Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, prilam mityba

QUOTE(dives @ 2015 08 03, 16:14)
aš irgi tik turguj mėsą

sakykite, paleolietės, sukas galvas, nėra apetito-tai čia tas angliavandenių gripas gal pasireiškia?

man tai biškį neramu, nes dukrai dar ir kraujas iš nosies pasipylė..bet kai pagalvoji-tai nebadaujam gi, gaunam maisto sočiai, tiek, kad jis gan vienodas-kiaušiniai, mėsa, daržovės, žuvis, dar varškės sūris kartais....
ir man žiauriai veidas susivarė, man tai baisu, jau tiek raukšlių atsirado ir lyg pasmuko žemyn...nežinau, ar čia sutapo  tiesiog, vistiek tų raukšlių nuolat randas, bet ne taip staiga tik-po biškį....minus 4-5kg man tik



tai gal sultini pats laiaks pagert? ar kokiu patiekalu su zelatina?...
gal padetu kiek?
Papildyta:
o gal kas pasiulytu rimtesniems randams naikinti? mama po kelio operacijos- per visa kelia randas. Contratubexo neprisipirksi tokiais kiekiais. gal koks kokoso aliejus tiktu, ne?
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2015 08 05, 09:45)
Jei baltymo nesinori, tai laaabai aiskus zenklas, kad jų per daug. Ne aš išgalvojau, skaičiau ne vienoj vietoj. Orgaizmas gi sako pats, kad STOP, kam jį prievartaut?
Sotumo suteikia baltymai IR riebalai. Jei nesinori baltymo, valgykit daržoves su riebalu, o mėsos minimaliai, ir bus tas sotumas. Irt pasinaudokit skaičiuoklėm.

Tai ir aš taip nujaučiu.
Tik labai neišradinga aš ant to maisto.
Gal kuri pasiūlytut soių paleo patiekalų su MIN mėsos.
Atsakyti
Labuka 4u.gif Taigi vasara silta ir nesinori valgyti mesos. Pas mane ant bangos visokios salotos dabar - burokeliai silke raugintas agurkas su aliejum, pomidorai agurkai avokadas kiausinis su laimo sultim, dar valgau melynes su grietinele arba avietes, varskes suris su sviestu, o kai niekas nelenda, tada kava su riebalais, dar saltas omletas su darzovem skanu man. O siaip, jei svoris nekrenta tai ir neprievartaukit saves del valgymo. Pavydziu silumos Lietuvoje, pas mus lyja jau kelios dienos, toks beveik rudeniskas oras.

QUOTE(Izolda @ 2015 08 05, 10:14)
Tai ir aš taip nujaučiu.
Tik labai neišradinga aš ant to maisto.
Gal kuri pasiūlytut soių paleo patiekalų su MIN mėsos.

Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2015 08 04, 01:50)
Nereikia tų kalorijų skaičiuoti  schmoll.gif


QUOTE(vemvet @ 2015 08 04, 07:35)
As ju ir neskaiciuoju, kaip ir rasiau, tai tame puslapyje skaiciuoja ir angliavandenius, baltymus ir riebalus.



QUOTE(Hippie @ 2015 08 05, 00:42)
Nieko neskaičiuoju cool.gif


Na taip, neskaiciuoju as kaloriju cool.gif Kam man jos. Tik pasidomejau, kiek tam tikri produktai turi baltymu, riebalu. Nes kai ko tikrai nezinojau. Ziurejau, kiek turi angliavandeniu, kad nepadauginciau, kol suprasiu kas ir kaip. O ne kalorijas skaiciuoju ax.gif


Labai pasiilgau agurku, o jie taip mano darze neskuba augti. Dievinu agurku sultis, litrais galiu gerti. Primena arbuzu skoni.

