Įkraunama...
Įkraunama...

****Jūrų kiaulytės****

QUOTE(vilmuke3 @ 2016 02 04, 13:53)
Skaičiau ir aš,kad reikia duot ramybę kiauliukui tik nusipirkus, tai jis pora valandų gavo ramybę, nes turėjau išvažiuot pas tėvus keliom valandom, bet grįžus  buvo sunku atsispirt nepakalbinus kiauliuko, tai kad ir bijojo bet gavo vistiek dėmesio  biggrin.gif  dabar praėjus jau trim dienom dar vistiek labai bijo visko jisai, bet kai kuičiuosi virtuvėj tai išlenda kiauliukas iš po hamako ir jau bėgioja po narvelį, valgo granules arba šieną žiaumoja, aišku jei kokį staigų judesį padarau, tai greit neria vėl po hamaku ir pro plyšį žiūri  biggrin.gif truputį jis kažką jau ir kalba, bet greičiausiai bando prisišaukt gentainius, kad jį ateitų ir išgelbėtų  biggrin.gif Kolkas dar niekur jo nepaleidžiu pabėgiot ir dar jaučiu kokią savaitę niekur neišleisiu, kol labiau nepripras naujuose namuose. Nes dabar paleidus kai nertų į giliausią kampą, tai neįmanoma būtų ir iškrapstyt.  doh.gif  Tai va taip kolkas ir gyvenam.

Sveikinu įsigijus šį mielą gyvūniuką 4u.gif
Aš irgi naują narį parsinešiau prieš porą mėnesių, tai bendrai paėmus jis pratinosi gana ilgai, nemažai laiko prireikė, kad nesibaimintų jei aplink vaikštai. Kadangi norėjau mielo, draugiško augintinio, tai pratinau jį prie rankų, prie rankų priprato gana greitai smile.gif Pasiimdavau ir jis snausdavo pas mane smile.gif
Galutinai įprato taip smarkiai nesibaidyti tik po poros mėnesių, kai matydavo šeimininkus nuolat namie, kol buvom biuletenyje ir šmėruodavom aplinkui, nuo tada jokio baidymosi biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Sunreja @ 2016 02 04, 16:31)
Nepersistenkit tik su morkom ir kopustais, kurie vidurius skystina ir gali nusibaigti gyvunelis ju padaugines  4u.gif  Viena karta i savaite galite duoti, bet ne daugiau.

Dėl morkų tikra tiesa! Kopūsto maniškis ir taip ne mėgėjas, o dėl morkų eina iš proto, tai irgi kol namuose sėdėjom, per daug gavo jis tų morkų, dėl to ir buvo paleidę viduriukus, laimei, viskas gerai baigėsi smile.gif
Kas labiausiai mane nustebino jų mityboj, kad jie valgo egzotinius vaisius! biggrin.gif Vaikystėj kai auginom, neduodavom jam tokių, tik visokias lietuviškas daržoves, o dabar kaskart nustembu, kai išbando naują vaisių, ir jam patinka biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(vilmuke3 @ 2016 02 05, 21:22)
Mumukas, na ir mielas jūsų JK, taip smagu skaityt. Maniškis irgi po truputuką drasėja jau, pradėjo daugiau visokių garsų skleist, tik kad dar nelabai suprantu ką jis pasakyt nori ar džiaugiasi, kad aš jį kalbinu ar kaip tik iš baimės jis kalba, kad mane išgasdintų  biggrin.gif ir taip pat pastebėjau dar vieną dalyką, kad jis sisioja tik vienam narvelio kampe, tai dėl to labai džiaugiuosi, tik kokį man wc ten įrengt dabar? Bet užtai kakoja tai bet kur  biggrin.gif 

Fb pamačiau reklamą, kad bus Kaune jūrų kiaulyčių paroda, įdomu ar daug bus dalyvių? ar verta mb kalbint, kad nuvažiuotume pasižiūrėt...  g.gif

