Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpų namai (23), gesnerijinių mylėtojų kam

Bet tai iš kur tų durnų grybų atsiranda?Ar gali nuo lietaus vandens? Nepatinka jokie svetimkūniai vazonikuose,dar tik sliekų trūksta iki pilnos laimės scare.gif Turėjau kartą nuo miško samanų konkrečių grybų, su kepure net.Gana jiems buvo silpno kalio permanganato tirpalo.Strepsai augo kaip augę, o grybų nebeliko. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 09 08, 10:54)
Bet tai iš kur tų durnų grybų atsiranda?Ar gali nuo lietaus vandens?

nuo durpiu, samanu, zieviu, paciupinejus per rankas, del vandens netiesiogine prasme, jeigu pvz. talpa ant zemes, o i ja prikrenta kokiu lapu ar dar ko. Cia gi gamtinis dalykas, jo pilna visur, kur yra kam puti, tik reikia salygu sudygti.

Atsakyti
Aš nebeturėjau kiminų, tai į substratą sodindama pridėjau paprastų samanų.Pernai rinktos, orkaitėje iškaitintos ir sudžiovintos. Ir ką jūs manot...pradėjo jos augti. Dabar mano fragmentų vaikučiai vos matosi per samanas, tupi kaip grybukai miške biggrin.gif
Atsakyti
Ir samanos ir kiminai pradea augti.Aš prieš sodindama, nuplikau verdančiu vandeniu.Auga vistiek,tik nebebūna jokių gyventojų ar grybų,Kiek pastebėjau, strepsams tai nekenkia.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kokią šiandien naujieną sužinojau strepsiukų mylėtojoms. Kažin kaip čia viskas vyks?

http://dimetris.com....viteli-dimetris
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 09 09, 19:11)
Sveikos  4u.gif
Kokią šiandien naujieną sužinojau strepsiukų mylėtojoms. Kažin kaip čia viskas vyks?

http://dimetris.com....viteli-dimetris

Šitą naujieną ir aš pastebėjau thumbup.gif
Atsakyti
Tai ne naujiena. Info sena, tik paplatino būtent dabar. Su Lietuva nesusiję niekaip, nieko naujo nevyks, t.y. DS-ų LT tikėtis neverta - jų tikrai nebus schmoll.gif, parodų organizavimo irgi nebus bent artimiausius n+k metų, nes čia nėra rinkos. Žodžiu, ramiai, gyvenimas teka sena vaga kaip ir tekėjęs 4u.gif Vienintelis įsipareigojimas Lietuvai - skleisti info apie DS ir strepsų auginimą apskritai. Tai va tai ir vyksta, labai seniai tongue.gif O pačių strepsų ieškokit ten kur ir ieškojot...
Atsakyti
Mat koks Pavelas melagis, atseit galėsit įsigyti ir naujienų ir t.t Reiks parašyti jam FB ir sugėdinti kad rašinėja nesąmones.
Atsakyti
jis ne melagis, jis kovoja su nelegaliais prekeiviais, jo veisliu pardavimas ribojamas, kol jos naujos. Bet tai jokiu budu nereiskia, kad jo atstovai turi aprupint savo regionus jo naujienom, cia jau skaitytoju fantazijos vaisius.

As jam sakiau, po kiek pas mus pardavineja jo naujas veisles, kokios yra rinkos kainos, is kur jos eina i LT jis taip pat zino, ir pvz as tikrai nesiruosiu pradet augint ds tam, kad po 2,5 euro pardavineciau, neapsimoka, pacios suprantat be jokiu skaiciavimu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 09 10, 07:06)
jis ne melagis, jis kovoja su nelegaliais prekeiviais

Ne mano galvelei suprasti schmoll.gif Juk šalies atstovas neuždraus nelegaliai prekiauti jo augalais g.gif O be to pas mus Lietuvoje ir nėra masinės prekybos jo strepsais, jei tik perteklių parduoda. O kaina tokia kokia pas mus perka, kokios mūsų pajamos tokios ir kainos. Jei iš jo nepirktų tokiom kainom kokiomis parduoda, tai ir pas jį būtų mažos juk ir jis vietoj parduoda pigiau negu mums. Čia kiekvienoje šalyje skirtinga ir rinka, negali būti jo nustatytos kainos. O kad kiekvienas nori parduoti brangiau tai savaime aišku. Tik užkietėjęs kolekcionierius-fanatikas gali pirkti trumpaamžį augalą už tokias sumas kaip kad būna aukcionuose biggrin.gif
Aš tai savanaudiškai galvoju. Jei turėčiau tokias sąlygas kad nereikėtų skaičiuoti pinigų ir būčiau kieta kolekcionierė, tai naujų rūšių niekam neduočiau ir neparduočiau turėčiau tik aš viena ir grožėčiausi kaip tas skrudžas lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 09 10, 10:29)
  Juk šalies atstovas neuždraus nelegaliai prekiauti jo augalais g.gif 

Na jis į sąžinę apeliuoja, kaip sako pats, atsitiktinis klientas niekada nebus jo klientas. Tiesiog tie, kas nori remti selekcininką, jį remia. Tie, kas nori pirkti iš beleko, kad tik pigiau, ten ir pirks (ir kas kartą pirks iš to, kas pasiūlys pigiau).

Jenikejevo tikslas - kūryba, o ne dauginimas. Kaip žinom, genetinis mokslas toli pažengęs ir pridauginti iš ląstelių yra greita, tik augalas nebeatitinka tėvinių savybių. Tai va ir deklaravo žmogus sąrašą tų, kuriais pasitiki, kad jie fuflo nedaro. Bet nereikia to suprast kaip kad pvz. atgabens jis čia fūrą strepsų, o kažkas stumdys. Nebus to, tikslai yra kiti.
Atsakyti
Aš iš principo nesutinku, tą dalyką kad zmonės padaugina Jenikejevo ar ko kito veislę ir po to parduoda, vadinti nelegaliu. Nelegalu yra tada, kai pazeidziami įstatymai. Dauginti medziagą nelegalu yra tada, kai veislė yra uzregistruota. Prašom, tegu teikia veislės teisinės apsaugos paraišką, tada aišku, kad veislė turi apsaugą. Jei tai nedaroma, bet vis tiek norima (kad ir ribotam augintojų rate) sukti versliuką (net jei tai susiję su kūryba), reikia susivokti ir prisiimti su tuo susijusią "verslo" riziką. Sązinės ar nesąziningumo kategorijos šitoj situacijoj apskritai ne prie ko sakyčiau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 10 rugsėjo 2015 - 19:46