Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 10 tema

Teko naudotis. mano namuose jos nera...
Papildyta:

O mano zmona sako atvirksciai. (o jai as pritariu nes esu bandes pats) is dziovykles skalbiniai labiau susiglamze.. Ir NETIKIU as tom ala lyginio funkcijom smile.gif

Nupirk zmonai normalia dziovykle :) 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 10 13, 23:24)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="biesas66" data-cid="72231593" data-time="1539459517"><div><p>Teko naudotis. mano namuose jos nera...
Papildyta:

O mano zmona sako atvirksciai. (o jai as pritariu nes esu bandes pats) is dziovykles skalbiniai labiau susiglamze.. Ir NETIKIU as tom ala lyginio funkcijom vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Nupirk zmonai normalia dziovykle smile.gif </p>

Ji nenori,jai nereikia. Mano piniginei lengviau. Plius nelabai man patinka ta mintis kad elektra degins... Geriau mano akvariumas sudegins smile.gif
Atsakyti

Gerbiamieji forumieciai- stogdengiai  :D . Nepavyko ikelti eskiziuka, pabandysiu paklausti be jo. Kaip geriau sukonstruotos dvislaicio stogo gegnes, t.y. 2 gegnes virsuneje sujungtos tarpusavyje + stygos. Ar per visa namo ilgi sija ( vadinamas "balnas", jei neklystu), i ji atremtos gegniu virsunes + stygos. Dekoju, jei rasite laiko patarti.

Atsakyti
O perdanga bus medinė?
Dariausi santvaros tipo gegnyną, su "balnu", bet be jokių stygu.
Viskas susisuko i trikampi, kartu gavosi ir perdangos konstrukcija.

QUOTE(sevas @ 2018 11 09, 10:41)
<p>Gerbiamieji forumieciai- stogdengiai  biggrin.gif . Nepavyko ikelti eskiziuka, pabandysiu paklausti be jo. Kaip geriau sukonstruotos dvislaicio stogo gegnes, t.y. 2 gegnes virsuneje sujungtos tarpusavyje + stygos. Ar per visa namo ilgi sija ( vadinamas "balnas", jei neklystu), i ji atremtos gegniu virsunes + stygos. Dekoju, jei rasite laiko patarti.</p>

Atsakyti

Gerb arkava. Bus SIP namas, tai visur medis. Kas issaukia klausimus ir apmastymus. Kai gegnes be "balno" ir su stygomis, stogas spaudzia sienas. Kai su balnu be stygu, stogas daugiau  spaus perdangos sijas, kadangi beveik 10 metru "balnas" tures remtis ir i perdanga. Perdangos sijos ir siaip gauna nemaza apkrovima, nesinoretu didinti siju pjuvio matmenis, jis ir taip didelis, arba tankinti sijas padidinto spaudimo vietose. O perdangos sijos bus matomos, kai vienodi atstumai tarp siju, ziurisi maloniau. Jei nebus stygu, atsiranda tikimybe, kad gegnes gyvenamos palepes sienas sienas stums i isore. Atrodo, kad "balnas" + gegnes + stygos patikimiausias varijantas. Stygas galima deti ne i kiekviena trikampi, pvz.: i kas antra. Kokia Jusu nuomone?

Atsakyti
Pasiziurėkit sntvaru konstrukcija - niekas ten sienų neplėšia į išorė.
Gaunasi vientisas trikampis. Viskas remiasi savo svoriu ant šoninių sienojų (dvišlaičiam stogui). Net balnas neaktualus...

santvarinis stogas

QUOTE(sevas @ 2018 11 09, 12:00)
<p> Jei nebus stygu, atsiranda tikimybe, kad gegnes gyvenamos palepes sienas sienas stums i isore. Atrodo, kad "balnas" + gegnes + stygos patikimiausias varijantas. Stygas galima deti ne i kiekviena trikampi, pvz.: i kas antra. Kokia Jusu nuomone?</p>

Atsakyti

Suprantu, ka sakote. Pas mane mansarda paaukstinta, sienos apie 1.8 metro. Trikampi galiu gauti tik stygu pagalba. Va ir galvoju, ar uzteks styginiu trikampiu, ar dar pariebint "balnu". Jis palengvintu gegniu montavima, kas aktualu, jei statysiu pats. Keliant atskirus trikampius, ju orentavimas ir fiksavimas sudetingesnis.

