Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai ir cukinijos

QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 18, 09:10)
bandysim, eksperimentuosim smile.gif

Valio, aš prieš kelis metus irgi bandžiau eksperimentuoti prisiskaičius rusų patarimų. Man viskas labai gražiai sekėsi iki penktos dienos. Pagal rusų patarimus po ketvirtos dienos reikia nugnybti arbūzo daigą apačioje po skiepo, kad jis nebesimaitintų savo šaknim, o pradėtų gyventi iš moliūgo.
Aš to nepadariau ir man visi arbūzų daigai ant penktos šeštos dienos staigiai kaip susitarę užsilenkė, nebebuvo ko gelbėti.
Sakiau kitąmet pakartosiu eksperimentą, bet likau be sodo sklypo ir visos daržininkystės.
Laikysiu už jus kumščius:)
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 05 19, 18:36)
Ar jau lauk sodinat arbuzus , moliugus? as viena issodinau ,ale mysliju ar kitus jau sodint  g.gif

Cukinijas issodinau siandien, moliugus sia sav. zadu sodinti, arbuzu ne, palauksiu birzelio

QUOTE(linaslinelis @ 2015 05 19, 20:35)
Valio, aš prieš kelis metus irgi bandžiau eksperimentuoti prisiskaičius rusų patarimų. Man viskas labai gražiai sekėsi iki penktos dienos. Pagal rusų patarimus po ketvirtos dienos reikia nugnybti arbūzo daigą apačioje po skiepo, kad jis nebesimaitintų savo šaknim, o pradėtų gyventi iš moliūgo.
Aš to nepadariau ir man visi arbūzų daigai ant penktos šeštos dienos staigiai  kaip susitarę užsilenkė, nebebuvo ko gelbėti.
Sakiau kitąmet pakartosiu eksperimentą, bet likau be sodo sklypo ir visos daržininkystės.
Laikysiu už jus kumščius:)

va dabar tai susibalamutinau. Idomu kodel, nes skaiciau, kad pradeda arbuzo stieba gnaibyti, uzsilenka, cia rusu forume taip rase, tai as is vis galvojau negnybti( ten ne is karto gnybiasi, o per kelias dienas, po truputi traisko arbuzo kota), masciau, kad butu dviguvos saknys, kaip ir geriau,o dabar... sad.gif Idomu, kodel reikia arbuzo kota butinai gnybti g.gif Zinau, kad skiepijant pomidorus, palieka specialiai, dvigubas saknis, gauna geresni maitinima, tai cia vadinasi ne tas pats? Ech,... turbut nesigaus mums nieko...Na, bet busiu bent pabandzius smile.gif
Atsakyti
Vat ir man įdomu.
Kadangi nieko neužauginau, tai bepigu dabar patarinėti. Bet faktas, kad pas mane iki tol stovėję visi su šypsenom užsilenkė kitos dienos bėgyje. Turėjau keturis ar penkis daigus. Tiesa, aš dar moliūgų veisles buvau pagal ruso patarimus išsirinkusi tam tikras, nebepamenu. Ten ir moliūgų veislė ne bet kokie tinka. ta prasme, galima imti bet ką, bet tas žmogus daugybę eksperimentų turėjo ir pavyzdžiais grindė savo pastebėjimus.

Moliūgus atgal apibintavau ir pasodinau:) Pjūvio vieta suaugo, gavosi toks randas neblogas, vis atrodė ant vėjo, kad nulušsmile.gif Bet ir moliūgų neturėjau, nes pasodinau velėnoje ir po slyvom:) Sraigės padėkojo:) Padaržininkavau, taip sakant.
mano pradinis rusų forumas buvo dacha wcb ru.
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2015 05 19, 21:22)
Vat ir man įdomu.
Kadangi nieko neužauginau, tai bepigu dabar patarinėti. Bet faktas, kad pas mane iki tol stovėję visi su šypsenom užsilenkė kitos dienos bėgyje. Turėjau keturis ar penkis daigus. Tiesa, aš dar moliūgų veisles buvau pagal ruso patarimus išsirinkusi tam tikras, nebepamenu. Ten ir moliūgų veislė ne bet kokie tinka. ta prasme, galima imti bet ką, bet tas žmogus daugybę eksperimentų turėjo ir pavyzdžiais grindė savo pastebėjimus.

