QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2015 07 30, 13:33)
o dabar lb sumazejo, vos 3-5 ziedeliai ant vieno kotelio?trasu trukumas ar kas cia nutiko?
Jei matot kad gražios, tai niekas joms nenutiko. Jei gausiai žydėjo tai matyt pritrūko jėgų. Pelargonijas reikia tręšti visą laiką, aišku nepersistengiant.
QUOTE(zygintama @ 2015 07 30, 14:06)
kaip supratau, motinini apkarpyta augala nesti kur vesu ir sviesu, taip laikyti iki vasario men. o kaip su isaknydintais auginukais? juos lepinti kambaryje ant palangiu?
Kadangi aš neturiu tokių sąlygų,tai laikau tamsiame rūsyje, parsinešu vasario mėnesį. O jaunus augaliukus palieku ant palangės, nes šaknynas silpnas tai neaišku kaip išsilaikytų nelaistytos.
QUOTE(swarcas @ 2015 07 31, 10:33)
Ir dar klausimas visoms...ar vasarą jūs genite pelargonijas, kad gražesni krūmai būtų? Maniškių rožiažiedžių krūmai kažkokie ištysę...norėtųsi labiau šakotų...
Nežinau kaip kitos, bet aš geniu. Tik tiek kad žydi ant šakų viršūnių, tai nugenėjus nėra žiedų, kol išleidžia naujas.O rožiežiedės tai iš vis, kol sugalvoja šaką išleisti, kol žiedą suformuoja, kol išskleidžia...atsibosta laukti. Ir kai kurios iš vis sunkiai šakojasi. Viena yra , kiek nukerpu tiek vieną šakelę iš šono leidžia. Norint turėti gražų kuplų kupstelį, turbūt reiks daug jėgų įdėti, jei iš viso pasiseks.
Jei nereikia atžalų dauginimui, tai aš paprasčiausiai nugnaibau viršūnėles, kur noriu kad šakotųsi, nelaukiu kad ištystų.