Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpų namai (23), gesnerijinių mylėtojų kam

Šie žiedukai jau buvo susiformavę prieš karščius.Todėl manau,kad šiluma nei prie ko.Aš juos persodinau ir keičiau trąšas.Gal čia priežastis g.gif .Bet aš darau išvadą - patys strepsiai nežino ko nori lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 07 08, 12:00)
patys strepsiai nežino ko nori lotuliukas.gif

cia tai geras thumbup.gif
Atsakyti
Mano achimenės smile.gif
Smulkiažiedė
user posted image

user posted image

user posted image

Vistik džiaugiuosi kad ausrazs įkalbėjo auginti jas. Pažiūrėjus į tai kaip pradėjo kristi pas mane strepsai ir kaip laikosi achimenės, tai nusprendžiau, kad vieną langą atiduosiu joms. Ir dauginasi gerai, jokių fragmentų, jokių maišelių ir t.t. Taip kad apžiūrėsiu kas kokias augina, nes pas mane tokios blyškiaveidės ir reiks pasipildyti jų gretas.
Atsakyti
user posted image

Ar pakankamai ryški? lotuliukas.gif Pavadinimas išblukęs,norint perskaityti tektų apsiginkluoti lupa ir dubultais.

O man ir blyškiaveidės tokios nieko sau. ax.gif .Tiesiog patogios gėlės, bet strepsams lygių nėra.Kol kas. smile.gif
Atsakyti
Tai savaime suprantama, kad žiedų formos įvairove ir grožiu už strepsius nėra gražesnių. Bet pvz man tokį būrį per sunku prižiūrėti. Kokį keturiasdešimt maximum. Ir aišku kasmet įsigyjant naujokėlių, kad būtų smagu laukti žiedų. O kitos gėlės, kurios lengvai prižiūrimos šiaip kad nepritrūkti žiedų, jei strepsai neišlaikę sezono , užverstų šaknis.
Atsakyti
Aš tai bandau priverstiniu būdu įsimylėti achimenes, bet nesiseka. Vienas žmogus pavasarį įkalbėjo prisipirkti, dabar žiauriai gailiuosi to sprendimo. Krūvą pinigų išmečiau, o džiaugsmo man jos neteikia. O dar kai apie rudenį pagalvoju, kai stovi tokių mirštančiais lapais apdžiūvusiom apačiom krūva, iš viso fui pasidaro. Man matyt trūksta ryžto jas pakankamai anksti nupjauti, laukiu kol nudžiūsta vazone, kaip augalui geriau, kad visas maisto medžiagas pasiimtų ir t.t. Bet mane ta stadija erzina. Ir kai pagalvoju, kad tuoj (juk vidurvasaris, tuoj ir ruduo) vėl pradės susti, kaf jos nykios, nuobodžios, neįdomios ir vienintelis jų pliusas - kad karščius pakelia be problemų (bet ar dėl to jas verta auginti?) vėl einu prie išvados, kad kaip pernai keliaus rudenį jos šiukšlinen, o ne spinton doh.gif
Jau kaip sunku pataikyt pasirinkt patinkančius augalus pasidarė - siaubas. Matyt taip išlepau, kad nebežinau ko noriu (iš strepsų pavyzdį imu lotuliukas.gif )
Atsakyti
user posted image

Jau koks vaiskus rytas 4u.gif Tokiam rytui - atitinkamas žiedas.Nefertiti, žiedo dydis 7-7,5 cm.Kas nemėgsta lepioškinių žiedų,toms nepatiks.

Rusma,mūsų kraštuose tokiu atveju sako - raskažis(perteklius) vieną vietą drąsko hihihi.gif Jau mes tiek visko turim, tokios galimybės isigyti,tiek visokių augalų priveista doh.gif
Atsakyti
Labas rytas, gražuolių žiedų savininkės 4u.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Nefertiti spalva graži, tokia švelni wub.gif
rusma ir man tas pats su achimenėmis. Niekaip jos manęs neužkabina schmoll.gif bet irgi bandau prisiversti pamilti dėl lengvo auginimo. Jei nebūtų atėjusi ausrazs jau būčiau neturėjusi aš jų. Aš jų daug ir nenoriu, dar kokias keturias ar penkias įvairesnes, nes nežadu pereiti ant achimenių. Ir dabar vis blaškausi, kažkaip strepsams negaila pinigų, o achimenėms - gaila, kai kaina net už strepsių didesnė blush2.gif
Ir mes pagaliau vakar sulaukėm lietaus, nors ir nedaug bet vis šis tas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 09 liepos 2015 - 07:37
QUOTE(rusma @ 2015 07 09, 03:28)
Jau kaip sunku pataikyt pasirinkt patinkančius augalus pasidarė - siaubas. Matyt taip išlepau, kad nebežinau ko noriu (iš strepsų pavyzdį imu  lotuliukas.gif )

thumbup.gif lotuliukas.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Grazus ziedukai nuo pat ryto dziugina 4u.gif. Man su achimenem nelabai sekasi susidraugaut, tai ir nenoriu as ju - pasigroziu jusiskemis ir gana. Grazios man visos ir blyskiaveides ir Lisitejos ryskioji.... Kazkada vaikysteje turejau violetine dideliais ziedais, vasara balkone augindavau, augo zydejo puikiai, o dabar kiek bandziau, tai pavasari jau tokias nusususias rizomas ispurtydavau is senojo vazonelio... Neauga tai ir nereik...
Dabar tai beda kita - ant mano strepsu lapu kazkas smirineja, mazi pailgi gyviai - greiciausiai tai bus tripsai? Zadu nupurkst actara + Razormin. klausimas - kokia koncentracija padaryt tirpalo, kad nenudegint lapu? Ar galiu daryt standartine - 4g Actaros ant 10l vandens?
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 07 09, 04:28)
Aš tai bandau priverstiniu būdu įsimylėti achimenes, bet nesiseka.

QUOTE(Vidam @ 2015 07 09, 08:32)
man tas pats su achimenėmis. Niekaip jos manęs neužkabina  schmoll.gif bet irgi bandau prisiversti pamilti dėl lengvo auginimo.

Sveikos, merginos 4u.gif Nesuprantu, kam reikia save prievartauti kažką pamilti/pamėgti schmoll.gif Nenorėčiau, netrauktų - nepadėtų joks "atėjo Kindziulis ir tarė"
Aišku, dabar man lengva kalbėti, kai nebejaučiu aistros strepsų kaupimui, buvusią kolekciją laikui bėgant sumažinau gal dviem trečdaliais ar net daugiau. Net nelabai svarbu, kokie žydi. Tiesiog žydi ir smagu. Dabar visai miela nedidelė įvairovė: be strepsų ir achimenių, vėl džiugina kelios sanpaulijos (ačiū Dzūkei 4u.gif ), kelios smitijantos. Kai jau turėsiu kiek platesnes palanges, ko gero, auginsiu kelis ritlenius (pasiilgau), linaules neseniai įdėta nuotrauka pažadino norą vienai kitai įdomesnei chiritai.
Tiesa, norėčiau komentarų dėl vienos minties. Greitai mano strepsai bus įkurdinti nelabai palankioje vietoje: pietrytiniame balkone, kur pasiekia pietryčių saulė. Nuo dar gana kaitrių spindulių ketinu pridengti tiulio užuolaida. O gal kas turėtų racionalesnių sumanymų? Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 09 liepos 2015 - 16:43