Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai ir cukinijos

RZK, vat tam ir reikia pasūdyti cukinijų tarkius ir palaukti, kad druska skystį ištrauktų. Sukraunu visą pasūdytą masę į koštuvą, palaukiu kol nuvarva (~ 30 min) ir įmaišau kiaušinius bei porą šaukštų miltų.
Asmeniškai man labai skanūs blyneliai su bazilikais, bet yra namiškių, kurie nevalgo krapų, kitas- petražolių, tai tam, kad visiems būtų skanu- jie būna be priedų.
Vakar dariaus padažą su mėtomis (jogurtas, citrina, mėtos) gavos gaivus ir šaldantis. Labai tiko prie karštų blynelių essen.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 07 09, 11:46)
RZK, vat tam ir reikia pasūdyti cukinijų tarkius ir palaukti, kad druska skystį ištrauktų.

Druska ištraukia ir naudingus mineralus , jos nededant ir nelaikant pusvalandį , kol ten viskas išbėgs , lieka daugiau maistingų medžiagų I, o blynai visai neištyžę gaunasi . Pabandykit , pajusit skonio skirtumą . Tik cukinija , kiaušinis , vos miltų , prieskoniai pagal skonį , sumaišyt ir kept iškart .
Atsakyti
Sveikos merginos.

Turiu problema su arbuzais ir melionais (bei agurkais). Mezga be proto daug vaisiu, bet nei vienas neuzauga ir nukrenta. Ir trasas pilu, ir dilgelem laistau ir vistiek nieko gero, nei vienas vaisius neissilaiko. Gal turit kokiu gelbejanciu patarimu? Auginu siltnamyje, lauke dar nera nei uzuomazgu. P>S> Pomidorai dera labai gerai ir kekes milziniskos.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(jii @ 2015 07 09, 16:57)
... Ir trasas pilu, ir dilgelem laistau ir vistiek nieko gero, nei vienas vaisius neissilaiko...Auginu siltnamyje, lauke dar nera nei uzuomazgu...

O bites įskrenda į šiltnamį? Nes man panašu į neapvaisintus vaisius.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 07 09, 19:32)
O bites įskrenda į šiltnamį? Nes man panašu į neapvaisintus vaisius.

Ir mano tokia nuomonė. Kad melionai megztų, palieku dieną duris iš abejų galų praviras. Jei keli daigai, sodinti netoli durų. Vis kokia bitė užklysta. Dar toks liaudiškas patarimas : ištirpinti truputį medaus nedideliame kiekyje vandens ir išpurkšti ant žiedų. Bitės pačios susiras.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 07 09, 11:46)
Asmeniškai man labai skanūs blyneliai su bazilikais, bet yra namiškių, kurie nevalgo krapų, kitas- petražolių, tai tam, kad visiems būtų skanu- jie būna be priedų.
Vakar dariaus padažą su mėtomis (jogurtas, citrina, mėtos) gavos gaivus ir šaldantis. Labai tiko prie karštų blynelių  essen.gif

ačiū už idėją su baziliku ir padažiukas skamba gerai thumbup.gif
QUOTE(RZK @ 2015 07 09, 12:52)
Druska ištraukia ir naudingus mineralus , jos nededant ir nelaikant pusvalandį , kol ten viskas išbėgs , lieka daugiau maistingų medžiagų I, o blynai visai neištyžę gaunasi . Pabandykit , pajusit skonio skirtumą . Tik cukinija , kiaušinis , vos miltų , prieskoniai pagal skonį , sumaišyt ir kept iškart .

Aš dedu žirnių miltų šiek tiek wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 04 23, 21:48)
Kol kas uzmerkiau, ryt kisiu i alaus bokalus. 8x6 ... bus 48 bokalai. Kur as juos sustatysiu - no idea.

bigsmile.gif Kelintą kartą perskaitau šią žinutę ir.. numirt galima iš smalsumo, o kur toliau, kas paskui, kaip su tais bokalais, kur dedami bokalai su moliūginiais, kodėl bokaluose? bigsmile.gif Jeigu kas paaiškins blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 10, 10:52)
bigsmile.gif  Kelintą kartą perskaitau šią žinutę ir.. numirt galima iš smalsumo, o kur toliau, kas paskui, kaip su tais bokalais, kur dedami bokalai su moliūginiais, kodėl bokaluose?  bigsmile.gif Jeigu kas paaiškins blush2.gif  biggrin.gif

vienakartiniuose plastikinuose alaus bokaluose sudaiginami moliūginiai ir auginami iki išsodinimo į dirvą mirksiukas.gif Neprivalomai bokaluose, galima bile kurioj patogioj taroj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 07 10, 13:02)
vienakartiniuose plastikinuose alaus bokaluose sudaiginami moliūginiai ir auginami iki išsodinimo į dirvą  mirksiukas.gif  Neprivalomai bokaluose, galima bile kurioj patogioj taroj  smile.gif

bigsmile.gif Oi, kaip viskas, pasirodo, paprasta doh.gif biggrin.gif
Šauni idėja, kad šaknynai nesusiraizgytų kompanijoje dygdami biggrin.gif

Mano 4 moliūgai šiemet pakeltoj lysvėj, bet dar tik kaupiasi žydėjimui, pilni pumpurų, vėlokai susodinti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 09, 18:35)
Ir mano tokia nuomonė. Kad melionai megztų, palieku dieną duris iš abejų galų praviras. Jei keli daigai, sodinti netoli durų. Vis kokia bitė užklysta. Dar toks liaudiškas patarimas : ištirpinti truputį medaus nedideliame kiekyje vandens ir išpurkšti ant žiedų. Bitės pačios susiras.

as irgi laikau duris atviras ir dar del visa ko pati uz bitute paskraidau su vatos krapstuku, kad tik tikrai apsidulkintu biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas patars, turiu nemažai jau cukinijų, ar galima cukinijas supjausčius riekutėmis šaldyti? Ar reikia blanširuoti? g.gif
Atsakyti
As neblansiruoju nei cukiniju nei moliugu.
Atsakyti