Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariniai mamų džiaugsmai ir rūpesčiai :)

QUOTE(zuzla @ 2015 07 23, 14:34)
turiu galimybę tik tokią, kad man nusprendus D.C. nebeleisti į darželį, mama išeitų iš darbo ir visam laikui, nes po 1, 2 ar 3 metų vargu, ar gausime vietą darželyje, ir iki pensijos turėsiu mamai padėti pinigais, nes grįžti į darbą, kai D.C. pradės eit į mokyklą, irgi vargiai galės.
o tokios galimybės, kad noriu leidžiu, noriu ne, neturiu.
šiaip po šiandien pokalbio su mūsų auklėtoja, kai pamačiau nuotraukas, pati sėdžiu ir galvoju, kad gal sutirštinau spalvas... D.C. juk dabar trijų metų krizė, tai gal todėl ir užplaukia jam liūdnos nuotaikos. Auklėtoja sako, kad būna jis judrus, nėra taip, kad visą laiką sėdi toj pačios vietoj, kaip kad man atrodo. taigi, kai jam buvo dehidratacija, buvo vangus, mažai judėjo, jos iškart pastebėjo, kad kažkas negerai vaikui.
žodžiu, nuo rudens stebėsiu, jei reikės, po langais budėsiu, kad žinočiau, kaip mano vaikas jaučiasi ax.gif a, po kokiais langais, juk į antrą aukštą eis doh.gif
bet tai kai pokyčiai smile.gif tik pakalbėjau, ašaros nesulaikiau, tai vaikas jau ir pats valgo, ir geria, ir žaidžia, ir įrodymų prifotkinta biggrin.gif svarbu, kad ta slaugytoja man daugiau nervų negadintų doh.gif

Smagu, kad jau sviesiau viskas atrodo 4u.gif Gal ir tikrai nera taip blogai? Juk kitaip nenoretu i darzeli, verktu kai palieki g.gif O kas ta slaugytoja? Cia sesele? Is kur ji taip jau viska zino? Juk nebuna pastoviai grupeje?
Atsakyti
QUOTE(egk @ 2015 07 23, 14:49)
Smagu, kad jau sviesiau viskas atrodo 4u.gif Gal ir tikrai nera taip blogai? Juk kitaip nenoretu i darzeli, verktu kai palieki g.gif O kas ta slaugytoja? Cia sesele? Is kur ji taip jau viska zino? Juk nebuna pastoviai grupeje?

taip, tikrai be problemų eina į darželį ir ten pasilieka.
turime darželyje slaugytoją-dietologę, kiek žinau, ji kas rytą apeina visas grupes, kiek paskui būna grupėse, nežinau. bet anksčiau vis girdavo D.C., kad koks savarankiškas, didelis ir t.t., o dabar va užkliuvo. sako, duokite vaikui kramtyti blink.gif tai aišku, kad duodu, ne tyrelėmis gi maitinu.. neduokite vaikui gerti iš buteliuko.. tai jei ji man čia pat sako, kad vaikas darželyje negeria iš puoduko, tai kaip man jį prigirdyti po darželio?? turėčiau tada visą vakarą paskui jį su puoduku lakstyti, nes išgeria gurkšniuką ir pabėga, kad išgertų mažiausiai 600-800 gr. skysčių, tiek išgeria per vakarą namie iš buteliuko. moka D.C. gerti iš puoduko, nė lašelio nepameta. jis darželyje būna daugiau laiko nei namie, ir jei jau jos negali jo pripratinti gerti iš puoduko, aš niekuo negaliu padėti, man svarbiau sveikas vaikas, kad ir iš buteliuko pagirdytas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 07 23, 13:41)
Kitty, gražios nuotraukos  4u.gif

O dar dėl skiepų. Ar nieko, kad mes vėluosime mėnesiu HB2 skiepui? Šiaip pirma dozė buvo para po gimimo, antra turėtų būti per pirmą mėnesį, bet mums bus daroma tik 08 20. Antakalnyje nusiuntė mus į santariškes skiepytis, o ten nuvažiavus pasakė, kad neskiepys ir važiuoti atgal  doh.gif  Paskambinau į antakalnį, tai sako, kad nėr anksčiau vietų  doh.gif

