Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai ir cukinijos

QUOTE(yuki @ 2015 05 25, 17:10)
ar jau pavėlavau su arbūzų sėja? help.gif  help.gif

pasakykit, a unsure.gif

kaip ir truputuką pavėlavot. Bet pernai kažkiek arbūzų sėjau birželį, ir užaugo, ir derėjo. Na, kiek vėliau, bet vis tiek derlius buvo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 25, 19:11)
kaip ir truputuką pavėlavot. Bet pernai kažkiek arbūzų sėjau birželį, ir užaugo, ir derėjo. Na, kiek vėliau, bet vis tiek derlius buvo.

4u.gif širdingai aciuks.gif

bandau ir aš tuomet notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 25, 18:11)

O man idomu kokio dydzio dabar pas Jus ir kitas profes arbuzai ir melionai. Sejau kartu su visom, bet paskutiniu metu laikiau siltnamy, o naktys tai saltos... dabar susigriebiau kad birzelis ant nosies, o dauguma daigu su vienu tikru lapu stovi kaip ibesti. Kaip ir mazoki... g.gif
Atsakyti
Gal kas kokį atliekamą arbūzą, ar melioną turit - priglausčiau 4u.gif
Vilnius
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2015 05 25, 20:45)
O man idomu kokio dydzio dabar pas Jus arbuzai ir melionai.

maži pas mane smile.gif Irgi su vienu lapu. Irgi šiltnamyje indeliai stovi.
Pats tas. Vis tiek anksčiau nei po dviejų savaičių nesodinsiu. Užaugs.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 25, 21:29)
maži pas mane  smile.gif  Irgi su vienu lapu. Irgi šiltnamyje indeliai stovi.

Aciu, truputi ramiau smile.gif dar vienas klausimas, ar dengiat agro pasodine? turiu dvi savaites pasiruosti... ir dar galvoju, o jei melionus kaip paprikas kokias agro tuneliuke augint ir palikt. pagenet, galus atidengt vabzdziams ir palikt visai vasarai. gal kas bandet?
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2015 05 25, 22:43)
jei melionus kaip paprikas kokias agro tuneliuke augint ir palikt. pagenet, galus atidengt vabzdziams ir palikt visai vasarai. gal kas bandet?

auginau pernai melionus ir arbūzus kartu su paprikom tuneliuke. Plėvelė ant viršaus iki pusės visada nudengta byvo, o galai iš agro. Derėjau man geriau nei šiltnamy tarp pomidorų. Tik veislė paprasta Melba, todėl neįspūdingas dydis.
user posted image
Atsakyti
Melionus ir arbūzus dengiu būtinai - agro ant lankų. Nuimu tik kai vasara įsivažiuoja ir žydėti ima. Ypač gerai pirmom dienom, kol augalai iš šiltnamio gležni ir pasitaiko vėjuotos dienos.
Šįmet dar planuoju į duobes pakloti sluoksnį (7-10 cm) smulkios žolės, kad šaknims šilčiau būtų.
QUOTE(lota @ 2015 05 25, 21:43)
dar vienas klausimas, ar dengiat agro pasodine? turiu dvi savaites pasiruosti... ir dar galvoju, o jei melionus kaip paprikas kokias agro tuneliuke augint ir palikt. pagenet, galus atidengt vabzdziams ir palikt visai vasarai. gal kas bandet?

Atsakyti
arbūzų tai niekad nedengiu. Auga ir nedengti.
Atsakyti
Aciu atsakiusioms, nusprendziau dengt smile.gif
dar klausimas, ar melionai leidzia saknis zeme besidriekdami? turiu nemazai tokios juodos pleveles, kurioje braskes augina, galvoju gal melionams tiktu, vis ravet maziau...gal kas bandet? ir kiek mazdaug vietos palikt melionui? arbuzui isskaiciau kad metro i abi puses reikia, melionui gal maziau?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 25, 22:29)
maži pas mane  smile.gif  Irgi su vienu lapu. Irgi šiltnamyje indeliai stovi.

patikėjau unsure.gif pas mane tai tikrai tik su vienu lapu,stena antrąjį wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2015 05 26, 20:25)
ar melionai leidzia saknis zeme besidriekdami?

ne.
Papildyta:
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 05 26, 20:30)
patikėjau unsure.gif pas mane tai tikrai tik su vienu lapu,stena antrąjį wub.gif

tie, kur pasėti šiltnamyje, tikrai su vienu smile.gif Melionai, kur namie sėjau ir augo, didesni.
Atsakyti