Teko naudotis. mano namuose jos nera...
Papildyta:
O mano zmona sako atvirksciai. (o jai as pritariu nes esu bandes pats) is dziovykles skalbiniai labiau susiglamze.. Ir NETIKIU as tom ala lyginio funkcijom
Nupirk zmonai normalia dziovykle
Gerbiamieji forumieciai- stogdengiai . Nepavyko ikelti eskiziuka, pabandysiu paklausti be jo. Kaip geriau sukonstruotos dvislaicio stogo gegnes, t.y. 2 gegnes virsuneje sujungtos tarpusavyje + stygos. Ar per visa namo ilgi sija ( vadinamas "balnas", jei neklystu), i ji atremtos gegniu virsunes + stygos. Dekoju, jei rasite laiko patarti.
Gerb arkava. Bus SIP namas, tai visur medis. Kas issaukia klausimus ir apmastymus. Kai gegnes be "balno" ir su stygomis, stogas spaudzia sienas. Kai su balnu be stygu, stogas daugiau spaus perdangos sijas, kadangi beveik 10 metru "balnas" tures remtis ir i perdanga. Perdangos sijos ir siaip gauna nemaza apkrovima, nesinoretu didinti siju pjuvio matmenis, jis ir taip didelis, arba tankinti sijas padidinto spaudimo vietose. O perdangos sijos bus matomos, kai vienodi atstumai tarp siju, ziurisi maloniau. Jei nebus stygu, atsiranda tikimybe, kad gegnes gyvenamos palepes sienas sienas stums i isore. Atrodo, kad "balnas" + gegnes + stygos patikimiausias varijantas. Stygas galima deti ne i kiekviena trikampi, pvz.: i kas antra. Kokia Jusu nuomone?
Suprantu, ka sakote. Pas mane mansarda paaukstinta, sienos apie 1.8 metro. Trikampi galiu gauti tik stygu pagalba. Va ir galvoju, ar uzteks styginiu trikampiu, ar dar pariebint "balnu". Jis palengvintu gegniu montavima, kas aktualu, jei statysiu pats. Keliant atskirus trikampius, ju orentavimas ir fiksavimas sudetingesnis.
Aciu uz patarimus. Kiek suprantu, stygos + balnas, sviestas sviestuotas. Stogas 2slaitis be jokiu vingrybiu, pats primityviausias. Architektas suprojektavo su stygomis, zodziu pasake, kad uztenka kas antrame trikampyje. Taciau architektas projektavo karkasini nama, nors skirtumai neesminiai, bet pats architektas nesuzavejo mane minciu sviezumu. Visus gerb "cibulio" isvardintus momentus sukineju ir popieriuje, ir galvoje. Stogo kampas mazdaug 21 laipsnis. Na sienas ramstyti matyt nepavyks , o stygos, balnas, stygos + balnas- klausimas atviras. Yotube filmukus deda "pribalt", berods. Jis stato nama is blokeliu ir viska daro visiskai vienas. As suzavetas jo isradingumu. Jo ir kituose rolikuose, darant stoga su balnu, daznai dirba 1 zmogus. Dedant teikampius visada dalyvauja keli.