Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai ir cukinijos

QUOTE(Avijacija @ 2015 06 09, 06:20)
Nu ar buvo pas ka siandien salna?

nu lyg ir ne, bet rytas tai LABAI GAIVUS biggrin.gif
Atsakyti
Issodinau cukinijas ir moliugus pries pora savaiciu i lauka. Salnu pas mus nebuvo, bet man jie negraziai atrodo- lapai labai sviesiai zali beveik geltoni. Kazin ar del temperaturos cia taip ar jiems ko truksta ? Bet visa kita auga puikiai, darzo zemei pirmi metai , uzveztas kompostinis juodzemis unsure.gif gal vistik trasu duot g.gif
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 06 09, 14:08)
Issodinau cukinijas ir moliugus pries pora savaiciu i lauka. Salnu pas mus nebuvo, bet man jie negraziai atrodo- lapai labai sviesiai zali beveik geltoni. Kazin ar del temperaturos cia taip ar jiems ko truksta ? Bet visa kita auga puikiai, darzo zemei pirmi metai , uzveztas kompostinis juodzemis unsure.gif  gal vistik trasu duot g.gif

Mano cukinijų ir patisonų lapai irgi šviesiai žali.Prieš kelias dienas daviau kompleksinių trąšų-lauksiu rezultatų. ax.gif
Atsakyti
Mano irgi apatiniai tokie gelsvi, bet visi kiti nieko žali, bet, kad jiems šalta vargšiukams. Reiks ir man patręšt. Šituos pamiršau.
Atsakyti
Savaitgali zada +30 IR DAUGIAU , kaip augaliukams patiks, ypac siltnamyje, gali sudegt ziedai, butu labai gaila taip zydi visi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 06 11, 11:49)
Savaitgali zada  +30 IR DAUGIAU , kaip  augaliukams patiks, ypac siltnamyje, gali sudegt ziedai, butu labai gaila taip zydi visi rolleyes.gif

na, arbūzams ir moliūgams tai visai patiks smile.gif Tik paliet reiks. O šiltnamius reiks kažkaip kitaip vėsint. Šalto vandens pilt, ar vėdinimą papildomą sugalvot. Nieko, neilgai čia tas karštis bus. Per kelias dienas gal didelio nuostolio nebus. Juk kiekvienais metais vasarą užeina karščių banga.
Atsakyti
Taip, uzeina ir man pernai gerokai sumazino derliu, tai dabar ir nuogastauju.
Bet Galvonaite prognozuoja tik savaitgalio orus o apie toliau nieko nesake, gali ir uzsitesti. O darzuose gali irgi sudegti, smelis. tik palaistai ir po keliu val vel kai niekur nieko ir braskes jau vysta nepirmametes, negali ju priliet tiek kaip jaunas, o beto as pati bijau karscio ir stengiuos per karsti nekisti nosies is namu.
Papildyta:
O apie pomidoru didelius ziedus jau pati isitikinau, palikau ir gailiuos, nes augina ta viena pomiora ir jau diiideli o kiti ne krust, turbut teks nuskint ir nokintis namuose ir leist kitiems augt. Ir tokiu ne 1 ir ne 2.
Atsakyti
pagaliau ir as issodinau laukan savo arbuzus. tas ''laukas'' toks salyginis- augs vazonuose( kibiruose) po placiu namo stogu pietineje puseje. eksperimentas... blush2.gif
Atsakyti
Smagu, kad žada tokį šiltą savaitgalį- išsijudins pastrigę augaliukai (Red Kuri sėjau tiesiai daržan, stovi su dviem tikrais lapais ir nei krust). Nors žemė- priemolis, labai sausa, lieju 2x per savaitę, tame tarpe ir pamaitinu dilgėlių ir asiūklių raugu.

Daiginti ant palangės moliūgai gero metro ilgio, cukinijos jau žydi ir matomos jau moteriškos užuomazgos. Dar porą savaičių ir pasipils cukinijos essen.gif

Su arbūzais prasčiau- 4 tikri lapai ir užstrigo augimas...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 06 11, 13:43)

Su arbūzais prasčiau- 4 tikri lapai ir užstrigo augimas...

ir pas mane neauga unsure.gif
Atsakyti
GONZIKAS117, įdomus faktas: viskas sėta tą pačią dieną, arbūzų sėklos mirkytos. Jei moliūgai nesudygo, tai greičiausiai sėkla supuvo ir tikrai galima nieko nesitikėti. Su arbūzais kitaip- jos nepūna, o dygsta kada panorėjusios. Sudygusius augaliukus išėmiau iš daigyklos dar gegužės viduryje, o "tuščius" langelius palikau. Ir ką, praeitą savaitę žiūriu kalasi arbūzai. Po dviejų mėnesių!!! Sėdi jau su tikru lapeliu, po geros savaitės persodinsiu į lauką, prie kitų. Kaip bus, taip bus.
Atsakyti
Yerena, ne silta o KARSTA savaitgali biggrin.gif
O pupeliu tikrai 500, pasejau 100 ,bet isdygo 20 kolkas, gali daugiau ir neisdygt, tai kitamet neaisku kiek isdygs o beto ju gi LT nera pirkt, kad ir pigios reikia siustis .
Atsakyti