Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų pokalbiai

QUOTE(Atisa @ 2015 06 26, 17:47)
Del kraujuko kaip ir sake mergaites-nera ko bijoti, mano dukrytei buvo 3,5 sav., kai su roto virusu patekom i infekcine  doh.gif  tai state mums ten lasines, ir vaistukus leido i vena. Buvo ir rankytej, ir galvytej pastate. Nebijok  4u.gif

kad maniškei iš pirštelio nebėgo kraujas. šaltokos rankytės buvo... ką daryt, kad kitą kartą gerai bėgtų ? ar sesutės paprastoj mažoj klinikoj nemoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2015 06 26, 16:47)

Su miegu man tas pats  doh.gif  nakti tas kilojimasis jau zudyt pradeda. Nors ir miega mazius, bet kol pamaitjni, dar koki pampi pakeiti, zourek vos ne valanda. Jauciasi ta nedamiga  unsure.gif  o diena ziuriu miega, prizadint negaliu. Pati pabandau prigult-ir kaip ir Tino, negaliu uzmigt, be sansu -girdziu kiekviena garseli, tada susierzinu nuo negalejimo miegot ir atsikeliu dar labiau pavargus doh.gif

Delisinio ir man idomu, nes irgo Aptamil didele deze pradarem, tikrai nesunaudosim taip greit  g.gif

del misinio pas mus raso atidarius deze, sunaudoti per 4 sav.

del miego tai man tamsa labai padeda, aciu dievui pas mus visur cia medines sklandes yra, tai ir diena gali uzsitamsint. Tai su tamsa as galiu nuluzt ir diena, jei tik yra kas maziukus priziuri.

Sako kad tamsoj melatoninas-miego hormonas pradeda gamintis, ir lengviau uzmigt. Merginos, ieskokit uzuolaidu storu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 06 26, 19:46)
del misinio pas mus raso atidarius deze, sunaudoti per 4 sav.

del miego tai man tamsa labai padeda, aciu dievui pas mus visur cia medines sklandes yra, tai ir diena gali uzsitamsint. Tai su tamsa as galiu nuluzt ir diena, jei tik yra kas maziukus priziuri.

Sako kad tamsoj melatoninas-miego hormonas pradeda gamintis, ir lengviau uzmigt. Merginos, ieskokit uzuolaidu storu  4u.gif

Musu Hipp misinukas man rodos galioja atidarius irgi 4 sav.pas draugus kazkoks kitoks man kazkaip pavadinimas skamba panasiai kaip Sholl,tai jis galioja tik dvi savaites atidarytas.
Burbuliacija tu visai teisi drinks_cheers.gif Kai tamsu ne tik kad lengviau uzmiegama,bet ir miego kokybe geresne ir aisku issilsima geriau. Turiu pavyzdi savo vyra. Jis prabusdavo kai tik pradedavo svisti ir nueidavo miegot tik kai tamsu labai budavo.Dienos metu niekada neuzmigdavo del sviesos,nors ir turejom uzuolaidas bet jos vistiek praleisdavo saules sviesa.
Na,ir kai tvarkem miegamaji as labai norejau roletu,buvau ka tik nupirkus uzuolaidas tokias fainas,tik kad naktines ten ne naktines,o tik del papuosimo.Tai va,rinkomes roletus su tooookias pykciais. As atradau roletus juodus su bordinem rozem.Vyras mano pries buvo,o kas pardavineja roletus tai irgi tokie ten patarejai. Zodziu,visdelto vyras man pasake tokia fraze,tavo butas tai tu ir pirk kokius nori tuos roletus.Na ir nupirkau tuos juodus roletus su bordinem rozem.Ir zinot kas-paklaustumet man vyro patarimo kokius roletus detis,sakytu tik juodus.Jis net savo klientams dabar pataria i miegamaji nebijot juodu roletu.Jei anskciau prabusdavo apie 5-6 ryto tai dabar ismiega iki 11val. (aisku iki vaikelio gimimo),ir dienos metu uzleidziu roletus tai miegamajame kaip nakti tamsu,vaikas man miega gerai ir mes abu jei pavyksta numiegam be problemu pietu miegelio.Zodziu,tikrai kuo tamsesnis miegamasis tuo geresnis miegas. thumbup.gif
Atsakyti
Taip, tamsinimas ir mums gelbėja. Rytais gana dažnai ir iki septynių išmiega, o būna ir ilgiau. Ir dienos metu greitai užmiega, įeinam į tamsintą kambarį ir jai jau refleksas, kad eis miegot. Tfu tfu tfu. Medis medis medis.

