Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(vija zemaite @ 2015 10 07, 22:04)
atsakymas: išgyvens, nesuvargs, žydės. tongue.gif Nieko blogo nenutiks, tik tręšti nereikia, ir gerai būtų vėsesnės palangės. Pažiūrėkit pro daugiabučių langus - kai kur milžinės per visą langą auga ir žydi, bet ar to norit? Galima taip auginti, o paskui pavasarį nusigenėti iki kiek reikia, nes tikrai ištįs ir nupliks stiebai.

O tada pavasari padarysim cirkst, ir bus nauju auginuku. :-)
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 10 07, 21:42)
O kas butu, jei nemigdyti ir leisti augti kambaryje ir leisti zydeti, kai jos pacios panores? Ar augalas neisgyvens? Suvargs? Iseikvos energija? Nebezydes vasara?

Ameniškai dar neišbandžiau. Esu pirmametė pelargonininkė. biggrin.gif
Tiesą sakant pora nutįsususių jau šiandien "cirkštelėjau". Balkone dar kažko tikėjaus, bet kad jau neišsišakojo, tai pačios kaltos. smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 07 spalio 2015 - 22:33
Sveikutės pelargonijų žinovės 4u.gif pas mane jos auga pirmi metai, tai per vasarą Dovepoint ištyso iki kokių 60-70 cm aukščio doh.gif , bet kaip gražiai žydi wub.gif o Millfield Gem - iškliaro visą į šonus ir virsta unsure.gif ją dar vasaros pradžioje nukirpau truputį, tai nežydėjo visai. Jos auga tik kambaryje, tai kada man jas genėti? O jas dažnai iš naujų daigų atsodinti reikia ar galima apkarpant tą pačią ilgai turėti?
Atsakyti
Parodykit Devopoint kaip žydi.Mano jaunutė šių metų, tai tik du žiedukus parodė.

Visas geriausiai genėti kokį vasario mėnesį. Tada ilgėja dienos , kvepia pavasariu ir jos greičiau leidžia šakeles. O esant reikalui aš geniu nežiūrėdama laiko. Aš su veislinėmis irgi nelabai susitvarkau. Labai neformuoja gražių krūmelių. Atrodo nukarpai vienodai, turėtų gražiai atželti, o žiūrėk kokia šaka auga, o kitos stovi vietoje doh.gif O jei ištisai genėsi, tai žiedų niekada nematysi...
Kas liečia atnaujinimą, tai žiūrėkit kaip atrodo, Jei gražiai auga ir žydi, tai ir auginkit. O jei jau pasidarys negraži su nuplikusiais stiebais- atsinaujinsit.

Aš saviškę Swanland Pink, stipriai nugenėjau ir auginuosi naują. Žiūrėsiu kurią pasiliksiu. Nors pastebėjau kad rožiažiedės subrendusios gražiau žydi.
Mačiau rusų kažkurioje temoje parduoda tokią plikšę ištįsusią,net juokas paėmė. Aš tokios ir dovanoti neišdrįsčiau biggrin.gif
Atsakyti
Vidam, bet gal ta plikšė kokia nors veislinė, labai graži, tai verta pirkt kaip veislę, o nugenėjus ją bus gražus krūmelis.
Aš iš veislinių turiu tik Appleblossom. Visą vasarą laikiau lauke, tiesiog ant pievos, lijo ant jų ir nieko, žydėjo. Buvo visokių: ir pirmamečių, ir penkiamečių. Labiausiai žydėjo senesni krūmai. Pavasarį nugenėtas viršūnes buvau susodinus į lovelius, negenėjau, tai žiedų buvo nedaug, tik viršūnėse,nes nelabai šakojosi pačios, bet žydėjo visą vasarą ir dabar parneštos namo dar žydi, tik kad lapai gelsta. Spalva rožyčių lauke buvo ryškesnė, namuose jos būna va tokios
user posted image
o lauke taip atrodė
user posted image
Atsakyti
Gražiai subujojusi wub.gif Visada parnešus iš lauko pamėto lapų, maniškės mazgės, kurios parkeliavo į namus jau apsiprato nebegelsta, leidžia naujus lapus. O laukinukės rūsyje jau beveik visos geltonos smile.gif
Atsakyti
Labai gražios gėlės tos palergonijos ir aš noriu. biggrin.gif
Atsakyti
Vis pasakojau kaip saviškes laikau per žiemą, tai parodau vaizdžiai smile.gif pačias ilgiausias šakas patrumpinau, kad kuo daugiau tilptų.
Va kaip maniškės pasiruošusios žiemai smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 10 16, 10:25)
Vis pasakojau kaip saviškes laikau per žiemą, tai parodau vaizdžiai smile.gif pačias ilgiausias šakas patrumpinau, kad kuo daugiau tilptų.
Va kaip maniškės pasiruošusios žiemai  smile.gif

