Sveikos. Šiandien mano kiauliukui jau savaitė kaip apsigyveno pas mane namuose.

na ir laikas greit eina, net nepajaučiau kaip savaitė praėjo. Vakar bandžiau jį pasvert, tai jau mažiau bijo, tai kaip užsuktas lakstė ir neįmanoma buvo išlaikyt ant svarstyklių, tai tik maždaug nužiūrėjau, kad apie 220 gramus jau sveria.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 02 06, 10:47)
Sveikinu įsigijus šį mielą gyvūniuką
Aš irgi naują narį parsinešiau prieš porą mėnesių, tai bendrai paėmus jis pratinosi gana ilgai, nemažai laiko prireikė, kad nesibaimintų jei aplink vaikštai. Kadangi norėjau mielo, draugiško augintinio, tai pratinau jį prie rankų, prie rankų priprato gana greitai

Pasiimdavau ir jis snausdavo pas mane
Patikėkit, visi jie mieli! Aš niekaip negaliu atsidžiaugti savo gražuoliu
O apie garsus galite paskaityti pirmame puslapyje esančioje nuorodoje, jei suprantate rusiškai, aš taip išmokau suprasti, kas ką reiškia
Yra toks pasitenkinimo garsas brrr, čia jau kai labai laimingas būna, tai papsakosiu kaip yra su mano kiaulium, jis tą brr leidžia ne tik kai jį lieti, bet ir nuo įvairiausių garsų, ar tai raktai suskraba, ar suploji, ar supliaukši, svarbu išgauti reikiamą tonaciją, net kai mėsą virtuvėj muši, jis daro brrrr. O mes visada iš jo juokiamės, net kai kurias dainas paleidus jis burzgia
Beje, šaunuolis Jūsų kiauliukas, kad vienam kampe sisioja, maniškis tai vyriškai, varo bet kur
Dėkui. Ir sveikinu taip pat ir jus su nauju gyventoju

tikrai kokie jie mieli, net nepagalvojau anksčiau. O kaip jūs pratinot prie rankų JK? maniškis jau narvelį būdamas šiek tiek drasokas yra, kai vaikštom po virtuvę, tai nebėga slėptis, o irgi bėgioja po narvelį, graužia šieną. O ta brr garsą tai ir maniškis skleidžia kai šaukšteliu į puodelį pabarškinu arba narvelio groteles subarškinu, tai taip juokingai skamba kai JK vis sako brrr brrr

dar kartais kai glostau aš jį tai tokį garsą skleidžia kaip karvelis burkuotų

Reiks dar pastudijuot tuos JK garsus iš pirmojo psl.
QUOTE(Mumukas @ 2016 02 06, 13:06)
Ačiū, visi čia gražuoliukai, kad tik sveiki būtų

