Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 10 tema

QUOTE(vaikis_ @ 2018 10 11, 15:20)
Jau senai toks dalykas kaip automatine dziovykle sugalvota ir nebereikia skalbiniu nesti i lauka smile.gif

kai jų tokios kainos, geriau jau tegul skalbiniai džiūna natūraliai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 spalio 2018 - 15:12

kai jų tokios kainos, geriau jau tegul skalbiniai džiūna natūraliai smile.gif

Kaip ir skalbykles, tada gal naturaliai ir rankom plaunam :) Aisku galima lauke dziovinti dulkese kaip mano kaimynai daro :) 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 10 10, 23:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="biesas66" data-cid="72228813" data-time="1539200781"><div><p>dar yra steico sijos. Bet jos brangesnes uz OSB. Bet ir geresnes.</p></div></blockquote><p>Kuom geresnes, agumentuok ? Kai pats asmeniskai lyginau kazkada Restoje esminiu skirtumu neradau.</p>

garantuotu patvarumu. Osb sijos padarytos is osb plokstes ir medienos,o steico daryta is impregnuotos plokstes ir faneros. Per ziema isbuvo ant lauko ir visiskai nepasikeite neislinko. O del osb abejoju kad taip atlaikytu.. Tokie tie argumentai. Bet kitavertus,dabar visur daro is OSB,atstumu uzdengamumas priklauso ti nuo sijos aukscio plocio.. k
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 10 11, 20:20)
Kaip ir skalbykles, tada gal naturaliai ir rankom plaunam smile.gif Aisku galima lauke dziovinti dulkese kaip mano kaimynai daro smile.gif </p>

Tarp skalbyklės poreikio ir džiovyklės yra milžiniškas skirtuamas.

Skalbyklė žmogų išvaduoja nuo ilgai trunkančio varginančio darbo, tai konkretus pagalbininkas, o džiovyklė ji nei laiko sutaupo, nei darbo sąnaudų, nes ir natūraliai džiūnančiam drabužiui net žmogaus dėmesio nereikia. Kad juntamai greičiau džiovyklė drabužius išdžiovina irgi nėra, nes tiek vienu atveju, padžiovus ant džiovyklės, tiek kitu, sumetus į džiovyklę, palieki džiovimui ir eini užsiimti kitais reikalais, po to grįžti ir susisrenki išdžiuvusius drabužius. Ar pusantros valandos tai užtruko, ar ilgiau, realiai tu net nepajunti.

Taigi, skalbyklės už ~300€ atveju, gauni labai didelį pagalbininką, kuris per savaitę visą darbo dieną tiek laiko, tiek darbo atžvilgiu sutaupo, o džiovyklės už daugiau nei 500€ atveju gauni tik abejotinos naudos...

O dėl džiovinimo lauke, tai pas mane pakankamai kambarių, yra tokių, kurie dabar nenaudojami ir maniškė ten nuolat drabužius džiovino. Tiesa iš čia ir problemos su pertekline drėgme per vasaros karščius buvo, tai tam momentui paprašiau, kad lauke džiovintų, o žiemos metu, tai net pliusas džiūstantys drabužiai patalpų viduje, nes tai yra labai intensyvus patalpų „drėkintuvas“.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 spalio 2018 - 10:56

garantuotu patvarumu. Osb sijos padarytos is osb plokstes ir medienos,o steico daryta is impregnuotos plokstes ir faneros. Per ziema isbuvo ant lauko ir visiskai nepasikeite neislinko. O del osb abejoju kad taip atlaikytu.. Tokie tie argumentai. Bet kitavertus,dabar visur daro is OSB,atstumu uzdengamumas priklauso ti nuo sijos aukscio plocio.. k

Osb vezasi kronopolo sijas, bent taip buvo pries kelis metus. Impregnavimo nesureiksminciau kaip ir osb ar faniera, visi stoga stengiasi uzdengti pilnumoje. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 10 12, 11:57)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="biesas66" data-cid="72229713" data-time="1539281692"><div><p>garantuotu patvarumu. Osb sijos padarytos is osb plokstes ir medienos,o steico daryta is impregnuotos plokstes ir faneros. Per ziema isbuvo ant lauko ir visiskai nepasikeite neislinko. O del osb abejoju kad taip atlaikytu.. Tokie tie argumentai. Bet kitavertus,dabar visur daro is OSB,atstumu uzdengamumas priklauso ti nuo sijos aukscio plocio.. k</p></div></blockquote><p>Osb vezasi kronopolo sijas, bent taip buvo pries kelis metus. Impregnavimo nesureiksminciau kaip ir osb ar faniera, visi stoga stengiasi uzdengti pilnumoje. </p>

