Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai ir cukinijos

Derlius . Kol kas tik tiek. Vieną dar.rugsėjo pradžioje suvalgėm, kitas iki namų nedavažiavo (suvalgėm) , dar trys liko
O du lauke supuvo. Gaila.

Šių metų projektas pasisekė. Beveik. Melionų neturiu, o moliūgą dar palikom. Kur jį dėti reiks - neturiu žalio supratimo, į karutį netilps.
Papildyta:
Turiu dovanų daug dekoratyvinių moliūgų, kreipkitės kam reikia - atiduosiu. Vilnius.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 09 26, 22:36)
kiekvienas moliūgas turi išgulėti savo tam, kad atsiskleistų jo savybės. Jei dabar prapjausite Muscade- skoniu primins žalią cukiniją, gal kiek saldoką. Su laiku Muscade tampa fantastišku- gaiviu, kvapniu, sultingu, spalvotu.

Iš esmės- tokie moliūgai auginami vien sėkloms, iš kurių vėliau spaudžiamas aliejus, o minkštimas keliauja gyvuliams.



QUOTE(solo2 @ 2015 09 27, 13:40)
va kaip atrodo tikra muscade de provence spalva,bet čia jau po metų.


Ačiū už paprotinimus aciuks.gif Tai lauksiu kol paruduos pioneer.gif Bet užbėgant įvykiams už akių paklausiu, maždaug po kurio laiko galiu tikėtis visiško sunokimo? Pirmus metus juos auginu rolleyes.gif O buternutus gal irgi nepult naudot, panokint kažkiek ir tuos?
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 09 28, 18:01)
Ačiū už paprotinimus  aciuks.gif Tai lauksiu kol paruduos pioneer.gif Bet užbėgant įvykiams už akių paklausiu, maždaug po kurio laiko galiu tikėtis visiško sunokimo? Pirmus metus juos auginu rolleyes.gif O buternutus gal irgi nepult naudot, panokint kažkiek ir tuos?


Pirmą puslapį temos perskaitykit :žinosit , kada kas valgoma , su kuo ir ttt
http://www.supermama...owtopic=1001195
corn (ir kitos acornu seimos veisles, Sweet dumpling, Festival ir pan.)- geriausias skonines savybes įgauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.
Delicata - geriausias skonines savybes įgauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.
Jumbo Pink Banana - geriausias skonines savybes įgauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kito sezono.
Musk de Provence -geriausias skonines savybes įgauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kovo-balandžio men.
Hubbard - geriausios skonines savybes įgauna 3-4men nuo nurinkimo. Tinkamai sandeliuojant galima išlaikyti kelis metus.
Ushiki Kuri - geriausias skonines savybes įgauna 2-3sav nuo nurinkimo. Išlaikyti galima iki kito sezono.
Big Max, Melonowa Zolta, Bambino , Danka Polka, Rouge vif D'Etampes ir visi kiti parodiniai milžinai- galima ragauti iš karto nuo nurinkimo. Suvartoti (daugiausiai ir dažniausiai sultims) rekomenduojama iki Naujųjų.
Waltham Butternut - geriausias skonines savybes įgauna ~ 1mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ kovo mėn.
Marina di Chioggia - geriausias skonines savybes įgauna ~ 2 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ gegužės mėn.
Lunga di Napoli - geriausias skonines savybes įgauna apie 1 men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kovo balandzio men.
Burgess Buttercup- geriausias skonines savybes įgauna ~ mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ birželio-liepos mėn.
Australian Butter- geriausias skonines savybes įgauna ~ 2 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ kovo mėn.
Triamble (Tristar)- geriausias skonines savybes įgauna ~ 3 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kito derliaus (išlaikyti galima ir du metus).
Jarrahdale- geriausias skonines savybes įgauna ~ 2 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ vasario- kovo mėn.
Baby Bear- geriausias skonines savybes įgauna ~ 1 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ sausio mėn.
Small Sugar- geriausias skonines savybes įgauna ~ 1 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ kovo mėn.
Jack O'Lantern, Howdeen ir kt. Halloween'iniai- ragauti galima iš karto nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki Naujų.
Pastaba - moliūgų sandėliavimo trukmė priklauso nuo laikymo sąlygų!