Afrodite, nebijok, mūsų nemiegaliai ir buvo nemiegaliai. Tiesa, mano mergina pradėjo dar blogiau miegot, kai dantys sujudo. Bet vyresnėlė buvo dar didesnė nemiegalė, tai aš kažkaip jas lygindama džiaugiuosi, kad mažėlė gerokai ramesnė. Nes su pirmąja buvau zombių zombis. Iki haliucinacijų.

Renalta
, tai šansai užsikrėst yra itin maži, beveik nuliniai. Stebėk vaiką, įkandimo vietą, bet nereikia nerimauti. 4u.gif

Atisa, o mažiukas apsikakoja naktim? Šakės, nu man nuskilo...per visą laiką naktį keičiau pampį gal tris kartus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalija_V: 26 birželio 2015 - 21:17
laba ryta
ot dejom i aki siandien su mazium - as iki 9,05 , jis - 9,15 blink.gif o mes su viena mergina jot i laukus susiruose kaip tik... na, kaip nors, pavelinsim jojima, nes ponaitis neuzmigs gi be 12 val dabar doh.gif

renalta, nesmagu tos erkes, bet manau, nedramatizuok dabar is anksto. Ir man gydytoja sake, kad encefalitu, del nezinomos priezasties - vaikai iki 5 metu beveik neserga. Del laimo ligos neklausiau. Bet jei neramu, istirsit krauja , pasitare su gydytoja (na, kada jau gali rodyti uzkretima). Pas mus tu erkiu - nors tvenkini tvenk doh.gif , tai jau kazkaip nesureiksiminu. Tiesa pasakius, dukrai tik karta buvo isisiurbus, o man - ne karto dar.

paskaitau apie vaikiuku naktis , apie kelimusis doh.gif tada as tyliu ...nesigirsiu, bo ir maniskis tada prades taip daryt unsure.gif bet isvada, man tik reik tylet ir dziaugtis... biggrin.gif

QUOTE(egk @ 2015 06 26, 14:54)
laina, tik nebijok, miega jis vezimuke ilgai, o ten miegos dar ilgiau, o kiaip dar smagu bus ant smeliuko :tik ildeliu isidekit, o tai pirksit ten kelis kart brangiau! Gerai pailsek ir pati ir aisku nepamirsk pasipasakot

sakai ? g.gif na gal... jis toks mamyciuks pasidares, ne per zingsni nepaleidzia...o dar tecio nebus tai is viso... na, kaip nors, mazum tikrai visai bus smagu.

blush2.gif nesupratau, ko ten nusipirkt ... smile.gif

QUOTE(Tino @ 2015 06 26, 16:53)
o aš padariau atradimą. rimtai, mišiniai atidaryti galioja vos keletą savaičių ?  blink.gif aš maniau, kad ten miltukai ir bile kada galima daryt. turim Aptamilio dėžę, pradarytą dar tik gimus, bet nenaudojom jau kokius 2 mėnesius to mišinio. tai išmest reiks? jau jo tikrai niekaip negalima? tikrai sugenda ar čia tik apsidraudimui parašytas tas terminas?

na, taip raso, bet ... jei tie miltukai nesusoke i gabalus (pagaliau gi galima uzpilt ir paragaut) jei buvo sandariai uzdaryti, nemanau, kad jiems kas atsitiktu. Cia tas pats, kaip ir parasyta - kad sildyti misinio negalima, jei nesuvalge... na, as ne karta esu pasildzius ir sudavus... tikrai nieko ten baisaus... Aplamai, man cia grynai del to - kad kuo daugiau butu tu misiniu nuperkama. Totalus maisto svaistymas visame pasaulyje doh.gif.
Atsakyti
Labas rytas, kokia grazi diena siandien wub.gif