Atsakyti
Anksciau statant, analogiska, su aukstinta mansarda 1,60 - dejau tik stygas.

O rėmėsi i sienas, murlotą, ir net be monolito ziedo. Tiesa stygos ilgos, pažemintoos

QUOTE(sevas @ 2018 11 09, 13:50)
<p>Suprantu, ka sakote. Pas mane mansarda paaukstinta, sienos apie 1.8 metro. Trikampi galiu gauti tik stygu pagalba. Va ir galvoju, ar uzteks styginiu trikampiu, ar dar pariebint "balnu". Jis palengvintu gegniu montavima, kas aktualu, jei statysiu pats. Keliant atskirus trikampius, ju orentavimas ir fiksavimas sudetingesnis.</p>

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 11 09, 11:41)
<p>Gerbiamieji forumieciai- stogdengiai  biggrin.gif . Nepavyko ikelti eskiziuka, pabandysiu paklausti be jo. Kaip geriau sukonstruotos dvislaicio stogo gegnes, t.y. 2 gegnes virsuneje sujungtos tarpusavyje + stygos. Ar per visa namo ilgi sija ( vadinamas "balnas", jei neklystu), i ji atremtos gegniu virsunes + stygos. Dekoju, jei rasite laiko patarti.</p>

O ką sako konstruktorius? Kitas dalykas: stogo nuolydis, šlaitų skaičius ar yra stoge langų, kitokių atsikišimų ir t.t. Taip pat reikia įvertinti šiltinimo patogumą ir šilumos tiltelių įtaką.
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 11 09, 09:41)

Gerb. statytojau, suremtos dvi gegnės (apverstos V formos) sudaro sąlyginę arką, kaip žinia arkos atraminė reakcija nukreipta ne vertikaliai žemyn (0 laipsnių) o kampu (> 0 laipsnių) todėl atramoje atsiranda taip vadinama skėtimo jėga. Galimi keli skėtimo poveikio suvaržymo sprendimai.
Sujungus atramas horizontaliu elementu (styga) skėtimo jėga sukelia stygoje tempimo įtempius ir neleidžia atramoms pasislinkti (išsiskėsti). Nedarant stygos reikia paramstyti sienas, kaip darydavo bažnyčių skliautų projektuotojai. Arba arkos viršutiniam taške padaryti atramą, t.y. gegnes remti ant išilginės sijos "balno". Rinkitės.
Atsakyti

Aciu uz patarimus. Kiek suprantu, stygos + balnas, sviestas sviestuotas. Stogas 2slaitis be jokiu vingrybiu, pats primityviausias. Architektas suprojektavo su stygomis, zodziu pasake, kad uztenka kas antrame trikampyje. Taciau architektas projektavo karkasini nama, nors skirtumai neesminiai, bet pats architektas nesuzavejo mane minciu sviezumu. Visus gerb "cibulio" isvardintus momentus sukineju ir popieriuje, ir  galvoje. Stogo kampas  mazdaug 21 laipsnis. Na sienas ramstyti matyt nepavyks  :) , o stygos, balnas, stygos + balnas- klausimas atviras. Yotube filmukus deda "pribalt", berods. Jis stato nama is blokeliu ir viska daro visiskai vienas. As suzavetas jo isradingumu. Jo ir kituose rolikuose, darant stoga su balnu, daznai dirba 1 zmogus. Dedant teikampius visada dalyvauja keli. 

Atsakyti
sevai, architektas nera konstruktorius, netgi sakyciau atvirksciai, nepasitikeciau jo nuomone apie tai ar reikia stygu ant kiekvieno ar kas antro trikampio ir kitais konstrukciniais sprendimais. nebent visiskai standartinis stogas ir naudojami standartiniai sprendiniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 11 lapkričio 2018 - 16:06