuri uscenariju kai man diagnozuoja sizofrenija ir uzdaro su visam i psihushke..  bigsmile.gif kazkaip nevilioja tokios perspektyvos,aciu Nidulia.

Nu neuzdaro I psixuske su visam jei near zmogus agresyvus ar nesuvaldomas, namie juk skiria gydyma.

QUOTE(Mylinti_mamyte @ 2015 05 20, 22:14)
4u.gif

Man tai tokia nestabili nuotai,gali po simtus kartu per diena keistis..ir pati nuo to kenciu.
As galiu bendrai neuroleptika isgerti unsure.gif ir eiti miegoti,nes visu tu grupiu vaistu turiu arba raminamuju,o ryt pas psihus keliauti teks jau.
Man baisiausia kaip artimiesiems pasakyti,kad kazka ten girdejau ir pan,nepatikes gi  smile.gif

Nieko ir nesakyk artimiesiems, daktarei viska ispasakok kuo smulkiau, kad galetu kuo tiksliau gydyma skirti.
O tai tu dar net nebuvusi pas gydytoja ir negavusi gydymo, zsiimi savigyda? Zinok, nusivaziuosi jei nebus skirtas normalus gydymas.

QUOTE(Septynstygė @ 2015 05 21, 07:56)
Xanax gersiu iki bizelio 1. o toliau kas - xana? biggrin.gif

Neturetu buti xana, tik keista, kad ilgai grojantis Xanax taves nenuramino. O tau gydytoja niekada nesiule nuotaikos stabilizatoriu/neuroleptiku. Pvz olanzapinas (zyprexa) is pirmos tabletes nuima ikyrias mintis, nerima, nuotaiku kaita, apatija, suicidines mintis.

Night13, dienos stacionare kasdien vyksta ivairus uzsiemimai. Kuno judesio terapija, grupine psichoterapija, uzimtumas, relaksacija, filmu terapija ir dar kazkas. As vaikstai I savipagalbos grupe, psichoterapijos grupe ir kuno judesio terapija. Po pastarosios tai tiesiog atsigaunu, tarsi pakeicia kas mane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 gegužės 2015 - 14:21
Laba,Nidulia smile.gif savigyda,nes tik kita sav priimti gali doh.gif
Va isgeriau raminamuju katik tai plaukiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylinti_mamyte @ 2015 05 21, 18:15)
Laba,Nidulia  smile.gif  savigyda,nes tik kita sav priimti gali  doh.gif

Maisto kazin kodel po vaistu nuryti negaliu doh.gif ,jau nebepirmas kartas..spazmuoja,atordo noriu valgyti arbatos isgerti,o nuryti neaina..na kas per nesamone doh.gif ,vyduriai kieteja ir pykino sia sav ziauriai..oj nezinau,vaikui irgi su viduriais nekas,abudu siandien stenejom wc doh.gif ir vaikui nezinau,kaip vidurius tvarkyti jau viskas isbandyta,gal vel probiotiku pagerti,nes kokio kefyro ir pan negeria nors tu ka. smile.gif
Taigi pavalgyti net negaliu,isijungiau filma ir ziopsosiu,man geriausias relaxsas smile.gif ,lelius miega,nezinau ar ilgam..tikiuosi jau nakciai rolleyes.gif tai paziopsos mama filma ax.gif
Mija82 del tu ehoskopiju tai dare pries metus,nemanau,kad vel siustu darytis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylinti_mamyte: 21 gegužės 2015 - 18:40
QUOTE(Mylinti_mamyte @ 2015 05 21, 19:15)
Laba,Nidulia  smile.gif  savigyda,nes tik kita sav priimti gali  doh.gif

Nu tu pavara. Kodel anksciau nesikreipei i gydytoja? Manei, kad tau nieko baisaus ir pati susidorosi? Kai jau pakliusi pas gydytoja, nepamirsk viska papasakoti ir apie tuos pauksciukus.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 05 21, 18:38)
Nu tu pavara. Kodel anksciau nesikreipei i gydytoja? Manei, kad tau nieko baisaus ir pati susidorosi? Kai jau pakliusi pas gydytoja, nepamirsk viska papasakoti ir apie tuos pauksciukus.

