Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų džiaugsmai ir rūpesčiai :)

QUOTE(Afrodite69 @ 2015 07 22, 16:26)

Zuzla,gali zinok viskas pasikeist.Mano pirmagime irgi buvo vienisius,individualiste

Afrodituk, aš visai nesijaudinu, kad sūnus individualistas, dabar, paskui pasikeis, tikrai pradės bendrauti, ne tylenių šeimoj gimęs biggrin.gif bet kada tai bus, matau, kaip kiti vaikučiai tarpusavy taip gražiai bendrauja, tai ir noris, kad ir maniškis būtų draugiškas smile.gif

QUOTE(Mergyte_82 @ 2015 07 23, 08:24)
Manai tai bus i nauda? I mokykla eiti vis tiek tures  unsure.gif
As tai manau, kad vaikui reikia darzelio, bet, zinoma, jei vaikas stresuoja, metelius dar tikrai gali namie su mociutre pasibuti, turetu isaugti  4u.gif

tai prigalvočiau jiems veiklos g.gif į baseiną leisčiau, nuo 4-5 metų būrelius kokius, rašyt ir skaityt su mano mama iki mokyklos išmoktų (mes visi trys jos vaikai į mokyklą ėjome iškart į antrą klasę). o kad į mokyklą eis ir susidurti su kolektyvu vistiek teks, tai tada jau ir pasikalbėti bus galima su vaiku apie tai.. nu kažkaip taip galvoju mastau.gif
o vakar auklėtoja po mūsų pokalbio jau prifotkino laugh.gif ir kad valgo pats, ir geria pats, ir su vaikais žaidžia, ir šypsosi wub.gif nežinau, žiūrėsim, kokia bus situacija nuo rugsėjo, palauksim porą mėnesių ar iki Naujų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 23 liepos 2015 - 08:10
QUOTE(Ingbri @ 2015 07 23, 06:11)
Karalinda, kiekvieno teise spręsti, bet šitas mažas žmogutis jau yra atskira asmenybe, ar sugebetum savęs nekaltinti matant vaiko kančias, jei neduok D. susirgtu šiomis baisiomis ligomis kaip difterija, kokliusas? Ar sugebėsi taip apsaugoti savo mažyli, kuris pargriuvęs nuo dviratuko ir susižeidęs kartu su žemėmis nepasigaus stabligės bakterijos, kuri sukelia beveik mirtinas komplikacijas?
Ne viskas nuo musu noru, deja priklauso ( susirgs ar ne), o ir medicina ne visagalė dar

o ar as saves nekaltinsiu , jai po skiepo mano vaikas taps invalidu..
Baime ir taip ir taip .
ir atrodo noriu skiepyti , bet ir bijau .. (aplinkoi nelaimiu buvo po skiepu )

Cia uk , visi skiepai nemokami , nereikia uz juos moketi , kaip ziuriu lt, kaineles nemazos g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(*KaraLinda* @ 2015 07 23, 10:53)
o ar as saves nekaltinsiu , jai po skiepo mano vaikas taps invalidu..
Baime ir taip ir taip .
ir atrodo noriu skiepyti , bet ir bijau .. (aplinkoi  nelaimiu buvo  po skiepu )

Cia uk , visi skiepai nemokami , nereikia uz juos moketi , kaip ziuriu lt, kaineles nemazos  g.gif  g.gif

As manau, jei vaikas po skiepo tapo invalidu, tai cia ne nuo skiepo, o tiesiog sutapimas. Galimos iv. reakcijos, bet, kad iki invalidumo, labai suabejočiau
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2015 07 23, 09:23)
As manau, jei vaikas po skiepo tapo invalidu, tai cia ne nuo skiepo, o tiesiog sutapimas. Galimos iv. reakcijos, bet, kad iki invalidumo, labai suabejočiau

na gal ir sutapimas .. bet po tokiu atveju mman baisu ...
As esu pasimetusi siuo klausimu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*KaraLinda* @ 2015 07 23, 11:40)
As esu pasimetusi siuo klausimu  verysad.gif

Nuspresti Tau, bet man zinok geriau surizikuoti, nei visa gyvenima bijoti, kad mano ilgai lauktas mazylis gali susirgti sunkiai pagydamomis, o kartais ir mirtinomis ligomis, kaip stablige, difterija, kokliusas, meningokokas B.......nuo kuriu galejau apsaugoti.....
Atsakyti
Labukas 4u.gif

Įdėjau fotkių į albumą.

Bry, kaip smagu, kad tau palengvėjo. thumbup.gif Maniškiai kol kas kartu nežaidžia, jiems reikia suaugusio, reikia rankų, net ir didžioji sesė neatstoja manęs, tik trumpam, o vienas su kitu tai iš viso nelabai.. Brolis atiminėja viską iš sesės, nebent abu kukū padaro ir pan.

Šiaip nuobodu jiems, be žaislų iš viso pražūčiau, tais grojančiais dar užsiima, o pvz puodai ir pan visai nedomina, leidau kraustyti, žaisti,kažkaip ne..Kieme lipa ant čiuožyklos, nori karstytis , abu išlaikyti man be šansų. Kažkaip..kažką reikia galvoti.

QUOTE(Ingbri @ 2015 07 22, 15:05)
Sveikutes  4u.gif
Mes gyvenam gerai, siandien paskiepijom nuo meningokoko B. Kaina, jei kam idomu 115.56 eur. Kazkaip visada labai bijojau sios ligos, tad tikiuosi dabar bus ramiau. Kazkuri buvot prasiusi informacijos apie sia vakcina, tai idedu mokslini straipsni.
http://kaunovsc.sam......37881 (1).pdf

sveika, kaip gerai, pataikiau užeiti,a š klausiau. Klausyk , o kadangi naujas skiepas, komplikacijų nebijai, ane? Viskas gerai buvo?
Kainelė tai gera, man trijų reikia..ką gi, kaupsimės. Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2015 07 23, 11:47)

sveika, kaip gerai, pataikiau užeiti,a š klausiau.  Klausyk , o kadangi naujas skiepas, komplikacijų nebijai, ane? Viskas gerai buvo?
Kainelė tai gera, man trijų reikia..ką gi, kaupsimės. Ačiū už info 4u.gif

Sveikute KItty, kaip smagu matyti Tave 4u.gif
Sito skiepo daznesne reakcija yra karsciavimas, nei kitu. Maniskis pvz i visus privalomuosius skiepus nebuvo jokios reakcijos, o i sita sureagavo trumpalaikiu 38 temperatura (iki 6 val.). Tai skaitau, kaip praejo viskas gerai thumbup.gif Kai buvau konferencijoje apie si skiepa, tai ir minejo, kad jo daznesne reakcija yra karsciavimas. Tad jo skiepyti nerekomenduojama su kitais kartu, pvz penkiavalente.
Atsakyti
QUOTE(*KaraLinda* @ 2015 07 23, 11:40)
As esu pasimetusi siuo klausimu  verysad.gif

aš irgi savo laiku domėjausi ir labai galvojau skiepų klausimų... ir nusprendžiau, kad tikimybė susirgti yra daug didesnė nei tapti invalidu po skiepo.
bet čia gali nuspręsti tik pati mama 4u.gif

Kitty, nuostabios atostogos thumbup.gif
Atsakyti
Kitty, gražios nuotraukos 4u.gif

O dar dėl skiepų. Ar nieko, kad mes vėluosime mėnesiu HB2 skiepui? Šiaip pirma dozė buvo para po gimimo, antra turėtų būti per pirmą mėnesį, bet mums bus daroma tik 08 20. Antakalnyje nusiuntė mus į santariškes skiepytis, o ten nuvažiavus pasakė, kad neskiepys ir važiuoti atgal doh.gif Paskambinau į antakalnį, tai sako, kad nėr anksčiau vietų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2015 07 23, 11:55)

Ojeigu mums tuberkuliozes ir hepatito B vakcinas vienu metu darys sake kai bus 6sav. tada ir darys, plius dar vakcina (bet cia lasiukai) nuo roto viruso, ar cia nieko tokio, nesukels jokiu dideliu komplikaciju? Gal tu zinai?Kazkaip man truputi keista kad visus kartu nori duot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2015 07 22, 15:05)
Sveikutes  4u.gif
Mes gyvenam gerai, siandien paskiepijom nuo meningokoko B. Kaina, jei kam idomu 115.56 eur. Kazkaip visada labai bijojau sios ligos, tad tikiuosi dabar bus ramiau. Kazkuri buvot prasiusi informacijos apie sia vakcina, tai idedu mokslini straipsni.
http://kaunovsc.sam......37881 (1).pdf

Kuria diena jau norejau taves klausti ar dar nesiskiepijot, o va ir pati parasei 4u.gif Gaila, kad nuorodos man neatidaro. Mes laukiam 2 metuku, o skiepyt planavau Endemike. Bet tu kaip supratau uzsisakei i savo poliklinika? Jei taip, pries kiek laiko uzsakyti reikia? Gal ir man atveztu? Bet lyg Endemike buvo pigiau?

QUOTE(zuzla @ 2015 07 22, 15:44)
paskutiniu laiku ramybės neduoda mintis - galvoju pasiimti D.C. iš darželio su visam, kažkaip nematau aš teigiamų pusių...

Oi, zuzla, stiprybes apsisprendziant. Visada idemiai perskaitau tavo postus apie darzeli. Taip gaila tavo D.C. kartais atrodo. O gal jo neleisti i darzeli iki redens, kai turi tokias galimybes? Ar manai nepadetu taip?
Atsakyti
QUOTE(egk @ 2015 07 23, 14:08)
Oi, zuzla, stiprybes apsisprendziant. Visada idemiai perskaitau tavo postus apie darzeli. Taip gaila tavo D.C. kartais atrodo. O  gal jo neleisti i darzeli iki redens, kai turi tokias galimybes? Ar manai nepadetu taip?

turiu galimybę tik tokią, kad man nusprendus D.C. nebeleisti į darželį, mama išeitų iš darbo ir visam laikui, nes po 1, 2 ar 3 metų vargu, ar gausime vietą darželyje, ir iki pensijos turėsiu mamai padėti pinigais, nes grįžti į darbą, kai D.C. pradės eit į mokyklą, irgi vargiai galės.
o tokios galimybės, kad noriu leidžiu, noriu ne, neturiu.
šiaip po šiandien pokalbio su mūsų auklėtoja, kai pamačiau nuotraukas, pati sėdžiu ir galvoju, kad gal sutirštinau spalvas... D.C. juk dabar trijų metų krizė, tai gal todėl ir užplaukia jam liūdnos nuotaikos. Auklėtoja sako, kad būna jis judrus, nėra taip, kad visą laiką sėdi toj pačios vietoj, kaip kad man atrodo. taigi, kai jam buvo dehidratacija, buvo vangus, mažai judėjo, jos iškart pastebėjo, kad kažkas negerai vaikui.
žodžiu, nuo rudens stebėsiu, jei reikės, po langais budėsiu, kad žinočiau, kaip mano vaikas jaučiasi ax.gif a, po kokiais langais, juk į antrą aukštą eis doh.gif
bet tai kai pokyčiai smile.gif tik pakalbėjau, ašaros nesulaikiau, tai vaikas jau ir pats valgo, ir geria, ir žaidžia, ir įrodymų prifotkinta biggrin.gif svarbu, kad ta slaugytoja man daugiau nervų negadintų doh.gif
Atsakyti