sveikos.. Jungiuosi i sia tema.
Trumpai apie save. Sergu netoli 10 metu (su pertraukomis). Diagnoze - vidutine depresija. (Nors ryskiai priskirciau prie sunkios). Geriu siuo metu zolofta, finlepsina ir mertazipina.. Isbandziusi esu begale AD.. nuo paskutiniuju seroxato maniau gala gausiu... buvo didziuliai salutiniai pov. Zoloftas zymiai silpnesnis kiek zinau, bet kolkas bent jau ner blogiau.
QUOTE(HFT @ 2015 07 19, 12:47)
Tai tie simptomai ir trunka kasdien, ilgiau nei dvi savaites, bet tik tuomet, kai atsiranda neramumų gyvenime.... Ir kaip ir buvo nustatyta depresija, bet be vaistų ji kažkiek sušvelnėjo ir kol kas viskas gerai. Ir mąstau ar čia sezoniškumas veikia į gerąją, ar čia nėr jokių ligų ir tiesiog čia tokia jautri žmogaus reakcija į stresą 

Jautrumas yra gerai (pagaliau su juo susitaikiau iš dalies - juk jautrus žmogus kūrybingesnis, empatiškesnis, subtilesnis), bet nebegerai, kai jis pradeda trukdyti gyventi ir pastoviai veda iš pusiausvyros.
QUOTE(Night13 @ 2015 07 19, 13:19)
imsiu ir apsimesiu, kad koks sportklubis man padės geriau jaustis. Nepadėjo nei apsimest, nei geriau jaustis. Gal neatradau savo. Nežinau. Pavargau.
*
Buvau vėl bažnyčioj, kaip rimta krikščionė. Šįkart su triusikais, bet be liemenuko. Nors aš dar nauja visavertė tos bendruomenės narė, skaitau, todėl gal turėsiu laiko pasitaisyt. Blynelio nevalgiau. Pagalvojau, kad, turbūt, negalima, nes linkėjau sau mirties, dvikojams išnykti, o Žemės planetai susprogti.
Nu, gal neteisingai - ne tai, kad linkėjau, bet taip norėjau. Turbūt, čia sunki nuodėmė, todėl bažnyčiioj blynelių valgyt negalima. Nepagalvokit, kad tyčiojuos. Tas "blynelis" man tikrai daug reiškia, prasmingas ir džiaugiuos, kad, pagaliau, šiemet, galėjau jo paragaut. Negražiai aš čia kalbu.
Bet, tikrai, nes taip gaunasi, ne kad taip noriu, savo tikėjimu neabejoju - turbūt velnias apsėdo, kad tokios kalbos.
Nusipirkau tokį leidinį su maldomis ir Biblijos skaitiniais. Labai man jis patinka. Namuos, kur gyvenu, su Katunskyte (keturkoje drauge) jį turim savo kambary, bet jis ne mūsų, o mes baigiam suskaityt.
Dar nugriebiau apie vienuolijas LT ir vyrų, ir moterų. Ne, nesiruošiu ten. Šiaip įdomu. Moterys vienuolės mane išvis nežinau kuo, bet baugina.
Ir vėl persiprašau netikinčiųjų už išsamią tiradą pie TAI.
*
Gal ir depresija, o gal kažkoks priešdepresinis periodas ir nebūtinai išsivystys į rimtus reikalus (labai labai tau to linkiu). Juk depresiją skirsto į lengvą, vidutinę, sunkią. Rašau, kaip sugadinta žmogė, nes ne diagnozė juk svarbiausia, o jausena. Šiaip juk, jei stresinės situacijos natūralu žmogui stresuot. Perskaičius IR VĖL apie save pagalvojau, kad mano ūmios depresijos/nerimo sutrikimo kelio pradžia ir buvo kažkas tokio. Gavus streso stresuodavau kažkiek laiko (na, tai netrukdavo mėnesiais), išsisprendus stresinėms situacijoms, praeidavo iki kito karto. Pirmame darbe turėjau superinę bendradarbę. Ji buvo pirmas žmogus, pasakęs man, ko pati nesupratau - kad nėra normali mano reakcija į stresą, kad ir kiti žmonės nerimauja, bet tai nesitęsia dienų dienas, jeigu priežastys nėr kažin kokios rimtos. Tiesa, tais laikais prarasdavau apetitą iškart užėjus stresui. Po to, žiū, kad nebepraeina išvis tie nerimai ir po mėn, po 2. Po to susirgo tėtis, vaikščiojau išvis nei gyva, nei mirus, bet kreiptis bent dėl vaistų nesiryžau dar ilgai.
Gal čia tipinis atvejis mano ir tau kažkas pan.? Aš nežinau.
*
Buvau vėl bažnyčioj, kaip rimta krikščionė. Šįkart su triusikais, bet be liemenuko. Nors aš dar nauja visavertė tos bendruomenės narė, skaitau, todėl gal turėsiu laiko pasitaisyt. Blynelio nevalgiau. Pagalvojau, kad, turbūt, negalima, nes linkėjau sau mirties, dvikojams išnykti, o Žemės planetai susprogti.