Klausei koks skirtumas,atsakiau. O ar jis reiksmingas. Sprendzia kiekvienas savaip. Arba pamato kai stogas prakiura.. Bet mano asmenine nuomone OSB sijos geras produktas. As kai ieskojau neradau ju,tai pirkau steico.
Atsakyti

Isdziovintas rubas dziovykleje visai kitoks, puresnis ir minkstesnis. Tu su mano zmona pasigincyk geriau :)  Laiko prasme taip, viskas greiciau, cia aktualu kai 2 mazi vaikai laksto :) 

Tarp skalbyklės poreikio ir džiovyklės yra milžiniškas skirtuamas. Skalbyklė žmogų išvaduoja nuo ilgai trunkančio varginančio darbo, tai konkretus pagalbininkas, o džiovyklė ji nei laiko sutaupo, nei darbo sąnaudų, nes ir natūraliai džiūnančiam drabužiui net žmogaus dėmesio nereikia. Kad juntamai greičiau džiovyklė drabužius išdžiovina irgi nėra, nes tiek vienu atveju, padžiovus ant džiovyklės, tiek kitu, sumetus į džiovyklę, palieki džiovimui ir eini užsiimti kitais reikalais, po to grįžti ir susisrenki išdžiuvusius drabužius. Ar pusantros valandos tai užtruko, ar ilgiau, realiai tu net nepajunti. Taigi, skalbyklės už ~300€ atveju, gauni labai didelį pagalbininką, kuris per savaitę visą darbo dieną tiek laiko, tiek darbo atžvilgiu sutaupo, o džiovyklės už daugiau nei 500€ atveju gauni tik abejotinos naudos... O dėl džiovinimo lauke, tai pas mane pakankamai kambarių, yra tokių, kurie dabar nenaudojami ir maniškė ten nuolat drabužius džiovino. Tiesa iš čia ir problemos su pertekline drėgme per vasaros karščius buvo, tai tam momentui paprašiau, kad lauke džiovintų, o žiemos metu, tai net pliusas džiūstantys drabužiai patalpų viduje, nes tai yra labai intensyvus patalpų „drėkintuvas“.
Isdziovintas rubas dziovykleje visai kitoks, puresnis ir minkstesnis. Tu su mano zmona pasigincyk geriau :)  Laiko prasme taip, viskas greiciau, cia aktualu kai 2 mazi vaikai laksto :) Made in Germany dziovykle 450 eur, kas moka ieskoti. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 12 spalio 2018 - 21:26

Indaplovės irgi eilę metų buvo alia "ponų reikalas", tas pats ir su džiovyklėm. Kas neturėjo, galvoja, kad ir nereikia. Kas įsigija, nebenori kitaip gyvent.

Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2018 10 12, 22:53)
<p>Indaplovės irgi eilę metų buvo alia "ponų reikalas", tas pats ir su džiovyklėm. Kas neturėjo, galvoja, kad ir nereikia. Kas įsigija, nebenori kitaip gyvent.</p>

Indaplovė šeip tai irgi leidžia taupyti laiko ir sumažina darbo kiekį.

Paaiškinkit man, kiek laiko leidžia sutaupyti džiovyklė?

kiek mažiau darbo su automatine džiovykle?

Ar verta mokėti už ją, kai kaina tik prasideda grubiai nuo 500€.

Sutinku, kai skalbimais užsiimama pramoniniu būdu, tada pilnas skalbinių išdžiuvimo laikas labai svarbu, bet kaip tai gali būti svarbu namų gyventojui, kuris skalbinių džiovimo metu ne toliau skalbia, o daro visai kitus darbus?

Tiems kas pasijunges prie miesto kanalizacijos, dar galima galvoti apie skalbimų šeštadienį, kada vykdomi 2-3 skalbimai. Realiai čia jau tampa panašu į pramoninį skalbimą, tada dar, dar.

