QUOTE(GalvaPoSmėliu @ 2015 08 04, 18:47)
Kaop pazistama...
QUOTE(kliomba @ 2015 08 04, 23:00)
o kaip tveriat?
QUOTE(Night13 @ 2015 08 04, 23:44)
Aš čia pas neurę dėl migrenos, ar kas ten man toj galvoj.
pamenu draugei migrena budavo iki vemimu ir tik savaitgaliais kai kazkaip galva nuo darbu atsipalaiduodavo. tyre, sviete ir pan. o pasibaige atsitiktinai-nustojus kontraseptikus gerti. su tuo ir suriso ir jau nebebuvo tokiu priepuoliu. net nepagalvotum kokia va priezastis
Bučki, tau paūmėjo? Ilgai tylėjai, dabar kaip dėjai... Kiek atostogavai, šįmet, beje? Nepadeda atostogos?
tylėjau, nes man pačiai nuo savęs bloga pasidaro, nuo tų mano minčių ir šnekų, tai patyliu. o susiję tie paūmėjimai su darbų pridavimu, atsakaitomis, tuomet natūralu, kad jaučiuosi prasčiausiai, pažemiui tokia visa. praeis tas, žinau, pragyvento kelis mėnesius reikia. aš ir taip skaitau gerai, nes be vaistų metai gruodį bus. ir esminio skitumo nejaučiu nejaučiu net kaip aš ten geriau jausdavausi. vaistų turi, galėčiau pradėt gert, bet sakau, tai muilo ant akių užsidėjimas. nu aišku, kai reakcijos tokios, tai ir reakcijos sušvelninimas, biški tada lengvesnis pasaulis atrodydavo, bet noriu dar traukt be vaistų.
QUOTE(Nidulia @ 2015 08 04, 23:59)
Vat nuo musu mamu ir gilios vaikystes, paauglystes ir tolimesnio ju elgesio ir pasireiskia musu bedos. Man jau tai isnarpliojo psichoterapeute.
tai gal taip, bet kas iš to. aš ir pati daug galvojus ir prigalvojus, bet tai ką su tuo daryt. gi tėvai augino kaip mokėjo, nei pikto linkėdami, kenkdami, o įsijaustį individualiai, kai patys ne psichologai taigi neįmanoma. ir psichologų kokių gi lievų būna, o mokyti. tai ir aš auginu vaikus, vaikystę jiems gadinu kažkur, sakys užaugę - aaa taip anaip. ir ką aš, nieko. tik pripažinti galėsiu o su tuo jau gyventi reikės jiems. taip man mama ir pasakė- nu ką aš dabar galiu padaryt dėl tos vaikystės, esi susaugusi dabar pati savo gyvenimą turi kažkaip tvarkyti. aš ir galvoju ooo bet tai taip turėjo su manim šnekėt, ča padrąsint, čia pagirt, tas man būtų padėję. tai taip stengiuosi su savo vaikais, bet realiai tai aš nežinau kaip su mano vaikais reikia ir ko jiems giluminiškai trūksta, nes vienas apskritai nesipasakoja. taip kaip ir aš - aš nemačiau tada reikalo. o ir budavo tai tik toks nu nepatogumas, kuris išaugo į nerimą po 25 metų.
mama mano labai gera, ir labai draugė ir labai rami, rūpestinga. ir visą gyvenimą maniau kad manim pasitikėdavo, visur leisdavo, visur eidavau, niekur nėra draudusi. bet jau tada prikaišiodavo kad mano tonas ne toks, kad atžagariai bendrauju. man tas biški privertė susiskliausti, nes gi blogai kalbu. bet ji gi gero norėjo, kad pasitaisyčiau, kad pasikoreguočiau. kitas taip ir būtų padarės, o aš užsiskliaudžiau. ir dabar ji dažnai kai ką pasakoju sako - tai gal ne tokiu tonu paklausei....liūdina. dabar panašiai norisi sakyti paauglei pažįstamai. bet nežinau kaip. o atrodo gi vaikas esi, o šneki surūgus kaip boba, davai daugiau nuotaikos ir žaismingumo. bet tai jei tai prigimtis, kaip tas vaikas, ypač vaikas pakeis savo toną. savęs gi negirdi. jei ima siutas ir susiutęs kalbi., suaugė valdosi, o ir kitaip patarimų klausosi.
tai ir su ta mano vaikyste. jau tada kai galvoju buvau daug kuo panaši kaip dabar tik galėjai slėptis už mokyklos, už tėvų. ir galvoju paskatinimo kokio reikėjo ar ko. bet žinau kad nebūčiau klausius, bo paauglys gi pats viską žino geriausiai. ta prasme nelabai aš priimdavau patarimus, aš labiau įsiskaudindavau. labai priešiškai reaguodavau į pastebėjimus, pasiųlymus, kaip į mano pačios kritiką. tiesą sakant tas ir dabar - pirminė reakcija viduj. paskui aptariu su savimi tai. bet paauglystėj tai nemokėjau.
o žinai mano tėvo vaikystė irgi nerožėm klota bet žmogus visai kitoks, visai kitaip tai priima ir kai žmogus viduje stiprus jam išvis juokingas paskaymas "kalta vaikyste", nes yra kitoks, verzlus, megsta zmones ir moka su jais. jisman dar pasakytu kad ***** tavo vaikyste palyginus su mano...o tu cia vapalioji. tiesiog kitos reakcijos, kitas santykis, požiūris.
o dėl to lyginimo tai irgi labai skaudziai prisimenu savo lyginimus su kitais. retai budavo bet skaudziai. nes buvau is esmes labai geras ir patogus vaikas. o vistiek kazkuo negeras lyginant su kitais. tikriausia tik keli tokie palyginimai buve bet isireze.
o studijuojant rami jauciausi nes nebuvo butinybes dirbti. bet dabar kai pagalvoju man tada jau minys apie darba keldavo siauba. ir baigus is tos baimes ne ten nuejau. kai pagalvoji kokia nesamone, kokia nesamone. kodel as taip bijojau ir kodel bijau. as ir dabar jei girdziu dirike tai apeinu ratais, nors ji nei daro kazka, nei kokia rekaujanti. tieisok kazkokia 'diriku baime'
ir neturiu ambiciju spresti, irodyti, noriu viska mesti ir pabegti nuo sunkumu. tai labai blogai. labai labai. sukirba mintis, imuosi ir iskart matau kad man neiseina ir tada norisi viska sveist.
einu savo lapu kruvos paieskoti. uzsiknisiu ir vel patunosiu cia neskleidus savo psichoanaliziu