Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

hmm.... man toks klausimas- kaip reikia sodinti tuos brokolius ir kalafijorus, kad ne visi sunoktu vienu metu? nu, su kruva brokoliu kazkaip susidorojau, o vat kalafijorai- kokie 4 supuvo lysvej. nieks nenori kasdien kalafijorienos, o ''palikti augti toliau'' jie per pora dienu supuna. va dabar nebeturiu nieko, tik brokoliai is pazastu dar kazka stena...
kyla mintis, kad reik sodinti kas pora savaiciu po kelis daigus, ale tai kaip prisiminti- toks zaidimas gaunasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 08 03, 16:44)
hmm.... man toks klausimas- kaip reikia sodinti tuos brokolius ir kalafijorus, kad ne visi sunoktu vienu metu?  nu, su kruva brokoliu kazkaip susidorojau, o vat kalafijorai- kokie 4 supuvo lysvej. nieks nenori kasdien kalafijorienos, o ''palikti augti toliau'' jie per pora dienu supuna. va dabar nebeturiu nieko, tik brokoliai is  pazastu dar kazka stena...
kyla mintis, kad reik sodinti kas pora savaiciu po kelis daigus, ale tai kaip prisiminti- toks zaidimas gaunasi unsure.gif

Aš tą pačią dilemą sprendžiu smile.gif
Iš cukinijų kolkas kas antrą dieną vyniotinius kepu, o iš kalafiorų ir brokolių tyrsriubes verdu. Mano ėdri šeimyna kolkas dar džiaugiasi, bet į cukinijų ir moliūgų pusę tai net žiūrėt bijau. Pernai kovojom už kiekvieną cukiniją,tai šiemet iš to godumo kokių 10 daigų pasodinau. O kur dar patisonai doh.gif o kai moliūgai sunoks. Ir čia su ta sąlyga, kad maniškiai vien moliūgais gali maitintis. Jomie koncervai netinka,nes niekas jų nevalgo. Kitamet butent taip ir sodinsiu - po pora daigų kas pors savaičių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2015 08 03, 17:56)
Aš tą pačią dilemą sprendžiu smile.gif
Iš cukinijų kolkas kas antrą dieną vyniotinius kepu, o iš kalafiorų ir brokolių tyrsriubes verdu. Mano ėdri šeimyna kolkas dar džiaugiasi, bet į cukinijų ir moliūgų pusę tai net žiūrėt bijau. Pernai kovojom už kiekvieną cukiniją,tai šiemet iš to godumo kokių 10 daigų pasodinau. O kur dar patisonai doh.gif o kai moliūgai sunoks. Ir čia su ta sąlyga, kad maniškiai vien moliūgais gali maitintis. Jomie koncervai netinka,nes niekas jų nevalgo. Kitamet butent taip ir sodinsiu - po pora daigų kas pors savaičių  smile.gif

kad sodint daigus, reikia kazkada anksciau juos ir paset biggrin.gif o zmogus ne automatas- nebent koki priminima i telefona pasikraut g.gif
dar klausimas iki kokios datos veliausiai juos galima seti? g.gif
Atsakyti
Aciu , pagyvenus
As sodinau beveik vienu kartu.Butu tike bet kaip. O gal seti vienu kartu i didesne dezute dideliais tarpais, o tik i lauka jau su savaites ar dvieju tarpu. Visvien kol isikabins augti laiko reikia, o like dezuteje bus mazesni. Taip dariau su smailiaguziais kopustais.Vieni suvalgyti, kiti mazoki.
Zodziu, eksperimetai
Cukinijas tarkuoju burokine, pripjaustau ar krapu, ar petrazoliu, ar dar ko nors ir i saldikli.Su svogunu laiskais turiu dezute bandymui..
Istrauki, atsildai , miltu, kiausini ir blynai. Nes dabar jau greit niekas nebenores
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 08 03, 18:29)
kad sodint daigus, reikia kazkada anksciau juos ir paset biggrin.gif  o zmogus ne automatas- nebent koki priminima i telefona pasikraut g.gif 
dar klausimas iki kokios datos veliausiai juos galima seti? g.gif

