Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(Paladė @ 2015 06 12, 12:19)
O gal kad sausa  g.gif

Kad sausa biggrin.gif Keikiu aš tą sausrą,ale vat dėl šliužų, tai nėr geresnio oro .Aišku,palis ir išlys,bet jau augalai paaugę,tai tik aprys,jei ką,o ne visiškai suris, iki pat šaknų ax.gif
Atsakyti
Kokie pas jus paukščiai vegetarai. Gal mėsos nepaliekat? Mano paukštynas vien kirmėliukus, vabaliukus rankioja, serbentų nėra kam valgyti.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2015 06 11, 13:50)
Kurkliai - lengvų žemių gyventojai . Molynuose anie negyvena .... Beveik negyvena smile.gif

Pasenusios zinios, gyvena ir dar kaip gyvena. rausiasi neblogiau uz kurmius bigsmile.gif Ir ryja visas darzoves tik cesnaku kolkas ne. Jei lizda saule uzstoja, tai mano sode ju lizdas yra visa sodo zeme biggrin.gif , nes visur viska ryja o svogunus kaip megsta , tik lukstas belieka ir geliu svogunus myli, zodziu nebrokina visu augalu, bet pirmiausia sultingus jaunus daigus. Jie viso augalo nesueda tik mazaja saknele ar sultinga stiebeli, pvz salotu, kopustiniu ir kt.
Atsakyti
Sukišau į žemę sudaigintus žirnius, ketvirtas bandymas. Kaip tik pradėjo lįsti daigeliai, pasidžiaugiau. O vakar radau būtent tą lysvės galiuką visą skersai išilgai kurmio išrausytą. Matyt kažkokie zarazos ryja mano žirnius, o kurmis taikosi juos suryti. Kaip ir gražu, ekologiška, ale to pasekoje tikrai šiemet liksiu be žirnių verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 16 birželio 2015 - 09:57
QUOTE(pagyvenus @ 2015 06 16, 10:56)
Sukišau į žemę sudaigintus žirnius, ketvirtas bandymas. Kaip tik pradėjo lįsti daigeliai, pasidžiaugiau. O vakar radau būtent tą lysvės galiuką visą skersai išilgai kurmio išrausytą. Matyt kažkokie zarazos ryja mano žirnius, o kurmis taikosi juos suryti. Kaip ir gražu, ekologiška, ale to pasekoje tikrai šiemet liksiu be žirnių verysad.gif

ir pas mane retai belikę pirmo sėjimo, bet neatsėjinėju, nes vis tiek vien kirmėlės vėliau sėtuose, tik be reikalo vietą užima, visas ankštis reikia mest.
Atsakyti
Sveikos,

pas mane nei kurklių, nei šliužų nėr.

Bet užtat koloradas bulves jau atakuoja doh.gif

Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2015 06 16, 11:49)
Sveikos,

pas mane nei kurklių, nei šliužų nėr.

Bet užtat koloradas bulves jau atakuoja doh.gif

Mieločius , koloradus galima nurinkt, arba tingint rinkt - insekticidu nupūst bulvių lauką, ir ramu ax.gif O kurklio taip paprastai nepaimsi... Kaimynė šiandien atkėlus pasakojo, kad darže pas jos tėvus kurkliai sunaikino pusė svogūnų lysvės, klausė ką daryt.... va čia tai bėda....

Su žirniais ir man nenusisekė... Mažasis labai juos mėgsta, tai sėjau negailėdama cielas 3 eiles, kiekviena eilė po 3 metrus ilgio. Rezultate turiu gal 10 žirnių daigų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R&B: 16 birželio 2015 - 13:48
QUOTE(Venta9 @ 2015 06 13, 16:37)
visur viska ryja o svogunus kaip megsta , tik lukstas belieka ir geliu svogunus myli, zodziu nebrokina visu augalu, bet pirmiausia sultingus jaunus daigus.

Nuoširdžiai užjaučiu - puikiausiai žinau, ką tai reiškia. Mano darže kol kas irgi labiausiai nukentėjo svogūnai bei porai, taip pat - kopūstų daigai, saulėgrąžos ir kiti augalai. Blogiausia, kad rudenį, keičiant šiltnamyje žemę, buvo užnešta šio "gėrio" iš daržo, anksčiau šiltnamyje kurklių nebuvo. Tai sugebėjo pagraužti net ir apsaugomis apjuostus pomidorus. Žiauru verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

aš apie lapkotinius salierus.
Temoje buvo kalbėta, kad lapkotiniai salierai būna sultingi, kai koteliai auga apgaubti popieriumi. Buvo įdėta ir vaizdinė medžiaga, bet neišsisaugojau, deja.
Galvoju gal jau laikas būtų juos apgaubti? Nužiūrėjau popierinius maišelius sumuštiniams (maximoje esu pirkusi, džiovintas vaistažoles laikau), tik reikia maišelio dugną nukirpti.
Gal vis tik kuri išsisaugojot tą vaizdinę medžiagą? Temą skaityti per daug laiko užims.
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2015 06 16, 20:48)
Sveikos,

aš apie lapkotinius salierus.
Temoje buvo kalbėta, kad lapkotiniai salierai būna sultingi, kai koteliai auga apgaubti popieriumi. Buvo įdėta ir vaizdinė medžiaga, bet neišsisaugojau, deja.
Galvoju gal jau laikas būtų juos apgaubti? Nužiūrėjau popierinius maišelius sumuštiniams (maximoje esu pirkusi, džiovintas vaistažoles laikau), tik reikia maišelio dugną nukirpti.
Gal vis tik kuri išsisaugojot tą vaizdinę medžiagą? Temą skaityti per daug laiko užims.
Ačiū.
prašom ax.gif
http://www.gapphotos...263/0263620.jpg

user posted image

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 16 birželio 2015 - 20:58
Labas,
patarkite kuom ekologiskai galeciau patresti bulves, burokelius ir kitas darzoves...?
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 06 16, 10:56)

Kur pasejau sudaigintus zirnius, tai is ju gal 1% isliko, mat iskarto skani saknele, o nedaigintu gal puse biggrin.gif
O vat su sparaginem pupelem tikras pravalas, siemet visai neturesiu o sejau daugiausiai is visu 'darbo' metu. Sudygo apie 20%, bet ir nebeliko nei vienos, kazkas nugrauze.
Dar taip nera NIEKADA buve, turbut sraiges ar dar kazkas, gal todel kad prie obels, nors ne visiskas pavesis o tik dalinis.
Kazin ar dar galima paset? Bet kitoje vietoje ir aukstauges, ar beuzugs?
Atsakyti