Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

[quote=vaidastep,2015 07 29, 06:26]
balandeliu troškinys dar skanu mirksiukas.gif
Dekui uz patarimus vaidastep ir pagyvenus. Vartojam visais imanomais budais.
Gero derliaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baka2: 01 rugpjūčio 2015 - 19:36
Labas rytas,

Girene, nesupratau, bulve kaip puodas?
As ir kazkada esu sodinus bulves PO zole belekokia (siaudu neturejau), tai kokios bulves buvo, IR SVARIOS IR DIDELES IR NEAPGRAUZTOS.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 08 02, 07:07)
Labas rytas,

Girene, nesupratau, bulve kaip puodas?
As ir kazkada esu sodinus bulves PO zole belekokia (siaudu neturejau), tai kokios bulves buvo, IR SVARIOS IR DIDELES IR NEAPGRAUZTOS.

Ne,su klaida parasiau.is keliu kelmu puspuodis..mazos dar.na mazdaug bulve du normalus kasniai.nors raso,kad jos ankstyvos.
Viskas mano darze ne kazkas siais metais.brokolius jau raut norejau,tai iziurejau,kad lyg bando sukt galvutes.sparagines tik zydi. Cukinijos ir tik zydi.moliugai mazi rutuliukai uzsimezge.normaliai auga tik burokai,morkos,pekino kopustai,agurkai.ar cia saltos naktys kaltos?taip dar nebuve
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2015 08 02, 10:28)
taip dar nebuve

Nu jau, nesikuklinkit smile.gif užtat pomidorai parodiniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2015 08 02, 13:32)
Nu jau, nesikuklinkit smile.gif užtat pomidorai parodiniai smile.gif

Aaaa,cia tai dziaugsmas dideliausias :)nes ir auginu pirma kart.darza turiu tik trejus metus,ir dar ne viska gerai padarau,kasmet is klaidu mokinuos.gal sekla nevykusi.del brokoliu bisk supykusi,nes prisaldau-anuko megiamiausia darzove
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2015 08 02, 14:00)
Aaaa,cia tai dziaugsmas dideliausias :)nes ir auginu pirma kart.darza turiu tik trejus metus,ir dar ne viska gerai padarau,kasmet is klaidu mokinuos.gal sekla nevykusi.del brokoliu bisk supykusi,nes prisaldau-anuko megiamiausia darzove

Man kopūstai irgi didelid netikėtumas. Auginu pirmi metai,bet,matyt, naujoko sėkmė - visi kopūstiniai parodiniai smile.gif Neįsivaizdavau,kad gali užaugti tokie brokoliai ir kalafiorai - jau ir suvartot baigiam - nedaug ir auginau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2015 08 02, 15:00)
del brokoliu bisk supykusi,nes prisaldau-anuko megiamiausia darzove

o čia tai bajeris blink.gif blink.gif mačiūtė pradėjo daržus augint dėl anūko? wub.gif
daržus turiu n metų,bet tokios bezobrazijos kaip šiemet dar neturėjau schmoll.gif svogūnai ir burokai tik nepriekaištingai užderėjo,o daugiau viskas š...ai ,dar šparaginės geros wub.gif ir pomidorų bus daug wub.gif kopūstai neauga,česnakai maži,morkos išvis tyliu,moliūgai šiek tiek didesni už teniso kamuoliuką,cukinijas tik 2 dar suvalgėm,net paukščiams nėr ką duot doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 02 rugpjūčio 2015 - 21:08
Skaitau ką merginos rašot ir raminuosi, kad ne pas mane vieną kažkas blogai.

Pernai moliūgus ir cukinijas "vežimu" vežėm, o šiemet vos užtenka pavalgyti cukinijų, o moliūgai, tai tik keli kamuoliukai užsimezgė ir neaišku ar užaugs.

O jau sėklų prisipirkau šiemet visokių ir kad prisėjau ir kad pridygo, bet... nieko gero nesigavo ...kol kas...gal...

Agurkai lauke visai neauga. Šparagines pupeles net tris kartus sėjau, bet niekas nesudygo. Niekad neturėjau bėdos su šparaginėm, o šiemet šnipštas. Gal kad Nojaus sėklos buvo? Tiesa, dar bando kažką megzti violetinės šparaginės, bet kol kas tik pažadai.

Pas mane niekad neauga krapai. Jei kur netyčia kokia sėkla klomboje išdygsta, tai ir krapas gražus užauga. Jei darže prisėju, tai jie visai neauga man.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 08 02, 22:04)
o čia tai bajeris blink.gif

lotuliukas.gif esu miestiete,daug metu gyvenau bute.tevai,seneliai ir kaunieciai.neesu maciusi kaimo.zemes nieks neturejo.kai isikelem i nuosvava valda,mokiaus augint lauko geles.sodyba pirkom, pries 3m,tai darzininkauju treti metai.siltnami 1 pernai pastate,tai pirkau kelis daigus pomu turguj.sulapojo,su 20-cia virsuniu lotuliukas.gif pavalgyt jeli,jeli uzteko.siemet antra pastate.cia del pacios augintu daigu.

teisingai Chiromante sako-siurprizas naujokui.cia labai didelis paskatinimas kitais metais nenuleisti ranku biggrin.gif
Atsakyti
Ar ne per anksti daržus nurašot? Gi dar mažiausiai du mėnesius augs. Aš moliūgų dar net netikrinau - išsikerojo po visas bulves, tikrai spės dar užauginti. Kol kas tik apibumbu, kad bulves kasti turiu kaip archeologė mini kastuvėliu, kad tarp moliūgų išlaviruoti doh.gif Cukinijų standartiškai nėra kur dėti doh.gif O tik du daigai. Baltų dar net neragavau, nes žalią antrą dar tik įveikinėju.
Brokolius ir kalafiorus kai čia pasiskundė apžiūrėjau. Tik tik pumpurėliai buvo tuose peraugusiuose baobabuose. O šiandien eisiu išskinti galvas, kad neperaugtų. Nu ne geriausi mano turėti, bet normos ribose. Agurkų iš lauko dar nei kibiro nepriskyniau. Labai jau sunkiai pavasarį jie man dygo, paskutinius birželį susodinau. Bet tikrai bus dar. Pas mane kaip tik visos marinuotų atsargos baigėsi. Dar ruošiuosi primarinuoti užtektinai. Morkų ir burokėlių dar nežiūrėjau. O šparagai buvo tarp kopūstinių. Visiškai užstelbti. Šiandien tuos baobabus nugenėsiu ir pamatysiu, ar šparagai ten gyvi.
Atsakyti
Pagyvenus, gal atsimenat brokoliu ir kalafioru veisles? Brokoliai pusetini, bet is nemazos lysves kalafioru tik du augina ziedyna.
Mano darzuose kiaulystes taisykle treti metai.Jei vienais metais kazko priauga perdaug, kitais sodinu maziau.Tai nera beveik nieko.Jei ko praejusiais metais mazoka, simet nebus kur det.
Atsakyti
QUOTE(lora111 @ 2015 08 03, 09:52)
Pagyvenus, gal atsimenat brokoliu ir kalafioru veisles?

Kalafiorai fremont f1. Brokoliai premuim crop f1. Abu hibridai. Aš sodinu po kelis daigus. Kalafiorai užaugo geresni, brokoliai prastesni. Keletą spėjom suvalgyti. Likutis šiandien bus paskirstytas į nulinę zoną ir šaldiklį.

user posted image

Atsakyti