Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(yerena @ 2016 02 03, 22:03)
Rankiniu būdu laistote? MB siūlo įrengti purškiamą drėkinimo sistemą ant kuoliuko. Tik kas kažkiek laiko tektų perstatyti kuoliuką su purškimo mechanizmu. Šlangą tektų atsargiai traukti išilgai eilių...Kol kas mąstau, bet ir nežinau ar man to tikrai reikia  g.gif

Nevisiškai taip. Mano daržas panašaus dydžio, ilgis apie 20 m. Šlangos guli 3 iš ilgio, purkštukai sustatyti taip, kad dengtų visą plotą. Nieko netampau, aparpolį gaučiau nuo rankinio darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 03 vasario 2016 - 21:23
QUOTE(yerena @ 2016 02 03, 21:03)
Rankiniu būdu laistote? MB siūlo įrengti purškiamą drėkinimo sistemą ant kuoliuko. Tik kas kažkiek laiko tektų perstatyti kuoliuką su purškimo mechanizmu. Šlangą tektų atsargiai traukti išilgai eilių...Kol kas mąstau, bet ir nežinau ar man to tikrai reikia  g.gif

aha, rankiniu. arba as nepataikau nupirkti geru purkstuku( turejau gal tris skirtingus) arba pas mus spaudimas per mazas- jie tik bala apie save sumeta. papurskia kiek toliau, kai hidroforo talpa uzsipildo, o paskui ir vel po savim balute daro...
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2016 02 03, 21:22)
Nevisiškai taip. Mano daržas panašaus dydžio, ilgis apie 20 m. Šlangos guli 3 iš ilgio, purkštukai sustatyti taip, kad dengtų visą plotą. Nieko netampau, aparpolį gaučiau nuo rankinio darbo.

gal kokia nuoroda rastumet kokie konkreciai pas jus purkstukai?
nes gal as tiesiog blogus nusiperku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 02 03, 22:32)

gal kokia nuoroda rastumet kokie konkreciai pas jus purkstukai?
nes gal as tiesiog blogus nusiperku g.gif

Viskas Gardenos - šlangos, jungtys, purkštukai, bet ir spaudimo užtenka. Be jo bet kokia sistema po savim darys. Kiek žinau, tai net plonasienės žarnos turi įtakos, nes jos pasiduoda spaudžiamos iš vidaus, tada mažesniu spaudimu vanduo išeina, mažesnį plotą apima
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 03 vasario 2016 - 21:53
QUOTE(Paladė @ 2016 02 03, 21:46)
Viskas Gardenos - šlangos, jungtys, purkštukai, bet ir spaudimo užtenka. Be jo bet kokia sistema po savim darys. Kiek žinau, tai net plonasienės žarnos turi įtakos, nes jos pasiduoda spaudžiamos iš vidaus, tada mažesniu spaudimu vanduo išeina, mažesnį plotą apima

vadinasi reikia profesionalesnes irangos nei prekybcentriuose g.gif aktualu, nes jei ir siemet pasikartos sausra, o as dar darzo plota prapleciau- uzsilaistysiu negyvai doh.gif
Atsakyti
Nuo spaudimo laaabai priklauso. Pas mane niekada nepurskia bet kokie purskikliai , tik balute padaro, daug visokiu isbandziau, pakol man isaiskino, kad spaudimas permasas.
Atsakyti
Pasidalinkite, prasau, patirtimi, kaip isirenginejat laistymo sistemas su purkstukais? Kiek kainuoja? Is kur vandeni paduodat?
Esu visiskai zalia sioje srityje, bet butu idealu, jei nereiktu su laistytuvu tampytis po darza ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 02 04, 10:20)
Nuo spaudimo laaabai priklauso. Pas mane niekada nepurskia bet kokie purskikliai , tik balute padaro, daug visokiu isbandziau, pakol man isaiskino, kad spaudimas permasas.

Pas mus name slėgis irgi šiaip sau. MB pernai padarė lašelinį laistymą, dėl to kad nėra gero slėgio. Lauke ant saulės didelė sandari bačka sujungta su vandentiekiu. Vanduo toje bačkoje sušyla. Laistymo metu kiek išbėga - išlaša, tiek ir pasipildo.
Apsipatenkinus labai.
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2016 02 04, 10:39)
Pasidalinkite, prasau, patirtimi, kaip isirenginejat laistymo sistemas su purkstukais? Kiek kainuoja? Is kur vandeni paduodat?
Esu visiskai zalia sioje srityje, bet butu idealu, jei nereiktu su laistytuvu tampytis po darza  ax.gif

Aš ir tik metus darželi turiu smile.gif laistytuvo tikrai nereikia, o ir sistemos nedideliam daržui, manau, nereikia. Turime slanga ir du purkštukus, vienas perstatomas vejai, ratu aplink save purškia, antras laistymui, kaip pistoletas, keliu rezimu. Be to, mulciuoju, tai ne tiek daug to laistymo. Bet jei planojate pakeltas lysves, tai turbut kitaip ir elgtis reiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2016 02 04, 10:39)
Esu visiskai zalia sioje srityje, bet butu idealu, jei nereiktu su laistytuvu tampytis po darza  ax.gif

kiek kainuoja tai negaliu pasakyt, ne per vienus metus padaryta. Vanduo iš upės, pakeliamas siurbliu, siurblys galingas, buvo nepigus, šlangų metražas didelis, taip kad kiekviena situacija vis kitokia. Plius dar ir į šiltnamį vanduo ateina, ten tai Maidinos sistema, pigi ir nepakeičiama, vien pagyrimai jai.

