ok, atitrukome nuo temos....
zmogus atejo paklause temoje, kad girdejo kad spicai labai protingi. -tiesa ar ne. ar tarp mazu veisliu yra ir protingesniu?
QUOTE(looo @ 2015 11 04, 11:10)
Supraskite kad daugelis atejes i betkurios veisles tema(sitame portale), ne visada turi omeny kad jis pirks butent dokumentini suni is geriausio veislyno...kartais tas "noriu spico, kokios jo savybes" reiskia "noriu panasaus i spica uz 200eu -kokios ju savybes. ". -bet cia jau i lankas...vel uzburtas ratas...jei ne dokumentinis tada eik i " misrunu tema"...
o kodėl kažkas panašaus į špicą už 200eu turi turėti špicų savybes. Geriai būtų paklausti to perkamo šuniuko tėvų savybių, bus tiksliau. Pažįstu a la špicą už 1200 litų, nieko panašaus į špicą nei išvaizda, nei sudėjimu, nei savybėm užaugęs neturi.
QUOTE(Vessta @ 2015 11 04, 12:45)
Pažįstu a la špicą už 1200 litų
Beprotystė. Tokius pinigus už dvarnių mokėti

man 1200lt suma labai nemaza, net didele...
bet tai yra 350eu.
bedokumentiniai spicai skelbimuose po 500-800eu....tai cia liaudziai kaip ir papigiai skaitykite tie 350eu uz spiciskai atrodanti suni.
bet tai yra 350eu.
bedokumentiniai spicai skelbimuose po 500-800eu....tai cia liaudziai kaip ir papigiai skaitykite tie 350eu uz spiciskai atrodanti suni.
looo
Šiam forume yra ne tik mamyčių , kurie turi šuniuką panašu į špicą ir patenkinti . Yra ir špicų mylėtoju ,yra vėisėju , kuriems rūpi veisle , jos gerove . Kodėl mane turi tenkinti " kad dauguma zmoniu norint isigyti suniuka tesiog atidaro skelbimus ir nuperka perdaug nesigylinant..." Pinigų trukumas nėra pasiteisinimas . Aš ant savo pirma špica taupiau 8 men . Ir ant kitus tai pat ( net ir ilgiau ) Ne pirmos būtinybes preke . Reikia skirti kas yra veislinis šuo ir šuo panašus į veislini . Nereikia laukti kad toks šuniukas atitiks visoms jūsų lūkesčiams . Jie aš sakysiu kad špicai protingi , sumanus šuneliai , kurie dėl mylima šeimininko padarys viskas jus nepatikėsit , nes nebendravot nei su normaliu špicu veisėju , nei su normaliu šeimininkų . Lyginti su kitom veisliem nenoriu - aš ne tiek gerai pažistu ir aišku kažkam geriausias bus džekas ar cichas
Šiam forume yra ne tik mamyčių , kurie turi šuniuką panašu į špicą ir patenkinti . Yra ir špicų mylėtoju ,yra vėisėju , kuriems rūpi veisle , jos gerove . Kodėl mane turi tenkinti " kad dauguma zmoniu norint isigyti suniuka tesiog atidaro skelbimus ir nuperka perdaug nesigylinant..." Pinigų trukumas nėra pasiteisinimas . Aš ant savo pirma špica taupiau 8 men . Ir ant kitus tai pat ( net ir ilgiau ) Ne pirmos būtinybes preke . Reikia skirti kas yra veislinis šuo ir šuo panašus į veislini . Nereikia laukti kad toks šuniukas atitiks visoms jūsų lūkesčiams . Jie aš sakysiu kad špicai protingi , sumanus šuneliai , kurie dėl mylima šeimininko padarys viskas jus nepatikėsit , nes nebendravot nei su normaliu špicu veisėju , nei su normaliu šeimininkų . Lyginti su kitom veisliem nenoriu - aš ne tiek gerai pažistu ir aišku kažkam geriausias bus džekas ar cichas
QUOTE(looo @ 2015 11 04, 12:26)
man 1200lt suma labai nemaza, net didele...
bet tai yra 350eu.
bet tai yra 350eu.
šiuo atveju už tą sumą gavo tik ūgį špico

Špicai yra paklusnūs šunys, norintys mokytis, tačiau daug priklauso ir nuo šuns charakterio. Mieste aš pvz galėčiau paleist tik vieną savo kalytę be jokių baimių, ji 6mėn. būdama per visą gedo prospektą greta praėjo to nemokyta ir iki šiol nesitraukia nei per žingsnį nuo žmogaus, nereikia jokių komandų jai suvaldyt
kita klauso, bet pamačius katę, kitą šunį ar kažką pan laisvai gali bėgt ir lot ant jų ir su šitu mes tvarkomės jau 4m, progresas yra ir nemažas, bet visiškai pakeist jos elgesio negaliu... labai labai didelis faktorius dar yra ir išlepinimas.. mano patinai kurie gyvena pas bendrasavininkus klauso tik manęs, bet ir tai be pavadėlio nepavedžiosi jų, šeimininkai labai juos išlepinę yra ir dėl to kenčia patys, nes tie šunys neklauso jų, juk žino, kad šeimininkas ir toliau popins visaip juos.. aš išvis negaliu pakęst lojančių šunų, dėl to mano šunys žino, kad negalima tai ir bent jau prie manęs to nedaro. Svarbu yra tai ar tu būsi šuniui autoritetas ar ne, kai kurie leidžia šunims juos valdyt todėl ir kenčia. Paprasčiausia yra įsigijus šuniuką nuo pat mažens aiškiai nustatyt namų taisykles ir bėdų nebus ateity 
Papildyta:
O čia dar šiaip, temai pagyvinti, mano mergytės uogytės

