Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(amba41 @ 2016 02 02, 22:37)
Dėkavoju, bandysiu  Sunburst H . Mačiau jau , kad originalios sėklos turi.
yerena žinia, kad Gagat žali, nieko gero, kieta skūra...  gal paaiškina  kodėl  rašo originalios sėklos , kad 2-3 cm blusas rinkti. Vėliau bus kietaskūriai.
Ai, bet vis tiek  bandysiu, noriu  wub.gif pagal Gonzikas pabandyti išgauti.
Papildyta:
nezinaukasbustie2 kokio dydžio renkate. Aš tai įsivaizduoju 5-10 cm. Jei kimšti mėsa ir troškinti, tai gal ne mažiau 10 cm.
Teko valgyti rudenį marinuotus (pirktinius) 2-3 cm dydžio, tai nežinau... Na skanu  bet dydis kasnelio vienam  dančiui. Ir rinkti marūdna tikriausiai.


jei įdarytus šviežius, tai dar paauginu iki kokių 8-10 cm, o jei konservuot ar raugt, tai tik mažuliukus, kad cieli būtų, nes pjauti nebe tokie stangrūs būna, kaip kad agurkai patęžę nebeskanu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 02 02, 22:37)
Teko valgyti rudenį marinuotus (pirktinius) 2-3 cm dydžio, tai nežinau... Na skanu  bet dydis kasnelio vienam  dančiui. Ir rinkti marūdna tikriausiai.

Renkasi greitai, tiesiog patrauki už patisono ir jis jau delne. Patisonų auginu 6 krūmelius, tai jei visi augalai dera (bet dažniausiai keletas ožiuojasi)- tai vienu rinkimu užpildau 3-4 0.5 l stiklainius (čia ne Romanesco cukinijos cool.gif ). Vargo mažai: sumeti prieskonius, užverdi marinatą ir užsuki dangtelius, o rauginimui paruošiamųjų darbų dar mažiau.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 03, 00:31)
(čia ne Romanesco cukinijos  cool.gif ).


O kas su jom blogai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2016 02 03, 08:23)
O kas su jom blogai? g.gif


Su Jomis viskas labai gerai , gausiai dera ir gero skonio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 03, 00:31)
Renkasi greitai, tiesiog patrauki už patisono ir jis jau delne. Patisonų auginu 6 krūmelius, tai jei visi augalai dera (bet dažniausiai keletas ožiuojasi)- tai vienu rinkimu užpildau 3-4 0.5 l stiklainius (čia ne Romanesco cukinijos  cool.gif ). Vargo mažai: sumeti prieskonius, užverdi marinatą ir užsuki dangtelius, o rauginimui paruošiamųjų darbų dar mažiau.

va atsaket i mano galvasuki kiek reikia auginti daigu, kad rinkt mazuliukus. nes jei augini kelis krumus, nuskini maziukus ir ne tiek daug, kad butu ka koncervuoti, tenka nuskintus laikyt saldytuve ir laukti kol kiti uzaugs. bet kita vertus- 6 krumai taip labai daug- gigantiski tie augalai. o jei dar savaitei kur isvaziavai- bus visas karutis peraugusiu bliudu doh.gif g.gif
Atsakyti
4u.gif
Dabar ir as zinosiu kiek daigu augint biggrin.gif O tai tik pora mazdaug augindavau ir todel nesurinkdavau niekad tiek kiek reiketu kelis stikl. uzmarinuot g.gif
Atsakyti
Aciu, Upas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2016 02 02, 18:45)
Dar stulpeliai tvoros 180-240cm ilgio ir nebrangūs
14x14cm
guldyti naudoti, kaip pakeltas lysves
http://www.kaunogelz...i_s_3a_ir_s_3b/

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 02 03, 09:42)
...6 krumai taip labai daug- gigantiski tie augalai. o jei dar savaitei kur isvaziavai- bus visas karutis peraugusiu bliudu doh.gif  g.gif


Auginu pievoje, ne darže. Skaičiuoju taip- kiekvienai cukinijai/patisonui reikia 1 m skersmens vietos. Cukinijų auginu 14 krūmų, patisonų- 6 vnt (pasodinu į stačiakampį 5x4 m). Romanesco kiek beaugtų visada kai tik lapas, tai ir cukinija. Su patisonais kitas reikalas- pakol įsisiubuos, o dar augimo tempai, o ir užauginamas kiekis (surenku gero graikiško riešuto dydžio). Bent jau pastebėjau, kad ne visi patisonų krūmai dera, būna tuščių vienetų per visą vasarą, užtat ir sodinu daugiau daigų, nes tikrai iš 2 nėra ką pripildyti, o ir sudėjus į šaldytuvą laukt reikia gerą savaitę iki kito rinkimo. Dar pastebėjau, kad Romanesco linkusi "išsišakoti" į keletą derančių viršūnių, su patisonais to nebūna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 03 vasario 2016 - 11:54
QUOTE(yerena @ 2016 02 03, 11:41)
Auginu pievoje, ne darže. Skaičiuoju taip- kiekvienai cukinijai/patisonui reikia 1 m skersmens vietos. Cukinijų auginu 14 krūmų, patisonų- 6 vnt (pasodinu į stačiakampį 5x4 m). Romanesco kiek beaugtų visada kai tik lapas, tai ir cukinija. Su patisonais kitas reikalas- pakol įsisiubuos, o dar augimo tempai, o ir užauginamas kiekis (surenku gero graikiško riešuto dydžio). Bent jau pastebėjau, kad ne visi patisonų krūmai dera, būna tuščių vienetų per visą vasarą, užtat ir sodinu daugiau daigų, nes tikrai iš 2 nėra ką pripildyti, o ir sudėjus į šaldytuvą laukt reikia gerą savaitę iki kito rinkimo. Dar pastebėjau, kad Romanesco linkusi "išsišakoti" į keletą derančių viršūnių, su patisonais to nebūna.

