Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpų namai (23), gesnerijinių mylėtojų kam

user posted image DS Fevral.Žiedo dydis 6 cm.Neseniai jis pas mane,nelabai turiu ką pridurti.

Aš strepsus palaistau,kitą dieną sudedu toli nuo lango ir konstruoju kažką panašaus į šiltnamį.Kambarį užtemdau.Jei nebus karščių,išsilaikys puikiai.Pas mane visi ant fitilio.Kai atostogavau gegužės mėn. jie laikėsi puikiai.Nereikėjo laistyti dvi savaites.Gegužė buvo šalta,čia irgi pliusas.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 07 07, 04:48)
dažniausia tai į maišą kišama tokiais atvejais.

galima placiau.. kiekviena atskirai? ar po keleta? uzristi? prilaistyti pries tai?
oi bijau netekti savo naminiu meiliu
Papildyta:
pas mane fitilio ner sad.gif dar neuzaugau iki tokio lygio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 07 liepos 2015 - 07:27
QUOTE(b.kite @ 2015 07 07, 08:27)
galima placiau.. kiekviena atskirai? ar po keleta? uzristi?

čia kaip kam patogiau - aš buvau sudėjus į skaidrią dėžę ir uždarius, dėjau kiek tilpo. Jeigu nėra tokių sąlygų - paprasčiausiai yra normaliai palaistyt kaip visada ir užrišti maišelyje arba sudėt į padėklą ir uždėt skaidrų maišą didelį. Faktas, saulė kabint neturi tokių šiltnamių.
Atsakyti
ačiū, mėginsiu
nesiu i vesia, tamsesne patalpa ir gal jie sulauks manes.
darbe si ilgaji savaitgali isbuvo neblogai ir net nenugeibo, tai buvau maloniai nudziuginta, nes tikejausi vaizdelio jau liudnesnio
Atsakyti
Pradeda mano naujokai veidelius rodyti blush2.gif
user posted image Dz-Aistra
ir klasika user posted image
Atsakyti
Ingriga labai gražu,neturiu nei vieno iš jų blush2.gif

Galima ir po vieną maišan kišti.Aš tai kambario kampan paguldau ant šono skalbinių džiovyklę, sustatau strepsius,ir viską apgaubiu poliatileno gabalu. Taikau,kad prie plėvelės nesiliestų lapai ir žiedai.O jeigu gyvenat name,tai nešat rūsin,ir statot kiek tai apšvieston vieton Visiška tamsa gal negerai(aš taip įsivaizduoju)
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 07 07, 21:49)

Visiška tamsa gal negerai(aš taip įsivaizduoju)

negerau ir prieblanda (kai tamsu - azotą vistiek ėda, o kitų maisto medžiagų sunkiau arba visai neįsisavina, todėl ir tįsta, ir pūsta, ir t.t. yra sakoma, ypač Jenikejevas mėgsta sakyti, kad nuo nepakankamo apšvietimo dvesia) bet mes balansuojam ties protingumo riba - ant saulės iškeps, o kai tamsiau - mažiau džiovina paviršių. Protinga yra žiedus nukirpti, bet ne kiekvienam pagal jėgas tą padaryt lotuliukas.gif . Apskritai taisyklė yra tokia - jeigu augalui pablogėja sąlygos dėl kokių nors priežasčių, norint jam palengvint gyvenimą reikia pašalint žiedus ir ypač sėklas. Tada šansų daugiau.
Atsakyti
Prieš atostogas visi mano strepsai jau mokėjo patys atsigerti.Užteko tik glaustai sustatyti vienoje vietoje.Lapus kai kuriuos trumpinau,o žiedus kirpau pilnumoje.Žinoma labai gaila buvo,bet guodžiausi tuo,kad geriau sugadinsiu augalą, bet išlaikysiu veislę.dar galma palaistytus augalus apdėti kiminais, bet iškyla puvinio pavojus.Darau išvadą,jei turi strepsyną nei kojos iš namų, ir jokių atostogų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 07 07, 20:49)
O jeigu gyvenat name,tai nešat rūsin,ir statot kiek tai apšvieston vieton

o jei rusin, ten langai nedideli, bet galiu pakelt auksciau, kad kiek matytu sviesos, o maisu tada vistiek reikia?
Papildyta:
QUOTE(rusma @ 2015 07 08, 02:27)
Protinga yra žiedus nukirpti, bet ne kiekvienam pagal jėgas tą padaryt  lotuliukas.gif .

vaje vaje, nekils ranka ju paliesti
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 07 08, 05:10)
Darau išvadą,jei turi strepsyną nei kojos iš namų, ir jokių atostogų tongue.gif

koks ten strepsynas bus koki 30 stukyciu, bet isvaziuoti reikia
na su dickiais kaip nors susitvarkysiu, bet yra keletas stiklinaiciu g.gif
Atsakyti
Labai patiko Lisitėjos DS Fevral wub.gif

Ar pas jus nesutumpėjo žiedkočiai ? Pas mane ne vienas žydi net iš po lapų neišlindęs g.gif paieškojau internete kokios gali būti priežastys- nereguliariai laistoma,per dideli temperatūrų svyravimai. Laistau kasdien vakarais, temperatūrų svyravimų tarp dienos ir nakties beveik nėra. Trąšų nekeičiau. Tai gal čia dėl tos karščio bangos, kad taip staigiai užėjo g.gif
Atsakyti
user posted image

DS Golden Eye.Labai,beveik dvigubai sutrumpėjo žiedynstiebiai.Prieš mėn ,kotukai buvo kaip meškerykočiai,dabar man geriau.O va vakar Zeuso žiedus bandžiau atkrapštyti iš po lapų ir nulaužiau.Sakytum neturi jėgos išsikelti viršun.O dienos ir nakties skirtumai strepsams palankūs.
Atsakyti
Tai darom išvadą kad jiems per karšta smile.gif
Atsakyti