Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai ir cukinijos

QUOTE(ide @ 2015 07 14, 18:59)
Gal kas patars, turiu nemažai jau cukinijų, ar galima cukinijas supjausčius riekutėmis šaldyti? Ar reikia blanširuoti?  g.gif

Aš neblansiruoju, bet kai atsildau tuomet tik i trinta sriuba sueina. Nes istyzta. sad.gif
Bet galima kažkaip kitaip užšaldyti, kad poto naudoti troskiniams.
Atsakyti
Šaldau neblaširuotus , smulkiau pjaustyti troškiniams. Pjaustyti riekėmis - mano firminiams sumuštiniams. Dedu ant keptuvės sušalusius, į troškinius taip pat.
Atsakyti
QUOTE(ide @ 2015 07 14, 17:59)
Gal kas patars, turiu nemažai jau cukinijų, ar galima cukinijas supjausčius riekutėmis šaldyti? Ar reikia blanširuoti?  g.gif

Neblanširuoju, šaldau pjaustytus kubeliais, cukinijas dar ir tarkuoju. Kubeliais naudojamus neatšildau, o tarkuotus blynams atšildau.
Atsakyti
Mano arbūzai šiemet kol kas gražūs , sekmadienį mačiau kamuoliukai keli jau tokio dydžio kai du mano kumščiai . Gal nereiks laukti rugsėjo - valgysiu ankščiau g.gif O gal gersiu jei perteklių turėsiu ir nebesurysim :Arbūzinis gėrimas
Negalėjau nepasidalint ....
Atsakyti
Kaip užsinorėjau tokio kokteilio. Manieji arbūzai irgi jau nemenki, tik geltonieji labai vėlai sodinti.
O kam cukinijas šaldyti? Juk gerai išsilaiko bent pusę žiemos. Labai neblogai laikyti tokias nevisai subrendusias, jos pjaustyti būna nekietos.
Pernai vėl prisiauginau moliūgų,šįkart muskatinių. O kaipa aš jų nemėgstu schmoll.gif Du iki šiol tiki, kad bus suvalgyti. Įdomu, kiek ištvers. g.gif biggrin.gif
Atsakyti
g.gif kazi ka ne taip darau, kad net siltnamyje augantys arbuzai vis dar riesutelio dydzio. apie lauka isvis patyliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 24, 08:38)
g.gif  kazi ka ne taip darau, kad net siltnamyje augantys arbuzai vis dar riesutelio dydzio. apie lauka isvis patyliu doh.gif

pas mane net nežydi blush2.gif ir romanesco dar neturiu blush2.gif tik 3 aguročiai pavyzdingai veda,bet aš jų nevalgau-fauna derlium džiaugiasi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 07 20, 00:46)
Neblanširuoju, šaldau pjaustytus kubeliais, cukinijas dar ir tarkuoju. Kubeliais naudojamus neatšildau, o tarkuotus blynams atšildau.

drinks_cheers.gif didesnes ,kai kietesnė skūra,nulupu,išimu sėklas,ripkom supjaustau ir į maišiukus.žiemą ir cukinijų šokoladinį pyragą kepdavau,niekuo nesiskiria nuo šviežios wub.gif
Atsakyti

Pas jus jauciu saldikliai,tokie kaip maximoj biggrin.gif
Man jau netilptu saldyt.puikiai issilaiko.da viena nuo pernai likusi rusy,nu i ka,guli,nepuna.ismest jau reiks,jauciu skonis pakites bus

O simetes dar tik zydi.viska atsejau.nezinau,kodel pirmoji seja nesudygo
Atsakyti
Aš šaldau , nes skinu jaunas. Dramblinių neauginu jos man neskanios - kempinės skonio. Va Paladės pamokytą cukinijas antri metai auginu iš daigų . Valgom jau senokai , dar ne perteklius, dalint kairėn dešinėm nereikia. Patisonai pasėti darže net žiedų nerodo . Gal Kalėdom valgysiu ? Ne šaldiklio dydis esmė - o ką į jį turi dėt . Kadangi jokių ten vištų - gaidžių, kalakutų, avių, neauginu , mėsos savos neturiu , 200 litrų šaldiklį galiu užkrauti daržovėm . Na dar kokį stalčiuką uogom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 07 24, 09:44)
pas mane net nežydi blush2.gif ir romanesco dar neturiu blush2.gif

Mano kol kas tik žydi.Bet,kad cukinijų dar neturi,tai nesuprantu .Aš šitų nespėju pjaut.Kaip ir tų rutuliukais,Tondo ten kažkokių.
O tavo tie hibridiniai Butternutiniai gal jau ką užmezgė?Mano tik vyriškais kol kas žydi abi veislės g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 07 24, 11:51)
O tavo tie hibridiniai Butternutiniai gal jau ką užmezgė?Mano tik vyriškais kol kas žydi abi veislės  g.gif

Mano užsimezgę (pas visas gi tie patys biggrin.gif )... sėjau 3 skirtingų veislių, visi su "kriaušėm" jau...
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 07 24, 14:22)
Mano užsimezgę (pas visas gi tie patys  biggrin.gif )... sėjau 3 skirtingų veislių, visi su "kriaušėm" jau...

Pas man špyga,ne kriaušės ... g.gif Nu,bus kaip bus,bite aš nedirbsiu,neturiu tiek laiko.
Atsakyti