Ir vėl persiprašau netikinčiųjų už išsamią tiradą pie TAI.
*
Gal ir depresija, o gal kažkoks priešdepresinis periodas ir nebūtinai išsivystys į rimtus reikalus (labai labai tau to linkiu). Juk depresiją skirsto į lengvą, vidutinę, sunkią. Rašau, kaip sugadinta žmogė, nes ne diagnozė juk svarbiausia, o jausena. Šiaip juk, jei stresinės situacijos natūralu žmogui stresuot. Perskaičius IR VĖL apie save pagalvojau, kad mano ūmios depresijos/nerimo sutrikimo kelio pradžia ir buvo kažkas tokio. Gavus streso stresuodavau kažkiek laiko (na, tai netrukdavo mėnesiais), išsisprendus stresinėms situacijoms, praeidavo iki kito karto. Pirmame darbe turėjau superinę bendradarbę. Ji buvo pirmas žmogus, pasakęs man, ko pati nesupratau - kad nėra normali mano reakcija į stresą, kad ir kiti žmonės nerimauja, bet tai nesitęsia dienų dienas, jeigu priežastys nėr kažin kokios rimtos. Tiesa, tais laikais prarasdavau apetitą iškart užėjus stresui. Po to, žiū, kad nebepraeina išvis tie nerimai ir po mėn, po 2. Po to susirgo tėtis, vaikščiojau išvis nei gyva, nei mirus, bet kreiptis bent dėl vaistų nesiryžau dar ilgai.
Gal čia tipinis atvejis mano ir tau kažkas pan.? Aš nežinau.
sportklubis man kažkas baisaus. masė žmonių "ant podiumo", nėra oro nei plaučiams, nei dvasiai. man net joga neprigijo. bet tu ieškok, gal rasi. o jei šokiai? bent man pakeldavo nuotaika, regetonas (ten poru nereik).
*
Tu nesupyk,kad kartojuosi, bet labai gražiai moki rašyti, parinkti tinkamus žodžius , įdomiai kalbėti apie kasdienybę

o tie apatiniai, tai, vėl myžu

*
man identiškai viskas. paauglystėj buvau tokia gal labiau melancholiška, bet dabar prisimenu būnant -niolikos periodus, lyg nerasciau sau vietos gyvenime. ir paskui pradėjo tie periodai ilgėti, sunkėti. kol dabar atejo vienas nesibaigiantis periodas, kurio as pati jau nebegaliu pakelti. o kur dar kitu "komplimentai", kokia as pasikeitus i bloga. ir vienas po kito trukinejantys santykiai su visais is eiles.

QUOTE(Night13 @ 2015 07 19, 20:25)
Septinstyge, aš tebenorėčiau į tavąją Šventyklą nueit per mišias. Bet, per daugiau nei metus, taip ir neradau ramybės, kad lengvai tą padaryčiau.
Žinau, kad jūsiškė liturgija prasminga ir turtinga, taip pat krikščioniška, tikėjimas juk nesikerta.

apie kokią čia šventyklą? mane pas baptistus kvietė...
Papildyta:
dar apie vienuoles.
kartais mintiju minti, pažaislio berods vienuolyne gali paprasti mirtingieji atvykti ir pagyventi kaip vienuoles (tik moterys). mada gal cia dabar, vieniems visokios jogos stovyklos, keliones, o cia i vienuolyna.
tik klausiu saves daznai, kodel man norisi vis kazkur iseiti, izvaziuoti, uzsidaryti, buti vienai, mastyti, buti su savimi, jeigu tas buvimas toks baisus ir vienisas, skausmingas? gal per daug filmu prisiziurejau, kur zmogui nuo to dirbtinai sustiprinto dvasinio skausmo atsiveria kazkokios tai dangiskos gerybes paskui?

