Įkraunama...
Įkraunama...

Maudymosi baimė

Maniškis nemėgo maudytis dėl dviejų priežaščių: plaukų plovimo ir kad pribėgdavo vandens į ausis. Kai plaudavau galvą irgi žviegdavo ant viso namo. Ir taip iki 5 metų. cry.gif Gal ir jūsų vaikams kažkas panašaus. g.gif
Atsakyti
Mano vaikas tik trecias kartais kai maudosi pusiau patenkintas, o iki to laiko puse metu nejo jo praust, tik pamato vandeni ir zviege. Tas vandens bijojimo laikotarpis prasidejo, kai anytai leidau dalyvauti maudant vaika, ji puole man i pagalba, maudant vaika, tas turbut ji isgazdino. Ko tik mes nedarem, viskas veltui, zaislu vonioje begales, kad tik liptu i vandeni, o dusas dar blogiau. Jam jau 1.8 men, tad leidom vonia, ir davem, kad jis pats mestu zaislus i vandeni, kai sumete kiek turejo ir ka turejo, tame tarpe ir masinos ir kaladeles, va tada pats pasiprase i vonia, maudynes praejo gerai, bet nenoredami isteriju ta kart galvytes neplovem, sekanati karta, pasirupinom, kad pries leisdziant vonia kambaryje liktu tik voniai skirti zaislai, jis viska saziningai sunesiojo ir su galvytes plovimu viskas sekesi puikiai. Tad siai dienai bent jau norisis tiketis, kad sie rupesciai pamirsti
Atsakyti
Labas visom mamom 4u.gif
mes kurį laiką irgi turėjom problemų su mažąja su maudynėm...doh.gif pusės metukų kai susirgo, ilgai teko nemaudyti, tik apvalyti, tai kai išsveiko, neįmanoma buvo net įstatyti į vonelę su vandeniu - rėkė iki pamėlynavimo fear.gif
pradėjom su vyru galvoti, ką daryti... unsure.gif ir radom atrodo idealią išeitį wub.gif
Ėjom trise į vonią ( didelę ) primetėm į vandenį daug žaisliukų kuriuos ji mėgo, aš pati lipau į vandenį, vyras pylė ant manęs vandenį, o aš demonstratyviai žaidžiau su jos žaisliukais...cool.gif o ji pas vyrą ant rankų - viską stebėjo... blink.gif ( provokacija biggrin.gif )
ir ką jūs sau manot - parodė su rankute, kad nori savo žaisliukų rolleyes.gif gerai, jei nori, ateik pas mane, abi pažaisim... blush2.gif biggrin.gif kai vyras įleido į vandenį - buvo truputį strioko biggrin.gif bet mama - čia pat, rankutėm kaklą apsivijo, o po to, vis po truputį pasileidžia, pasižiūri, ir kažkaip nejučia - pradėjo žaisti, ir užsimiršo... thumbup.gif
Bet iki šiolei, mes maudomės - dviese. Teškenamės, žaidžiam cool.gif
man jau atrodo, kad ji ir viena galėtų ten turkštis, bet vonia - toookia diiiidelė, o pupa - tooookia maža.....wub.gif
nu visą romaną prirašiau bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
PAs mus ta pati problema. Žviegia nesavu balsu jau kai pradedame nurenginėti ir įtaria, kad eis maudytis. Bijo tiek bliudo su vandeniu, tiek vonelės, tiek dušo. Visa nelaimė, kad mes neturime normalios vonios, o tik dušą.
Atsakyti
Mums irgi buvo bedu su maudynem.Vaikutis sirgo,tai nemaudem gal 2 savaites.Po to atrodo,kad gyvenime vandens nebutu mates doh.gif ,isikabines i voneles krasta ir ne krust ir taip matosi,kad bijo,tai as ir nebekankinau per prievarta.Kita karta tai labai atsargiai su visokiais zaidimais ir zaisliukais ir nieko visai gerai ir galvyte leido isplauti.Manau,kad svarbiausia reikia neisgasdinti ir per prievarta nekisti i vonia 4u.gif
Atsakyti
AŠ iki šiol savo panelė maudau vonelėje biggrin.gif . Na, pabandėm didelėj vonioj ir pamačiau, kad ji bijo (ypač įmerkti galvą, kad išplaučiau plaukučius). Tai ir kuičiamės vonytėj: sėdėdama žaidžia, kol ją prausiu, o kai reikia išskalaut šampūnuotą galvą - išmetam kojas per bortą laugh.gif , viena ranka ją laikau, o kita skalauju. Po to pasodintai dar perlieju plaukus vandeniu. Kai jau visai nebetilps į vonelę - kažką galvosim. Svarbu, kad vaikui maudymas neįvarytų baimės.
Atsakyti
Daugelis vaikuciu bijo labai, kai vandens i akis ir ausis pribega - maniske irgi zviegia jei taip atsitinka doh.gif Tai vakar nupirkau tokia apsauga ant galvos - neleidzia vadeniui nubegt iki akiu ir ausu - tiesa sakant pasiteisino! Nors sriubavo maze visa laika, bet i gala plovimo lyg suprato, kad vanduo mebegs i ausis, tai po truputi nurimo bigsmile.gif
Atsakyti
