Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpų namai (23), gesnerijinių mylėtojų kam

Och, kaip gaila. Aš išvis nesuprantu, kaip jūs tokį didelį kiekį sugebat prižiūrėt ir kur jūs juos laikot. Reiktų man tiek apeit, tai galą gaučiau. Aš savo 50 kol palieju, tai pavargstu ir užtrunku visą valandą, nes gi kiekvieną turiu paimt į rankas, apžiūrėt, dar būna, kad užkabinu ir numetu nuo stalo...

Vidam, bet užtai jums iš karto sekėsi augint.
Atsakyti
Nute, pagarbos vertas stažas. Mano stažas tik nuo 2012 metų.Ir tai jokio pagudrėjimo, vis kokie pokštai,Matyt niekad neišmoksiu su jais apseiti.Auginčiau sau senas laiko ir augintojų patikrintas veisles, imčiau kitų išbandytą substratą ir trąšas ir neturėčiau jokių nuostolių.Ir laikyčiau max 50 veislių.Bet ne, reikiai visko daug ir dar bandymai traukia.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 10 18, 20:21)
taip, mažiau fosforo, lėčiau sensta, bet mažiau ir žydi. Pasirinkimas  biggrin.gif

Joo man trąšas reiktų pakeisti. Bet kad nerandu tinkamu.

Dabar paaiškinkit tuos skaičius. NPK pvz 20 20 20 arba 5 5 5. Skiriasi tuo kad kai skaičius didesnis, tai jos yra stipresnės ir jų mažiau reikia? Ar dar kuo nors skiriasi ?
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 10 18, 21:06)
Aš tai galvojau kad rusma jau įsitaisė šiltnamius  biggrin.gif

aha, tik ne žieminius. Bet planuose yra ir tokių. Kada nors. Su strepsiais paprasta - atsibodo laikinai - sukišai į dėžutę arba stiklinę ir kuriam laikui nebėr "problemos", bet kur žmonės deda pusė tūkstančio sanpaulijų, tai va čia mįslė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2015 10 18, 22:27)
Joo man trąšas reiktų pakeisti. Bet kad nerandu tinkamu.

Dabar paaiškinkit tuos skaičius. NPK pvz 20 20 20 arba 5 5 5. Skiriasi tuo kad kai skaičius didesnis, tai jos yra stipresnės ir jų mažiau reikia? Ar dar kuo nors skiriasi ?

skystų ir aš neradau, manau, kad tokio daikto apskritai nėra. Kuo didesnis skaičius, tuo stipresnės. O ar dar kuo nors skiriasi iš to nepasakysi - gali pvz. azoto sudėtis skirtis, mikroelementai, visokie priedai ir pan.
Atsakyti
skystos trasos su nedideliais skaiciukais yra sios
user posted image
gal dar kokiu panasiu yra
Atsakyti
Padidalinkite patirtimi, sakykite, kur isigyjate streptokarpu geliu? Prekybos centruose (senukai, ermitazas, moki vezi, kt), specializuotu parduotuviu ar is augintoju? Ar internetiniu parduotuviu?
Atsakyti
Veislinius vardinius įsigyjam iš augintojų. O jei norit pramoninių, tai būna prekybos centruose. Jų būna rečiau negu kitų gėlių, bet būna. Pramoniniai lengviau auginami.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 10 19, 20:50)
Veislinius vardinius įsigyjam iš augintojų. O jei norit pramoninių, tai būna prekybos centruose. Jų būna rečiau negu kitų gėlių, bet būna. Pramoniniai lengviau auginami.

Buna prekybos centruose? O kokiu sezonu? Ar neturi reiksmes metu laikas? Manyciau parduotuvese turetu buti uzveztiniu zydinciu strepsiuku, savaitgali ermitaze maciau uzveztu rozyciu, hortenziju, sanpauliju, orchideju, kt, bet strepsiuku nebuvo
Atsakyti
Taip parduotuvėse būna suaugę žydintys augalai. Kai manęs nedomina, tai net nežinau kada jų būna g.gif Gal pavasarį-vasarą...
Atsakyti
Pasitaiko jų ir gėlių parduotuvėse,bet daugiausia vasarą teko matyt.Bent jau mano mieste rudeniop Moki-veži daug buvo užvežta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2015 10 18, 19:41)
Žiūriu, kad pvz. Franken Terracota jau niekas turbūt neaugina, nes gi yra ir gražesnių strepsų, bet pas mane jis gyvena jau penkeri  metai ir aš jo niekad  neatsisakysiu. 

Ir teisingai padarysit - klasika yra klasika. Tai viena iš seniausių įdomesnės spalvos veislių ir ateis laikas, kai jos vėl ieškos, nes ji įsimenama, kitokia.

Manęs pvz. rusė prašė parduoti kai kurias senas Thompsono veisles, kurių sakė JAU nėra visoje Rusijoje biggrin.gif. Aišku aš mielai, bet kaip? Gi paštu ten neišsiųsi. Bet moteriškė tiek užsidegus, kad sakė vis tiek ieškos būdų kaip jai juos išsivežti ir prašė išsaugoti smile.gif.

Juk mes irgi susirankiojom po kruopelę senas sanpaulijas iš Ukrainos kolekcionierių, nes kažkam užplaukė sentimentai - juk jos buvo lietuvių selekcijos (kažkaip skaudu matyti, kai prie Lituanikos kabo prierašas Russian, bet yra kaip yra, pasaulio nepakeisi). Nesvarbu, kokios jos ten, bet... Aš pati nei vienos neturiu ir man seilės į jas netįsta, tačiau pagarba žmonėms, kurie ieškojo, rado ir grąžino mūsų genetinį fondą į gimtą žemę.

Po kiek laiko senienos apsisuka ir vėl kažkam jų reikia labiau nei vėl ir vėl to paties, tik trupučiuką kitaip... Aš diblius pramėčiau. Nors tai mano vienos pirmųjų augintų veislių, bet vien dėl sentimentų auginti jau nebegaliu. Jeigu kada užplauks - ne problema susipirkti vėl, šitos veislės lengvai gaunamos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 20 spalio 2015 - 06:09
mano dideliam dziaugsmui,pagaliau ds-maxaon

user posted image
Atsakyti