Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai ir cukinijos

QUOTE(vaidastep @ 2015 09 22, 06:53)
turbut ir melionams tas pats galioja?

taip, teoriškai turėtų ir jiems galiot smile.gif Praktiškai dar nebandžiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 09 22, 11:10)
taip, teoriškai turėtų ir jiems galiot  smile.gif  Praktiškai dar nebandžiau  smile.gif

na nieko nelieka tik išbandyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 09 22, 12:10)
taip, teoriškai turėtų ir jiems galiot  smile.gif  Praktiškai dar nebandžiau  smile.gif

Nu as praeitais metais bandziau.... vienas melionas buvo jau labai didelis nedanokes apie 2 kg ar didesnis. Tai net jis man pastovejes nebuvo skanus..... na laikiau ant pietines palanges as juos siltai visus, gsl kokius 5. Tai paragavau... bet tikrai nebuvo dkanu. Is bado nebent smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2015 09 22, 18:31)
Nu as praeitais metais bandziau.... vienas melionas buvo jau labai didelis nedanokes apie 2 kg ar didesnis. Tai net jis man pastovejes nebuvo skanus..... na laikiau ant pietines palanges as juos siltai visus, gsl kokius 5. Tai paragavau... bet tikrai nebuvo dkanu. Is bado nebent smile.gif

gaila tada.. pas mane irgi melionų nesunokusių dar nemažai. Kol kas darže voliojasi, ale jei naktys stipriau atvės, reiks skint.
Atsakyti
Jei kas dalinsites arbuzu (sniegiu) seklomis, tai as stoju i eile.
Labai prasau pasidalinti.
Pas mane siemet uzderejo cukinijos, kai kurie moliugai, melionai, bet nepavyko su arbuzais ir kriausiniais moliugais. Sausra pribaige.
Atsakyti
QUOTE(giege @ 2015 09 22, 21:54)
Jei kas dalinsites arbuzu (sniegiu) seklomis, tai as stoju i eile.
Labai prasau pasidalinti.
Pas mane siemet uzderejo cukinijos, kai kurie moliugai, melionai, bet nepavyko su arbuzais ir kriausiniais moliugais. Sausra pribaige.

Pas mane su moliūgais irgi prastai, dar kaip tyčia sėjau daugiausia tuos, kurie augina mažus moliūgėlius, tai užaugo tik keli, ir tie mažiukai sad.gif Buternutų iš trijų pakelių viena sėkla augina du moliūgus sad.gif Dar nei vienais metais tokio mažo derliaus neturėjau..
Atsakyti
Aš moliūgų derlium tai nesiskųsiu ax.gif , užaugo pakankamai. Sodinau po 4-5 daigelius keletą rūšių. Beje, sudygo visos sodintos sėklytės. Tai visi užaugino nemažai moliūgų thumbup.gif . Butternutus sodinau pirmus metus, tai tų virš dvidešimties yra. Visų net nesuskaičiavau, nes po lapus naršyt nenorėjau bo anie šiurkštūs unsure.gif
Noriu paklausti apie moliūgus muscade de provence. Pas mane jie tamiai žalios spalvos, tai dar neprinokę kaip suprantu. Ar galutinai prinokti ir spalvą pakeisti jie turi augdami lauke ? Nepanašu, kad spės iki šalnų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltagėlė: 25 rugsėjo 2015 - 20:32
Šiemet derlium irgi nesiskundžiu, bet moliūgų dydis šiemet pastebimai mažesnis. Butternutai max sveria 1,5 kg, kai ta pati veislė praeitą sezoną užaugindavo iki 3 kg vaisius. Užtat Halloween'o šventei skirtos veislės užaugino reikiamo dydžio moliūgėlius.

baltagėlė, Muscade, jei ilga ir šilta vasara- keičia spalvą dar lysvėje, bet šiemet buvo visas birželis šaltas ir naktys pastoviai vėsios, tad jie dar tamsiai žali, beveik juodi. Spalvą pamažu keis jau namuose.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 09 26, 10:42)
Spalvą pamažu keis jau namuose.

Tai kol spalvos nepakeis jų nevalgyt ? blush2.gif
Ir dar, moliūgų, kurių sėklos be lukšto minkštimas tinkamas tik sultims ar ir kitokiems patiekalams ?
Atsakyti
baltagėlė, kiekvienas moliūgas turi išgulėti savo tam, kad atsiskleistų jo savybės. Jei dabar prapjausite Muscade- skoniu primins žalią cukiniją, gal kiek saldoką. Su laiku Muscade tampa fantastišku- gaiviu, kvapniu, sultingu, spalvotu.

Anų minkštimas beskonis, nors sultingas, turi būdingą žalio moliūgo (pašarinio) kvapą. Tinka maišyti su obuolių sultimis, morkų, slyvų, kriaušių (šiuo metu tinka pamaišyti ir su avietėmis, bet skaniausios sultys būna su miško avietėmis: jų mažai reikia, jos labai kvapnios ir saldžios. Maišant su remontantinėmis sultys įgauna vien spalvą bei rūgštelę). Iš esmės- tokie moliūgai auginami vien sėkloms, iš kurių vėliau spaudžiamas aliejus, o minkštimas keliauja gyvuliams.

Galima būtų minkštimą naudoti virtuvėje (sriuba labai vandeninga, žalsvoka, beskonė, bekvapė, reiktų gerokai tirštinti, nei vienam įdarui netinka), bet sunku įvardinti nors vieną patiekalą, kai moliūgo minkštimas beskonis ir labai drėgnas (bandžiau kepti- galutiniam variante gavosi troškintas savo sultyse, "pasimetė" prieskoniai).

Atsakyti
Kada rinksit is darzo moliugelius? Sia savaite jau ne kokia prognoze.....
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 09 25, 20:30)
:
Noriu paklausti apie  moliūgus muscade de provence. Pas mane jie tamiai žalios spalvos, tai dar neprinokę kaip suprantu. Ar galutinai prinokti ir spalvą pakeisti  jie turi augdami lauke ?   g.gif

Vakar išvaliau rūsį naujam derliui tai va kaip atrodo tikra muscade de provence spalva,bet čia jau po metų.Pas mane jie išsilaikė geriausiai.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 27 rugsėjo 2015 - 13:44