Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 10 tema

QUOTE(zaize @ 2019 03 19, 21:39)
Siulo deti visur 60x250 ir viskas sako galim statramsciu daugiau sudeti, kad jum ramiau butu..Uzsisakyt dabar mediena, padet ja pradziovinimui lauke uzdengus, iki kol stoga daryt reiks (vasara),sako,pradzius..</p>

Siūlau kreiptis į konstruktorių, kad pagrįstų savo sprendimą, ir kodėl statybininkų siūlomas variantas negerai.

Tarybiniais laikais, po žemės drebėjimo nesugriuvus tiltui, kuris pagal viską turėjo sugriūti, mirties bausme buvo nuteistas statybų vadovas už statybinių medžiagų pereikvojimą.

Sakyk, kad nenori permokėt už medžiagas, ir tegul pagrindžia kiekvieną kilogramą, kurį gali atlaikyti jo pasiūlyta stogo konstrukcija ir kam viso to reikia. Aš dar užsiminčiau, kad kreipsiuos į kitą konstruktorių, kad viską įvertintų, ir jei bus pasakyta, kad konstrukcijos tvirtumas perteklinis, paprašysi gražinti visus sumokėtus pinigus.

Konstruktoriai turi skaičiuoti tokias konstrukcijas, kad būtų taupomos medžiagos ir nebūtų švaistomi pinigai pertekliniam tvirtumui.

Dabartiniai konstruktoriai projektuoja namų konstrukcijas dešimtimis kartų tvirtesnes nei reikia, kad tik subinę prisidengtų, kad po apokalipsės nereikėtų teismuose sėdėti namui sugriuvus. Pasakykit jam, kad po apokalipsės ir teismo rūmai bus sugriauti smile.gif.

Nežinau, kokie dydžiai turi būti realiai, todėl ir siūlau kreiptis į konstruktorių, kad pagrįstų savo skaičiavimus.
Atsakyti

Sveiki, Mintas, dėkoju už atsakymą.

Konstruktorių samdė architektas, ir viskas buvo įskaičiuota į projekto kainą.Skambinome konstruktoriui, prašėme paskaičiavimų-nedavė, sako paskaičiavau ir viskas, viskas ten gerai paskaičiuota, aš nešu atsakomybę ir t.t., Ar turime mes teisę iš jo kažkaip išsireikalauti skaičiavimus?

Tuo labiau, stogas bus skardinis,tai tikrai kyla įtarimų kad persistengta.. Perdangoj irgi 8x25 suprojektuota, nors palėpėj jokio veiksmo nenusimato. Gal kad svetainėj tarp sienų 6 metrai,gal neatlaikys plonesnės..Murlotas 15x15..

Atsakyti

Sveiki, Mintas, dėkoju už atsakymą.

Konstruktorių samdė architektas, ir viskas buvo įskaičiuota į projekto kainą.Skambinome konstruktoriui, prašėme paskaičiavimų-nedavė, sako paskaičiavau ir viskas, viskas ten gerai paskaičiuota, aš nešu atsakomybę ir t.t., Ar turime mes teisę iš jo kažkaip išsireikalauti skaičiavimus?

Tuo labiau, stogas bus skardinis,tai tikrai kyla įtarimų kad persistengta.. Perdangoj irgi 8x25 suprojektuota, nors palėpėj jokio veiksmo nenusimato. Gal kad svetainėj tarp sienų 6 metrai,gal neatlaikys plonesnės..Murlotas 15x15..

Stogo danga neidomi konstruktoriams, vejo apkrovos labiau domina juos. 

Atsakyti
Man stogui arch- konstruktorius priskaičiavo 16-17 m3 medienos (gegnes 7x25, perdangos balkiai 8x25, tarpatramio balkis 5,5 m, laikantis perdangą 200x450 atrodo.
Padarem stoga su 7-8m3. Pedanga su nenaudojama palepe 6x20 (kas 60 cm).
stogdengys pazistamas pašiurpo nuo tokių skersmenų smile.gif)))

QUOTE(zaize @ 2019 03 22, 09:57)
<p>Sveiki, Mintas, dėkoju už atsakymą.</p><p>Konstruktorių samdė architektas, ir viskas buvo įskaičiuota į projekto kainą.Skambinome konstruktoriui, prašėme paskaičiavimų-nedavė, sako paskaičiavau ir viskas, viskas ten gerai paskaičiuota, aš nešu atsakomybę ir t.t., Ar turime mes teisę iš jo kažkaip išsireikalauti skaičiavimus?</p><p>Tuo labiau, stogas bus skardinis,tai tikrai kyla įtarimų kad persistengta.. Perdangoj irgi 8x25 suprojektuota, nors palėpėj jokio veiksmo nenusimato. Gal kad svetainėj tarp sienų 6 metrai,gal neatlaikys plonesnės..Murlotas 15x15..</p>

Atsakyti
QUOTE(zaize @ 2019 03 22, 08:57)
<p>Sveiki, Mintas, dėkoju už atsakymą.</p><p>Konstruktorių samdė architektas, ir viskas buvo įskaičiuota į projekto kainą.Skambinome konstruktoriui, prašėme paskaičiavimų-nedavė, sako paskaičiavau ir viskas, viskas ten gerai paskaičiuota, aš nešu atsakomybę ir t.t., Ar turime mes teisę iš jo kažkaip išsireikalauti skaičiavimus?</p><p>Tuo labiau, stogas bus skardinis,tai tikrai kyla įtarimų kad persistengta.. Perdangoj irgi 8x25 suprojektuota, nors palėpėj jokio veiksmo nenusimato. Gal kad svetainėj tarp sienų 6 metrai,gal neatlaikys plonesnės..Murlotas 15x15..</p>