QUOTE(GalvaPoSmėliu @ 2015 07 19, 22:54)
o jei šokiai? bent man pakeldavo nuotaika, regetonas (ten poru nereik).
man identiškai viskas. paauglystėj buvau tokia gal labiau melancholiška, bet dabar prisimenu būnant -niolikos periodus, lyg nerasciau sau vietos gyvenime. ir paskui pradėjo tie periodai ilgėti, sunkėti. kol dabar atejo vienas nesibaigiantis periodas, kurio as pati jau nebegaliu pakelti. o kur dar kitu "komplimentai", kokia as pasikeitus i bloga. ir vienas po kito trukinejantys santykiai su visais is eiles.
Papildyta:
dar apie vienuoles.
kartais mintiju minti, pažaislio berods vienuolyne gali paprasti mirtingieji atvykti ir pagyventi kaip vienuoles (tik moterys). mada gal cia dabar, vieniems visokios jogos stovyklos, keliones, o cia i vienuolyna.
tik klausiu saves daznai, kodel man norisi vis kazkur iseiti, izvaziuoti, uzsidaryti, buti vienai, mastyti, buti su savimi, jeigu tas buvimas toks baisus ir vienisas, skausmingas? gal per daug filmu prisiziurejau, kur zmogui nuo to dirbtinai sustiprinto dvasinio skausmo atsiveria kazkokios tai dangiskos gerybes paskui?

Papildyta:
dar apie vienuoles.

Sunku į kirpyklą nueiti, tai vaikščiojimas periodiškai į šokius, suprantat...
Pradžiai užtektų namie išsitraukti vaškines kreideles. Man lipdavo. Bet kad taip beprasmiška atrodo... Prasminga iš to, mano supratimu, ką dabar sugebu, tik melstis. Kvailai nuskambės, bet man toks jausmas... Sportklubis kadais patikdavo.
Gal čia kažkaip susiję. Mano paauglystė buvo laaabai sunki ir man pačiai, ir artimiesiems. Nenoriu db prisimint. Ačiūdie praėjo sulyg paauglyste, bent kitiems nervų neėdu (jei ir ėdu, tai, tikiu, kad kokį 100k mažiau, nei tuo metu). Ligoninėj sakė, man ir tada buvo depresija, bet ten persipynę ir tikrai ne vien su depresija, manau, o mano bjaurumu, gal kokiais paauglystės hormonais, ar velniažin dar kuo. Tėveliai dėl to, manau, nekalti. Tiesiog būna, pasitaiko, kad ir apynormalėj šeimoj gimsta kažkokie šėtonai.
Dėl Septinstygės lankomos šventyklos - nežinau, ar be jos leidimo galiu rašyti apie tai forume. Tai yra krikščioniška bendruomenė, tradicinė, tik ne katalikų.
Jei nesi tikinti, kažin, ar vienuolynas geras variantas. Gal geriau kokia kelionė vienai? Būsi ir tarp žmonių, ir viena tuo pačiu.
Manęs vienuolynas nevilioja, nors esu apie tai galvojus. Bet, realiai, turiu visas sąlygas tam "namie", niekas čia netrukdo, galiu šviestis-melstis-kontempliuoti ką noriu. Tik noro reikia, ūpo.
Misskiss, labas.
QUOTE(GalvaPoSmėliu @ 2015 07 19, 22:54)
dar apie vienuoles.
kartais mintiju minti, pažaislio berods vienuolyne gali paprasti mirtingieji atvykti ir pagyventi kaip vienuoles (tik moterys).
Paparčių vienuolyne taip pat panašiai.
QUOTE(Night13 @ 2015 07 19, 23:27)
Dėl Septinstygės lankomos šventyklos - nežinau, ar be jos leidimo galiu rašyti apie tai forume. Tai yra krikščioniška bendruomenė, tradicinė, tik ne katalikų.
Jei nesi tikinti, kažin, ar vienuolynas geras variantas. Gal geriau kokia kelionė vienai? Būsi ir tarp žmonių, ir viena tuo pačiu.
Manęs vienuolynas nevilioja, nors esu apie tai galvojus. Bet, realiai, turiu visas sąlygas tam "namie", niekas čia netrukdo, galiu šviestis-melstis-kontempliuoti ką noriu. Tik noro reikia, ūpo.
butu idomu suzinoti, jeigu duos leidima