Daugumai vaiku ateina toks metas, kai bijo maudytis. Maniskei ir taip buvo. Bet kai suejo 2 metukai vel pradejo maudytis be asaru, o galvyte plauti nuo 2.5 m.
Atsakyti
Maniškė visada noriai maudėsi kol vieną kartą neišsigando į vonią bėgančio vandens čiurlenimo. Po to gal 3 kart verkė maudoma. Bet po to pamažu priprato ir dabar vėl maudymasis mums tik malonūmas.
Atsakyti
Cia kiek matau visos apie mazdaug dvimecius raso. O ar buvo kuriai, kad vaikis nuo gimimo nemegtu maudytis? Man jau net geda kam papasakot, bet mazius maudomas taip klykia, kad mes ji gal tik kokiu 10 kartu ir temaudem, per jo 10 gyvenimo menesiu...
Prasau, patarkit ka nors, kaip ji pripratint?
Jau uzsirasiau nuo kovo i bebiu plaukima, tik nezinau, kaip istversim. I vandeni ziuri susidomejes, bet jei rankas ar kojas po juo pakisi, tai jau koki pusvalandi teks raminti... Jau pripratau prieto. Juk veida ir rankas tai vis tiek po keleta kartu per diena praust reikia.
Atsakyti
Sveikos mamytes, gal kam buvo taip nutike, kad vaikas bijotu maudytis??????? g.gif Nuo pat gimimo maudynes buvo pats didziausias malonumas, maudydavomes daznai ypac vasara, ir ilgai, kiekvienas isemimas is vonios baigdavosi didziausiomis asaromis, norejosi maudytis dar ir dar. O dabar jau antras kartas kaip ikelimas i vandeni prasideda didziausiu riksmu! Negaliu gi rikdyt vaiko, bet tenka, juk reik kazkaip ismaudyt. Siandien buvo tas pats. Ruosiames maudynems buvo patenkintas, mete i vandeni zaisliukus, o kai tik isrengiau ir norejau ikelt i vonia, kilo baisus verksmas. Tada vyras prileido vonia, galvojom maudysis kartu, kur tau, verkia iki pamelynavimo, nei daineles, nei zaislai nepadeda, siaip tai numuilavau stovinti, nes neimanoma pasodint. Zodziu ne maudynes, o kosmaras tik visi issinervavom ir tiek. Nzn nei ka daryt. Gal kam taip buvo nutike? Kaip vel paversti maudymasi ne baubu, o malonumu. Siaip veiduka, rankutes labai megsta plautis, o va kai reik i vonia lipt doh.gif kosmaras.....
Atsakyti
QUOTE(najaa @ 2006 02 14, 23:45)
Sveikos mamytes, gal kam buvo taip nutike, kad vaikas bijotu maudytis???????  g.gif Nuo pat gimimo maudynes buvo pats didziausias malonumas, maudydavomes daznai ypac vasara, ir ilgai, kiekvienas isemimas is vonios baigdavosi didziausiomis asaromis, norejosi maudytis dar ir dar. O dabar jau antras kartas kaip ikelimas i vandeni prasideda didziausiu riksmu! Negaliu gi rikdyt vaiko, bet tenka, juk reik kazkaip ismaudyt. Siandien buvo tas pats. Ruosiames maudynems buvo patenkintas, mete i vandeni zaisliukus, o kai tik isrengiau ir norejau ikelt i vonia, kilo baisus verksmas. Tada vyras prileido vonia, galvojom maudysis kartu, kur tau, verkia iki pamelynavimo, nei daineles, nei zaislai nepadeda, siaip tai numuilavau stovinti, nes neimanoma pasodint. Zodziu ne maudynes, o kosmaras tik visi issinervavom ir tiek. Nzn nei ka daryt. Gal kam taip buvo nutike? Kaip vel paversti maudymasi ne baubu, o malonumu. Siaip veiduka, rankutes labai megsta plautis, o va kai reik i vonia lipt  doh.gif kosmaras.....

Pas mus buvo panaši įstoriją su vyresneją dukrelę,nuo pat gymimo iki 2 metukų maudinės buvo pats maloniausias dalykas,bet kai viėną kartą įšvažiavo pas anytą tai močiutę irgi sugalvojo išmaudit vaiką bet padare labai karštą vonią ,jai gal ir niėko buvo bet vaikui nepatijko,tai kai atvažiavo po poros dienų mes niėkaip nėgalėjom įkelti vaikeli,taip rėke kad net aš verkiau paskui vyras paskambino ir viska sužinojo kaip buvo ,o kaiminę man patare nupirkti burbuliuku skisčio ir padarėm tipo tokia šventę vyras pusdavo burbuliukus o aš padedavau dukrelei numušti su rankitę ir taip nepastebejom kaip su rubeliais su maikutę ir šortukais buvo įlindom į vonią ,aš jai pasakiau kad reikia mauditis,įdejau lelę tai jinai pradejo pati plauti savo vaiką ir potruputi aš išploviau savo dukrelę be rėkimo,o močiutėi grėžtai uždraudėm mauditi vaiką be mūsų,taigi gal ir jūsų vaikutį buvo įšgasdinus kas,paklauskit,sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti