Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai ir cukinijos

O mano vienintele cukinija siemet nesamones daro- uzmezga,auga ir kai jau buna kokiu 15-20cm susitraukia prie ziedo... sutraukos tokios doh.gif ir kartaus skonio.... nei vieno vaisiaus neuzaugino doh.gif negaliu kaip pikta. Ir zinok dabar ar cia sekla kokia ligota, ar medziagu truksta. Pernai taip elgesi geltona cukinija, bet kadangi salia augo ir mezge paprasta zalia, tai ja tiesiog isroviau, kad zemes neeikvotu....
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 24, 07:38)
g.gif  kazi ka ne taip darau, kad net siltnamyje augantys arbuzai vis dar riesutelio dydzio. apie lauka isvis patyliu doh.gif

Pas mane gilės dydžio doh.gif
QUOTE(daimura @ 2015 07 24, 13:22)
Mano užsimezgę (pas visas gi tie patys  biggrin.gif )... sėjau 3 skirtingų veislių, visi su "kriaušėm" jau...

Reiks vakare patikrinti saviškius bigsmile.gif
Atsakyti
blush-anim-cl.gif Cukiniju nespejam valgyti, sodinau tris vienetus, moliugas maciau užmegstas, toks nemažiukas, na o arbuzai išvis iš proto kraustosi,vyruks kesinasi suvalgyti, bet dar neleidziu, auga siltnamyje ax.gif ax.gif :

Bet ne viskas taip puikiai auga bigsmile.gif
Atsakyti
Vasare, o negali taip cukinija elgtis nuo sausros?
Žiūriu, šiltnamyje vienas melionas kaip gelsti nori. Gal jau ragausim kitą savaitę.
Kiti mezga neblogai, nes abejos durys dienomis atlapos, bičių ir kažkokių pusmusių priskrenda.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 24, 23:00)
Vasare, o negali taip cukinija elgtis nuo sausros?
Žiūriu, šiltnamyje vienas melionas kaip gelsti nori. Gal jau ragausim kitą savaitę.
Kiti mezga neblogai, nes abejos durys dienomis atlapos, bičių ir kažkokių pusmusių priskrenda.

Tai kad dabar tikrai dregmes netruksta g.gif nzn as manau kad pats augalas nesveikas matyt.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 07 24, 12:51)
Mano kol kas tik žydi.Bet,kad cukinijų dar neturi,tai nesuprantu .Aš šitų nespėju pjaut.Kaip ir tų rutuliukais,Tondo ten kažkokių.
O tavo tie hibridiniai Butternutiniai gal jau ką užmezgė?Mano tik vyriškais kol kas žydi abi veislės  g.gif

pravalas šiemet su visais moliūginiais doh.gif dar tik pirma užmezgė unsure.gif
3daigai vyriškus varo
unsure.gif
Atsakyti
Na va, nuskynėm pirmus du melionus. Sulapnojom vos pirštų nenusikasdami.
Atsakyti
Cukiniju kaip niekad - galėčiau į turgų važiuot biggrin.gif Bet šiemt aš jų su moliūgais daržan neįsileidau. Nu cukinijos dar pusiau su bėda, ale gi moliūgai okupuoja pusę daržo teritorijos doh.gif Šiemet nužiūrėjau pas šitą diedą tai atsidžiaugt negaliu. Maža to, kad bujoja kaip ant mielių, tai dar ir daržo neužima biggrin.gif . Jau visa krūva moliūgu galvos dydžio, o kiek dar mažų doh.gif Apie krūmų dydžius tai nėr ką ir kalbėt doh.gif Arbūzai gražiai augo, bet kurklys viską suėdė verysad.gif Nu o melionai gražūs, dideli, bet spalvos kolkas nesiruošia keist. Tiesa pasakius, nelabai ir žinau, kaip jie turi atrodyti - pirmi metai auginu smile.gif

https://www.youtube....h?v=WGlEJ2nVBZY

Atsakyti
O kaip tas diedas daro? Man neikelia ta jo yotube bandziau kelis kartus, kompas senas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 07 31, 22:46)
O kaip tas diedas daro? Man neikelia ta jo yotube bandziau kelis kartus, kompas senas schmoll.gif

pjaunamą žolę krauna į aukštą krūvą,pavasarį ant jos užberia sluoksnį žemės,ir vėliau į ją sodina daigelius.atrodo pačią esmę parašiau ax.gif
Atsakyti
Venta9, krauna kažkur sklype pjautą žolę (ir buitines atliekas) ratu visą sezoną, kitais metais apibarsto tą "kupetą" žemės sluoksniu ir sodina cukinijų/patisonų/aguročių daigus. Tam, kad nebūtų piktžolių "papėdę" apmulčiuoja šiaudais.

Iš esmės tai ta pati komposto krūva be ypatingų konstravimo pastangų, tik kad Jums patogioje daržo/sodo vietoje. Mane glumina tik vienas faktas- nitratų kiekis taip užaugintose daržovėse viršys normas g.gif Užtat ir lapija tokia didelė ir žalia.
Atsakyti
As taippat galvoju, kad nitratu bus persociai, nes cia tas pats kompostas. Aciu atsakiusioms 4u.gif As ant gryno komposto nemeginciau. Uztat tuose komentaruose ir dziaugiasi dideliu derliumi, yra ir mano pazistamu, kurie cukinijas ar moliugus sodina ant komposto kruvos ir taippat dziaugiasi, kad ohoho kokie uzaugo, bet tegul istiria nitratus ir suzinos.

Mano moliugai kai kurie jau uzmezge ir auga, kai kurie dar tik ruosias o melionai nei lauke nei siltnamyje ( is 4 liko 1,kurklys nudaigojo) nenori megzt o ir zydi ne visi, kazkokie susitrauke, persalta ,matyt.
Apie islikusius arbuziukus patylesiu, nes bijau prisisaukt nekviestu sveciu, labai noreciau siemet paragaut, aisku jie graziau atrodo nei melionai, mat vietiniai, prisitaike prie cionykscio gyvenimo biggrin.gif
Atsakyti