Taip galima, viskas gerai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(misheliina2 @ 2015 07 23, 13:50)
Ojeigu mums tuberkuliozes ir hepatito B vakcinas vienu metu darys sake kai bus 6sav. tada ir darys, plius dar vakcina (bet cia lasiukai) nuo roto viruso, ar cia nieko tokio, nesukels jokiu dideliu komplikaciju? Gal tu zinai?Kazkaip man truputi keista kad visus kartu nori duot g.gif

Lietuvoje, jei kudikis nebuvo paskiepytas 1-3 d bėgyje nuo gimimo nuo TBC., dėl pvz RH sensibilizacijos, pries atliekant jam šia vakcinaciją , reikia atlikti Mantu megini. O kaip NO, tai g. B ir kita tvarka. Skiepyti kūdiki galima keliomis vakcinomis tuo pačiu metu, tik negalima skiepyti jokia kita vakcina, jei nuo pirmosios paskiepijimo nėra praėjusios 30 dienų.
Papildyta:
QUOTE(egk @ 2015 07 23, 14:08)
Kuria diena jau norejau taves klausti ar dar nesiskiepijot, o va ir pati parasei 4u.gif Gaila, kad nuorodos man neatidaro. Mes laukiam 2 metuku, o skiepyt planavau Endemike. Bet tu kaip supratau uzsisakei i savo poliklinika? Jei taip, pries kiek laiko uzsakyti reikia? Gal ir man atveztu? Bet lyg Endemike buvo pigiau?

Tu man i a. z parašyk savo e- mail, atsiusiu ten gal atsidarys. Musu poliklinika turejo, o siaip pries tai reiketu užsisakyti, nes gal ir neturėti. Dėl atvežimo ir kainos, tai kiekviena poliklinika individualiai sprendžia smile.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Zuzla,linkiu priimti pati geriausia sprendima 4u.gif As savo bezdzioniuka jau uzrasiusi esu i darzeli,kuriame pati dirbau ir gal dar dirbsiu.Jau kai laukiaus zinojau kad i darzeli vesiu,nors pati esu pedagogas taciau vistiek darzelis duoda daugiau pliusu ugdymosi srityse,ko as tikrai namuose negalesiu jam visko suteikt.Na tik bus matyt kaip jis man pripras prie darzelio biggrin.gif
INGBRI,aciu uz pasidalijima dar karta,vakar isstudijavau ka tu imetei,pasakojau vyrui ir kalbejomes abu,diskutavom ir nutarem kad skiepysim butinai.Tik reikia pataupyti dabar pinigelius tam skiepui.O cia uz viena vakcina tokia kaina? ar jau uz visas vakcinas? mes irgi galvotumem skiepyt kazkur kita vasara.
Kitty,oi tau stiprybes ir kantrybes ir daaug sveikatos ir dar daugiau kad iseitu paiilset 4u.gif
Na,kadangi rasau tik mamytems savo tarpo,tai tikiuos kad moderatore neistrins sio posto nes tikrai nedarau reklamos,o tiesiog noriu sutaupyt ir kitu pinigine kuri taip greit tusteja auginant maziukus.Tai stai radau kad Kaune yra viena daugiavaike seima kuri parduoda ivarius dalykelius pigiau.HIPP HA1 zyyymiai pigiau nei as perku is NUKAS. Yra ten ir kitokiu misinuku,tyreliu,sauskelniu ir kitokio velnio. As susiskambinau,pasakiau ko noriu ir pervedziau pinigelius o ryt mano prekytes turetu paiimt ir man paskui atves tetis jau i Siaulius,nes si moteris siaip nesiuncia prekiu.Zodziu,jei idomu uzeikit; coliukai.lt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2015 07 23, 15:41)

Tu man i a. z parašyk savo e- mail, atsiusiu ten gal atsidarys. Musu poliklinika turejo, o siaip pries tai reiketu užsisakyti, nes gal ir neturėti. Dėl atvežimo ir kainos, tai kiekviena poliklinika individualiai sprendžia smile.gif

Parasiau 4u.gif
Ryt reiks butinai pasiskambint gydytojai, nemanau, kad turi pas mus pastoviai, tai gal tures uzsakinet
Atsakyti
Aciu Afrodite uz nuoroda, pravers ir mums nors dar tik viena misinuko dezute sunaudojom bet kai jis toks brangus kainos skirtumas didziulis 4u.gif