Dar spinatai thumbup.gif Bet pirmi lapeliai suvalgyti jau, o tie nuo stiebo tai net nezinau, kaip raso, kad jau negerai juos valgyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2015 08 05, 08:54)
saunuole! sveika prisijungsu!

manau neturetu but labia sunku su sia mityba 4u.gif
o kepti galima ir is kokoso miltu(arba malti paciai riesutus), jei jau toks didelis noras. bet kai paziuresi kiek knysliavos ir kiek visa tai kainuoja- manau greitai dings noras...
o man dingo noras valgyt visus tuos parduotuvinius pyragus buvo tada kai amaciau gal 20 ingridientu sudety... didziulis sarasa... tai suvokiau kad tikrai ten nieko gero. paskui 'kepiau', saldziau tortus, bet man nelabai senasi. nes tu zelatina nedraugauju..tai meciau si reikala


Dekui 4u.gif
Sunku nera, tik pagundos vilioja kartais. Ziuriu i vysnias ir galvoju, reiketu vaikams pyraga iskepti ax.gif Pirktiniu nevalgom, pati kepu. Retai, bet kepu. O dabar ziuriu i vysnias, galvoju, bet nekepu smile.gif Trecia diena galvoju lotuliukas.gif Valia tikrinu biggrin.gif

O malti kokius riesutus? g.gif Ir isvis, kiek galima riesutu? Nes as vien nuo ju soti galiu buti visa diena, jei tik galima cool.gif
Atsakyti
Izolda, o jus nebandot tokio dalyko kaip isivaizduot ar turguj/parduotuvej pamatyt toki maisto prod, nuo kurio seiles kauptusi ir galvotumet-nooooriu! Juk pats organizmas sufleruoja..is leidziamu, aisku:)
Man vasara lengva, nes labai megstu darzoves ir vaisius ne plastikinius, o sezoninius. O be mesos negaliu vis tik nei dienos..sivakar seiles kaupesi isivaizdavus salotas su rukytais lasinukais prisikandant ir buvo laaabai gerai. Salotos: pomidorai, pjaustyta zalia cukinija (siu dienu mano atradimas, kad lab skanu zalia cukinija i salotas, galva svoguno, petrazoliu, naminio varskes surio, druskos ir alyvuogiu aliejaus.


QUOTE(Izolda @ 2015 08 05, 11:14)
Tai ir aš taip nujaučiu.
Tik labai neišradinga aš ant to maisto.
Gal kuri pasiūlytut soių paleo patiekalų su MIN mėsos.

Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2015 08 05, 12:14)
Tai ir aš taip nujaučiu.
Tik labai neišradinga aš ant to maisto.
Gal kuri pasiūlytut soių paleo patiekalų su MIN mėsos.

Bet kokiu darzoviu, patroskint, saukstas farso, saukstas alyvu aliejaus ar kokio tai kitokio riebalo ir viskas. Arba zuvies gabaliukas vietoj mesos, arba surio, jei tinka. Vytinta mesa proteinu turi daugiau nei sviezia, jos maziau reikia.
Nidulia, jei negaila, pasidalink raugintu kopustu receptu. As tokius marinuodavau labai skanius, bet su cukrumi. bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
Kopustai, druska. morkos, kmynai-psio:) Sumusi, kad gerai sulciu issiskirtu ir raugini. Paziurek internete, pilna net filmuku apie kopustu rauginima smile.gif Kiti deda dar kiokio obuolio rugstaus ar spanguoliu.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2015 08 05, 12:14)
Tai ir aš taip nujaučiu.
Tik labai neišradinga aš ant to maisto.
Gal kuri pasiūlytut soių paleo patiekalų su MIN mėsos.


Pieniskus valgai? 4u.gif

Man dabar labiausiai eina salotos yvairios su alyvuogiu aliejum, kelis riesutus pasmulkinu ir ymetu, avocado pasipjaustau. Kartais zuvies kokios ydedu.

Darausi ir karstas salotas - keptas burokelis su feta suriu.
Brinkinu chia seklas kokosu piene, siek tiek vaisiu ydedu.
Kepu cukinijas su pomidorais ir baklazanais orkaitej. Ir yvairiu darzoviu ir grybu troskiniai su kariu ir kokosu grietinele smile.gif
Siuo metu nera galimybes maisto gaminti 2 menesius, tai isvis paprastas gyvenimas, kai nereik virtuvej suktis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 08 05, 21:50)
Salotos: pomidorai, pjaustyta zalia cukinija (siu dienu mano atradimas, kad lab skanu zalia cukinija i salotas, galva svoguno, petrazoliu, naminio varskes surio, druskos ir alyvuogiu aliejaus.