Vat, kitąmet taip ir bandysiu - sėsiu kas pora savaičių - vistiek nieko doro neveikiu, tai pasiterliot bus visai smagu smile.gif Šiemet vienu metu, į vieną lysvę pasodinau gerai paaugusius cukinijų daigus, o į kitą sėklas. Derėt pradėjo vienu metu. Tiesa, pasodinau ženkliai per anksti - gegužės 10 dieną smile.gif

Lora111, dėkui už idėją - ir aš taip padarysiu, nes cukinijų vyniotiniai maniškiams labai patinka (visi sveikuoliai biggrin.gif ).
Atsakyti
O kaip auga pas jus zieminiai cesnakai ? Mano jau visai nudziuvo - gal jau laikas juos rauti ?
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2015 08 04, 15:42)
O kaip auga pas jus zieminiai cesnakai ? Mano jau visai nudziuvo -  gal jau laikas juos rauti ?

Jei visai nugelto, tai jau laikas... Mano pusiau žali, tai dar laukiu. Sode aplinkiniai kaimynai jau nurovė... Kaip kitos darot, ar jau raunat ?
Atsakyti
Man rodiklis cesnakams issitiesines ziedynkotis.Palieku du tris nenuskintus, kad pranestu kada kasti.As vakar nukasiau, kelis radau besiskleidziancius, galejau savaite anksciau kasti.
Gal ne visai tema, bet parasysiu.Gerai laikesi nulupti ir uzpilti labai stipria ir gerokai suria juodaja ar zaliaja arbata.Tie, kurie isiskleidinejo ar ant ribos .Bet saldytuve laikiau, naudojau, kai tingedavau lupti
Dar cukiniju , jei kokia nepastebeta perauga, pabandziau padaryt suktinukus su zuvies, vistienos ir paprastu kiaulienos farsu sudeliojau i zema viekatine torto forma, taikiau tokio dydzio, kaip turimas troskintuvas.Uzsalddziau.Kai norejosi, tik isemiau susalusi turini ir itupdziau i troskintuva.Truputi sviesto, o skyscio savaime atsirado.Rezultatas tas pats, kaip daryciau ta diena. Darysiu daugiau, nes dabar tik pabandziu.

Gal galima kazkaip pankolius pasidet ziemai.Eksperimentuosiu saldydama apkeptus.Po keliu metu nesekmingo auginimo, simet daug ir ant peraugimo ribos
Atsakyti
QUOTE(lora111 @ 2015 08 04, 17:10)
Man rodiklis cesnakams issitiesines ziedynkotis.Palieku du tris nenuskintus, kad pranestu kada kasti.

Palieku daugiau, 6-8, bet vieni išsitiesinę, o kiti ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2015 08 04, 18:03)
Jei visai nugelto, tai jau laikas... Mano  pusiau žali, tai dar laukiu. Sode aplinkiniai kaimynai jau nurovė... Kaip kitos darot, ar jau raunat ?

artimiausiu metu dar neketinu- visai žalios galvos, o ir laiškai dar tik pradėję gelsti
Atsakyti
pas mane jau nurauti. Nebuvo dar visai nudžiūvę, bet kokį desėtką nuroviau, pažiūrėjau, kad skiltelės jau viršuj skečiasi, ir nuroviau visus.
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2015 08 04, 18:03)
Jei visai nugelto, tai jau laikas... Mano  pusiau žali, tai dar laukiu. Sode aplinkiniai kaimynai jau nurovė... Kaip kitos darot, ar jau raunat ?

Žieminiai česnakai raunami liepos vidurį- pabaigoje, pagal orą... Ir teisingai merginos sakė, kad jei žiedynkotis išsitiesino raut, jei lapai pradėjo gelst irgi raut... nes jei lauksit kol visai viskas nugels, tikrai prisikasit jau sutrūkinėjusių galvelių... tai kaip tada žiemai jas laikysit?
O mes česnakus nurovę, išdžiovinam tas galveles gerai ir sudedam į medžiaginius maišelius ir pakabinam garaže, taip puikiai stovi iki kovo - balandžio mėn... ir būna švieži...
Vasariniams česnakams dar anksti, juos galima kasti ir rugsėjo pabaigoje...
Atsakyti