Įkraunama...
Įkraunama...

IVF namučiai

QUOTE(floria @ 2015 05 18, 17:37)
eina sau  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  net nupurtė tokios žinios  verysad.gif o kiek tau savaitėlių buvo? dieve kaip liūdna, netepliojo tau nieko, nebuvo jokių ženklų?

Man nuo pat pirmos dienos tepliojo, buvo hematoma -issivale, vaikiukai buvo zemai isikabine, del to placenta zemai formavosi, daktare mane, kad del to ir teplioja. Bet nepaisant viso to vis buvo viskas gerai, sirdele pradejo plakt, paskui pasidalijo du vaikuciai, plake abi sirdeles. Dabar jau savaitele kaip nustojo tepliot, labai dziaugiausi...jokio skausmo nebuvo, kraujavimo taip pat, tiesiog eme ir pasibaige viskas...
Rytoj butu sukake pilnos 8 savaites.
Atsakyti
Kalipsita 4u.gif
Del uzsieniu - nezinau, ka patarti unsure.gif Paprastos klinikos embrioniuku "atranku" neatlieka. O ir ju kaina turetu buti zveriska.
Gal ziurek, ka pasakys genetikai. O tada bandyti dairytis i uzsienio klinikas g.gif Gal pvz turkai turi daugiau patirties su tokiais sudetingais atvejais, gal kazkokias kitokias schemas taiko, ar su kitokiais vaistais dirba. Gal tyrimu daugiau daro... Gal tiesiog ju reikia uzklausti, ar jie turi ka "pasiulyti", ko jus dar nesate bande g.gif
Ir pabandyk izvelgti teigiama puse jusu situacijoje - tu gali pastoti. O nestumas nesilaiko nebutinai del genetiniu priezasciu. Gal gleivine nebuna kokybiska, ar gimda savo f-jos pilnai neatlieka. Juolab, kad tau 2 isodino ir abu kabinosi i gyvenima g.gif
Laikykimes, mergaites 4u.gif Net tada, kai atrodo, kad nieko negalime pakeisti, mes galime sveikai maitintis, gyventi, sportuoti ir matyti tuos pozityvius dalykus, kurie mums dar liko gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(Kalipsita @ 2015 05 18, 16:06)
Sveikos, merginos. Prisiduodu po echo - praejusia savaite suzinojau kad du, sia savaite, kad ne vieno. Deja, bet 2 karta is eiles mano dziaugsmas baigiasi ties antromis menamomis mmm. Tiesiog nustoja plakt sirdele, be jokiu perspejimo signalu. Nelemta...
Priezasciu bandysiu ieskot pas genetikus, nes rodos tik tai ir beliko. AFS tyrimus pasidariau jau po pirmojo persileidimo ir jis neigiamas, taigi beliko ieskot kokiu retu ligu...
Jei ir cia nieko neras, daktare siulo dar viena scenariju - stimuliuot, punktuot, apvaisint, viska saldyt ir bandyt naturaliam cikle su saldytais.
Taigi dabar laukia zaizdu laizymas, abrazija ir nauji keliai pas daktarus...
Gal kuri zino kur dar bedu galima ieskot? Nes pirma karta isgirdau is savo daktares svarstymus apie uzsieni, kur atrinkinetu embrionus ir tikrintu ju genetika...taigi ateitis nera aiski, toliau ieskom bedu ir tikimes ju rasti, nes tada bent jau butu galima ieskot joms sprendimo.

Užjaučiu, labai už Tave sirgau...
Būtinai nueik (tiksliau, nueikit - abu) pas genetikus, patikrinti kariotipą ir MTHFR. Aš ėjau Santariškėse pas Aušrą Matulevičienę, ji domisi būtent nevaisingumu. Jeigu būtų blogai su kariotipu - tada važiuoti į užsienį, kur tikrina PGD. Pvz,. Turkiją, nes ES šalyse PGD nedaro.

Šaldytų nerekomenduoju. Tai turkams, ukrainiečiams po šaldymo praktiškai nepablogėja rezultatai, gal jų laboratorijos kitokios. LT ir LV labai prasti rezultati su atšilusiais embrionais.

Patikrink kileres (imunitetą). Mes dvidešimt metų buvom sveiki sveiki, kol galiausiai Bykova Latvijoje rado, jog mano imunitetas sunaikina embrionus. Lietuvoje imunitetu beveik niekas nesidomi.

Labai suprantu, kaip dabar jautiesi. Bet išsilaižai žaizdas ir eini toliau wub.gif

O abrazija būtina? Savaime neišsivalys?

Atsakyti
QUOTE(Kalipsita @ 2015 05 18, 17:44)
Man nuo pat pirmos dienos tepliojo, buvo hematoma -issivale, vaikiukai buvo zemai isikabine, del to placenta zemai formavosi, daktare mane, kad del to ir teplioja. Bet nepaisant viso to vis buvo viskas gerai, sirdele pradejo plakt, paskui pasidalijo du vaikuciai, plake abi sirdeles. Dabar jau savaitele kaip nustojo tepliot, labai dziaugiausi...jokio skausmo nebuvo, kraujavimo taip pat, tiesiog eme ir pasibaige viskas...

