Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(Vidam @ 2015 10 07, 13:14)
Parašyta kad laikyti rūsyje, garaže, sodo namelyje...svarbu kad būtų vėsu ir saugoti nuo saulės šviesos kad nepradėtų augti.

Kaip supratau, Jūsų rūsys be langų ir jos visą žiemą būna tamsoje? Pas mane tai rūsys gėlėms per drėgnas, bet galėčiau gal kokiam prieškambary spintoj padėti, jei joms šviesos visai nereikia g.gif Kažkaip galvojau, kad visai tamsoj neišgyvens, tai laikiau pakankamai šviesioje (bet vėsioje) vietoje - tai iš tikrųjų pavasarį jos gan anksti pradeda leisti ūglius....

P.S. paskaičiau tuos straipsnius - tai panašiai kaip jurginus gal galima jas laikyti? tik kad nenudžiovinti šaknų, o palikti su žemėm? ar nelaistot visiškai tada, kai rūsy gyvena tamsiai ir vėsiai? Nes aš iki šiol tai sunešdavau į prieškambarį su visais loviais ir palikdavau iki pavasario, bet šiek tiek paliedavau kad neperdžiūtų...
O dėl svyrančių kur buvo klausimas - tai man jos peržiemodavo taip pat, kaip ir kompaktinės - apkarpydavau iki maždaug 10 cm ir palikdavau, tiesa pavasarį jos anksčiau pabusdavo ir iki vasaros sezono jau gerokai prileisdavo gana liaunų ūglių... doh.gif gal kad per šviesiai laikau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 07 spalio 2015 - 15:31
Taip pas mane žiemoja tamsoje. Mūsų rūsys daugiabutyje irgi nedėkingas per šiltas ir drėgnas, bet kad nėra geriau tai ką darysi. Aš seniau irgi nešdavau nugenėtas, bet pradėdavo leisti baltus ūglius ir paskui vargdavo jos ir aš kol atsigaudavo. Paskui draugė pamokino kad nešti negenėtas, o nugenėti vasario mėnesį parsinešus į namus. Ir tikrai man labai patiko toks jų žiemojimas. Palaistydavau kokį kartą į mėnesį, o pernai nelaisčiau visiškai ir peržiemojo ko geriausiai.
O kaip pagal tą straipsnį laikyti tai nežinau. Gal išsilaikytų ir kaip jurginai.Nes aš kai išimu iš vazonų kai parsinešu, tai šaknys būna plikutėlės . Reikia bandyti visokius variantus kol atrasit sau tinkamą. Aš radau savo sąlygoms tinkamą būdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 07 spalio 2015 - 17:24
QUOTE(Vidam @ 2015 10 07, 17:22)
Taip pas mane žiemoja tamsoje. Mūsų rūsys daugiabutyje irgi nedėkingas per šiltas ir drėgnas, bet kad nėra geriau tai ką darysi. Aš seniau irgi nešdavau nugenėtas, bet pradėdavo leisti baltus ūglius ir paskui vargdavo jos ir aš kol atsigaudavo. Paskui draugė pamokino kad nešti negenėtas, o nugenėti vasario mėnesį parsinešus į namus. Ir tikrai man labai patiko toks jų žiemojimas. Palaistydavau kokį kartą į mėnesį, o pernai nelaisčiau visiškai ir peržiemojo ko geriausiai.

Ta prasme, su visais lapais ir žiedynais nešat į rūsį ir viskas?
Atsakyti
Žiedynus nuskinu, o lapus ir visa kitą palieku.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 10 07, 17:35)
Žiedynus nuskinu, o lapus ir visa kitą palieku.

Bet juk tie lapai neišvengiamai nukrenta, tai šiukšlynas gaunasi kaip reikiant doh.gif
Atsakyti
Lapai nenukrenta, bet sudžiūsta ant stiebų. Vasario mėnesį, kai nugeniu, tai nuo tokio kiekio augalų būna maišas šiukšlių biggrin.gif
Sakiau šiemet viską fotografuosiu, nuo sunešimo į rūsį iki išnešimo į lauką. Albume užsivesiu aplanką apie pelargonijų žiemojimą.
Aš tik papasakojau kaip aš laikau per žiemą mirksiukas.gif o kiekvienos pasirinkimas laikyti kaip tinka ir patinka. Jei turit geras sąlygas ir gerai išsilaiko nugenėtos , tai labai šaunu- vietos mažai užima. Mano rūsyje toks būdas man nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
O aš nieko nekarpau, nepersodinu, iškasu iš lauko, įsodinu į vazonus ir ant palangių. Kol didelių šalčių nėra- stiklintame balkone, o nuo vasario vid. trumpinam, genim, imam naujiems auginiams. Beje Vilniuje turiu suaugusių pelargonijų perteklių; raudonos Anthoony 1euras ir ypač stambiažiedės:Eclipse Confetti Salmon 2.5 euro. http://public.fotki....nija/0-012.html Neisunčiu.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 10 07, 19:12)
O aš nieko nekarpau, nepersodinu, iškasu iš lauko, įsodinu į vazonus ir ant palangių.

Gerai kai yra balkonas ir gerai kai yra laisvų palangių biggrin.gif O ką daryti kai žmogus serga gėliamanija ir namuose vietos lauko augalams nelieka nei centimetro g.gif Tai joms lieka tik rūsys lotuliukas.gif
Atsakyti
O aš išvis "nemigdysiu", neturiu kur migdyt, tik vidun susinešiau. Bus matyt..
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2015 10 07, 21:12)
O aš išvis "nemigdysiu", neturiu kur migdyt, tik vidun susinešiau. Bus matyt..

O kas butu, jei nemigdyti ir leisti augti kambaryje ir leisti zydeti, kai jos pacios panores? Ar augalas neisgyvens? Suvargs? Iseikvos energija? Nebezydes vasara?
Atsakyti
Išgyvens ir žydės 4u.gif Jei tik yra galimybė taip ir auginkit. Veislinės, kurios auga pas mane kambaryje tikrai per prievarta nemigdomos. Stovi ant palangės, kas nori žydi, kas snaudžia.
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 10 07, 22:42)
O kas butu, jei nemigdyti ir leisti augti kambaryje ir leisti zydeti, kai jos pacios panores? Ar augalas neisgyvens? Suvargs? Iseikvos energija? Nebezydes vasara?

atsakymas: išgyvens, nesuvargs, žydės. tongue.gif Nieko blogo nenutiks, tik tręšti nereikia, ir gerai būtų vėsesnės palangės. Pažiūrėkit pro daugiabučių langus - kai kur milžinės per visą langą auga ir žydi, bet ar to norit? Galima taip auginti, o paskui pavasarį nusigenėti iki kiek reikia, nes tikrai ištįs ir nupliks stiebai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 07 spalio 2015 - 22:05