Papildyta:
O čia dar šiaip, temai pagyvinti, mano mergytės uogytės

QUOTE(Tuse @ 2015 11 03, 19:13)
Nei man reikia,nei ka,paprase pazistama suzinot.as sunu nekeiciu,tik jorka pardaviau dar maza,nes veisle-nusisauk...
QUOTE(sineriuke @ 2015 11 04, 16:00)
Nei man reikia,nei ka,paprase pazistama suzinot.as sunu nekeiciu,tik jorka pardaviau dar maza,nes veisle-nusisauk...
Veislė niekada nebūna pati savaime kalta. Kalti tik žmonės, kurie renkasi nesidomėję. Dėl dydžio, dėl kailio, dėl galimo pelno.
QUOTE(sineriuke @ 2015 11 04, 16:00)
Ačiū d, kad nereikia

QUOTE(saika @ 2015 11 04, 13:28)
looo
Šiam forume yra ne tik mamyčių , kurie turi šuniuką panašu į špicą ir patenkinti . Yra ir špicų mylėtoju ,yra vėisėju , kuriems rūpi veisle , jos gerove . Kodėl mane turi tenkinti "
Šiam forume yra ne tik mamyčių , kurie turi šuniuką panašu į špicą ir patenkinti . Yra ir špicų mylėtoju ,yra vėisėju , kuriems rūpi veisle , jos gerove . Kodėl mane turi tenkinti "
ko jus man aiskinate visa sita. as asmeniskai issirinkau suni is vieno geriausiu veislyno, ilgai gylinausi taupiau ir t.t.
bet jusu atidarykite skelbiu, kuri laika pasekite skelbimus, ir padarykite isvadas. bet as jau sita uz jus padariau...ir konstatuoju fakta, kad 80% perkasi misrunus. o dokumentinius brangius sunis parduoda po 2-4menesius vis skelbimai kaba....
norite pagerinti situacija, vienas labai paprastu iseiciu. tam paciam skelbiu lt idekite kelis skelbimus, su paaiskinimu kodel verta pirkti is veislyno....apdeitinkite skelbima ta info kas diena kad kabotu visada virsuje ir butu matomas....nes teoriskai pasneketi kad blogai pirkti bedokumentini suni daug kas gali....
tusti paistalai akd reikia sviesti visuomene-cia gerai bet cia tik ir lieka tusciais paistalais-kur jus randate tuos norincius sviestis....kaip sugebeti apvyti juos priesh isigyjant suniuka...o nukonkuruoti tai galite tik padarius vienoda kaina. nes pagrinde zmones net dometis nenori suzinant kaina...kitokiom priemonem pries "sirpatreba" kolkas neimanoma.
QUOTE(looo @ 2015 11 04, 17:04)
o dokumentinius brangius sunis parduoda po 2-4menesius vis skelbimai kaba....
Labai priklauso nuo veislyno požiūrio į pirkėjus ir šuniukų pateikimą... pas vienus ilgai sėdi šuniukai, nes dažnai veisėjai per daug idealizuoja savo šuniuką arba nemoka bendraut su žmonėm arba aišku irgi dažnai pasitaiko, kad tiesiog neatsiranda tinkami žmonės.. bet aš manau, kad pagarbiai su visais bendraujant ir aiškiai išdėstant poziciją galima rast gerus namus. Mano veislyne yra iš viso 7 šuniukai gimę, viena kalytė lieka pas mane, 3 iš pirmos vados turi superinius šeimininkus, kiti 3 iš dabartinės vados irgi laukia kada galės keliaut į naujus namus, nei vieno skelbimo nesu dėjus niekur, tik į veislyno fb puslapį nuotrauką, kad parduodamas vienas šuniukas kai jiems buvo 7sav.. ir tai dar kiek žmonių užsisakę laukia kol gims kitos vados.. aišku pas mane mažieji, pigesni nei nykštukai, bet į mane kreipias žmonės jau nusipirkę šuniuką ar žadantys pirkti, kad ir nykštukinį patarimų, priežiūros klausimų ir man nesunku atsakinėt tą patį n-tąjį kartą, bet dėl tokio bendravimo aš ir sulaukiu tokių žmonių, kokių linkiu visiems šuniukams tiek savo, tiek kitų veislynų