del vienuolyno-namu tu teisi. bet kartais aplinkos pakeitimas duoda savo.
kalbant apie keliones, nedrasiai svajoju apie šv jokūbo kelią. labai nedrąsiai, nes reikia ir fizinio pasirengimo, ir pinigu, ir atostogu porai men, ir vaika kur palikt...
QUOTE(off-line @ 2015 07 19, 23:54)
Paparčių vienuolyne taip pat panašiai.
Dauguma vienuolynų "teikia tokią paslaugą".
Neramu ir neramu man. Reik pripažint, ir su AD ir be jų nerimas pan. Apsisprendžiau pabūt iki rugsėjo be jų. Galų gale negerai juos ryti metų metais. Mačiau gyvai tokį 1, 15m gėrusį psichotropinius vaistus. Gal seniau jie piktybesni buvo, bet tas žmogus besikratantis ir net nedarbingas, o psichai ir sako - ko nori, 15m tokius vaistus geriant, nenuostabu.
O ir pasidomėjau, nėr ten taip primityvu, kaip Nidulia sakė, kad nueini pas kitą ir sakai rašyk ką rašė seniau. Tuolab, tas kitas būtų vedėja. Lengviau pakentėt tą 1,5mėn, nei aiškint ko atėjau. Traleliuškių turiu.
QUOTE(Night13 @ 2015 07 19, 23:53)
Dauguma vienuolynų "teikia tokią paslaugą".
Neramu ir neramu man. Reik pripažint, ir su AD ir be jų nerimas pan. Apsisprendžiau pabūt iki rugsėjo be jų. Galų gale negerai juos ryti metų metais. Mačiau gyvai tokį 1, 15m gėrusį psichotropinius vaistus. Gal seniau jie piktybesni buvo, bet tas žmogus besikratantis ir net nedarbingas, o psichai ir sako - ko nori, 15m tokius vaistus geriant, nenuostabu.
O ir pasidomėjau, nėr ten taip primityvu, kaip Nidulia sakė, kad nueini pas kitą ir sakai rašyk ką rašė seniau. Tuolab, tas kitas būtų vedėja. Lengviau pakentėt tą 1,5mėn, nei aiškint ko atėjau. Traleliuškių turiu.
nu *****,as juk galejau gaut recepta tau,buciau atsiuntus ir butum nusipirkus,nereiktu kankintis.db tik kita men eisiu pas daktara...jei dar reikes pasakyk.man nesunku paprasyt.
nors man tai blogai db ar su ad ar be.jauciuos baisiai.vis dar del suns.
blogiausia,turbut,kad as pasidaviau ir man jau dzin kas bus,gausiu ta darba ar ne,grysiu i uk ar liksiu lt.nenoriu nieko,neidomu niekas,kas dziugino anksciau db nedomina.visa laika noriu tik miegot ir verkt.kol buvau pas drauge,buvo normaliai viskas.apsiverkiau tik viena karta.issikalbejom,atsipalaidavom.gryzau namo ir vel viskas is naujo.
QUOTE(meja82meja @ 2015 07 20, 01:41)
nu *****,as juk galejau gaut recepta tau,buciau atsiuntus ir butum nusipirkus,nereiktu kankintis.db tik kita men eisiu pas daktara...jei dar reikes pasakyk.man nesunku paprasyt.
blogiausia,turbut,kad as pasidaviau ir man jau dzin kas bus,gausiu ta darba ar ne,grysiu i uk ar liksiu lt.nenoriu nieko,neidomu niekas,kas dziugino anksciau db nedomina.visa laika noriu tik miegot ir verkt.kol buvau pas drauge,buvo normaliai viskas.apsiverkiau tik viena karta.issikalbejom,atsipalaidavom.gryzau namo ir vel viskas is naujo.
Taigi sakau, kad ir man kardinalių pokyčių, nei lomkių nėr ir kad noriu pabūt be vaistų. Be to vaistai man kompensuojami pensininkų pasu.
Kelionėj gal atsigausi. Nuo šuns praradimo dar mažai laiko. Manau, LT turi didesnį šansą išlipt iš mėšlo palengva, nei ten, kur nei myli, nei šuns, turbūt, turėsi, nei kalbos moki. Na, bet, tau geriau žinot. Gal darbas nebūtų blogis. Manasis protinis ir tai kažkaip gebėjau susikaupt, tikrai į naudą išėjo. Na, bet aš kaip ir neturėjau pasirinkimo.
Neramu neramu...
QUOTE(Night13 @ 2015 07 19, 19:25)
Septinstyge, aš tebenorėčiau į tavąją Šventyklą nueit per mišias. Bet, per daugiau nei metus, taip ir neradau ramybės, kad lengvai tą padaryčiau.
Žinau, kad jūsiškė liturgija prasminga ir turtinga, taip pat krikščioniška, tikėjimas juk nesikerta.