Bet tiems, pas ką nėra miesto kanalizacijos ir naudojasi vietiniais BVĮ yra apriboti skalbimais iš eilės. Skalbt su BVĮ galima tik kartą, nu maksimum du kartus per dieną, bet ir tai jokiu būdu ne vienas skalbimas paskui kitą. Su BVĮ turi skalbti, kada tik susikaupė skalbinių vienam skalbimui, bet kurią savaitės dieną. Tai vat, tokioje situacijoje nematau poreikio atsisveikinti su minimum 500€ už funkcija, kuri palengvina tik skalbinių iškabinimo ant džiovyklės procesą, visos skalbinių krūvos įmetimu į džiovyklę. Susitaupo maksimum minutė, nu dvi minutės per skalbimą. Tiktai. Skalbinių nuėmimas tikrai nei sunkesnis, nei ilgiau trunkantis darbas abejais atvejais.

Kiek kartų skalbiat per savaitę? 2-3 kartus? O vat indus plauti tektų mažiausiai 3 kartus per dieną, ir esant plaunamų indų didesniam kiekiui žiūrėk, leidžia ir 15-30min sutaupyti per dieną. Sakykit ką norit, bet skirtumas akivaizdus.

Nors tiesa pasakius indaplovės poreikį tikrai mačiau, bet net ir ją turėdami indus gana dažnai plaunam po kranu, o džiovyklės, tai net poreikio nematau, tai ką man siūlot mokėti tokius pinigus už daiktą kurio išvis nenanudočiau?

Be to, kiek elektros energijos ta elektrinė džiovyklė prisuka? Natūralus džiovimas 0 € per metus. Taigi, primeskim, kad standartiškai tokio tipo įrenginiai dirba 5 metus. Sudėkim įrangos kainą, sunaudotos elektros kainą per tuos 5 metus ir padalinkim iš 780 skalbimų (52 savaitės * 5 metai * 3 skalbimai per savaitę ) ir gausim kiek mokat už trumpesnį skalbinių padžiovimą per vieną kartą. Skykim džiovyklė 500€ elektros sąnaudos per 5 metus dar 100€, tai 600€ /780 kartų gaunam 0,77€ arba per savaitę apie 2,30€ už sutaupytas 3-6 minutes džiaustant skalbinius. Absurdas. Man tai per brangi paslauga. Už tokią pinigų sumą aš pats skalbinius padžiausiu ir sutaupytus pinigus išleisiu alaus bare smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 10 13, 01:00)
...

...

Nors čia ir ne apie stogus kalbame, bet paprastą žmonos argumentą pasakysiu:
išlyginti skalbinius nuo virvės yra 3 kartus sunkiau, nei ištrauktus iš džiovyklės.
O dar lygintuvo sunaudojama elektra... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 10 13, 01:00)
Indaplovė šeip tai irgi leidžia taupyti laiko ir sumažina darbo kiekį.

...

Spręsti apie džiovyklės nereikalingumą, niekada jos nebandžius, yra taip, sakykime, drąsu smile.gif Dėl laiko taupymo - jei džiovyklė normali, iš jos ištrauktų krūvos drabužių (visokie megztiniai, trikotažai ir pan.) lyginti jau išvis nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2018 10 12, 22:53)
<p>Indaplovės irgi eilę metų buvo alia "ponų reikalas", tas pats ir su džiovyklėm. Kas neturėjo, galvoja, kad ir nereikia. Kas įsigija, nebenori kitaip gyvent.</p>

Teko naudotis. mano namuose jos nera...
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2018 10 13, 07:48)
Nors čia ir ne apie stogus kalbame, bet paprastą žmonos argumentą pasakysiu:
išlyginti skalbinius nuo virvės yra 3 kartus sunkiau, nei ištrauktus iš džiovyklės.
O dar lygintuvo sunaudojama elektra...  mirksiukas.gif

O mano zmona sako atvirksciai. (o jai as pritariu nes esu bandes pats) is dziovykles skalbiniai labiau susiglamze.. Ir NETIKIU as tom ala lyginio funkcijom smile.gif
Atsakyti