Patikėkit, visi jie mieli! Aš niekaip negaliu atsidžiaugti savo gražuoliu wub.gif
O apie garsus galite paskaityti pirmame puslapyje esančioje nuorodoje, jei suprantate rusiškai, aš taip išmokau suprasti, kas ką reiškia smile.gif
Yra toks pasitenkinimo garsas brrr, čia jau kai labai laimingas būna, tai papsakosiu kaip yra su mano kiaulium, jis tą brr leidžia ne tik kai jį lieti, bet ir nuo įvairiausių garsų, ar tai raktai suskraba, ar suploji, ar supliaukši, svarbu išgauti reikiamą tonaciją, net kai mėsą virtuvėj muši, jis daro brrrr biggrin.gif O mes visada iš jo juokiamės, net kai kurias dainas paleidus jis burzgia lotuliukas.gif
Beje, šaunuolis Jūsų kiauliukas, kad vienam kampe sisioja, maniškis tai vyriškai, varo bet kur biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmuke3 @ 2016 02 05, 22:22)
Mumukas, na ir mielas jūsų JK, taip smagu skaityt. Maniškis irgi po truputuką drasėja jau, pradėjo daugiau visokių garsų skleist, tik kad dar nelabai suprantu ką jis pasakyt nori ar džiaugiasi, kad aš jį kalbinu ar kaip tik iš baimės jis kalba, kad mane išgasdintų  biggrin.gif ir taip pat pastebėjau dar vieną dalyką, kad jis sisioja tik vienam narvelio kampe, tai dėl to labai džiaugiuosi, tik kokį man wc ten įrengt dabar? Bet užtai kakoja tai bet kur  biggrin.gif 

Fb pamačiau reklamą, kad bus Kaune jūrų kiaulyčių paroda, įdomu ar daug bus dalyvių? ar verta mb kalbint, kad nuvažiuotume pasižiūrėt...  g.gif

Ačiū, visi čia gražuoliukai, kad tik sveiki būtų drinks_cheers.gif . Dėl garsų tai pagrindinis visų dažnai girdimas tai kaip aš vadinu "sirenos" garsas toks kvyyy kvyyy kvyyy čia jau kai dėmesio reikia arba nori valgyti bent pas mane ir pas kitus mano pažystamus, kurie turi JK. Dar kaip jau rašė tas brrr kai atsipalaidavęs ir pasitenkinęs. Dar pas mane Čipsas išleisdavo tokį įdomų garsą kaip žiogas čirpimas taip būdavo kai jam nepatikdavo kas nors dažniausiai pas veterinarą kaip suprantu grasindavo taip jam, nes po tokio garso jis grasindavo ir dantukais ax.gif . Dar garsas toks kaip čiulbėjimas, bet čia jau kaip pasakojau įtariu savo papūgas primokius lotuliukas.gif . Jei jus pripažins kaip šeimininkę JK laižo rankas kaip šuniukai, aišku laižyti gali jei rankose prieš tai laikėte ką nors skanaus jam (pvz. prieš tai laikėte rankose morką,agurką ir pan.). Dėl sisojimo maniškis sisioja visur tai jums pasisekė. Dėl WC čia jau kaip kas daro. Aš asmeniškai du kartus per savaitę valau narvą ir ant dugno beriu presuotas medžio granules (būna pirkti dideliais maišais senukuose pigiau gaunasi nei kikoje mažais maišais), bet ne tas skiedras bet tokie gabaliukai presuoti, skiedros irgi tinka bet paskui kai valai labai užsiteršia ir daug darbo tvarkytis o ir aplink narvą būna betvarkė jau po pirmos dienos. Pribėrus granulių ant viršaus jų kloju šieno storą sluoksnį per visą narvą ir minkščiau jam ir valgis šieną kasdien papildau pagal poreikį, žiūrint kiek jis jo suėda o prieš ligą pusę ką pridėdavau suėsdavo likdavo tik šiaudeliai, kurių jis nelabai mėgsta taip pat pažiūriu ar šienas sausas nes kaip rašiau sisioja visur tai drėgną nuimu. Narvą kai valau viską išpilu į šiūkšles narvo dugną išplaunu karštu vandeniu, pašluostau tualetiniu popieriu šiek tiek kad nebūtų labai šlapia. Tos granulės kai valau narvą kai kur, kur daugiau pasisiota subyra ir sulimpa kaip toks šlapias smėlis atrodo. Paroda tai įdomu, bet pati tai aš nelabai vaikštau į jas, man kažkaip liūdna į gyvūnėlius žiūrėti ten uždarytus ir stresuojančius kai juos ten visi apžiūrinėja ir pirštais baksnoja, man kažkaip atrodo, kad jiems ten baisu turėtų būti, mano Čipsas pvz. nemėgsta kai pas mus būna daug svečių jis tada slapstosi ir matosi stresuoja, na bet ten gal įpratę tie gyvūnėliai nežinau. Aš kažkaip nusiteikus priešiškai prieš tokį gyvūnėlių bet kokių rodymą, bet čia mano nuomonė tokia. Pasisemti patirtimi tai gal ir įdomu būtų, bet gyvūnai jie labai skirtingi su savo charakteriu su savo pomėgiais ir pan. kas tinka vienam gali netikti kitam ką mėgsta vienas gali nemėgti kitas. Tiesiog yra tos taip pavadinkim bendrosos taisyklės priežiūros ir auginimo o visa kita jau matai palaipsniui kai mažiukas auga ką jis mėgsta ko nemėgsta ko jis nori ko ne ir tuos garsus palaipsniui supranti tiesiog reikia laiko. wub.gif
Atsakyti
Bjauriausias dalykas - nagų kirpimas doh.gif nei man malonu, nei kiauliukui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 02 06, 15:58)
Bjauriausias dalykas - nagų kirpimas  doh.gif  nei man malonu, nei kiauliukui  unsure.gif

