Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpų namai (23), gesnerijinių mylėtojų kam

nute2 kokie jau dideli paskutiniai wub.gif Aš irgi įdomumo dėliai turiu įkišusi lapukų, stovi kaip kareivukai nepusta, tai ko gero išperės vaikų. Bet man keturių per akis, sakiau neužsikabinsiu, tik šiaip dėl įvairovės, nes gražūs lapai o dar ir žydi, tai ko daugiau norėti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 17 spalio 2015 - 12:53
Jie greitai auga, o lapukai tai būtinai išperės vaikučių, nes aš taip jau ne kartą dauginau. Aš irgi tik dėl įdomumo, juk daug paprasčiau pasidaugint auginiais, bet tiesiog kažkada buvo smalsu pabandyt.

Va koks gražus vaikų darželis. Fragmentas davė daug vaikų, visus atskyriau, visi užaugo , o dabar ir pražydo.
Harlequin Lace
user posted image
Atsakyti
Kokie šaunūs vaikai tikri gražuoliai ir lapai žali wub.gif Aš nebemoku auginti g.gif Net nežinau kas jiems nepatinka. Gali būti kad trūksta medžiagų, nes šiemet retai patręšiu.
Atsakyti
Vidam, o gal įtakos turi langų pakeitimas? Pas jus gi anksčiau labai gražūs buvo, gal ir šiemet gražūs, tik taip sakot. Jau akys priprato prie to grožio.
Atsakyti
Nea, ką jau ką bet gražius lapus ir gražų augalą iš kart pastebiu. O kai nuskurdę tai irgi gerai matosi.
Žiedais akys gali persisotinti ir atrodo kad nebėra gražių strepsių, visi vienodi biggrin.gif
Kažkaip netikiu kad langų pakeitimas turėtų reikšmės g.gif Nors viena draugė sakė kad jei stiklai selektyviniai, tai gėlių nebeauginsiu ant palangių. O ir pernai tiek išmirė g.gif
Na bus matyti kitąmet, jei tas pats tai ką reiks daryyyt g.gif
Atsakyti
Reiks vėl langus keist ( juokauju ). Tai gal maisto trūksta, jei badu marinat. Gal reikia dažniau patręšt ir vėl bus gražios.
Atsakyti
Reiks pasitaisyti kas liečia gėles drinks_cheers.gif Peržiemosim ir labai mylėsim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2015 10 17, 19:22)

aš tai pamatau tokį vaizdą vazono/augalo proporcijos prasme ir silpna pasidaro. Pas mane taip pasodinus gyventų max mėnesį. Paskui supūtų. O gal greičiau supūtų. Ypač rudenį. Žiūriu ir negaliu patikėti kad jie GALI taip augti biggrin.gif. Siaubas kokie keisti tie strepsai lotuliukas.gif
Atsakyti
taip rusma, keisti tie strepsiai...auga ir be substrato ir su fitiliu mirkdami...Atsimenu kaip stebėjotės kaip pas mane augo durpėse, bliuduose ir dar laistomi iš apačios lotuliukas.gif O jie sau bujojo ir nepuvo ir nemirė. biggrin.gif
Atsakyti
user posted image Isabella, man ši vieslė tobula, labai mylima, viena iš pirmųjų įsigytų wub.gif

Pritariu,kad strepsai labai keisti ir paslaptingi augalai.Auginu jau trečius metus, atrodo reikėtų artėti prie progreso, o darosi dar neaiškiau, kyla dar daugiau klausimų doh.gif Ant Isabeliukės matosi kokie tapo pas mane lapai. šitos dar gražūs, o matytumėt kokie kiti doh.gif doh.gif doh.gif .Kyla įtarimas, kad buvo perdozuota Actaros ir jie sėkmingai apsinuodijo.Persodinti dabar nelaikas, namuose labai šilta ir sausa.Jaučiu turėsiu netekčių. verysad.gif

Bet užtat žinau kokia minusinė temperatūra yra pražūtinga strepsams.Kai buvo šalnos jie neatlaikė -4 ar -5.Darau išvadą - strepsai žiemoti lauke pas mus negali lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Labai gražus Nutės gėlynėlis thumbup.gif Mano nupiepę, tai pasigėrėsiu kitų žiedukais .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 18 spalio 2015 - 14:05
QUOTE(Vidam @ 2015 10 18, 10:49)
O jie sau bujojo ir nepuvo ir nemirė.  biggrin.gif

Jūsų auginimo ypatumais man atrodo stebėjosi visas forumas. Aš daug kuo stebiuosi, kai pamatau kai kurias mūsų augintojų nuotraukas, tik pliurpti tingiu, tai tik pagalvoju, ką daryčiau kitaip ir pasilieku savo mintis sau.

man augo geltoname smėlyje, grynam komposte, visokiuose mišiniuose, kokius tik sugebėjau sugalvoti - su mėšlu, be mėšlo, su biohumusu, su miško paklote, su spygliais ir t.t. Klausimas tik kaip ilgai - kartais iki sezono pabaigos, kartais ilgiau, kartais trumpiau lotuliukas.gif Kai kurie dar ir kaip bujodavo, tik paskui arba užsilenkdavo arba ne mirksiukas.gif . Eksperimentų man reikia kaip oro, kitaip turbūt pasigaučiau depresiją arba nieko nebeauginčiau, man būtų nebeįdomu. Va Lisitėja su šalnom nustebino. Kad žmonės fotkina ant sniego esu mačiusi, bet kad atlaiko nedidelį minusą ilgesnį laiką - nesitikėjau.

O kad vazonėlio dydis tiesiogiai proporcingas nupuvimo greičiui turbūt viena iš pirmųjų išmoktų pamokų. Nemoku auginti dideliuose vazonuose, tai ir sakau - pas mane supūtų. Gavau penktadienį įšaknydintą eschinanto šakelę. Iškračiau iš 9uko, nuploviau šaknis ir pasodinau į stopkę. Įpročiai nesikeičia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 10 18, 14:56)
Iškračiau iš 9uko, nuploviau šaknis ir pasodinau į stopkę. Įpročiai nesikeičia  doh.gif

lotuliukas.gif
jusu ziniomis koks dydis strepsams geriausias?
koks atrastas substratas t.p.?
Atsakyti