user posted image

Is paveikslelio matyti, kad pelargoniju ziemai nenukarpote ir laikote tamsoje? o kokioje temperaturoje? manisles rusyje, ziuri i langeli, dziaugiasi paskutinemis dienomis, megaujasi 12 laipsniu siluma. bet as jas nukarpiau, kai kurios suspejo naujus auginius/lapiukus ir pazastuku isleisti, persodinau is vazonu i lovelius, kad sutaupyti vietos.
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 10 16, 11:47)
bet as jas nukarpiau, kai kurios suspejo naujus auginius/lapiukus ir pazastuku isleisti, persodinau is vazonu i lovelius, kad sutaupyti vietos.

Va dėl tos priežasties aš jų ir nenukarpau, nes tamsoje nėra šansų jiems normaliai augti, būdvo ištysę, balti kaip bulvių daigai. Nematavau rūsio temperatūros, bet tikrai šilta ir drėgna, nėra temperatūra tokia žema kokia turėtų būti kad jos neželtų. Aš nukarpau prieš parsinešant į namus. Tada leidžia atžalėles, auga ir ruošiasi naujam sezonui mirksiukas.gif Esu išbandžiusi visokius variantus ir mano laikymo sąlygomis šitas labiausiai tiko. Man su vazonėliais daugiau susitalpina. Šiemet žiemoja apie 40 štukų biggrin.gif
Atsakyti
Saviškes balkonines loveliuose pasodintas jau išnešiau į rūsį. Stovi prie nedicko langelio, šviesos kažkiek gauna.
Temperatūra žiemą būna apie +5 +8. Nieko nekarpau, tik žiedus išskinu, nes per žiemą gerokai patįsta ir pavasarį vis tiek reikia kirpti. Žiemą saikingai kažkur kartą per mėnesį palaistau ir nurenku sudžiūvusius lapus.
Paprastos bumbulinės raudonos visad gerai išsilaiko rūsyje iki pavasario, neišgyveno tik tamsialapės.
Šiemet ištrenkiau ten pat ir rožiažiedes, nes žiemą labai kepina radiatoriai, sausa namie. Žiemą auga puošniai, o atėjus vasarai kažkaip ir augimas sustojo ir žiedų nė kvapo. Tai šiemet gaus princesės laiko pagalvoti rūsyje.

Gėlės pradeda busti jau vasario mėnesį, bet pernešu į namus tik kovo mėn, nes radiatoriai labai kepina ir gaunasi staigiai pakitusi temperatūra, dėl ko pradeda lapai geltonuoti ir t.t. Kerpu beveik iki apačios, kai pradeda leisti daigus persodinu į naują žemę lovelyje, įkišu dar kokį šlamutį ir kaipo viskas, laukiam kelionės į lauką.
Čia kiekvienas laiko per žiemą pagal savo galimybes. Pas mane ir žiemą ant palangės labai gražiai žaliuoja, visai patenkintos ir gražiai atrodo. Užtat vasarą būna silpnesnės ir gerokai mažiau žydi. Taip kad rūsys su žemesne temperatūra valdo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2015 10 16, 17:55)
Pas mane ir žiemą ant palangės labai gražiai žaliuoja, visai patenkintos ir gražiai atrodo. Užtat vasarą būna silpnesnės ir gerokai mažiau žydi.

Aš tai nepastebėjau, kad namuose žiemojusios vasarą prasčiau žydėtų. Nes irgi vasario mėnesį stipriai apgenėdavau. Pradėjau nešti į rūsį tik tada kai jau nebetilpo namuose. Pirmais metais net netikėjau kad kas gausis, galvojau kad numirė visos, bet kai gražiai atžėlė supratau kad pelargonijos nuostabios gėlės visomis prasmėmis biggrin.gif
Atsakyti