drinks_cheers.gif Pritariu, drinks_cheers.gif bet žinai, kad reikia tai reikia. Mano Čipsas kai susirgo baisesnis dalykas buvo vaistus suleisti tai čia dar blogiau. 4u.gif
Atsakyti
Ar daugelio iš jūsų kiauliukai savo vardą žino?
Kaip juos išmokyti? ax.gif Aš jau ant tiek dažnai jam vardą kartoju, kad bet kur į svečius atėjus norisi visus tuo vardu vadinti, ant tiek galvoj įsikalęs biggrin.gif O kiaulė dar nemoka doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 02 08, 10:07)
Ar daugelio iš jūsų kiauliukai savo vardą žino?
Kaip juos išmokyti?  ax.gif Aš jau ant tiek dažnai jam vardą kartoju, kad bet kur į svečius atėjus norisi visus tuo vardu vadinti, ant tiek galvoj įsikalęs  biggrin.gif O kiaulė dar nemoka  doh.gif  lotuliukas.gif

Abejoju, kad maniskiai zino savo varda. ax.gif
Atsakyti
Sveikos. Šiandien mano kiauliukui jau savaitė kaip apsigyveno pas mane namuose. wub.gif na ir laikas greit eina, net nepajaučiau kaip savaitė praėjo. Vakar bandžiau jį pasvert, tai jau mažiau bijo, tai kaip užsuktas lakstė ir neįmanoma buvo išlaikyt ant svarstyklių, tai tik maždaug nužiūrėjau, kad apie 220 gramus jau sveria. biggrin.gif

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 02 06, 10:47)
Sveikinu įsigijus šį mielą gyvūniuką 
Aš irgi naują narį parsinešiau prieš porą mėnesių, tai bendrai paėmus jis pratinosi gana ilgai, nemažai laiko prireikė, kad nesibaimintų jei aplink vaikštai. Kadangi norėjau mielo, draugiško augintinio, tai pratinau jį prie rankų, prie rankų priprato gana greitai smile.gif  Pasiimdavau ir jis snausdavo pas mane

Patikėkit, visi jie mieli! Aš niekaip negaliu atsidžiaugti savo gražuoliu  wub.gif
O apie garsus galite paskaityti pirmame puslapyje esančioje nuorodoje, jei suprantate rusiškai, aš taip išmokau suprasti, kas ką reiškia
Yra toks pasitenkinimo garsas brrr, čia jau kai labai laimingas būna, tai papsakosiu kaip yra su mano kiaulium, jis tą brr leidžia ne tik kai jį lieti, bet ir nuo įvairiausių garsų, ar tai raktai suskraba, ar suploji, ar supliaukši, svarbu išgauti reikiamą tonaciją, net kai mėsą virtuvėj muši, jis daro brrrr. O mes visada iš jo juokiamės, net kai kurias dainas paleidus jis burzgia 
Beje, šaunuolis Jūsų kiauliukas, kad vienam kampe sisioja, maniškis tai vyriškai, varo bet kur

Dėkui. Ir sveikinu taip pat ir jus su nauju gyventoju smile.gif tikrai kokie jie mieli, net nepagalvojau anksčiau. O kaip jūs pratinot prie rankų JK? maniškis jau narvelį būdamas šiek tiek drasokas yra, kai vaikštom po virtuvę, tai nebėga slėptis, o irgi bėgioja po narvelį, graužia šieną. O ta brr garsą tai ir maniškis skleidžia kai šaukšteliu į puodelį pabarškinu arba narvelio groteles subarškinu, tai taip juokingai skamba kai JK vis sako brrr brrr biggrin.gif dar kartais kai glostau aš jį tai tokį garsą skleidžia kaip karvelis burkuotų biggrin.gif Reiks dar pastudijuot tuos JK garsus iš pirmojo psl.

