Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

[quote=GONZIKAS117,2015 06 17, 08:25]
puslapy,iš kurio įkėliau paskutinį piešinį ,rašo, kad rudeniop.originalo kalba:''Осенью для получения нежных черешков проводят их отбеливание.''salierų auginimas RU g.gif
Papildyta:

4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 06 17, 11:25)
Tai aš irgi po agro pirmą sėjimą laikiau, ir nudengus žagtelėjau, tik dėl kitos priežasties - vienetai daigelių sudygę buvo, galėjau ant prištų suskaičiuoti  doh.gif Atsėjinėjau po ta pačia agro kelis kartus  doh.gif
Ai, nu buvę nebuvę. MB tą mano daržą pramoginiu-edukaciniu vadina. Pradžiai dar pykau, o dabar juokiuosi, kad teisybę sako  biggrin.gif

Va tai tau unsure.gif maniau ir kitamet dengsiu, bet gal cia man tik siaip pasiseke g.gif
Atsakyti
Sveiki, pas mane siemet visos pupos,pupeles tik kotai islinde, o lapeliai kaip nukramtyti. Kazin del ko cia taip, kenkeju jokiu nepastebejau.
Bent tiek gruodzia kad daugumai siemet nenusiseke blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 06 17, 16:47)
Sveiki, pas mane siemet visos pupos,pupeles tik kotai islinde, o lapeliai kaip nukramtyti. Kazin del ko cia taip, kenkeju jokiu nepastebejau.
Bent tiek gruodzia kad daugumai siemet nenusiseke  blush2.gif

pakrapštyk, jei žemėj rasi viršūnę, tai nulūžo belįsdama per sausą žemės plutą. Kai pasėju daržus, laistau, kad paskui nereiktų guostis, kad ir kitoms blogai biggrin.gif
šiemet tikrai gausiai laistau, ir tai kelios nulūžo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 17 birželio 2015 - 16:01
QUOTE(Paladė @ 2015 06 17, 17:00)
pakrapštyk, jei žemėj rasi viršūnę, tai nulūžo belįsdama per sausą žemės plutą. Kai pasėju daržus, laistau, kad paskui nereiktų guostis, kad ir kitoms blogai  biggrin.gif

Dar yra kažkokia liga,tik nepamenu kokia.Kai stiebukas be lapukų,o tik su ataugėlėm dviem išauga.Sėkla užkrėsta,kiek pamenu.Net ir pirktinės taip daro,ne pačių rinktos.
Laistau ir aš.Kasdien.Bet vis tiek pasitaikė,kad šparaginės išlindo su pupele ant galvos .Dar tokių buvau nemačiusi schmoll.gif .Linksmos tokios,su šalmukais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 17 birželio 2015 - 16:09
QUOTE(Paladė @ 2015 06 17, 18:00)
pakrapštyk, jei žemėj rasi viršūnę, tai nulūžo belįsdama per sausą žemės plutą. Kai pasėju daržus, laistau, kad paskui nereiktų guostis, kad ir kitoms blogai  biggrin.gif

Aa jeigu del laistymo tai viskas aisku. Darzas ne prie namu, tai kasdien nevazineju laistyt... reiskia nereik ieskoti kaltu kitur biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, uzsimaniau pastarnoku uzsiauginti. Ar labai pavelauvau jau ? Niekad nesu auginus . Noriu keisti juos i bulves. Skaiciau, kad skani kose gaunasi.

Pastarnokas lyg tai dvimetis , gali praziemoti darze . Gal kuri auginote ir galit pasidalinti patirtimi ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitamaria: 18 birželio 2015 - 07:51
QUOTE(jolitamaria @ 2015 06 18, 07:36)
Sveikos, uzsimaniau pastarnoku uzsiauginti. Ar labai pavelauvau jau ? Niekad nesu auginus . Noriu keisti juos i bulves. Skaiciau, kad skani kose gaunasi.

Pastarnokas lyg tai dvimetis , gali praziemoti darze . Gal kuri auginote ir galit pasidalinti patirtimi ?

Pastarnokai labai ilgai dygsta, net iki mėnesio. Nesuspės užaugti, reikia anksti sėti. Dvimetis reiškia, kad sėklas užaugina kitais metais, kaip morka ar petražolė. Vartojom kaip prieskonines šaknis (ir džiovintas mišiniuose su kitom daržovėm), vienos man neskanu.
Atsakyti
Ateinu padėkoti Paladei už patarimą dėl pekinų veislės- Optiko H po agro suka jau galvas (antras derlius), kaip vėliau sėti (su 4 tikrais lapais) Granaat žydi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 06 18, 08:36)

Atsakysiu :
Bulvių koše be bulvių :
Moliūgas, morka , salieras. Tobula. Bet ir salierus jau vėloka sodint , ir aš salierų gal nemoku laikyti ? nes jie man rudeniui gaunasi .... Po Kalėdų jau pagenda.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 06 18, 13:11)
Ateinu padėkoti Paladei už patarimą dėl pekinų veislės- Optiko H po agro suka jau galvas (antras derlius), kaip vėliau sėti (su 4 tikrais lapais) Granaat žydi  blink.gif

kaip tai antras? blink.gif
o kada pirmas buvo?
pas mane tik pirmas galvas suka. Tiesa, pak choi jau vieną derlių suvalgėm, bet antro nebesėjau, pekinai ir smailiagūžiai tuoj bus
o kas kitiems atsitiko? gal šalnų gavo, kad žydi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 18 birželio 2015 - 12:30
Pirmas buvo gegužės pirmoje pusėje- laikinam šiltnamyje. Dabartiniai sėdi nuo pat persodinimo po agro, kaip ir Granaat, bet pastarieji matyt neatsparūs ilgai dienai bei aukštesniai temperatūrai. Dar tokie mažučiai, o jau žydi. Gal bus tinkami rudens derliui? g.gif Bandysiu, nes liko pakelyje sėklų.

Antrą kartą sėti Pak Choi ir Tatsoi pražydo, nors lapelių derlius niekinis. Per šilta, matyt. Sėsiu rugpjūtį.

Visų išgirta ridikėlių veislė jau trečią derlių duoda, pakaitom su salotomis. Tik labai gaila, kad Iceberg salotos taip ilgai auga verysad.gif
Atsakyti