Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(Vidam @ 2015 08 06, 07:58)
Aišku kad augtų  mirksiukas.gif  Pelargonijos toks augalas kad gali bet kada dauginti ir sėti. Tik jau reiks per žiemą laikyti ant palangės, nes manau nespės tiek sustiprėt kad žiemai kur nukišti bus galima. Na matysit kaip atrodys. Maniškės pasėtos pavasarį, tai jau pradeda žydėti. Bet nusivyliau, visai negražios, teks palikti lauke ir net nenešti į namus.

O as vakar neiskenciau, pasodinau pelargoniju seklytes. Auginsiu, stebesiu, kaip bus :-)
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 08 07, 07:45)
O as vakar neiskenciau, pasodinau pelargoniju seklytes. Auginsiu, stebesiu, kaip bus :-)

Tai pasodinot daigelius isdygusius is seklyciu ar pasejot tiktai dar seklytes?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 08 07, 11:05)
Tai pasodinot daigelius isdygusius is seklyciu ar pasejot tiktai dar seklytes?

Pasejau seklytes, jas is anglijos dovanu parveze, ziuresim, kaip seksis
Atsakyti
Gal gražios pelargonijos užaugs. Lauksim žiedų 4u.gif
Jos greitai išdygsta ir greitai auga. Mano tai paprastos , pirktos pas mus, kažkoks mixas. Iš dešimt išdygo visos, tik viena prastai augo tai išmečiau, o devynios sėkmingai auga.O rudalapių iš penkių sudygo ir auga visos penkios.
Atsakyti
Pries kelis metus buvau pirkus seklyciu, buvo 5 ir visos isdygo ir augo o veliau zydejo, bet kas idomiausia, visos buvo skirtingu spalvu. Ir dabar dar 2 krumeliai zydi raudona ryski ir ruzava(rozine) grazi labai o kitu nesugebejau issaugot, nes bute silta o vesiu patalpu neturiu.Gal pabandyt dabar nusipirkt seklyciu ir paset ir kitiem metam jau bus pavasariui grazus augaliukai.
Atsakyti
Pasidalinkite patirtimi, kokiu budu grazesni krumeliai, isaknydinti auginukai nuo motininio augalo, ar auginant is surinktu seklyciu? Kurie augaliukai geriau auga ir gausiau zydi?
Atsakyti
Geriausias dauginimas yra iš atžalų, nes iš sėklų ne visada žydi tokiais žiedais kaip motina. Nors kaip forumietės rašė, tai būna kad kai kurios vardinės ir iš atžalų padaugintos pražysta neteisingai. O užauga ir gausiai žydi visos ar iš sėklų ar iš atžalų. Iš atžalų dauginant mažiau vargo, pasodinai šakelę ir turi augalą. Man gražiausi krūmeliai antrais-trečiais metais. Pelargonijos toks augalas kad norint turėti gražų krūmelį reikia jį formuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 07 rugpjūčio 2015 - 15:24
Sveikos, pirmi metai ir as auginu pelargonijas. Sodinau seklomis vasario men. O dabar jau tokios smile.gif user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cristale @ 2015 07 31, 16:40)
Sakykit, o kodel roziaziedes man pilnai neissiskleidzia? Ko joms truksta? Swanland pink ir apple blosom rusys. Dar pilnai neissiskleide, o jau dziusta sad.gif

Man irgi tokia pati problema, bet tik su Rod Rosenknopp verysad.gif
Atsakyti
Pas mane darželyje pradeda žydėti labai graži pelargonija. Pernai nežydėjo, o šiemet net dvi, nes nupjovus viršūnę buvau pasodinus ir prigijo. Ar gali čia būti Ruby Rosebud ? Gavau iš vaiduokliukės. Kitokių neturėjau tokios spalvos, mano rožiažiedė raudona bevardė kitokios spalvos. O šitų tai dar ir margi žiedukai.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 10 rugpjūčio 2015 - 12:31
Jau pati išsiaiškinau palandžiojusi po forumus, tai tikrai Rubi Rosebud smile.gif
Atsakyti
Labai grazios Jusu gelytes.
o maniskes tokios pageibusios po siu karstu dienu... :-( nors ir palaistytos...
Atsakyti