O Dieve... Nera zodziu kaip ir bepaguosti... verysad.gif verysad.gif verysad.gif Tik - laikykis.... verysad.gif

Man dbr irgi menamos mmm turetu buti, taip maudzia pilvo apacia, pradejau magni gerti....
Papildyta:
Nu bet eina šikti, nu kokia šūdina popietė......
Atsakyti
QUOTE(Kalipsita @ 2015 05 18, 16:44)

oi tikrai čia tau buvo kur žemai, soris, tiek daug čia mūsų istorijų persipynę kad jau nebeatsekiau..
aišku dabar nežinosi kas įtakojo, bet taip išgirdus pirmą kart istoriją aš linkčiau manyti kad kažkas chromosomose ne taip susidėliojo, ypač, kai embrionukas pasidalino jau vėlesnėje stadijoje, ir ne paslaptis,kad su identiškais dvynukais tiek pradžioj tiek vėliau procentaliai sudėtingiau būna, tai gal tas lėmė..
kaip bebūtų tai yra netektis, belieka palinkėt stiprybės atsigaut ir nežinau.. kai sstiprėsi visaip kaip ir finansiškai pasiruošę, bandyt iš naujo. gal Turkiją pabandyt? jų technika kaip girdisi, visai kitokia. nežinau nei ką patart pati tokiuose reikaluose verysad.gif 4u.gif bet kad kažką papildomai tirtis reikia,tai faktas.

QUOTE(Ausma26 @ 2015 05 18, 16:55)
Juolab, kad tau 2 isodino ir abu kabinosi i gyvenima g.gif

jai ne du įsodino, o vienas pasidalino į identiškus 4u.gif
Atsakyti
Per mmm laiką reikia labiau pasisaugoti.
Papildyta:
QUOTE(Saulute_30 @ 2015 05 18, 17:26)
Man dbr irgi menamos mmm turetu buti, taip maudzia pilvo apacia, pradejau magni gerti....

Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 05 18, 18:12)

O abrazija būtina? Savaime neišsivalys?

Aciu uz palaikyma visoms, tikrai zinau, ksd ne kelio pabaiga, tik reikia issilaizyt, o tada susistrukturizuot ka tirtis tokiau. Man jojie genetiniai ar imuniniai tyrimai nedaryti, tai noriu suzinot kur ir ka daret, kad nepradet eig keliu nuo 0, kurie jau praminti.

Del abrazijos - praejusi karta bandziau laukti, bet nieko nesulaukiau, teko daryt valyma, tai dabar darysiu iskart. Pamenu kaip norejosi viska greiciau uzbaigt ir tas laukimas tebuvo nervu tampymas, nenoriiu to kartot. Noriu tiesiog pabaigt si etapa ir pradet nauja.
Atsakyti
QUOTE(Kalipsita @ 2015 05 18, 13:06)
Sveikos, merginos. Prisiduodu po echo - praejusia savaite suzinojau kad du, sia savaite, kad ne vieno. Deja, bet 2 karta is eiles mano dziaugsmas baigiasi ties antromis menamomis mmm. Tiesiog nustoja plakt sirdele, be jokiu perspejimo signalu. Nelemta...
Priezasciu bandysiu ieskot pas genetikus, nes rodos tik tai ir beliko. AFS tyrimus pasidariau jau po pirmojo persileidimo ir jis neigiamas, taigi beliko ieskot kokiu retu ligu...
Jei ir cia nieko neras, daktare siulo dar viena scenariju - stimuliuot, punktuot, apvaisint, viska saldyt ir bandyt naturaliam cikle su saldytais.
Gal kuri zino kur dar bedu galima ieskot? Nes pirma karta isgirdau is savo daktares svarstymus apie uzsieni, kur atrinkinetu embrionus ir tikrintu ju genetika...taigi ateitis nera aiski, toliau ieskom bedu ir tikimes ju rasti, nes tada bent jau butu galima ieskot joms sprendimo.

Kaip liudna 😔, nera zodziu kaip paguost. Laikykites su vyru, VISKAS BUS GERAI! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalipsita @ 2015 05 18, 17:32)
Aciu uz palaikyma visoms, tikrai zinau, ksd ne kelio pabaiga, tik reikia issilaizyt, o tada susistrukturizuot ka tirtis tokiau. Man jojie genetiniai ar imuniniai tyrimai nedaryti, tai noriu suzinot kur ir ka daret, kad nepradet eig keliu nuo 0, kurie jau praminti.

Užjaučiu, Kalipsita 4u.gif
pasidaryk genetinius tyrimus. gal yra kokio geno mutacija, kad nustoja vystytis g.gif o tada važiuok į Turkiją, nes ten daro PGD (priešimplantacinę genetinę diagnostiką), atrenka geriausius embrionus, atmeta pakitusius ir sodina be pakitimų. Tai vienintelis kelias, nes LT ir Lv to nedaro, tad galėjo tiesiog įsodinti netinkamą unsure.gif paskaityk Tr temą, šiuo metu Murke daros su PGD. Aišku tai kainuoja nemažai, bet visgi tai sprendimas mirksiukas.gif
Sėkmės ir stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Man parejo nelemtosios blink.gif Be jokiu isankstiniu simptomu.
Tai turesiu tik 1 para poilsio nuo vaistu. 20d. pradedu "gydytis". Gal birzelis pasirodys sekmingesnis.
Atsakyti
QUOTE(Kalipsita @ 2015 05 18, 17:06)

Labai uzjauciu verysad.gif

QUOTE(Justuteee @ 2015 05 18, 17:20)
O tu ar kartojai HCG su PROG?

Labai,labai uzjauciu  verysad.gif  4u.gif

Taip, kartojau, HCG 4638, ir PRG toks pat kaip ir 11dpi, t.y. >60 g.gif
Atsakyti

Taip, kartojau, HCG 4638, ir PRG toks pat kaip ir 11dpi, t.y. >60 g.gif
[/quote]
Puikus skaiciukai thumbup.gif del PRG nieko pakomentuoti negaliu blush2.gif
Atsakyti