QUOTE(Mumukas @ 2016 02 06, 13:06)
Ačiū, visi čia gražuoliukai, kad tik sveiki būtų  drinks_cheers.gif . Dėl garsų tai pagrindinis visų dažnai girdimas tai kaip aš vadinu "sirenos" garsas toks kvyyy kvyyy kvyyy čia jau kai dėmesio reikia arba nori valgyti bent pas mane ir pas kitus mano pažystamus, kurie turi JK. Dar kaip jau rašė tas brrr kai atsipalaidavęs ir pasitenkinęs. Dar pas mane Čipsas išleisdavo tokį įdomų garsą kaip žiogas čirpimas taip būdavo kai jam nepatikdavo kas nors dažniausiai pas veterinarą kaip suprantu grasindavo taip jam, nes po tokio garso jis grasindavo ir dantukais . Dar garsas toks kaip čiulbėjimas, bet čia jau kaip pasakojau įtariu savo papūgas primokius..  Jei jus pripažins kaip šeimininkę JK laižo rankas kaip šuniukai, aišku laižyti gali jei rankose prieš tai laikėte ką nors skanaus jam (pvz. prieš tai laikėte rankose morką,agurką ir pan.). Dėl sisojimo maniškis sisioja visur tai jums pasisekė. Dėl WC čia jau kaip kas daro. Aš asmeniškai du kartus per savaitę valau narvą ir ant dugno beriu presuotas medžio granules (būna pirkti dideliais maišais senukuose pigiau gaunasi nei kikoje mažais maišais), bet ne tas skiedras bet tokie gabaliukai presuoti, skiedros irgi tinka bet paskui kai valai labai užsiteršia ir daug darbo tvarkytis o ir aplink narvą būna betvarkė jau po pirmos dienos. Pribėrus granulių ant viršaus jų kloju šieno storą sluoksnį per visą narvą ir minkščiau jam ir valgis šieną kasdien papildau pagal poreikį, žiūrint kiek jis jo suėda o prieš ligą pusę ką pridėdavau suėsdavo likdavo tik šiaudeliai, kurių jis nelabai mėgsta taip pat pažiūriu ar šienas sausas nes kaip rašiau sisioja visur tai drėgną nuimu. Narvą kai valau viską išpilu į šiūkšles narvo dugną išplaunu karštu vandeniu, pašluostau tualetiniu popieriu šiek tiek kad nebūtų labai šlapia. Tos granulės kai valau narvą kai kur, kur daugiau pasisiota subyra ir sulimpa kaip toks šlapias smėlis atrodo. Paroda tai įdomu, bet pati tai aš nelabai vaikštau į jas, man kažkaip liūdna į gyvūnėlius žiūrėti ten uždarytus ir stresuojančius kai juos ten visi apžiūrinėja ir pirštais baksnoja, man kažkaip atrodo, kad jiems ten baisu turėtų būti, mano Čipsas pvz. nemėgsta kai pas mus būna daug svečių jis tada slapstosi ir matosi stresuoja, na bet ten gal įpratę tie gyvūnėliai nežinau. Aš kažkaip nusiteikus priešiškai prieš tokį gyvūnėlių bet kokių rodymą,  bet čia mano nuomonė tokia. Pasisemti patirtimi tai gal ir įdomu būtų, bet gyvūnai jie labai skirtingi su savo charakteriu su savo pomėgiais ir pan. kas tinka vienam gali netikti kitam ką mėgsta vienas gali nemėgti kitas. Tiesiog yra tos taip pavadinkim bendrosos taisyklės priežiūros ir auginimo o visa kita jau matai palaipsniui kai mažiukas auga ką jis mėgsta ko nemėgsta ko jis nori ko ne ir tuos garsus palaipsniui supranti tiesiog reikia laiko.  wub.gif