be laistymo sistemų jau nebeįsivaizduoju gyvenimo, pernykštė sausra jokios blogos įtakos derliui nepadarė, užaugo viskas, ir morkos, ir svogūnai, ir visos drėgmamėgės daržovės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 04 vasario 2016 - 11:05
QUOTE(yerena @ 2016 02 03, 19:49)
Gricė, aš daržo neraviu visai, net nerenku akmenų. Prasieinu su grėbliu kartą per savaitę tarp daržovių eilių ir tiek. Aš jo net nelaistau. Iš rudens MB suaria traktorium, patrešiam vištidės turiniu, pavasarį supurena kažkokiu prietaisu paviršių. Viskas.

blink.gif as darze gyvent tureciau,kad pas mane nebutu piktzoliu.ir priemolis,ir lygumoj auginu.su grebliu gal tik isguldyciau jas.ir galybes auga,tik nuraviu,vel pilna doh.gif
Atsakyti
Grėblium išgrėbiu išdygusias piktžoles (tarkim savaitės laiko) ir jos sau guli šaknimis į viršų. Saulė pakepina ir žiūrėk, jau džiūsta. Kas savaitę tenka paplušėti darže iki kokios birželio pabaigos, vėliau viskas užauga ir apauga, meta šešėlį, piktžolės lėčiau auga. Pavaizduotą plotą (45x6 m) apeinu ~valandą. O kadangi šiemet morkos ir burokėliai augo už tvoros, o jų vietą užėmė arbūzai, darbo buvo dar mažiau.

Pastebėjau, kad vis dėl to nei morkos svogūnų, nei atvirksčiai nesaugo nuo tų musyčių. Kartais morkos būna "švarios", bet gal tai sėklos savybė, gal metai tokie pasitaiko, gal lietingas periodas užeina. Šiemet morkos be svogūnų kompanijos, tiesa, pamiškėje. Tai iš 7 eilių nei vienoje morkoje nemačiau pragraužtų tunelių.
Su svogūnais kitas reikalas. Pas mus visur priemolis, bet daržo žemė visada kiek drėgnesnė negu ta, pamiškėje. Ir visada svogūnai užpulti būtent darže. Ir tik sėjinukai. Iš sėklų auginti svogūnai sveiki. Gal nekokybiški, užkrėsti sėjinukai? Arba peršasi išvada, kad svogūnus puola musytės, kai jie drėgniau sėdi g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 02 04, 12:43)
Grėblium išgrėbiu išdygusias piktžoles (tarkim savaitės laiko) ir jos sau guli šaknimis į viršų. Saulė pakepina ir žiūrėk, jau džiūsta. Kas savaitę tenka paplušėti darže iki kokios birželio pabaigos, vėliau viskas užauga ir apauga, meta šešėlį, piktžolės lėčiau auga. Pavaizduotą plotą (45x6 m) apeinu ~valandą. O kadangi šiemet morkos ir burokėliai augo už tvoros, o jų vietą užėmė arbūzai, darbo buvo dar mažiau.

Pastebėjau, kad vis dėl to nei morkos svogūnų, nei atvirksčiai nesaugo nuo tų musyčių. Kartais morkos būna "švarios", bet gal tai sėklos savybė, gal metai tokie pasitaiko, gal lietingas periodas užeina. Šiemet morkos be svogūnų kompanijos, tiesa, pamiškėje. Tai iš 7 eilių nei vienoje morkoje nemačiau pragraužtų tunelių.
Su svogūnais kitas reikalas. Pas mus visur priemolis, bet daržo žemė visada kiek drėgnesnė negu ta, pamiškėje. Ir visada svogūnai užpulti būtent darže. Ir tik sėjinukai. Iš sėklų auginti svogūnai sveiki. Gal nekokybiški, užkrėsti sėjinukai? Arba peršasi išvada, kad svogūnus puola musytės, kai jie drėgniau sėdi  g.gif

Jus cia turbut apie morkine erkute, lyg tai taip ji vadinasi, kalbat?siap jos atsiranda morkas retinat, kai atsiranda zemeje tarpeliai. Kaip mums jos kvepia, taip ir joms, uzuodzia is labai didelio atstumo.Kazkur skaiciau, kad praretinus morkas reikia pabarstyti maltais pipirais. Apsaugo.Siaip viska auginu lysvese arba vagutese. Pas mane molis, vieta neidealiai lygi. Galvoju jei sugalvociau taip pasidaryt kaip pas Verena, jei lietingas sezonas pasitaikytu, nuplautu man viska nafik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sypt: 04 vasario 2016 - 12:02