Įkraunama...
Įkraunama...

Maudymosi baimė

Siūlyčiau primesti kuo daugiau žaislų. Ypač masinančiai atrodo kamuolys po krano ar dušo srove thumbup.gif kai pili vandenį ant vieno jo krašto, jis pradeda suktis suktis vis greitėdmas. Maniškei net žiauna nuo susižavėjimo nukara- užmiršta visus nenorus, ožius ir puola vonion pas kamuolį...dar kartu lėles maudom, žuvytes visokias, laistytuvėlis irgi super daiktas thumbup.gif Tiesiog siūlau paversti maudynes pačiu smagiausiu ir linksmiausiu žaidimu. Tiesa tai gali išvirsti į atvirkštinę problemą- kauks, kai iš vonios trauksite...
Atsakyti
Pas mus maudynes irgi buvo didziausias kosmaras, o vaikui jau 4metai buvo. Mokiau ir mokiau ji atlost galvyte, tada vanduo nepateks ant veiduko-juk vanduo ant veido ''badosi''. Vis manim nepasitikedavo, bet kai pamate, kad darant kaip as prasau, tikrai vandens ant veido nepapuola-maudomes be problemu. Ir vonioj su zaislais gali turkstis valanda, ir dusas po mokyklos labai tinka. smile.gif
Atsakyti
Maniskis iki sios vasaros maudesi kuo puikiausiai . Maudau vonelej ,virtuveje (gyvenam nuosavam name ir vonioje pakankamai vesu ) . Padariau klaida , kad plaudama galva per stipriai lostelejau atgal . nuo to laiko buvo neimanoma ikelt i vonele . reke iki drebejimo . Tada nemaudziau kokias 3 sav. , kad uzmirstu . Tik apvalydavau . Po to , juk jau pakankamai samoningas , pradejau rodyti nuotraukas ,kur jis maudosi ir aiskinti , kaip jam tai patiko . Pabandeme issimaudyti ,bet be galvos isplovimo .Pirma karta sekesi sunkiau , okuo toliau ,tuo lengviau . Galva plaunu atskirai - prie kriaukles . Istrenku su sampunu ,po to palenkiu i prieki ir nulieju vandeniu , pries tai uzdengus akis . Plaunam dviese , nes vienai sunku . Vistiek parekia , bet trumpai . Kaip isplaut galva savo salygom dar nesumasciau ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmic @ 2005 04 06, 14:50)
Kai maniškiui buvo tokia baimė užėjus - kartu vonioj maudėmės. Mama išdykavo, vandenį pilstė, žaidė blush2.gif  - vaikui labai patiko thumbup.gif

Mes taip pat sia problema sprendem, prileidom vonia pilna putu prisidejom dar daugybe zaislu, ir net muilo burbulus putem ir gaudem, o kai sampunu galvyte ismuilavom, tai abu ragiukus pasistatem, buvo visai linksma smile.gif . Po tokiu maudyniu vaikas kita diena klause, kada vel putas i vonia leisim. Manau svarbiausia nieko nedaryti per prievarta, yra daugybe budu kaip apeiti baime.
Atsakyti
Mūsų vyrukui irgi buvo tokia baimė užėjus blink.gif ,tai maudydavau taip:pastatau vonioj,atsuku vandenį ir leidžiu pasitaškyti biggrin.gif Man prausti neleisdavo,bet besitaškydamas ir nusiprausdavo rolleyes.gif Dabar maudosi noriai,tik galvos plovimas vargina sad.gif nes plauti nenori,o reikia dažnai,nes plaukučiai labai tankūs thumbup.gif
Atsakyti
TĄ kepurytę galite rasti tindirindi.lt kainuoja 15 lt., bandysiu ir aš ją rasti. Provincijoje nėra tindirindi parduotuvių, bet gal ir kokioj kitoj rasiu, nes jau tas galvos plovimas užkniso. Iki dviejų metų maudymasis buvo bemaž geriausias dalykas mažės gyvenime, tik po maudynių ji man pasakydavo ''mylių mamą'' savo iniciatyva.( čia gerumo įrodymas). Per 2 mėnesius galvos plovimas virto pragaru, kartais taip susipykstam, kad man neišlaiko nervai ir ją rėkiančią perlieju dušu. Žinau, kad darau blogai, nes tik dar labiau ją išgąsdinu. Situacija tokia, kad ir kaip begudraučiau gražiuoju niekaip nebeišeina dabar ji įbauginta ir ištolo bijo net žaislo pakelto virš galvos (bandžiau su laistytuvu pilti, beje kelis kartus tai pavyko). Esu visai pasimetusi ir nerandu sprendimo šitoje situacijoje.
Atsakyti
QUOTE(trola @ 2005 03 24, 10:51)
nebeismanau ka daryti cry.gif jau antra savaite vaikas nesimaudo doh.gif jei bandau ikisti i vonele, tai prasideda verkimas cry.gif ir kuo skubiau bando is jos islipti cool.gif duse taip pat nesimaudo, net kriaukleje bandziau pasodinti, nepadeda cry.gif  PATARKITE smile.gif