Moliūgai virtuvėje

Sultims - melonowa zolta, big max ir atlantic giant (šitie užauga milžinais), rouge vif d'etampes, pink jumbo banana ir kiti bananiniai, muscade de province, visus aliejinius (tuos, kurių sėklos be lukštų- sėklas išimate, o minkštimą spaudžiate) ir pan.
Šviežiam vartojimui- visi acornai (nu gal išskyrus baltąji- thelma sanders, nes skoniu ir konsistencija primena saldintą bulvę), delicata, butternut'ai, sweet meat, sweet mama, crown prince ir pan.
Sriuboms- butternut'ai, hokkaido, kabocha tipo
Troškiniaims- butternut'ai, hokkaido, marina di chioggia, black futsu, triamble, jarrahdale, australian butter minkštimą 1:1 maišiau į bulvių košę (labai patiko), burgess buttercup (uk labai populiarus), hubbard'ai.
Atsakyti
Gal hokaido moliūgėliai irgi pabuvę spalvą pakeičia? Nojaus sėklų paveikslėly ryškiai oranžiniai, pas mane pilkai žali kol kas g.gif Ir dar kokioje temperatūroje geriau saugoti moliūgus?
Atsakyti
Pas ką kreiptis dėl Sniegių sėklų?
Skolinga neliksiu.
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2015 09 28, 19:43)
Gal hokaido moliūgėliai irgi pabuvę spalvą pakeičia? Nojaus sėklų paveikslėly ryškiai oranžiniai, pas mane pilkai žali kol kas g.gif Ir dar kokioje temperatūroje geriau saugoti moliūgus?


Nojaus seklas kas sejo šiemet ,tai pas visas isaugo tokie kaip pas jus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2015 09 28, 20:43)
Ir dar kokioje temperatūroje geriau saugoti moliūgus?


kambario arba vos vėsiau
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2015 09 28, 20:43)
Ir dar kokioje temperatūroje geriau saugoti moliūgus?


Kokios sandėliavimo sąlygos reikalingos moliūgams?
Trumpiausiai išsilaiko šaltame ir drėgname rūsyje- pradeda pūti. Kai patalpoje ~20 C ir daugiau- moliūgai pradeda džiūti-raukšlėjasi odelė. Idealiausias variantas, kai patalpa yra sausa, bet šaltoka, apie 12 C- taip moliūgus išlaikome ir iki gegužės.
Atsakyti
kiek reikia palikti moliugo,cukinijos koto g.gif ar isvis nepalikti piaunant g.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 29, 09:01)
kiek reikia palikti moliugo,cukinijos koto g.gif ar isvis nepalikti piaunant g.gif


1. renkant moliūgus, palikti kuo ilgesnį kotelį (idealu nupjauti ties susijungimu su virkščia);


Mergaitės, prieš užduodant klausimus paskaitykit pirmą temos žinutę. Ten pateikta labai išsami info.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2015 09 29, 09:00)
Kokios sandėliavimo sąlygos reikalingos moliūgams?
Trumpiausiai išsilaiko šaltame ir drėgname rūsyje- pradeda pūti. Kai patalpoje ~20 C ir daugiau- moliūgai pradeda džiūti-raukšlėjasi odelė. Idealiausias variantas, kai patalpa yra sausa, bet šaltoka, apie 12 C- taip moliūgus išlaikome ir iki gegužės.


subrendę išsilaiko kambario temperatūroje gerai, patikrinta. Iki vasaros ir muskatai, ir bananai išgulėjo. Tik nesubrendėlius anksčiau suvartojam, nes tie tikrai pradeda vysti.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2015 09 29, 09:02)
1. renkant moliūgus, palikti kuo ilgesnį kotelį (idealu nupjauti ties susijungimu su virkščia);
Mergaitės, prieš užduodant klausimus paskaitykit pirmą temos žinutę. Ten pateikta labai išsami info.

Aciu aciuks.gif
Atsakyti