Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpų namai (22)

Sukvailiojo į pabaigą žydėjimo DS-Koldovskaja Noč biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
Šiai veislei būdinga vienu metu žydėti teisingais ir sportiškais žiedais--man gražu , savotiškai įdomu, galėtų turėti ne tokius ilgus žiedstiebius smile.gif
Atsakyti
Taip, viską gadina tie ploni ir ilgi žiedkočiai.Ir dar ant žiedkočio ilgas kotelis pačio žiedo ir atrodo labai netvarkingai. Patys žiedai tai labai gražūs, tokios ryškios spalvos ir ta rožinė spalva taip tinka smile.gif
Nuotrauka tai negraži išėjo, nes vakare fotografavau su blykste blush2.gif
Atsakyti
Gražus strepsas,man jis panašus š DS Pliuševoj Zveriok.Bet zveriokas niekada neduodavo tokių viespalvių žiedų.Kelis strepsus persodinau pagal Kliviją.Atrodo įkvepiančiai.Gal tai perversmas jų auginime.O gal prisidirbsiu iki cray.gif
Atsakyti
Tai jis ir buvo DS-Pliuševoj Zveriok biggrin.gif Bet kai pražydo perkrištijo...

Reikėjo bandymui sodinti tokius kurių negaila mirksiukas.gif
Man tas laistymas vasarą irgi tragedija. Dažnai perdžiovinu, paskui perlaistau... dar gerai kad didelių karščių nėra, bet ir tai kelias dienas buvo kaip triušiai nuleidę ausis,nors ir palaistyti.
Atsakyti
Lisitėja, nesugadinsit, viskas kas nauja baugina ir pirmi blynai kartais dar neįgudus iškepa gumulu smile.gif
Kai kažką sumanau ir atrodo nepasiseks, prisimenu Mamos žodžius iš vaikystės : '''kas nori --ieško būdų ir galymybių kaip įgyvendinti savo norus, darbus, svajones. Kas nenori--ieško priežasčių kurios pateisintų nenorą daryti, ieškoti , stengtis """

Ir apie strepsus, praeitos vasaros nuotrauka, žydi taip pastoviai , karts nuo karto pasipuošdamas ružavais vienspalviais žiedeliais
user posted image
Atsakyti
user posted image

Saulėtos dienos pabaigai Apis(Klezscinsky).

Tame ir esmė,tie kurie nereikalingi,arba nepatinkantys yra labai atsparūs.Jokiems eksperimentams nepasiduoda lotuliukas.gif.O va,tie kurie kažkuo įpatingi,vien nuo žvilgsnio gaišta.

Pernai auginau samanose,tai principas tas pats.Šiemet planavau visus taip susodinti.Bet va,dar geresnis metodas.Galvoju,hidroponika senas bajeris,fitilinis laistymas irgi,Pusė svieto nestandariiškai augina,ko gi mes lietuvės prastesnės?Žinoma,kad gausis.Kai sodinau ant fitilio,kai kurie net po tris kartus buvo persodinti.Tai gruntas per sunkus,tai virvė netokia,tai iš viso džiutinė supuvo ir nukrito.Ir nieko,nei vienas nenudvėsė,Kritimai prasidėjo visai dėl kitos priežasties.Tiesiog užmirko visas substratas indelyje,o reikėjo,kad bent 1-1.5 cm viršuje būtų buvę sausa.Ir tai žuvo ne iš karto,po gero mėnesiio.Mano atostogas atlaikė puikiai.Tuo aš esu labai patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 06 07, 21:51)
Tiesiog užmirko visas substratas indelyje,o reikėjo,kad bent 1-1.5 cm  viršuje būtų buvę sausa.Ir tai žuvo ne iš karto,po gero mėnesiio.Mano atostogas atlaikė puikiai.Tuo aš esu labai patenkinta.

Tame ir esmė, kad jie ne iškarto parodo jei negerai, o laikosi iš paskutiniųjų kol visiškai praranda šaknis.Kai pamatai kad jau negerai, tai dažniausiai kai visai nebelieka šaknų.
Kai perdaug palaistau ir rytojaus dieną matau kad neišdžiuvo ,o stovi šlapias,tai išėmus iš vazono suvynioju į popierinį rankšluostį nusausinimui.Tada viskas gerai būna.
Atsakyti
Gražus Apis smile.gif

Vidam , nusausinimas labai gera išeitis 4u.gif anksčiau dažnai taip darydavau blush2.gif

Gal toms kurios augina ant fitilio bus aktualu, nes ilgai ieškojau ką padaryti ,kad taip nežaliuotų vanduo. Kas augina vienetinius strepsus, gali tirpalą pilti į keramikinius ar kitokius neperšviečiamus indus, kai augini daug ir taupai vietą, neįstengsi laiku pastebėti -papildyti tirpalą--reikia jau priėjus matyti kuriame inde pasibaigė vanduo--pradžiai ,kol su laiku ''dašus '' geresnė idėja galima pabandyti taip, tada indelius galima plauti kas 2-2, 5 savaitės

Plėvelę galima šsigyti SENUKUOSE
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

antras iš eilės --pirmas blynas, kiti indeliai apsiklijuoja vis gražiau blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Kiek žiedų pas kliviją wub.gif Na visai gražiai atrodo thumbup.gif Galima ir kitaip sugalvoti kaip užtamsinti indelius, mes moterys juk išradingos. Aš dar palauksiu kaip pas jus ištvers vasarą ir jei tikrai pasiteisins toks auginimo būdas reiks ir man bandyti pereiti. Kaip būtų šaunu jei jie patys pasiimtų vandens kiek jiems reikia ir nereiktų sukti galvos dėl perdžiuvimo ar perlaistymo smile.gif
Atsakyti
Užtamsinti indelį-gera išeitis.O jei į trąšų tirpalą įpylus kalio permanganato(silpno) tipalo?O perspektyva indelius plauti kas dvi savaitė visai nevilioja. schmoll.gif
Atsakyti
mano baltukai
user posted image,user posted image,user posted image,user posted image,user posted image,user posted image,ir keli ryskesni user posted image,user posted image
Atsakyti