O as siandien traukta pienuka pilu lauk:(bet gera medalio puse kad apsivalgyt galiu ka noriu biggrin.gif bet sirdi skauda deja vistiek, gavau 2 skiepus ir dar rentgena plauciu ( tai ir (.) ) kaip tycia del zalios kortos i jav gavau interviu ir teko dabar ta med apziura praeit, sake breastfeeding ne kontrindikacija skiepam, jei buciau nescia tik:( bet kalbejau kai leido sesute sake svarbu bent siandien nemaitint paskui rytoj jau neturetu leliukas gauti nieko blogo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2015 07 23, 18:37)
Aciu Afrodite uz nuoroda, pravers ir mums nors dar tik viena misinuko dezute sunaudojom bet kai jis toks brangus kainos skirtumas didziulis 4u.gif

O as siandien traukta pienuka pilu lauk:(bet gera medalio puse kad apsivalgyt galiu ka noriu biggrin.gif bet sirdi skauda deja vistiek, gavau 2 skiepus ir dar rentgena plauciu ( tai ir (.) ) kaip tycia del zalios kortos i jav gavau interviu ir teko dabar ta med apziura praeit, sake breastfeeding ne kontrindikacija skiepam, jei buciau nescia tik:( bet kalbejau kai leido sesute sake svarbu bent siandien nemaitint paskui rytoj jau neturetu leliukas gauti nieko blogo  unsure.gif

Edena, tai visgi kraustysites i jav? su visam?

Norejau paklaust mamu kurios duodat misini vaikams- ar juos ragaujat pacios? Edena, ar tu ragavus ta skaldyto baltymo misini? Siandien nupirkau savo mazei irgi skaldyto baltymo hipoalergenini misini, nu blyn koks neskanus- kartus kazkoks blink.gif Aisku, maze pora gurksniu jo isgere ir viskas. Nezinau ar ikisiu daugiau. juk paprasti misinukai tai salstelejeir viskas, o cia- bjauru. Kas duodat HA misini, ar jusu vaikai geria normaliai? Edena, kaip jum su tuo pilvuku sekas?
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 07 23, 20:54)
Edena, tai visgi kraustysites i jav? su visam?

Norejau paklaust mamu kurios duodat misini vaikams- ar juos ragaujat pacios? Edena, ar tu ragavus ta skaldyto baltymo misini?  Siandien nupirkau savo mazei irgi skaldyto baltymo hipoalergenini misini, nu blyn koks neskanus- kartus kazkoks  blink.gif Aisku, maze pora gurksniu jo isgere ir viskas. Nezinau ar ikisiu daugiau. juk paprasti misinukai tai salstelejeir viskas, o cia- bjauru. Kas duodat HA misini, ar jusu vaikai geria normaliai? Edena, kaip jum su tuo pilvuku sekas?

tikrai EDENA,tai jau isvykstate i JAV visam?
Na,musu kai gimdymo namuose dave irgi misinuko,mes paklausem koki,mums pasake atrodo NAN vadinosi.Vyras paskambino savo sesei ir paklausei koki jie rekomenduotu,nes jie labai vargo su misinukais.Tai pasake kad jie dave Hipp HA 1 bet paskui pakeite i SEMPER.sako jei galit tai geriau butu HIPP HA1.Tai mes ir davem,na nieko gere ir viskas ok.Paskui kai pradejom keisti-o je kiek asaru ir nemigo valandu buta.Tad vel grizom prie HA1.O ir NUKAS sake kad sitie hipoalerginiai butent yra kartoko skonio todel sunkiau vaikams priprast,na ten tipo viskas stengta sudeti kad tik nealergizuotu.Na musiskis ir dabar geria ta misinuka ir net nesirauko,bet kai geria nuo gimimo matyt jam jau iprastas skonis jau jo.
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2015 07 23, 22:09)
O ir NUKAS sake kad sitie hipoalerginiai butent yra kartoko skonio todel sunkiau vaikams priprast,na ten tipo viskas stengta sudeti kad tik nealergizuotu.Na musiskis ir dabar geria ta misinuka ir net nesirauko,bet kai geria nuo gimimo matyt jam jau iprastas skonis jau jo.