. Dėl garsų tai pagrindinis visų dažnai girdimas tai kaip aš vadinu "sirenos" garsas toks kvyyy kvyyy kvyyy čia jau kai dėmesio reikia arba nori valgyti bent pas mane ir pas kitus mano pažystamus, kurie turi JK. Dar kaip jau rašė tas brrr kai atsipalaidavęs ir pasitenkinęs. Dar pas mane Čipsas išleisdavo tokį įdomų garsą kaip žiogas čirpimas taip būdavo kai jam nepatikdavo kas nors dažniausiai pas veterinarą kaip suprantu grasindavo taip jam, nes po tokio garso jis grasindavo ir dantukais . Dar garsas toks kaip čiulbėjimas, bet čia jau kaip pasakojau įtariu savo papūgas primokius.. Jei jus pripažins kaip šeimininkę JK laižo rankas kaip šuniukai, aišku laižyti gali jei rankose prieš tai laikėte ką nors skanaus jam (pvz. prieš tai laikėte rankose morką,agurką ir pan.). Dėl sisojimo maniškis sisioja visur tai jums pasisekė. Dėl WC čia jau kaip kas daro. Aš asmeniškai du kartus per savaitę valau narvą ir ant dugno beriu presuotas medžio granules (būna pirkti dideliais maišais senukuose pigiau gaunasi nei kikoje mažais maišais), bet ne tas skiedras bet tokie gabaliukai presuoti, skiedros irgi tinka bet paskui kai valai labai užsiteršia ir daug darbo tvarkytis o ir aplink narvą būna betvarkė jau po pirmos dienos. Pribėrus granulių ant viršaus jų kloju šieno storą sluoksnį per visą narvą ir minkščiau jam ir valgis šieną kasdien papildau pagal poreikį, žiūrint kiek jis jo suėda o prieš ligą pusę ką pridėdavau suėsdavo likdavo tik šiaudeliai, kurių jis nelabai mėgsta taip pat pažiūriu ar šienas sausas nes kaip rašiau sisioja visur tai drėgną nuimu. Narvą kai valau viską išpilu į šiūkšles narvo dugną išplaunu karštu vandeniu, pašluostau tualetiniu popieriu šiek tiek kad nebūtų labai šlapia. Tos granulės kai valau narvą kai kur, kur daugiau pasisiota subyra ir sulimpa kaip toks šlapias smėlis atrodo. Paroda tai įdomu, bet pati tai aš nelabai vaikštau į jas, man kažkaip liūdna į gyvūnėlius žiūrėti ten uždarytus ir stresuojančius kai juos ten visi apžiūrinėja ir pirštais baksnoja, man kažkaip atrodo, kad jiems ten baisu turėtų būti, mano Čipsas pvz. nemėgsta kai pas mus būna daug svečių jis tada slapstosi ir matosi stresuoja, na bet ten gal įpratę tie gyvūnėliai nežinau. Aš kažkaip nusiteikus priešiškai prieš tokį gyvūnėlių bet kokių rodymą, bet čia mano nuomonė tokia. Pasisemti patirtimi tai gal ir įdomu būtų, bet gyvūnai jie labai skirtingi su savo charakteriu su savo pomėgiais ir pan. kas tinka vienam gali netikti kitam ką mėgsta vienas gali nemėgti kitas. Tiesiog yra tos taip pavadinkim bendrosos taisyklės priežiūros ir auginimo o visa kita jau matai palaipsniui kai mažiukas auga ką jis mėgsta ko nemėgsta ko jis nori ko ne ir tuos garsus palaipsniui supranti tiesiog reikia laiko.
Man kaip faina, kad JK kalba, taip įdomu stebėt jį, pakalbint, o jis man kažką atsako
Aš tai ankstesnėse temose prisiskaičiau, kad yra kas į narvelį tiesia filcą, bet aš dar savo mieste neieškojau jo, bet truputį kitokią medžiagą pabandžiau patiest, o po ja nupirkau pabandymui palutę kurią tiesia į lovą. Bet kai sysioja JK tik vienam krašte narvelio, tai per visą narvą man nebetinka tiest tą palutę, reiks kažką kito mastyt. O šieną iš pradžių buvau irgi padėjus palaidai vienam krašte, bet tada JK tupėdavo ant to šieno, arba įsikuisdavo po juo ir tada pridarydavo šiene visko ir tekdavo išmest jau šieną, tai paėmiau kardoninę dėžutę, vienam šone iškirpau skylę ir į ta dėžę dabar dedu šieną, kad truputį būtų tvarkingiau.

tai va taip ir ekspermentuoju ir laukiu kada MB padaris normalų, erdvų JK narvą, jau net maždaug esu sugalvojus kaip įrengsiu, turiu net nusipirkus medžiagos ir planuoju pasiūt sofkute JK. Na vienu žodžiu jau vos ne pamišimas gaunasi dėl JK
Dėl tų parodų kuriose būna jūrų kiaulytės, tai tikrai, kad turėtų jos stresuot kai tokios baikščios yra, nors žmonėm pasižiūrėt turėtų būt įdomu. Jau aš pasikalbėjau su MB tai tikriausia važiuosim pasižiūrėt, tikiuosi tikrai bus paroda, nes kolkas daugiau nerandu jokios reklamos apie parodą, kad tokia bus.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 02 06, 14:58)
Bjauriausias dalykas - nagų kirpimas

nei man malonu, nei kiauliukui
Aš kai auginau triušiuką, tai irgi nagų karpymas buvo nemaloni procedūra. Aš pati nesiryžau karpyt veždavau vis į parduotuvę kurioje buvau pirkus triušį, kad apkirptų nagus, tai reiks ir JK kažkur vežt nagus karpyt.
Beja kiek jūsų JK suėda sauso maisto maždaug per savaitę arba per mėnesį? šiandien nupirkau saviškiui maistelio su vit.c va
tokio, tai kai nepilną saują įdėjau, tai JK lyg savaitę neėdes būtų sėdėjo prie indelio gal pusę valandos ir vis ėdė ir ėdė
Vakar dariau dar JK fotosesiją, tai pagavau visai fainą kadrą, atrodo, kad JK šypsotųsi