Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(Vidam @ 2015 10 17, 08:34)
Aš tai nepastebėjau, kad namuose žiemojusios vasarą prasčiau žydėtų.

Tai man irgi buvo vienodai, kol gyvenome šaltame bute. O naujajame būste labai gerai šildo, žinoma nesiskundžiu dėl šilumos. Užtat gėlės prabunda anksti, labai tįsta. Sunku pataikyti su laistymu, lapai pūslelėmis nueina. Nukarpius kažkaip negražios atauga, lapai kietėja, būna ne tokios sodrios spalvos, matosi, kad nelaimingi augaliukai. Man gražesnės gėlės būna iš rūsio, kresnesni ir linksmesni krūmeliai atauga, laukines jau nuo kovo galo gražiom dienom prie lauko pratinu.
Pažiūrėsiu, ar praeis rūsio bajeris su rožiažiedėm.
Atsakyti
Sveikos, pelargoniju zinoves. sianden pastebejau,kad viena mano pelargonija negaluoja, ogi ziuriu jos stiebas gera sprindi nuo zemes yra suminkstejes ir pajuodes. kadangi gelyte pati nedidele, sveika dalis liko tik kokie 5 -6 cm. tame paciame vazone augusi kita pelargonija puikiai jauciasi. ta sergancia isroviau, ismeciau. sakykite, gal tai kokia grybeline liga, gal ir ta gyvenusi kartu pelargonija ismesti, ar kuom nupurksti?
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 10 22, 15:31)
Sveikos, pelargoniju zinoves. sianden pastebejau,kad viena mano pelargonija negaluoja, ogi ziuriu jos stiebas gera sprindi nuo zemes yra suminkstejes ir pajuodes. kadangi gelyte pati nedidele, sveika dalis liko tik kokie 5 -6 cm. tame paciame vazone augusi kita pelargonija puikiai jauciasi. ta sergancia isroviau, ismeciau. sakykite, gal tai kokia grybeline liga, gal ir ta gyvenusi kartu pelargonija ismesti, ar kuom nupurksti?

Is aprasymo panasu i liga "juodaja kojele". Puvinys nuo netinkamu salygu, gal perlaistet? Nebelaistykit, lai sausoj zemej pasedi.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 10 22, 17:34)
Is aprasymo panasu i liga "juodaja kojele". Puvinys nuo netinkamu salygu, gal perlaistet? Nebelaistykit, lai sausoj zemej pasedi.

Gali buti, bet jau tokia matyt gavau dovanu, teta padovanojo dvi viename vazone, matyt nesildomam bute joms buvo salta ir dregna, o pas mane pasikeite salygos, bet liga buvo spartesne. Na, dabar tik sansas mazai virsunes dalelytei, jei sugebes isleisti sakneles, tai bus ok.
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 10 22, 18:59)
Na, dabar tik sansas mazai virsunes dalelytei, jei sugebes isleisti sakneles, tai bus ok.

sakyčiau, kad tą likusią sausiau kiek palaikykit, gal žemę pelenais, arba sausu kaitintu smėliuku pabarstykit, kad užkirstumėt kelią ligai. Vargu, ar ta likusi dalelė įsišaknys, kiek esu taip bandžiusi gelbėt, jau užkratas būdavo išplitęs ir nebeleisdavo šaknų. Gal nebuvo labai reta, pavasariop pasidalinsim vėl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 10 22, 20:19)
sakyčiau, kad tą likusią sausiau kiek palaikykit, gal žemę pelenais, arba sausu kaitintu smėliuku pabarstykit, kad užkirstumėt kelią ligai. Vargu, ar ta likusi dalelė įsišaknys, kiek esu taip bandžiusi gelbėt, jau užkratas būdavo išplitęs ir nebeleisdavo šaknų. Gal nebuvo labai reta, pavasariop pasidalinsim vėl smile.gif

Jau ikisau ryra, bus kaip bus! Buvo Nimismies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zygintama: 22 spalio 2015 - 20:40
Vidam, o tas lentynoje žiemojančias laistote žiemą?
Ir dar krūva keistokų klausimų - iš kur jos paskui atželia - iš stiebų ar iš žemės? Ir ar yra šansų po tokio žiemojimo pavasarį padauginti, t.y. kada žalių šakelių būna?
Gal ir kartojasi, bet visos temos neskaičiau, o nuotraukos tai įspūdingai atrodo biggrin.gif nesu didelė palergofanė, bet vienam žmogui papasakojau, tai sako nepadauginsi pavasarį taip laikytų g.gif
Atsakyti
Na papasakosiu paskutinį kartą lotuliukas.gif
Anksčiau palaistydavau kokį porą kartų. O pernai visai nelaisčiau, bet peržiemojo visos šimtu procentu. Vasario mėnesį, ten rūsyje nukarpau ir parsinešu į namus. Visas persodinu, palaistau ir dedu kur šviesiau. Aš pavasarį jų nedauginu, nes man to nereikia, aš jas nešu į lauką. Jei noriu pasidauginti ar atsinaujinti, tai galiu bet kada padaryti per šiltąjį laikotarpį.
Dabar parodysiu vaizdžiai mirksiukas.gif
Vasario 27 d, jau pradėjusios sprogti

user posted image

Balandžio 12d, kai kurios jau pradeda žydėti

user posted image

Kai tik baigiasi šalnos gegužės pirmoje pusėje, keliauja į lauką ir jau puošia darželį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 10 23, 19:51)

4u.gif 4u.gif 4u.gif
mokysimės 4u.gif
Mano rūsys pusiau šviesus, bet aišku jeigu nereikia šviesos, tai geriau ją paliksim tam, kam reikia.
Atsakyti
Sveikutes. Kas nutiko maniskei, lapai pradejo gelsveti?
user posted image
Atsakyti
sviesos gal truksta
Atsakyti
pas mane yra dar ir lauke zydinciu smile.gif aisku savaitgali reiks jau inest, nes saltuka zada
Atsakyti