Renalta, labai suprantu tavo nerima ir rupesti, ir as taip pat jaudinciausi 4u.gif bet MV kai buvo laimo liga, jam iskart atsirado ta migruojanti raudone. Aisku, ji ne visada pasireiskia, bet daugeliu atveju. O kei dar mergaites sako, kad vaikai isvis nelinke sirgt, tai tu pasistenk nusiraminti, biskas bus gerai 4u.gif

O as paklaust norejau, af akytes niekam nepuliavo? Gal kokiu lasiuku lasinot? Nenoriu vezt pas gyd., nes vengiu tu polikliniku kaip velnias kryziaus doh.gif mums jau kelinta diena kampuciuose tokie kaip puliukai, sia dien ziuriu ir palipus viena akyte. Bet nei raudonos, nieko. Pavalau vis ramunelem, bet ziuriu nepadeda g.gif
Atsakyti
atisa, puliavo joriui, bet neseniai
oculoheel palasinau... bet jei nepades - reiks stipresniu kokiu lasiuku
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif linkejimai is vejuoto pajurio, jau vejas tai atsiprasau, ledinis, o vakare 12 laipsniu+ ledinis vejas tai noris pukiniu striukiu smile.gif bet kopose diena iseina pasideginti, bent jau ligonines baltuma paciai pavyks panaikint biggrin.gif einam per leliuko pietu miega tai ismieg apie 2,5 val vezime jaukiai susuktas smile.gif

Ar mane viena erzina kai seimoj visi ciupina ta leliuka kilnoja, nosytes ciupineja dar su kvepaluotom rankom paskui jauciu kvapa net ant jo ejau praust doh.gif Ir dar mociutei fix ideja kad dukterecia ant ranku pasiemus nusifotkintu musu beveik 5kg vaika o jai 10 metu man baisu ar dar galvos neislaikys ar pacio leliuko, kaip jus maziukus, vaikams nesiot duodat? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 06 27, 08:42)
blush2.gif nesupratau, ko ten nusipirkt ...  smile.gif
na, taip raso, bet ... jei tie miltukai nesusoke i gabalus (pagaliau gi galima uzpilt ir paragaut)  jei buvo sandariai uzdaryti, nemanau, kad jiems kas atsitiktu. Cia tas pats, kaip ir parasyta - kad sildyti misinio negalima, jei nesuvalge... na, as ne karta esu pasildzius ir sudavus... tikrai nieko ten baisaus... Aplamai, man cia grynai del to - kad kuo daugiau butu tu misiniu nuperkama. Totalus maisto svaistymas visame pasaulyje doh.gif.

nu del misiniu tai as skaiciausi visas 'instrukcijas', tai raso kad pvz kambario temperaturoj misini galima laikyti tik val, po to ismesti, nes pradeda augti bakterijos ir jos negerai vaikui. Tik padarytas misinys gali buti padetas i saldytuva ir veliau sildomas, bet jei pamaitinai, jis prastovejo kambary, ir po to vel sildai- tai tipo jokiu budu. Tai turbut ir su atidaryta deze tas pats. Igave deguonies tie miltukai turi tam tikra gyvenimo trukme, o po to turbut vel tos bakterijos.. Na, kas ten zino ar cia del to taip raso kad prekyba didesne butu, ar istiesu kazkokios negeros bakterijos ten pradeda augti g.gif As ir esu sudavus kelis kart kol dar nezinojau nesuvalgyta misini kuris prastovejes buvo keleta valandu kambary ir nieko nebuvo. Bet kai pagalvoji ir taip maitini sintetiniu maistu ta vaikiuka, tai kazkaip nesinori rizikuot dar del kazkokiu bakteriju doh.gif
Manau gal geriausia pirkti mazesnem bankem kad susivartotu per ta nurodyta laika ir nereiks sukt galvos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Edena @ 2015 06 27, 10:14)
Labas rytas  4u.gif  linkejimai is vejuoto pajurio, jau vejas tai atsiprasau, ledinis, o vakare 12 laipsniu+ ledinis vejas tai noris pukiniu striukiu smile.gif  bet kopose diena iseina pasideginti, bent jau ligonines baltuma paciai pavyks panaikint biggrin.gif einam per leliuko pietu miega tai ismieg apie 2,5 val  vezime jaukiai susuktas smile.gif