Moliūgus atgal apibintavau ir pasodinau:) Pjūvio vieta suaugo, gavosi toks randas neblogas, vis atrodė ant vėjo, kad nulušsmile.gif Bet ir moliūgų neturėjau, nes pasodinau velėnoje ir po slyvom:) Sraigės padėkojo:) Padaržininkavau, taip sakant.
mano pradinis rusų forumas buvo dacha wcb ru.

Jo, reikia skiepyti i ilgamoliuga lagenarija, taip ir padarem, ale kaip ta moliuga auginot, ji gi reikia pjauti, ai, zodziu, nebezinau, tegul diedas zaidzia toliau, bet itariu, kad liksiu symet be arbuzu biggrin.gif
Bandysiu dar ta foruma paanalizuoti, gal kazkas pasikeite, patobulejo per ta laika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 20, 07:02)
Jo, reikia skiepyti i ilgamoliuga lagenarija, taip ir padarem, ale kaip ta moliuga auginot, ji gi reikia pjauti, ai, zodziu, nebezinau, tegul diedas zaidzia toliau, bet itariu, kad liksiu symet be arbuzu biggrin.gif
Bandysiu dar ta foruma paanalizuoti, gal kazkas pasikeite, patobulejo per ta laika 

Jo jo, lagenarija, bet susiraskit tikslų lotynišką pavadinimą, nes yra ne viena lagenarija. Aš siunčiausi sėklas iš estų seemnemaail, nes Vilniuje tuo metu nieko neradau. Betgi skiepija ir į kitus moliūgus.
Kad pačio moliūgo nieko nepjoviau, tiksliau net nežinojau, kad reikia pjauti, gal ne taip jus supratau. Skiepijant įpjoviau, žinoma, apvyniojau, kap ir jūsų nuotraukoje, po to niekur peiliuku nebesišvaisčiau, nes pasaka ties penkta diena pasibaigė.
O ilgiau nei keturis dienos aš irgi buvau palikusi su ta mintim, kad dvejos šaknys geriau nei vienos. Ir prašoviau. Dabar irgi ant penktos dienos lengvai palaipsniui patraiškyčiau arbūzo kotelį. Reik žiūrėt individualiai pagal situaciją.

Kadangi pakutyje moliūgėlių tik penkios sėklos, aš jų atskirai dar daugiau pasisodinau, tipo užsiauginsiu ir kitiems metams daugiau sėklų turėsiu skiepijimui. Ir sodinau trijose skirtingose vietose. Dviem krūmams leidau lipti į viršų, nes tipo tie buteliukai vijokliniai. Vien žo nemačiau nei žiedų nei tų buteliukųsmile.gif

Labai už jus džiaugiuosi, lauksiu rezultatų, turi gi kažkam pasisekti. Tas skiepijimas visiškai nesudėtingas, reik atmušti akį ir rankelęsmile.gif kad man nepasisekė, neturi būti jums joks rodiklis.
turiu dar dvidešimt pakučių užsilikusių įvairių rūšių moliūgų, tyliai braukiu ašarą, kai rudenį čia derlius renkate ir Yerena ką skanaus kepa:)

Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2015 05 20, 09:08)
Jo jo, lagenarija, bet susiraskit tikslų lotynišką pavadinimą, nes yra ne viena lagenarija. Aš siunčiausi sėklas iš estų seemnemaail, nes Vilniuje tuo metu nieko neradau. Betgi skiepija ir į kitus moliūgus.
Kad pačio moliūgo nieko nepjoviau, tiksliau net nežinojau, kad reikia pjauti, gal ne taip jus supratau. Skiepijant įpjoviau, žinoma, apvyniojau, kap ir jūsų nuotraukoje, po to niekur peiliuku nebesišvaisčiau, nes pasaka ties penkta diena pasibaigė.
O ilgiau nei keturis dienos aš irgi buvau palikusi su ta mintim, kad dvejos šaknys geriau nei vienos. Ir prašoviau. Dabar irgi ant penktos dienos lengvai palaipsniui patraiškyčiau arbūzo kotelį. Reik žiūrėt individualiai pagal situaciją.

