Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpų namai (23), gesnerijinių mylėtojų kam

QUOTE(Ausma @ 2015 09 04, 08:44)
Chimeras daug įdomiau dauginti žiedkočiais biggrin.gif

O aš bandau prisijaukinti streptokarpus ax.gif

Dar ir tokių yra? Reiks paskaityti kas ten per čiūdas biggrin.gif

Sėkmės jaukinantis strepsius 4u.gif Visoms norisi kažko naujo biggrin.gif
Atsakyti
Ar kas nors atstovaus šiemet gesnerijinius?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ausma @ 2015 09 04, 09:40)
Ar kas nors atstovaus šiemet gesnerijinius?

cray.gif nu ir kodėl tada, kai aš būsiu kažkur tarp Italijos ir Prancūzijos doh.gif

Vidam, chimera tai tokia čiudna sanpaulija, kuri lapais padauginus būna ne į mamą. Aha, galvą pjaut baisu, o žiedkočiais būtų įdomiau, bet dar nežydėjo.
Atsakyti
Achimenių cirkai - šį kartą 3 viename. Ir pasakyk tu žmogau, kad ne peresortas, jeigu tokia nesąmonė kaip vidurinis žiedas būtų pirmas pražydęs tongue.gif
user posted image

jau kad cirkinasi tai cirkinasi. Aš stebėjausi rusiškam forume, kai kelia augalo nuotrauką ir klausia ar čia gali būti tokia ir tokia veislė smile.gif Na pažiūrėjai, kad selekcininko kataloge ne tokia ir atrodo viskas aišku. O čia pasirodo - augalai stebuklų laukas lotuliukas.gif Niekad negalvojau, kad jos šitaip išsidirbinėja
Atsakyti
Sveikos, augintojos.
Turiu ir aš keletą strepsų. Pas mane šiemet Gina nutarė pašposyt. Va kaip pražydo:

user posted image
Atsakyti
Sveika Nute, prisijungusi 4u.gif
O Gina ir man nuostabi, viena iš pirmųjų, viena iš mylimukių.O ten pimas žiedukas iš kairės irgi Ginos?Dar neteko matyti tokio lygaus, be tinkliuko.

Man achimenių pokštai nesuprantami.Mano namuose yra tik kelios, bet jos žydi kaip priguli.Prieš kelias naktis lauko palangę aplankė vejas.Mama sakė, kad gerai ten prataškė doh.gif .Strepsiai namo negrįš, o va achimenių gaila.Surinko jinai, bet kur,bet kaip sukišo, nelabai aišku ką rasiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 05 rugsėjo 2015 - 08:41
QUOTE(nute2 @ 2015 09 05, 09:21)
Va kaip pražydo:

smagumėlis thumbup.gif
graži gan reto reiškinio nuotrauka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 09 05, 08:37)
Sveika Nute, prisijungusi 4u.gif
O Gina ir man nuostabi, viena iš pirmųjų, viena iš mylimukių.O ten pimas žiedukas iš kairės irgi Ginos?

Taip, Ginos. Augaliukas antrametis, tiek pernai, tiek ir šiemet žydėjo normaliai, čia pirmą kartą taip sublūdijo.
Atsakyti
Prieš kelias dienas vieninteliam CF-Belaja Akacija vazoniuke pastebėjau g.gif
user posted image
user posted image

Anksčiau panikuočiau, dabar matyt sustabarėjau- nepergyvenu -labai ramiai pasiskaičiau kas pas mane čia apsigyveno, į šaknynius skydamarius nepanašus rolleyes.gif na šaunu kad ne jis, Enikejevas rašo kad tai GRYBUKAI biggrin.gif Jei nekenkia tai tegu sau gyvena ax.gif
http://dimetris.com....ic.php?p=101945

Mylimukas Bristol's Pomegranite vis daugiau įsižydi
user posted image

Harleguin Damsel
user posted image

Lacoste--gyvenime ryškesnė,
user posted image

Bora--žiedas daug didesnis ir ryškesnis už Bride, anksčiau prieš įsigydama skaičiau, kad Bora pagerinta Hwar versija, bet žiūriu,kad joje Hwar visai nieko neliko
user posted image
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2015 09 07, 19:20)

Anksčiau panikuočiau, dabar matyt sustabarėjau- nepergyvenu -labai ramiai pasiskaičiau kas pas mane čia apsigyveno, į šaknynius skydamarius nepanašus  rolleyes.gif 

taip, čia grybai, rodo, kad substratas sveikas ir gyvas. Dar geltonų būna. Pirmą kartą nuodugniai mikroskopu išnagrinėjau, niekas nejudėjo. Tegu gyvena smile.gif. Aš kai smulkių daiktų neįmatau, tai visus įtartinus baltus darinius spusteliu - vermikulitas traška prispaudus prie vazonėlio, o jei netraška - po mikroskopu.

gražus rudeninis žydėjimas 4u.gif
Atsakyti
Labai gražus rudeninis žydėjimas 4u.gif
O tokio darinio ir aš turiu.Nesinorėjo niekam labai girtis.Ir prieš atostogas nebuvo laiko kariauti.Manau, kai visi strepsai persikraustys į keramzitą, tokių problemų išvengsim.Aš manau, kad grybukai nėra pageidaujami vazonikuose, manau,kad jie išskiria per daug azoto.Nors gal klystu.Žinovės pataisys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 09 08, 09:07)
Aš manau, kad grybukai nėra pageidaujami vazonikuose, manau,kad jie išskiria per daug azoto.

realiai tai taip, jie yra saprofagai - t.y. po jų veiklos iširsta mirusi organika ir atsilaisvina neorganiniai junginiai, tinkami augalams. Bet taip jau pasaulis surėdytas - be grybų, dar yra bakterijos, jų veikla analogiška, kažkas pūsta, kažkas dėl to auga, nes maisto atsiranda. Kam lemta supūst, tas supus, ar grybai ar bakterijos padės mirksiukas.gif

Viena, ką manyčiau, tai, kad jeigu auga grybai, gal kiek per drėgna strepsams. nes pradžiūstančiame substrate grybai augti negali. Paskaičiau kaip orchininkai baubia ant šitų grybų, kad nupūsta šaknys. Šiaip tai dainelė atvirkščia - pirma šaknys nupūsta, nes užmirksta, o paskui jas apima grybai, nes jos negyvos. Na bet neuždrausi žmonėms mąstyt kaip jiems atrodo logiška lotuliukas.gif
Atsakyti