6 m tarpatramio ir 8x25cm skerspjūvio medinę siją apkrovus 75kg/m poveikiu bus pasiektas ribinis įlinkis t.y. ~2cm, jei į sijos įlinkis nekreipti dėmesio tai iki sijos stiprio ribos galimas poveikis - 250kg/m.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 03 21, 21:00)
Nežinau, kokie dydžiai turi būti realiai, todėl ir siūlau kreiptis į konstruktorių, kad pagrįstų savo skaičiavimus.

nu pateiks skaiciavimus ir ka, sugebesi ivertint ?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2019 03 22, 12:30)
nu pateiks skaiciavimus ir ka, sugebesi ivertint ?

Aš sakiau, ne "pateikti skaičiavimus", bet "pagrįsti skaičiavimus". Būtent, jei pateiks skaičiavimus, tai nesuprantančiam menka nauda. Jei paaiškins, pagrįsdamas, kodėl tokius dydžius parinko, bus visai kita situacija.

Tai, kad Architektas samdė, tai nieko nereiškia. Jums nepatinka darbų kokybė, tai ir nemokat pinigų už darbą, arba susigrąžinate, kas už konstrukcinę dalį buvo sumokėta. Kadangi tartasi buvo su Architektu, tai iš architekto reikia ir išsireikalauti.

Sakai, manau, kad turiu įtarimą, jog norėdamas apsidrausti, konstruktorius paskaičiavo nepagrįstai per didelį medžiagų kiekį reikalaujančią konstrukciją.

Stogo stiprį turėtų nustatyti STR, tai vat, ir prašai, kad pateiktų, koks stogo stipris priklauso pagal STR ir koks paskaičiuotas. Jei yra nesutapimas, klausi kodėl ir tegul pagrindžia savo didesnio tvirtumo, nei reikalaujama, paskaičiavimus.

Nepateiks, sakai, kad netenkina darbų kokybė ir arba neatsiskaitinėji su Architektu, arba prašai gražinti dalį pinigų, nes netenkina dalies atliktų darbų kokybė ir tau reikia eiti pas kitą konstruktorių, nes nenori permokėti už nepagrįstai didelį medžiagų kiekį.

Pradžiai aišku reikia gražiuoju kalbėti, o nepavykus gražiuoju, siūlyčiau pasinaudoti čia jau žinoma Cibulio patirtimi, kai kreipiamasi į vartotojų teisių apsaugos tarnybą. Įtariu teismų neprireiks, užteks ir šios tarnybos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 03 22, 20:37)
Pradžiai aišku reikia gražiuoju kalbėti, o nepavykus gražiuoju, siūlyčiau pasinaudoti čia jau žinoma Cibulio patirtimi, kai kreipiamasi į vartotojų teisių apsaugos tarnybą. Įtariu teismų neprireiks, užteks ir šios tarnybos.

Nepadės čia vartotojų tarnyba, jie nuo tokių 'minkštų' dalykų rankas nusiplauna, reikalauja įrodyti, kad projektas paruoštas nekvalifikuotai. Ekspertizę turi atlikti sertifikuota ekspertinė įstaiga ir t.t. Klausimas ar ne pigiau tiesiog kitą konstruktorių nusamdyti pataisymams. Va jei kažkoks apčiuopiamas daiktas sugedo, kitas reikalas, jie ženkliai aktyvesni.
Atsakyti
Ar yra realiai skirtumas, neskaitant darbo sąnaudų, vatą dėti sluoksniais 150-50-150 arba 150-200 ?
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2019 04 19, 09:57)
Ar yra realiai skirtumas, neskaitant darbo sąnaudų, vatą dėti sluoksniais 150-50-150 arba 150-200 ?

Mano galva 5 cm storio vatą gali būti sunku kokybiškai sudėti. Nebent vata gera. Storesnių matmenų vata turėtų būti stabilesnė. O kam bus naudojama 5 cm vata?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 04 19, 10:49)
Mano galva 5 cm storio vatą gali būti sunku kokybiškai sudėti. Nebent vata gera. Storesnių matmenų vata turėtų būti stabilesnė. O kam bus naudojama 5 cm vata?

Tiesiog reikia gauti bendrą 350mm storio minkštos vatos sluoksnį.
Visas sumuštinis: 50mm kieta vata-350mm minkšta vata- 50mm PIR plokštė.
Atsakyti

Tiesiog reikia gauti bendrą 350mm storio minkštos vatos sluoksnį. Visas sumuštinis: 50mm kieta vata-350mm minkšta vata- 50mm PIR plokštė.

O kam kieta 50mm,  priesvejine? Geriau keisciau nezymiai stogo sumustini ir naudociau kokia Hunton ar Steico medzio plauso plokste. Butent pas save Hunton ir naudojau. Aisku mano sprendimas bus brangesnis, taciau viskas priklauso nuo viso stogo sumustinio. Zinau, kad prie stogo ilgai neteks ranku kisti nes danga is aliuminio :) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 19 balandžio 2019 - 21:52