Kadangi pakutyje moliūgėlių tik penkios sėklos, aš jų atskirai dar daugiau pasisodinau, tipo užsiauginsiu ir kitiems metams daugiau sėklų turėsiu skiepijimui. Ir sodinau trijose skirtingose vietose. Dviem krūmams leidau lipti į viršų, nes tipo tie buteliukai vijokliniai. Vien žo nemačiau nei žiedų nei tų buteliukųsmile.gif

Labai už jus džiaugiuosi, lauksiu rezultatų, turi gi kažkam pasisekti. Tas skiepijimas visiškai nesudėtingas, reik atmušti akį ir rankelęsmile.gif kad man nepasisekė, neturi būti jums joks rodiklis.
turiu dar dvidešimt pakučių užsilikusių įvairių rūšių moliūgų, tyliai braukiu ašarą, kai rudenį čia derlius renkate ir Yerena ką skanaus kepa:)

As kai aiskinausi, tai galima i bet koki moliuga, ale skiepyja butent i tuos, nes ju kotai panasaus storio, zodziu, ta pati svorio kategorija biggrin.gif Bandys viena arbuza dar kitokiu budu skiepyti, i normalu moliuga" sunkiasvori", bet kitaip, i vidu skiepa leis, tai ten viskas aisku bus is karto, saknis viena, galvos moliugo nebus is karto, vietoj jo, isodinsim arbuza, tai jei uzsilenks, tai greitai, nereikes vilciu deti smile.gif
Uz keliu dienu reikes moliugo galva nusukti, nu cia jau jauciu prasides linksmybes, arba- arba

Skiepyti tikrai nesudetinga, ale kad veliau nenori gyventi. Ir neaisku kame bedos, ar cia del tos paliktos dar vienos saknies, ar del kitu priezasciu. Tiesa, vienas skiepa pramove, moliugas nuglebo is karto, po 10 min, palikau as ta pora, nes arbuzas gyvas iki siol, nemetu, ziuresiu, kas toliau bus
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 20, 09:46)
As kai aiskinausi, tai galima i bet koki moliuga, ale skiepyja butent i tuos, nes ju kotai panasaus storio,

nea, skiepija į lagenariją, nes jų šaknų sistema galingesnė ir neserga ten kažkokiu šaknų puviniu, ne tokia jautri sausroms ir t. t. O derlius didesnis. Olandai šiltnamiuose skiepija agurkus į "Figolistovaja tykva", nes moliūgas neserga fuzarioze, šiltnamiams, matyt, aktualu.
Juk kam skiepyti arbūzus, jei jie sklype auga be problemų. O skiepija, jei žemė netinkama arbūzams, esant per didelei drėgmei šaknys pūva. Aš gavau arbūzams vietos šalia balos, kur moliūgai žiauriai gerai derėjo, bet arbūzams ten būtų šakiai. Finale nesigavus eksperimentams aš ten susodinau apie 20 arbūzų ir 10 melionų, bet valgėm tik vieną melioną. O moliūgų buvo tiek, kad gyvūnijai teko sušerti.
Aš jums į až pora rusiškų nuorodų nusiųsiu.
Atsakyti
As vakar jau pasodinau savo moliugelius. Nes jau skurst pradejo indeliuose.... nu bus salnu apsals bet gal nenumirs. Siaip visad sodindavau savaite anksciau. Bet sie metai tokie keistoki...
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2015 05 25, 06:03)
As vakar jau pasodinau savo moliugelius. Nes jau skurst pradejo indeliuose.... nu bus salnu apsals bet gal nenumirs. Siaip visad sodindavau savaite anksciau. Bet sie metai tokie keistoki...

Aš tai kantriai laukiu. Butternutus tik susišaudymas šiltnamy po pomidorais aukštaūgiais.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2015 05 25, 07:03)
As vakar jau pasodinau savo moliugelius.

Sodinsiu irgi į lauką , gelsta skilčialapiai , per mažai maistelio jau. O kokiais atstumais sodinat moliūgus ir arbūzus ? Po 1m užteks ? user posted image
Atsakyti
QUOTE(RZK @ 2015 05 25, 08:02)
Sodinsiu irgi į lauką , gelsta skilčialapiai , per mažai maistelio jau. O kokiais atstumais sodinat moliūgus ir arbūzus ? Po 1m užteks ? user posted image

Kas metrą. Aš tai tręšiu, tegul dar dvi savaites šiltnamy patupi. Naktį pas mus.krenta iki 5C, kankinsis.
Atsakyti
ar jau pavėlavau su arbūzų sėja? help.gif help.gif

pasakykit, a unsure.gif
Atsakyti