Man kaip faina, kad JK kalba, taip įdomu stebėt jį, pakalbint, o jis man kažką atsako bigsmile.gif
Aš tai ankstesnėse temose prisiskaičiau, kad yra kas į narvelį tiesia filcą, bet aš dar savo mieste neieškojau jo, bet truputį kitokią medžiagą pabandžiau patiest, o po ja nupirkau pabandymui palutę kurią tiesia į lovą. Bet kai sysioja JK tik vienam krašte narvelio, tai per visą narvą man nebetinka tiest tą palutę, reiks kažką kito mastyt. O šieną iš pradžių buvau irgi padėjus palaidai vienam krašte, bet tada JK tupėdavo ant to šieno, arba įsikuisdavo po juo ir tada pridarydavo šiene visko ir tekdavo išmest jau šieną, tai paėmiau kardoninę dėžutę, vienam šone iškirpau skylę ir į ta dėžę dabar dedu šieną, kad truputį būtų tvarkingiau. rolleyes.gif tai va taip ir ekspermentuoju ir laukiu kada MB padaris normalų, erdvų JK narvą, jau net maždaug esu sugalvojus kaip įrengsiu, turiu net nusipirkus medžiagos ir planuoju pasiūt sofkute JK. Na vienu žodžiu jau vos ne pamišimas gaunasi dėl JK bigsmile.gif
Dėl tų parodų kuriose būna jūrų kiaulytės, tai tikrai, kad turėtų jos stresuot kai tokios baikščios yra, nors žmonėm pasižiūrėt turėtų būt įdomu. Jau aš pasikalbėjau su MB tai tikriausia važiuosim pasižiūrėt, tikiuosi tikrai bus paroda, nes kolkas daugiau nerandu jokios reklamos apie parodą, kad tokia bus.

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 02 06, 14:58)
Bjauriausias dalykas - nagų kirpimas  doh.gif  nei man malonu, nei kiauliukui

Aš kai auginau triušiuką, tai irgi nagų karpymas buvo nemaloni procedūra. Aš pati nesiryžau karpyt veždavau vis į parduotuvę kurioje buvau pirkus triušį, kad apkirptų nagus, tai reiks ir JK kažkur vežt nagus karpyt.

Beja kiek jūsų JK suėda sauso maisto maždaug per savaitę arba per mėnesį? šiandien nupirkau saviškiui maistelio su vit.c va tokio, tai kai nepilną saują įdėjau, tai JK lyg savaitę neėdes būtų sėdėjo prie indelio gal pusę valandos ir vis ėdė ir ėdė doh.gif lotuliukas.gif

Vakar dariau dar JK fotosesiją, tai pagavau visai fainą kadrą, atrodo, kad JK šypsotųsi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmuke3 @ 2016 02 09, 00:02)
Vakar dariau dar JK fotosesiją, tai pagavau visai fainą kadrą, atrodo, kad JK šypsotųsi  bigsmile.gif

"rūko žolę" biggrin.gif labai gražus kadras wub.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Noretume ir mes su Pipa prisijungti i jusu buri. Smagu rasti bendraminciu thumbup.gif vaikysteje turejau JK, islike tik geri prisiminimai, todel dabar, pati turedama vaiku, panorau vel auginti sita ramu ir taiku gyvuneli wub.gif
Pirkau kikoj, per velai perskaiciau info, kad geriau is ten nepirkti. Bet kolkas lyg sveika panele... susidraugauti sekasi neblogai, nera labai baigsti. Tik sunku dar kolkas suprasti man ja, pasiemu, tai visa atsipalaiduoja, isiteskia, kojas istiesia ir murkia. Panasu i kate biggrin.gif
po namus dar nepaleidziu, nes kai padedu ant grindu, sustingsta ir tiek. Dar manau per maza smile.gif pasirodytume, bet nezinau kaip ikelti foto doh.gif blush2.gif
Taip pat kitu ikeltas foto nevisada iseina paziureti doh.gif g.gif perskaiciau visa tema, kad zinoti, su kuo bendrausim 4u.gif
Atsakyti
Del parodeles, ji tikrai bus sio men. 20-21 dienomis nuo 10 val., paroda vyksta kartu su katemis. Kiauliukai dazniausiai (tikiuosi ir si karta) buna isrikiuoti palei langa. Kvieciu atvykti, musu nedaug, bet mes tikrai visu lauksim :-), as busiu su maziausiai 3 parsiukais, linete zada su 2 parsiukais pasirodyti.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2016 02 08, 12:13)
Abejoju, kad maniskiai zino savo varda. ax.gif

Maniškis tai atbėga pašauktas, žino savo vardą. g.gif Kartais kai tingi atbėgti tai kvykti pradeda, kad suprasčiau kur jis tupi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmuke3 @ 2016 02 02, 23:29)
Sveikos, norėčiau prisijungti ir aš į jūsų būrį su savo mažyliu kiauliuku.

O štai ir mano kiauliukas-žvėriukas biggrin.gif

SVeika prisijungus, koks mielas tavo kiauliukas smile.gif o dabar einu skaityt tavo postų wink.gif
Atsakyti