Aisku tada, nes pirmas ispudis tai gal misinys pagedes nes skonis keistas. Nu bet kaip vaikui gert toki doh.gif Turbut jeigu nuo gimimo tai kitokio nezino. Nors, jei nors kiek MP gavo vaikas tai skirtumas didelis. Ziuresiu ar mazoji nors kiek gers ji g.gif
O jus kai keites misini, tai iskart kita duot pradejot ir viskas ar palaipsniuj nauja ivedinejot? Nes skaitai kaikur raso kad reikia palaipsniuj nauja ivest, maisyt sena su nauju pradzioj, vis daugiau naujojo idet kol galiausiai vien tik naujaji naudot. Kaip jus daret ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 07 23, 23:05)
Aisku tada, nes pirmas ispudis tai gal misinys pagedes nes skonis keistas. Nu bet kaip vaikui gert toki doh.gif  Turbut jeigu nuo gimimo tai kitokio nezino. Nors, jei nors kiek MP gavo vaikas tai skirtumas  didelis. Ziuresiu ar mazoji nors kiek gers ji  g.gif
O jus kai keites misini, tai iskart kita duot pradejot ir viskas ar palaipsniuj nauja ivedinejot? Nes skaitai kaikur raso kad reikia palaipsniuj nauja ivest, maisyt sena su nauju pradzioj, vis daugiau naujojo idet kol galiausiai vien tik naujaji naudot. Kaip jus daret ? 4u.gif

Nu musiskis tai sita valge iskart nesispyriodamas, ir thu thu thu nei kart neatsisake, as neragauju , truputi kiek paziuriu siltuma ta lasa, tai ciut karstelejes bet nera labai kartus, skaiciau apie ji kad normalu tas karstelejimas bet leliukai jo nejaucia.. Kad visi tie misinukai jei ne MP tai man ir kvapai viskas ju nekokie, kaip gydytoja sako tik leliukai juos gali ir gerti:) sito HA1 tarp kitko kvapas normaliausias lyginsnt su Aptamil ir pan.

O del kraustymosi tai neee , kol kas minciu neturiu, tik juodai dienai reik turet, vyras jau 12 metu turi tai ir as apsidraudimui darausi , maza ka mastau.gif
Papildyta:
Afrodite bet tai kaip tam psl. Tas Haa1 perpus pigiau gali buti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 07 24, 00:05)
Aisku tada, nes pirmas ispudis tai gal misinys pagedes nes skonis keistas. Nu bet kaip vaikui gert toki doh.gif  Turbut jeigu nuo gimimo tai kitokio nezino. Nors, jei nors kiek MP gavo vaikas tai skirtumas  didelis. Ziuresiu ar mazoji nors kiek gers ji  g.gif

Taip,burbuliacija keitem labai palaipsniui zinok. Oi zaidimas budavo.Sakykim duodavom 40 ml senojo misinio ir 20 jau naujojo,po vienos -dvieju dienu ziurek jau didinam ir taip toliau doh.gif
Edena,nezinau kaip perpus taip pigiau.As kai paskambinau net paklausiau ar tikrai tiek ir tiek gr,ar butent HA 1 o gal galiojimo laikas pasibaiges ar einantis i pabaiga,tai ta mamyte nesuprato ka as cia nesu lotuliukas.gif Tai paskui pasakiau kad as perku zyyymiai brangiau ir keista kad sis toks pigus.Na uzsisakem mes viena paziurejimui,o jei tiks tai sakysimes tada 6 vnt ir tetis atves mums,nes paskui jis i atostogas iseis doh.gif na dar juk rugpjucio 3 diena mes i Kauna atvaziuojam tai sakem uzvaziuosim i ta parduotuvele Coliukai ir patys kai ka apziuresim. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytelis, na ir issimiegojom siandien bigsmile.gif

Del misiniu tai as neragauju nieko-nei pieno, nei misiniu, negaliu, nes apskritai pienas man baisiausias produktas pasaulyje, pykina net pagalvojus verysad.gif tik prie lupu pridedu siltuma paziureti ir nuvalau. Tai nezinau skonio, bet Edena teisi-bent Aptamil kvapas baisus kazkoks doh.gif bet maniskis geria ir ne nemirksi biggrin.gif

Mergaites, pasidalinkit MP patirtim. Kai nysitraukiat dedat i saldytuva ir tada sildot pries maitinima? O ko nesuvalgo? Vakar skaitinejausi nete, radau, kad mamos nusitraukia ir iki 6 val laiko kambario temp., sumaitineja, net nesildo pienuko, duoda kambario temp. Nes sako pasildytoir atvesusio nebegalima sildyt. Rimtai? Nes as tai ir sildziau, likuti atgl i saldytuva, o po to vel pasildau g.gif idomu kaip kitos darot?

Nusipirkau ir as vakar tu bakteriju, bandysim gerti bigsmile.gif
Atsakyti