Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 10 tema

QUOTE(madwifi @ 2018 11 11, 17:04)
sevai, architektas nera konstruktorius, netgi sakyciau atvirksciai, nepasitikeciau jo nuomone apie tai ar reikia stygu ant kiekvieno ar kas antro trikampio ir kitais konstrukciniais sprendimais. nebent visiskai standartinis stogas ir naudojami standartiniai sprendiniai.

Matai, yra labai protingų statytojų. Jie viską geriau žino. O jei paklausia forume, gauna pilną išrišimą. Ir asilui aišku, kad reikia nepagailėti kelių eurų ir būtinai pasidaryti konstruktyvą. Bet yra protingesnių. Senukui reikia dėmesio, tai čia rašinėja. Kai gegnės išskies sienas, įdomu ar tada viešai papasakos?
Atsakyti

Dabar suprantu, kodel gerb cibulis pasirinko forumini varda "cibulis", jam vis maga, kad jo pasisakymai akis grauztu  :D , man patinka, as ir pats moku pasikandziot, tik tingiu, senas  :D . Konstruktyvu turiu, pora. Sia savaite gausiu dar viena, atrodo galutini. Demesio nori visi, ir seni, ir jauni, ir cibulis tame tarpe. Jusu patarimai, paneigimai, pasisaipymai… Pabuvojimas statomuose objektuose, bendravimas su profesionalais susives i konstruktyva, kuri gausiu sia savaite. Visiems didelis aciu, bet ir savo galva nesioju ne vien tam, kad i pilva neprilytu. Jei sienos issiskes, pranesiu, nejauciu gedos prisipazint, kad priemiau durnus sprendimus. Tai padeda ateiti ju isvengi. Gal todel visais laikais uz viena sena protinga galva duodavo 10 jaunu protingu galvu  :P 

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 11 19, 21:21)
<p>Dabar suprantu, kodel gerb cibulis pasirinko forumini varda "cibulis", jam vis maga, kad jo pasisakymai akis grauztu  biggrin.gif , man patinka, as ir pats moku pasikandziot, tik tingiu, senas  biggrin.gif . Konstruktyvu turiu, pora. Sia savaite gausiu dar viena, atrodo galutini. Demesio nori visi, ir seni, ir jauni, ir cibulis tame tarpe. Jusu patarimai, paneigimai, pasisaipymai… Pabuvojimas statomuose objektuose, bendravimas su profesionalais susives i konstruktyva, kuri gausiu sia savaite. Visiems didelis aciu, bet ir savo galva nesioju ne vien tam, kad i pilva neprilytu. Jei sienos issiskes, pranesiu, nejauciu gedos prisipazint, kad priemiau durnus sprendimus. Tai padeda ateiti ju isvengi. Gal todel visais laikais uz viena sena protinga galva duodavo 10 jaunu protingu galvu  tongue.gif </p>

Aš taip aštriau parašiau, kad atkreiptumėte dėmesį. Pasirodė, kad viską darote tik pats. Jei turite konstruktorius ir jie daro savo darbą, tai džiugu girdėti. Lietuvoje yra žmonių, kurie mano, kad viską žino ir viską daro tik patys. Tai būtų gaila jūsų pinigų ir laiko, jei įsiveltų brokas.

Tarkime mano kaimynas inžinierius. Konstruktyvo neturi. Į rūsio sienas sudėjo plonesnę armatūrą (pataupė), nes manė, kad tą rūsį užpils smėliu. Kitas kaimynas jį paprotino - neužpilk, pasilik tą papildomą rūsį, juk jau sienas vis tiek padarei. Tas ir neužpylė to rūsio smėliu, o žemės spaudimas per pusmetį išpūtė vieną rūsio sieną. Tada teko tiesinti. Žodžiu, nieko pikto nenorėjau tik atkreipti dėmesį, kad išvengtumėte klaidų.
Atsakyti

Aciu  gerb "cibuli", moku atskirti protinga kritika nuo pasisaipymo del pasisaipymo. Per kelis metus perskaiciau visas man aktualias forumo temas nuo pradzios iki galo po kelis kartus. Ju deka susiformavo mano norai. Jusu pasisakymai visada palikdavo ir palieka labai gera ispudi, nesa daug naudingos informacijos. Ir architektai, ir konstruktoriai nebutinai genijai, su neissenkanciu ziniu lobynu. Todel beveliju ju mintis prasijoti per forumo dalyviu sietus. Pavasari pamato plokste, dezute, langai, durys, stogas, sildymas, rekuperacija... Tikiuosi nepatingesit "pagalasti liezuvi" i mano rasinius. Aciu derb "cibuli", aciu visiems

Atsakyti

Dar noriu pasakyti gerb "cibuli", kad uzteko susitikus su statytojais, kurie dabar baigia konstruktyva, penkiu minuciu pokalbio ju statomame objekte su pabaksnojimais pirstu i man rupimas vietas, kad mano puse metu slifuotas varijantas isnykstu kaip dumelis vejuje. Taciau per likusia pokalbio valanda gavau pritarima kai kurioms mano mintims, kas vel pagloste mano savimyla  :D​ 

Atsakyti

Sveiki, konstruktorius paskaiciavo stogo gegnes 150x250 (istrizines,apie 7.5m ilgio, namas L formos). tarpines gegnes 60x250, kas 66cm.statybininkai sukioja pirstais,stogas 24 nuolydzio,keturslaitis (daugiaslaitis).kazkaip kiek skaiciau tikrai neteko rast 150x250 gegniu,visi atkalbineja,konstruktorius laikosi savo,esam pasimete..

Atsakyti

tas istrizines gegnes vistiek reiks kazkur paremt, nes medzio masyvas tokio ilgio links, tai susukit dvi 60x250 ir viskas.

Atsakyti

Galvojom apie tai, statybininkai sako,kad tarpe tarp jų pradeda drėgmė kauptis,ir jei nevienodai džiūsta,gali būt bėdų..

Atsakyti

150x250 t.y. sudėtinio skerspjūvio sija 3x(5x250)

statybinių konstrukcijų mediena turi būti padžiovinta ir impregnuota antiseptiku

Atsakyti

o ka stogdengiai siulo?

Atsakyti

tas istrizines gegnes vistiek reiks kazkur paremt, nes medzio masyvas tokio ilgio links, tai susukit dvi 60x250 ir viskas.

o ka stogdengiai siulo?

Siulo deti visur 60x250 ir viskas sako galim statramsciu daugiau sudeti, kad jum ramiau butu..Uzsisakyt dabar mediena, padet ja pradziovinimui lauke uzdengus, iki kol stoga daryt reiks (vasara),sako,pradzius..

Atsakyti

tai jei yra kur remt ner problemos

Atsakyti