Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(Laima.g @ 2015 08 05, 08:53)
Žieminiai česnakai raunami liepos vidurį- pabaigoje, pagal orą...

jei pagal senus papročius, tai per onines, bet pas mane žalios galvos dar dabar. Iki trūkinėjančių toli, žinau kaip turi atrodyti raunamos. gal turi įtakos tai, kad mulčiuoju visada. senovėj plikoj žemėj augindavo, gal ir tai turi įtakos subrendimo laikui.
Atsakyti
Pas mane mulčiuje auga. Jau nuroviau nes trečdalis lapo nurudavo . Roviau kitą dieną po Oninių , pats tas. Šiemet džiovinu prapučiamoje malkinėje, praėjusiais metais buvau padžiovus pastogėje, kur pusdienį saulė "ateidavo" , nurauti gavę saulės labai prastai laikėsi .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 05 rugpjūčio 2015 - 09:12
QUOTE(Modeen @ 2015 08 05, 10:01)
jei pagal senus papročius, tai per onines, bet pas mane žalios galvos dar dabar. Iki trūkinėjančių toli, žinau kaip turi atrodyti raunamos. gal turi įtakos tai, kad mulčiuoju visada. senovėj plikoj žemėj augindavo, gal ir tai turi įtakos subrendimo laikui.

Mano česnakai auga jau daug metų tik mulčiuoti. O per eilę metų teko pastebėti, kad galvos vis tiek žalios būna, tik padžiovinus pasikeičia, bet jeigu užplūsdavo lietingi orai rudeniop, tai labai greit per kelais dienas pradėdavo trūkinėti... Ir žalios galvos trūkinėja, tai jau tikrai...
Šiemet džiaugiuosi, nes buvo pakankamai sausa ir česnakai labai gražūs, dideli ir nesutrūkinėję. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2015 08 05, 08:53)

Vasariniams česnakams dar anksti, juos galima kasti ir rugsėjo pabaigoje...

O jus man neismanelei pasakykit kaip atskirti vasarinius nuo zieminiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2015 08 05, 18:43)
O jus man neismanelei pasakykit kaip atskirti vasarinius nuo zieminiu  blush2.gif

O jus kada savo sodinot pernai rudeni( jie ziemojo,reiskia zieminiai) ar si pavasari, reiskia vasariniai. Zieminiai sukrove ziedynus o vasariniai ne,
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2015 08 05, 18:43)
O jus man neismanelei pasakykit kaip atskirti vasarinius nuo zieminiu  blush2.gif

žieminiai turi storą šerdį, o skiltelės aplink ją išsidėsto viena eile. Vasarinių skiltelės keliom eilėm išsidėsčiusios, keliais ratukais, o šerdis labai plona.
žieminiai:
user posted image

vasariniai:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 05 rugpjūčio 2015 - 20:51
QUOTE(Venta9 @ 2015 08 05, 19:15)
O jus kada savo sodinot pernai rudeni( jie ziemojo,reiskia zieminiai) ar si pavasari, reiskia vasariniai. Zieminiai sukrove ziedynus o vasariniai ne,

Supratau. Jei sodinti rudeni tai zieminiai. Nors mano vieno pazystamo tevas visada sodina pavasari ir rauna kaip visi ir laiko per ziema g.gif
Tai dabar tuos kur isroviau paliksiu dali sodinti rudeni ar ne. O jei tuos pacius pasodinsiu pavasari tai jie jau bus vasariniai?? O kuo jie skiriasi? Blogai laikosi per ziema ar kaip ? Nu jau pati susipainiojau visai lotuliukas.gif

O klausykit tuos kur parduotuvej parduoda vasariniai ar zieminiai? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta19: 05 rugpjūčio 2015 - 21:05
QUOTE(ruta19 @ 2015 08 05, 22:04)
Supratau. Jei sodinti rudeni tai zieminiai. Nors mano vieno pazystamo tevas visada sodina pavasari ir rauna kaip visi ir laiko per ziema  g.gif
Tai dabar tuos kur isroviau paliksiu dali sodinti rudeni ar ne. O jei tuos pacius pasodinsiu pavasari tai jie jau bus vasariniai?? O kuo jie skiriasi? Blogai laikosi per ziema ar kaip ? Nu jau pati susipainiojau visai  lotuliukas.gif

O klausykit tuos kur parduotuvej parduoda vasariniai ar zieminiai?  bigsmile.gif

visgi nesupratot
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 08 05, 21:07)
visgi nesupratot

Tai paaiskinkit aiskiau 4u.gif tai yra atskiri sodinukai ar tie patys tik priklauso nuo sodinimo meto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta19: 05 rugpjūčio 2015 - 21:11
QUOTE(ruta19 @ 2015 08 05, 22:10)
Tai paaiskinkit aiskiau  4u.gif  tai yra atskiri sodinukai ar tie patys tik priklauso nuo sodinimo meto

jau aprašiau, net paveiksliukų įdėjau, kilstelkit akis
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2015 08 05, 21:10)
tai yra atskiri sodinukai

Taip
http://www.walnuts.l...mas-ir-laikymas
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 08 05, 20:44)

žieminiai:
vasariniai:

QUOTE(Riolita. @ 2015 08 05, 21:42)

Ačiū už info. Dar rimtai neauginu, bet kitamet auginsiu ir tuos ir tuos, nes česnakus mūsų ėdri šeimyna vartoja kilogramais smile.gif . Kolkas turiu tik kokį desėtką vasarinių pasodinus. Bandymui. smile.gif
Atsakyti