QUOTE(Metaxxxa @ 2016 11 25, 11:25)
Sveikutės! Na va, išsilaižiau žaizdas, ir užbėgau pasidalinti savo nuotykiais REGITROJE:) Egzaminas - labai įdomi patirtis. Mano egzaminuotojas buvo aukšas vyras, rimto veido, bet, kaip pasirodė, egzmaino pabaigoje, draugiškas ir malonus. Uždavė tris klausimus apie garso signalą, padangų slėgį, ir paprašė parodyti kur, po varikliu dangčiu, yra langų valiklio talpa. Aikštelėje viskas buvo gerai, tad neužilgo išsiruošėm į miestą.
O kelyje tai buvo staigmenų tokių, kokių nėra buvę nei važinėjantis su instruktore nei su šeimos nariu. Čia gal kaunietėms aktualu bus, įsivaizduokit: kylat jūs Šilainių plentu, privažiuojant pirmą sankryžą, jums sako "sukite į kairę" , na jūs sukate ir kaire ir tik BAM - kita mašina išlekia į priešpriešinį eismą darydama lenkimo manevrą, ir jūs nebegalite sukti į savo juostą.. Greitis mano buvo nedidelis, tad sustabdžiau automobilį įkalnėje, palaukiau kol mašina pasišalins, ir pajudėjau toliau.. Akimirkai tikrai apmiriau, nes pagalvojau kad ne į savo juostą suku... Instruktorius nieko nesakė.. Tada sekė apsisukimas ribotame plote..
Patarimas: kai darote apsisukimą ribotame plote ir įvažiuojate į T formą, ne tik žvilgterkit atgal kokį kartą, bet intensyviai dairykitės.. ir žiūrėkite atgalios, net jeigu matote, kad nėra nieko: nei žmonių, nei mašinų, nei gerųjų dvasių - dairykitės, nes jei nesidairysit o susikoncentruosit į veidrodukus ir bortelius - gausit kritinę.. Na aš gavau, ta-daaa mano pirmoji kritinė. Toliau viskas ėjosi tikrai gražiai ir sklandžiai, kol prieš posūkį nesumažinau greičio ir pamečiau juostą.. Ta- daaa mano antroji kritinė.. Na tiek to.. jau egza neišlaikytas, man jau norisi jį baigti ir eiti namo, bet kur tau.. reik gi grįžt į Regitrą.. Na iš to liūdesio, kad jau susikirtau, dar daugiau mažų klaidų ėmiau daryt... per toli STOP ženklo sustojau, per toli nuo sankryžos, sukant į dešinę, sustojau... pasimečiau keliose vietose.. Grįžtant į Regitrą vėl įkalnėje (posūkis į kairę nuo Raudondvario pl) teko stoviniuoti, nes sunkvežimis sukosi toje mažoje siauroje gatvelėje... Laukiau laukiau, tik p*st ir užgesau.. Vienu žodžiu - buvo blooooogai... Na bet išgyvenau.. Grįžusi į Regitrą išklausiau kritiką, patarimus, ir ,netgi, pagyrmus... Instruktorius padrąsino, patarė pasiimt porą papildomų pamokų ir grįžt laikyti egzamino. Tai va, tokie nuotykiai... Šiaip labai linkiu visom išlaikyti iš pirmo karto, nes jausmas ta būtų nerealus, bet jei ir neišlaikot tai "išsilaižykit žaizdas", vykit visas blogas mintis šalin ir nepraraskit tikėjimo, kad galite ir mokate vairuoti. Neišlaikymas tikrai užgauna skaudžią vietą, tą vieta kur yra mūsų "AŠ" tą vietą, kur randasi mūsų savimeilė ir savigarba.. svarbiausia išbūti tame nemaloniame jausme ir vėl sėsti už vairo
Oi paturbintai skamba egzaminas, aišku gyvenime dar ne tokių situacijų bus, bet jau egzamine geriau nepasitaikytų
Bent jau pasipraktikavai, kitą kartą gal ir įtampa nebe tokia didelė bus kaip pirmą kartą.
Fėja, Laukinė orchidėja, ačiū už palaikymą. Taip gera į šią grupę užsukti
Tokios suprantamos ir pažįstamos bėdos, bet nieko, visos galiausiai turėsim įgūdžius ir nugalėsim
Aš su vyru vakar nusprendžiau mėnesiui po kelias valandas aukle samdytis, jau susitarėm savaitgaliui ir intensyviai važinėsim, vakarais po darbo, savaitgaliais rytais. Į miestą spėju dar nedrįsiu išvažiuoti be instruktoriaus, bet bent jau sankabą perprasiu gal pagaliau
Auklė pigiau nei kalnas papildomų pamokų
Papildyta:
QUOTE(Metaxxxa @ 2016 11 25, 13:21)
Buvo tik vienas pratimas - parkavimasis statmenai. Atsisukt atsisukau, bet to neužteko. Reik važiuot atsisukus.. aš kaip supratau tai reik ne į veidrodėlius žiūrėt o gyvai viską matyt, bet kaip tada prisiparkuot, aš nežinau... aš dar taip nemoku.. O reikalauja, kaip aš supratau, kad būtų kuo dažniau dairomasi ir į visas puses.. gal tik į mašinos lubas neisdairykit, nors nežinau.. gal žvilgterkit - nepakenks
Beje, merginos, kai esate mieste, sankryžose irgi dairykitės.. Jeigu įvažiuojat į vienos krypties eismo juostą, nepatingėkit visų gatvių ir pusių permesti akimis.. Nesidairymas yra labai didelė klaida, ir sustokit kai važiuoja gelbėtojų ekipažas su įjungtais švyturėliais, ne tik prilėtinkit, bet jei yra galimybė - sustokit.
Ką dar jums pasakyt?
Iš manęs vyras jau dabar kikena, kad aš atgal važiuodama atsisuku į užpakalinį langą, sakau, kad brangiai neatsisukimas kainuoja, o man kaklo neskauda
Bet kaip važiuojant sankryža išmokti multitaskinti su pavarom, dairymusi, vairo sukimu, dar kokiais ženklais, kitom mašinom, pėsčiaisiais...