Taigi siandien viel man tie pauksciai biggrin.gif viskas ok jei ne tie pauksiciai isgirstu rodos nekalba jie tos frazes,nu bet pradedu prisiminti ka vakar sake ir vel girdziu kaip ta pati sako..nznau cia fantazija mano tokia ar ka? Pasakysiu,baisu su tokiais draugeliais uz lango rolleyes.gif
Ir man irdomiai nuo somatiniu skausmu ir israisku viskas prasidejo,vemymas,pykinimas,sleikstulis,duju kaupimas,paskui jau asaros,bliovimai,o vakar jau paukstukai biggrin.gif aj dar sapnai labai kosmariski pradejo sapnuotis pries sav,tai jau puikiai suprantu,kad psihika kencia ir nori,kad ja pagydytu.
Atsakyti
Mamyte, o kas tau raminamuosius išrašo ir AD?

Šaunuolė, kad užsirašei. Nu bet kaip tau viskas į somatinius reiškinius pereina.
Atsakyti
Sveikos visos,

Papasakosiu apie savo nuotykius. Gal tokia mano prigimtis, genai, gal keletas metų sunkių ligonių slaugymo privedė prie to kad pykindavo ir vemdavau po 3-4 dienas per savaitę. Širdis makalavosi, spaudimas užkildavo nuo menkiausio nuovargio, pusė galvos svaigo. Buvo nemiga ir dirglioji šlapimo pūslė, rankos drebėjo- sriubos negalėdavau valgyti. Buvo net taip, kad žiūrėdama i puokštes kompiuterio ekrane jausdavau jų kvapą.
Pasitaikė gera psichiatrė. Iš pradžių gydė keletą mėn. gydė tranksenu, eglonyliu, kad geriau pasijusčiau. Pagrindinis vaistas kurį keletą metų turėjau gerti maksimaliom dozėm buvo serotonino tvarkytojas. Dabar jau mažiname dozę. Gal ateis laikas, kai nereiks visai.

Šitą postą nusprendžiau parašyti, kai paskaičiau Mylinčios mamytės žinutę apie paukštelius. Taigi tau paukšteliai o man kvepėjo gėlės iš ekrano.
Nežinau, kuo būtų pasibaigę man, jei bebūčiau gydžiusis. Tikriausiai būtų buvę blogai ir man ir šeimai.
Jei leidžia galimybės Mamytė gal gali nueiti pas kokį privatų psichiatrą ar psichologą, kad bent kiek paaiškėtų jos situacija. Nevisada pavyksta iš karto rasti gerą gydytoją (kaip ir kitose srityse) Poliklikikose paparastai būna ilgos eilės. Bet daugelis vaistų kompensuojami, o kadangi gydytis tenka ilgai, tai susitaupo.
NEsikankinkite , gal galima pasigydyti.
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2015 05 21, 20:25)
Sveikos visos,

Papasakosiu apie savo nuotykius. Gal tokia mano prigimtis, genai, gal keletas metų sunkių ligonių slaugymo privedė prie to kad pykindavo ir vemdavau po 3-4 dienas per savaitę. Širdis makalavosi, spaudimas užkildavo nuo menkiausio nuovargio, pusė galvos svaigo. Buvo nemiga ir dirglioji šlapimo pūslė, rankos drebėjo- sriubos negalėdavau valgyti. Buvo net taip, kad žiūrėdama i puokštes kompiuterio ekrane jausdavau jų kvapą.

Labas 4u.gif

O kaip gali svaigti pusė galvos, čia aš be ironijos klausiu.
Atsakyti