Buvo ir maniškei toks laikotarpis. Ji mat sugalvojo bijoti nutekamosios skylės ir garso, kai vanduo subėga laugh.gif Iki isterijos klykdavo, bet aš visviena kišau vonion ir prausiau. Taip pat prieš prausimą ir po prausimo aiškinau, kad nėr ko bijoti tos skylės. Vieną diena nustojo, matyt nusibodo bijoti laugh.gif
Visados verkdavo kai plaudavau galvą, bet radau išeitį. Netyčiom užtikau nuo leliukiškų laikų tokį "kalniuką" amt kurio reikėdavo guldyti leliuką vonioje ir prausti. Tai dabar paguldau merginą ant jo ir plaunant galvą visiškai nekliūna akytėms vandens thumbup.gif
Atsakyti
O maniškiui metai ir mėnuo, bet kol kas maudomės su didžiausiu noru ir gavytę išsiplaunam, tik neduok dieve paguldysi gavytę išskalauti tai šakės cry.gif Tai mes žaidžaim vonioj su kibirėliu, pilstom vandenuką, o aš pradedu pilti ant nugarytės, ant pilvuko, ant rankyčių ir paskui truputį vandenuko ant gavytės. Kai jam bėga per veidą tai nevėpuoja, o paskui pats pilasi su kibiriuku ant galvos, tik ne visada pasiseka, tai į burnytę prisipila. Gauna vieną gurkšnelį, tai jam patinka ir vėl pilasi. Taip ir pluanamės gavytę. Tikiuosi mus aplenks dvimečių sindromas g.gif O mano draugė po krikštynų mergaitei nebegalėjo galvytės plauti, labai bijojo. Per krikštynas šaukė kai pylė vandenuką, o paskui ir vonioj taip pat būdavo.
Atsakyti
O musiskis irgi bijo paniskai maudytis. Nezinau ka kaimynai galvoja kai maudomes, gal nuo pirmo iki penkto auksto visi girdi doh.gif
Nezianu ka ir daryti. Patinka jam vonioj zaisti, zaislus nesa ir meta i vonai, bet pats koju net nemerkia. Tai ir kankinames, gal isaugs.
Atsakyti
QUOTE(dajolu @ 2005 11 10, 16:13)
O musiskis irgi bijo paniskai maudytis. Nezinau ka kaimynai galvoja kai maudomes, gal nuo pirmo iki penkto auksto visi girdi doh.gif
Nezianu ka ir daryti. Patinka jam vonioj zaisti, zaislus nesa ir meta i vonai, bet pats koju net nemerkia. Tai ir kankinames, gal isaugs.

Na, mes tokių problemų niekada neturėjome, nes aš dar nestuke.gif vaikščiojau į baseina, o paskui ir su mažiuku nuo trijų mėnesių plaukiojom thumbup.gif . Siūlyčiau į vonią įdėti mažą vonelę ir maudyti vaiką toje vonelėje, gal jis bijo ne vandens, o per didelės erdvės g.gif , arba paaukoti vonios tvarką ir leisti jam numaudyti žaislą vonelėje doh.gif , arba iš vis jį ne vonioj, o kur nors kitur,kad ir virtuvėj numaudyti doh.gif , gal po kiek laiko praeis drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(dajolu @ 2005 11 10, 16:13)

Maniškė po antrojo gimtadienio irgi kažko išsigando maudytis vonioje. Ko tik neišbandėm: ir žaisliukų visokiausių, , ir lėles maudėm, žiūrėti vedėm, ir putas pylėm, ir burbulus pūtėm. Tai kelis mėnesius maudėm klykiančią doh.gif , o ką daryti g.gif Po to kažkaip pradėjom nebesodinti į vonią ir prausti tik po dušu. Pamažu apsiprato. Dabar numaudyti stovinčią leidžia jau be ašarų. Tik kai galvą plaunu, jeigu vandens patenka ant veido, pradeda sriūbauti sad.gif O galvos atlošti nelabai duoda. Svarbiausia plaukai tankūs, tai išskalauti labai greitai jų ir neišeina. Reiktų gal dukart savaitėj plauti plaukučius, bet kadangi labai nenori, tai kol kas tenka vienąsyk apsieiti. Bet dušas mums vienžo geriau vonią patapo thumbup.gif
Atsakyti
Mano dukrytei irgi buvo užėjęs žviegimo etapas vonioje. Visi namai skambėdavo nuo riksmo. Nepadėjo niekas, nei žaislai, nei burbulai. O padėjo toks dalykas - maudymasis kartu su manimi. mirksiukas.gif Tad dabar vėl pamilo maudymąsi, išsėdi vonioje gerą pusvalandį pati sau žaisdama su žaisliukais. Na dabar verkia tik tada, kai plaunu plaukus, nes ilgi greitai išplauti nepavyksta. Su laiku ir plaunant plaukučius nebeverks. Kantrybės 4u.gif
Atsakyti