na jo... 14 cukiniju...neisvaizduojami masteliai, nei auginimo ploto nei valgytoju skaiciuje biggrin.gif bandysiu gal kokius 4 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 02 03, 13:00)
na jo... 14 cukiniju...neisvaizduojami masteliai, nei auginimo ploto nei valgytoju skaiciuje  biggrin.gif

Paprastom dienom cukinijos susinaudoja blyneliuose, salotose (vietoj šviežių agurkų, pjaustau storesniais griežinėliais), trintoje sriuboje su citrina. Savaitgaliais (turime didesnį kiekį žmonių sodyboje) būtinas priedas prie kepsnio- apkeptos cukinijos, paprikos bei pievagrybiai. Prie to paties apkepu permatomas cukinijų juosteles grilyje ir sudedu į stiklainius (originale naudojamas baklažanas) su prieskoniais, užpilu aliejumi (vienam 0.5 l stiklainius užpildyti reikia 12-15 cukinijų!!!). Žiemos metu tai puikiausias priedas prie mėsos, itališko skrebučio (bruschetta) sudedamoji dalis, vaikai labai mėgsta įmaišytus į makaronus. Be to jas dar marinuoju.
Krokodilų neauginu schmoll.gif renku ~15 cm ilgio, tokios cukinijos būna kur kas plonesnės negu agurkas, atitinkamai bet kokiam patiekalui 1-2 tokių cukinijų per mažai 4 valgytojams... iš čia tokie ir kiekiai biggrin.gif o kadangi cukinijų priežiūros kaip ir nėra jokios, pasodinai pavasarį daigus, vasarą tik ateik ir nurink derlių.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 03, 13:23)
Paprastom dienom cukinijos susinaudoja blyneliuose, salotose (vietoj šviežių agurkų, pjaustau storesniais griežinėliais), trintoje sriuboje su citrina. Savaitgaliais (turime didesnį kiekį žmonių sodyboje) būtinas priedas prie kepsnio- apkeptos cukinijos, paprikos bei pievagrybiai. Prie to paties apkepu permatomas cukinijų juosteles grilyje ir sudedu į stiklainius (originale naudojamas baklažanas) su prieskoniais, užpilu aliejumi (vienam 0.5 l stiklainius užpildyti reikia 12-15 cukinijų!!!). Žiemos metu tai puikiausias priedas prie mėsos, itališko skrebučio (bruschetta) sudedamoji dalis, vaikai labai mėgsta įmaišytus į makaronus. Be to jas dar marinuoju.
Krokodilų neauginu  schmoll.gif  renku ~15 cm ilgio, tokios cukinijos būna kur kas plonesnės negu agurkas, atitinkamai bet kokiam patiekalui 1-2 tokių cukinijų per mažai 4 valgytojams... iš čia tokie ir kiekiai  biggrin.gif o kadangi cukinijų priežiūros kaip ir nėra jokios, pasodinai pavasarį daigus, vasarą tik ateik ir nurink derlių.

na tikrai puikiai isnaudojate visas cukiniju galimybes thumbup.gif mes kazkaip labai greitai jomis atsivalgom g.gif pirmas menuo- visi puola, oj kaip skanu. o paskui kaip bepagamintum- aj...cia vel tos cukinijos...
pradejus nokti baklazanams visai i cukinijas nebesiziuri. tiesa sakant ir baklazanu velu rudeni( gal net ziemos pradzioj g.gif ) ismeciau jau suminkstejusiu koki kibira doh.gif
kazkaip labai reikia atitaikyti ka ir kada sodinti ir kokiais kiekiais. tarkim uzderejus pomidorams nieko nebepriversi valgyti kaliaropiu( vienais metais visas teko peraugusias ismest). ir 15 vienu metu uzaugusiu kalafijoru galvu- irgi nei sis nei tas, ir lyg tycia vasara saldiklis uzsipildo akimirksniu...
pasodinus per mazai velgi- butinai isikisa gamta ir sukoreguoja i minimalia puse biggrin.gif tik pasodink ko nors daugiau- butinai deres nezmoniskais kiekiais. zodziu, dar turbut ne vieni metai praeis, kol ismoksiu isbalansuoti...
Atsakyti