Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

Maniškės visiškai neišsigando karščių schmoll.gif Dieną kai atsisuka saulė paleipsta, bet ryte vėl stovi kaip žvakės thumbup.gif Vakar smarkokai palijo, tai šiandien kai fotografavau mačiau kad yra žiedų parudusių, teks eiti nuskainiot smile.gif
Atsakyti
Sveikos, patarkite, ka jus darytumete su peraugusia pelargonija. Jai jau tikrai gal keturi metai, visa isstypusi, sakos prie vazonelio apmedejusios? As llanuociau ja rudenj visas kasas nukirpti, pasidaryti auginuku, kuriuos bandysiu isaknydinti, bet ka darytu su motininiu augalu? Sakos nuo saknu geras sprindis tokios pakietejusios parudusios?
Atsakyti
http://public.fotki....5708.html#media
Atsakyti
Oi kokia nabagė biggrin.gif aš ją seniausiai būčiau nudrožus, kam tokio aukščio pliką stiebą laikyti.Jokio grožio. Ir kam dar kažko laukti, rėžkit jau dabar. Rugpjūtis geras mėnuo dauginti. Jei norit galit pasilikti senę ir pažiūrėt kaip ji elgsis, jei gražiai atsprogs, tai auginkit, o jei ne- tai į šiukšlinę. Pelargonijų nereikia gailėti, kuo daugiau genėsit, tuo daugiau šakų bus, o kuo daugiau šakų, tuo daugiau žiedų.
Gailėjau vardinių, bet dabar ir jas nudrožiu irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 08 12, 19:47)
Oi kokia nabagė biggrin.gif aš ją seniausiai būčiau nudrožus, kam tokio aukščio pliką stiebą laikyti.Jokio grožio. Ir kam dar kažko laukti, rėžkit jau dabar. Rugpjūtis geras mėnuo dauginti. Jei norit galit pasilikti senę ir pažiūrėt kaip ji elgsis, jei gražiai atsprogs, tai auginkit, o jei ne- tai į šiukšlinę. Pelargonijų nereikia gailėti, kuo daugiau genėsit, tuo daugiau šakų bus, o kuo daugiau šakų, tuo daugiau žiedų.
Gailėjau vardinių, bet dabar ir jas nudrožiu  irnesakyk.gif

Va ta nabagele gavau dovanu ir senyvos motereles, sake, augink kaip ismanai, vaikeli... genesiu, mazule... aciu uz patarimus ;-)
Atsakyti
Va, ka padariau is nabageles... 8 auginukus...
m/zygintama/my-first-album/11880890-1020629337.html
Atsakyti
Bloga nuoroda, bet radau jūsų albume smile.gif kokios gražios atžalos,turėsite visą pulką pelargonijų thumbup.gif

Maniškių augančių lauke irgi yra senų, kurias reiktų atsinaujinti. Pavasarį baisiai atrodė, bet dabar gražiai subujojusios tai lai gyvena, pasiimsiu po atžalą o jas teks palikti. Gal nebus kaip pernai, kad dar šitą ir šitą ir visos susikraustė į rūsį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 17 rugpjūčio 2015 - 12:45
QUOTE(Vidam @ 2015 08 17, 12:45)
Bloga nuoroda, bet radau jūsų albume  smile.gif kokios gražios atžalos,turėsite visą pulką pelargonijų  thumbup.gif

Maniškių augančių lauke irgi yra senų, kurias reiktų atsinaujinti. Pavasarį baisiai atrodė, bet dabar gražiai subujojusios tai lai gyvena, pasiimsiu po atžalą o jas teks palikti. Gal nebus kaip pernai, kad dar šitą ir šitą ir visos susikraustė į rūsį  biggrin.gif

Va va, dar apkarpiau keleta savo grazuoliu, is karaliskos pelargonijos padariau 8 vaikelius. Neturiu patirties isaknydinimui, stebiu, laukiu. O praktiskai, po keliu savaiciu pradeda matytis, ar prigijo auginukai? Beje, galvoju apie apgyvendinima rusyje. Temperatura bus optimali, bet del sviesos bijau, ar pakaks jos nuo mazo langiuko? Na, tas mazas langiukas gal 35/35 cm.
Atsakyti
Kažkaip neatkreipiau dėmesio per kiek laiko išleidžia šaknis. Nes nevienodai...gal priklauso nuo laiko, nuo atžalos. Pamatysit kai pradės leisti naujus lapukus 4u.gif
Atsakyti
As atzalas saknydinu i pematomus is mazu plasmasiniu buteliu padarytus indelius (nupjaunu buteli, dugne padarau skylutes). Labai gerai pasimato isleistos sakneles.
Atsakyti
QUOTE(spoorga @ 2015 08 19, 12:06)
As atzalas saknydinu i pematomus is mazu plasmasiniu buteliu padarytus indelius (nupjaunu buteli, dugne padarau skylutes).  Labai gerai pasimato isleistos sakneles.

O mano keletas augjnuku ikistj i zeme pajuodo... numiro... sakneliu nebus. Ka padariau negerai? Gal trumpai dziovinau pries ikisant j zeme? Ar zeme buvo per slapia?
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 08 23, 14:30)
O mano keletas augjnuku ikistj i zeme pajuodo... numiro... sakneliu nebus. Ka padariau negerai? Gal trumpai dziovinau pries ikisant j zeme? Ar zeme buvo per slapia?

Tai kartais ir pas mane atsitinka. Sakneliu tikrai nebus. Nezinau gal per daug dregmes. g.gif
Bet as sukisu keleta saknydinimui auginuku ir kai kurie pajuoduoja, kai kurie isisaknydina, nors priziurimi vienodai. Dar mano pastebejimu - pavasari juodu pas mane nebuna, o va, kai saknydinu rudeniop ar ziema, tokiu ''nelaimiu'' buna daznai.

Nedziovinu as pries kisima i zeme, o va rusiu forume isvis visokius ''burtus''daro. Bet isisaknydina ir pas mane ir pas jas, taip pat praradimu turim.
http://forum-flower....thread.php?t=92
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spoorga: 23 rugpjūčio 2015 - 14:50