Į salotų temą. Aš darau tokias: šv. kopūstas šiaudeliais (ta išgirtąja čia tarka, negaliu atsidžiaugti ja. Dėkui užrodžiusioms 4u.gif ), agurkas, rukola, krapai, pomidoras + grietinė. Jei neklystu, iš Nidulios sužinojau čia, kad šv. kopūstai su pomidorais ir grietine labai skanu. Irgi ačiū 4u.gif
QUOTE(tytuka @ 2015 08 06, 00:15)
Bet kokiu darzoviu, patroskint, saukstas farso, saukstas alyvu aliejaus ar kokio tai kitokio riebalo ir viskas. Arba zuvies gabaliukas vietoj mesos, arba surio, jei tinka. Vytinta mesa proteinu turi daugiau nei sviezia, jos maziau reikia.

Niekaip neįprantu į troškinius dėti alyvuogių aliejaus, man kažkaip kokosų aliejaus labiau tinka.
QUOTE(Egless @ 2015 08 06, 10:14)
Darausi ir karstas salotas - keptas burokelis su feta suriu.

Kaip tai gaminama?
Ir kaip čia sėklos su kokosų pienu ruošiamos? (netyčia ištryniau šias eilutes, norėdama pacituoti)
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2015 08 06, 11:13)
Kaip tai gaminama?
Ir kaip čia sėklos su kokosų pienu ruošiamos? (netyčia ištryniau šias eilutes, norėdama pacituoti)


Isverdu burokely, supjaustau riekelem arba sutarkuoju su tarka ir apkepu su svogunu. Sutrupinu feta sury ant virsaus ir viskas 4u.gif

Chia seklu sauksta ymaisau y kokosu piena ir palieku per nakty. Jos isbrinksta ir ryte jau toks kaip pudingas gaunasi. Ydedu dar uogu ir valgau smile.gif Man skanu smile.gif

My Webpage

Ai dar avokada kartais sutrinu y tyre ir ydedu sauksta philadelphios tepamo surio ar grietineles ir kakavos. Palieku pora valandu saldytuve. Labai skanus desertas gaunasi smile.gif Kiti dar deda banana del saldumo.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2015 08 06, 01:01)
Kopustai, druska. morkos, kmynai-psio:) Sumusi, kad gerai sulciu issiskirtu ir raugini. Paziurek internete, pilna net filmuku apie kopustu rauginima smile.gif Kiti deda dar kiokio obuolio rugstaus ar spanguoliu.

Aciu 4u.gif Kaip paprasta biggrin.gif vat del druskos paklausiu, man suru neskanu, kiek minimaliai jos reikia, kad kopustai laikytu ir kur juos geriau laikyti - saldej ar balkone? Kol savo recepta radau, teko nevykusia partija ismest, tai gaila. Valgau tik as, kartais vyras uzkanda
Papildyta:
QUOTE(Gricė @ 2015 08 06, 11:13)


Niekaip neįprantu į troškinius dėti alyvuogių aliejaus, man kažkaip kokosų aliejaus labiau tinka.



Gerai ir kokosas, bile geras riebalas yra. As pripratus prie to aliejaus, pilu, kai darzoves lekstej, nekaitinta.
QUOTE(Egless @ 2015 08 06, 11:26)

Ai dar avokada kartais sutrinu y tyre ir ydedu sauksta philadelphios tepamo surio ar grietineles ir kakavos. Palieku pora valandu saldytuve. Labai skanus desertas gaunasi smile.gif Kiti dar deda banana del saldumo.

Sitas skaniai skamba, nusikopinsiu bigsmile.gif
Papildyta:
Radau, kad - procentai druskos kopustu svorio, o visa kita pagal skoni. Rauginti 16 dienu, vis pabadant, kad oras iseitu, o po to laikyti 0-4 temperaturoj. Gal kam prireiks.
Atsakyti