Ar mane viena erzina kai seimoj visi ciupina ta leliuka kilnoja, nosytes ciupineja dar su kvepaluotom rankom paskui jauciu kvapa net ant jo ejau praust  doh.gif   Ir dar mociutei fix ideja kad dukterecia ant ranku pasiemus nusifotkintu musu beveik 5kg vaika o jai 10 metu man baisu ar dar galvos neislaikys ar pacio leliuko, kaip jus maziukus, vaikams nesiot duodat? unsure.gif

Nu ir vasara pas jumi blink.gif doh.gif atiduociau puse karscio is cia su mielu noru.
del leliuko tai zinai, as manau kad jei kas nepatinka ar nepasitiki tai ir nerizikuok. as tiesiai sviesiai visiem sakau jei kazko nenoriu del vaiku kad darytu ar pan. Jau 10metei 5kg vaika duot- schmoll.gif Laikyk pati, tegul salia stovi ir fotkinas. Nerizikuociau savo vaiku ne kruopeles kad patenkint kazkieno norus ar neapmastytas idejas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 27 birželio 2015 - 10:25
Edena, labai faina, vistiek leliukui grynas oras, kaip beziuresi. Jis to vejo nejaucia blush2.gif o jums gal iseis kur prigult siltesne vietele atradus. Kita savaite atrodo labai grazia pranesa, tai jei dar busit, atsigriebsit 4u.gif
Del vaiko lietimo ir man labai labai nepatinka 4u.gif be kita ko, kai sia savaite buvo atejusi mano gyd., tai pirmiausia ka sake-jokiu buciavimu svetimiems zmonems, galima liesti tik rankyte. Ypatingai sake saugoti nuo kitu vaiku, nes jie yra didziausias uzkratu saltinis. Apie joki palaikyma jau nekalbu. As tai zinok su situo vaiku jau drasesne kitiems pasakyti ir tikrai neduodu niekam vaiko nesioti, jau nekalbu apie kitus vaikus, tikrai pasakyciau graziai, kad gal kita karta 4u.gif ir lankyti kai siulosi ateit, si karta pasakiau, kad sveciu dar nepriimam, o kas is giminiu jau labai verzesi, paklausiu, ar neserga blush2.gif ir man dzin, kaip as atrodau pries juos, ne jiems po to su serganciu vaiku buti ir nervus gadintis ax.gif stengiuos issireikst labai taktiskai, kiti supranta is puses zodzio, kai numyki, taciau turiu drauge, kuri jau pirma diena verzesi butinai i namus, o as ka tik po ligonines, sveikatos nera, tas lelius mazulytis, darnepriprate patys, o taip ikyriai, kad nori savo dukrai parodyt leliuka ir viskas doh.gif tai kai nesuprato is uzuomenu, pasakiau aiskiai, kad alnkyti dar anksti, ir juolab vaikams, kad ateitu po savaiteles bent jau, niekur nedingsim blush2.gif
Del kvepalu irgi- mums ligoninej sake, kad kvepalai gali pakenkti vaiko kvepavimo sistemai, suerzinti vaikiuka, nes jam dar viskas nauja. Bet as tave suprantu, nes as saviskiams tik pasakau, bet jei pvz anyta bandytu imti, turbut neisdrisciau pasakyt doh.gif blush2.gif gal bandyk sakyti, kad lelius labai jautrus, bijo kitu zmoniu ir geriau neimti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(laina12 @ 2015 06 27, 12:08)
oculoheel palasinau... bet jei nepades - reiks stipresniu kokiu lasiuku

Aciu labai, pabandysiu siandien nusipirkti, o jei nepades, tada ir vesiu pas gyd ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
o žiūriu, kad aktyvios kaip savaitgalį biggrin.gif
oi, kaip išsimiegojau - iki pat 11 val. maitinimo blink.gif tai gavosi netoli 8 val. nu super, tik jau net galvą skauda nuo persimiegojimo.
tėvelis išveš mažiukes pasivažinėt, tai eisiu pagulėt parke prie balos, gal pasideginsiu, o šiaip grynesnio oro įkvėpsiu, nesnebelaai prisimenu, kada išėjus buvau doh.gif
kita gera naujiena pas mus, kad mano pientraukis atsičiuchina. gal pradžiuvo. gal ilgiau traukiasi, bet bent jau išgaunu tokį patį kiekį, kiek anksčiau - tai tas ir svarbiausia thumbup.gif tai stresui priežastys ir dingo kaip ir . tfu tf tfu.