Suprantu, mums patiems didelis išbandymas buvo, papasakosiu kada gyvai gal, gal kaad surasi jėgų arba parašyk man, gal aš ir tuo kartu eisiu.
QUOTE(Night13 @ 2015 07 19, 22:27)
Misskiss, labas.
Misskiss, labas.
Taip, būčiau dėkinga dėl tam tikrų priežasčių dėl neviešinimo. Smalsumas nenukentės.. Jei labai nori, galima į AŽ, tik ne čia.
Papildyta:
QUOTE(GalvaPoSmėliu @ 2015 07 19, 23:49)
kalbant apie keliones, nedrasiai svajoju apie šv jokūbo kelią. labai nedrąsiai, nes reikia ir fizinio pasirengimo, ir pinigu, ir atostogu porai men, ir vaika kur palikt...
Aš perskaičiau Kristinos "Kelias į Sanjtago de Kompostelą", senokai, dar ir kitą jos knygą. Čia tas pats Šv. JOkūbo kelias, dabar labai madingas, dėl to nefaina, bet aš irgi norėčiau kada nors (jei gyva dar būčiau ir vaikai paaugę) juo keliauti....bet abejoju savo galimybėmis. Fizinėmis ir kitokiomis.
QUOTE(Septynstygė @ 2015 07 20, 11:25)
Aš perskaičiau Kristinos "Kelias į Sanjtago de Kompostelą", senokai, dar ir kitą jos knygą. Čia tas pats Šv. JOkūbo kelias, dabar labai madingas, dėl to nefaina, bet aš irgi norėčiau kada nors (jei gyva dar būčiau ir vaikai paaugę) juo keliauti....bet abejoju savo galimybėmis. Fizinėmis ir kitokiomis.
Aš aną savaitę kaip tik pasiėmiau tą Kristinos knygą. Ir Coelho Piligrimą (nors manau, kad ten bus labiau popsūcha). Bent mintimis pabūsiu ten kol kas. Išties, ten nukeliavę sako, kad keliaujančių būriai, bet daugiau vasarą. Kolegė keliavo rugsėjį-spalį, jau pačioj "sezono" pabaigoj.
Galų gale, niekas nedraudžia keliauti Lietuvoje, trumpiau ir labai pigiai.

Aš tai dažniausiai skaitau išmanias lietryčio antraštes. Štai, kodėl esu išprusus. Jūs turbūt, net nežinot, kad viena moteris davė į snukį sutuoktiniui italui, nes tas pasiklydo. Taip pat sužinojau, ką Pikul pasakė savo vyrui. Kas gali būti prasmingiau už šias žinias?
Nu su religija dar šį bei tą skaitau, bet nėra taip, kad nuo pradžios iki galo, kaip knygą.
Kažko žiauriai noriu miego ir neramu.
Nu su religija dar šį bei tą skaitau, bet nėra taip, kad nuo pradžios iki galo, kaip knygą.
Kažko žiauriai noriu miego ir neramu.
Night,as nezinau kaip geriau.pati nezinau ko noriu.nors zinau-vidines ramybes.jauciuos tokia pavargus nuo visko kas vyksta.noriu tik miegot,verkt ir sedet uzsidarius savo kambary.mamai tas nesuprantama,as nepykstu ant seses,mes issiskyrem nesusipyke,bet ji su manim nekalba,nes pasirinkau atsisveikinima su suniu nei vaiko prieziura.bet issisuko kazkaip.db klausia mamos ka as planuoju daryt,pikta,kad negalim susest ir normaliai pasikalbet.pikta,kad ji nesupranta,kad pagal ja cia juokai,nu man nejuokinga kai man is skausmo mirt noristoks jausmas ,kad tos ramybes niekur nerasiu