nu bet maniškės kokios skirtingos. viena nulžtabegulėdama, o kitos kaip sunkiai pavyksta užspaust - nu niekaip ji mum nepasiduoda. doh.gif
QUOTE(laina12 @ 2015 06 27, 09:42)
na, taip raso, bet ... jei tie miltukai nesusoke i gabalus (pagaliau gi galima uzpilt ir paragaut)  jei buvo sandariai uzdaryti, nemanau, kad jiems kas atsitiktu. Cia tas pats, kaip ir parasyta - kad sildyti misinio negalima, jei nesuvalge... na, as ne karta esu pasildzius ir sudavus... tikrai nieko ten baisaus... Aplamai, man cia grynai del to - kad kuo daugiau butu tu misiniu nuperkama. Totalus maisto svaistymas visame pasaulyje doh.gif.

nu man irgi panašiai atrodo - juk tie miltukai ten chemija, tai kuo jie gali sugest. ai, bet jaučiu, kad mes jau galėsim ir išmest tą dėžę, nebereiks iki primaitinimo. kad tik pientraukis laikytų.

QUOTE(Edena @ 2015 06 27, 11:14)
Ar mane viena erzina kai seimoj visi ciupina ta leliuka kilnoja, nosytes ciupineja dar su kvepaluotom rankom paskui jauciu kvapa net ant jo ejau praust  doh.gif   Ir dar mociutei fix ideja kad dukterecia ant ranku pasiemus nusifotkintu musu beveik 5kg vaika o jai 10 metu man baisu ar dar galvos neislaikys ar pacio leliuko, kaip jus maziukus, vaikams nesiot duodat? unsure.gif

neduok laikyt. maniškiai tikiuosi, kad neprašys. mane irgi erzina, kai uošvienė atėjus ir su laikrodžiu, ir žiedais vaikus minko, juk kliūna tie gelžgaliai visur, vaikiukai jaučiua. ale pasakyt negaliu kad nusiimtų doh.gif mano mama tai net grandinėlę ant kaklo nusiima, o čia...

tai va, kad blogai, kai mūsų miegamasis iš pietų pusės, tai daug šviesos, bet ten tyliausia, tai dažniausiai bandau ten snustelt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tino: 27 birželio 2015 - 12:29
Labu,

Jungiuosi prie tu, kurioms 4 atsikelimai nakti jau gerai. Bandau vel atimineti kruti is vaikes pries uzmingant, bet atrodo pralaimiu kova doh.gif Pirmas tris naktis dar nieko buvo, lyg ir retejo kelimaisi, bet ketvirta ir penkta nakti jau nekas visai... pirma miega ismiega 2-2,5 h, paskui bunda kas valanda. Tai kai is tos valandos dar kokias 5 min. atimineji kruti ir negali miegoti sad.gif. O dar MB pervarges knarkia sad.gif. O vakar jau ir to dvieju valandu miego nebebuvo, budo belenkiek kartu. As pervargus, issilieju ant MB, pati zinau, kad blogai, gailiuosi, ale niekaip nesukontroliuoju saves sad.gif
N irgi eme krauja is rankytes. Verke, bet nieko labai baisaus nebuvo.
Mes buvom del svorio pas kardiologe. Paziurejo ekg - tyli, paklause sirdeles - tyli, 10 min echoskopavo - tyli. Jau tiek spejusi buvau prisigalvoti, visa turta mintyse ikainojau ir ispardaviau, kad surinkti pinigu gydymui. O pasirodo esminiu pastabu neturi, tiesiog kalbeti nemegsta apziuru metu doh.gif O vaike po ligonines daktaru nemegsta. Tiek per ekg, tiek per echo buvau pakibusi su papu, tik todel ramiai gulejo biggrin.gif. Juokesi personalas is manes biggrin.gif
As neleisdavau laikyti mazytes. Bet kam galejau atsakyti, net ir anytai...
Labai zaviuosi naujom skyriaus mamomis - na kaip sauniai susitvarkote thumbup.gif ir parasyt spejate ir pakeliaut, o kas dar ir su dvynukais !
Tino, tikiuosi susitvarke pientraukis arba radai nauja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wiliux: 27 birželio 2015 - 12:41