Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

dekui 4u.gif kalbejau su daktare, liepe gert tiroxina po 50 mg ir po menesio kartot tyrima. Bet man jau baisu, ar ne per ilgai menesi laukti, juk nezinia, ar tos dozes uzteks? unsure.gif
ir man kazkodel antri metai nebedaro ATPO tyrimo, nes atseit, nera butinybes jo kartot. ar tai normalu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Chloe-: 02 spalio 2015 - 16:55
QUOTE(-Chloe- @ 2015 10 02, 17:53)
dekui 4u.gif kalbejau su daktare, liepe gert tiroxina po 50 mg ir po menesio kartot tyrima. Bet man jau baisu, ar ne per ilgai menesi laukti, juk nezinia, ar tos dozes uzteks?  unsure.gif
ir man kazkodel antri metai nebedaro ATPO tyrimo, nes atseit, nera butinybes jo kartot. ar tai normalu?  g.gif

Tth nesikeite, todel ir nedare atpo tyrimo. Per men tampa aisku ar tinkama doze.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 10 01, 08:56)
Nėštumas yra labai paslaptingas dalykas, nežinia kaip keisis hormonai, būna, kad nėštumas pablogina būklę o būna priešingai, pristabdo autoimuninius procesus, o jei jie dar tik būna prasidėję, aplamai gražina į pirminę būklę, t.y. tiroidito nelieka. Sergant šia liga bijoti neštumo nereikia, kaip tik reikia džiaugtis jei pavyksta pastoti, o pastojus kiek įmanoma dažniau sekti savo TTH ir gerti tinkamą dozę tiroksino, kuris kūdikiui jokios įtakos neturi. Priešingai tiroksino trūkumas gali pakenkti ir nėštumui ir kūdikio vystymuisi.

Na kad pagysiu, nesitikiu, nes man diagnozuota jau po kurio laiko, gimus pirmam vaikui... tada aš gėriau max pusmetį tiroksiną ir nustojau...tada buvo antras nėštumas. Pas endokrinologus nėjau, tiroksino negėriau. Praėjus pusmečiui po gimdymo pajutau, kad jau negerai. TTH buvo virš 50. Nuo tada (apie 2.5 metų) geriu tiroksiną. Ir sugalvojom, kad norim trečio, bet kyla visokių minčių, kaip organizmas dabar reaguos į nėštumą. Aišku, bet kuriuo atveju tiroksino nenutrauksiu ir konsultuosiuosi su endokrinologu.
Atsakyti
Merginos, o jus prisiziurit maista, kurios geriat tiroxina? Pasiskaiciau informacini lapeli, kad negalima kartu vartot maisto, turincio kalcio, gelezies, nes mazina isisavinima. Tai reiskias, jei po puses valandos valgysiu pusryciams varske ar kiausiniene kokia, tai jau neisisavins man to vaisto? doh.gif

buvau siandien pas gyd., padare echo tai skydliauke nehomogeniska. Daugiau nieko nesake, tai nezinau, ka galvot. TTH 9.44, FT4 14.7
Atsakyti
QUOTE(-Chloe- @ 2015 10 06, 20:56)
Merginos, o jus prisiziurit maista, kurios geriat tiroxina? Pasiskaiciau informacini lapeli, kad negalima kartu vartot maisto, turincio kalcio, gelezies, nes mazina isisavinima. Tai reiskias, jei po puses valandos valgysiu pusryciams varske ar kiausiniene kokia, tai jau neisisavins man to vaisto?  doh.gif

buvau siandien pas gyd., padare echo tai skydliauke nehomogeniska. Daugiau nieko nesake, tai nezinau, ka galvot. TTH 9.44, FT4 14.7

As pirma valgau, o po val geriu tiroksina. Tth nepakito. Skrandukui tai tikrai geriau.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
As kaip jau daug metu hipofunkcike (po radio jodo gerimo persokau i kita puse) galiu pasakyti, kad po blogu atsakymu, tyrimus reik kartoti po mazdaug 1.5 men, nes jis keiciasi is leto. Ir dar..tik ryte atsikelus geriu Lthyroxina. Tada laukiu valanda laiko ir tik tada valgau ir geriu kava. Tik taip susireguliavau iki normos. Anksciau gerdavau kava neislaukus laiko, valgydavau arba gerdavau vakarais. Neisisavindavo jis man nors tu ka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Pabirutė*: 07 spalio 2015 - 13:00
Ar gali uzkiles TTH salygot padidejusi apetita? Nes emiau valgyt dvigubai, be perstojo ir nesuprantu ar cia del skydliaukes ar del nestumo. Savijauta tragiska, pavargus nuo vidurio dienos, darbe vos issedziu:(
Atsakyti
QUOTE(-Chloe- @ 2015 10 07, 13:55)
Ar gali uzkiles TTH salygot padidejusi apetita? Nes emiau valgyt dvigubai, be perstojo ir nesuprantu ar cia del skydliaukes ar del nestumo. Savijauta tragiska, pavargus nuo vidurio dienos, darbe vos issedziu:(

Tai pas tave hipofunkcija dabar? Jeigu taip, tai su alkio jausmu tai nesusije. Taciau, manau, gali buti susije su nuotaika. Mazai energijos del nestumo, krenta nuotaika ir valgai guosdamasi. ? As pradzioj nestumo akiu pramert negaledavau. Krisdavau kaip lapas miegot visur, kur tik galedavau smile.gif
P.S. Savo antraja dukra nesiojau su hipofunkcija. Viskas pavyko sklandziai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Pabirutė*: 07 spalio 2015 - 14:14
QUOTE(*Pabirutė* @ 2015 10 07, 14:09)
Tai pas tave hipofunkcija dabar? Jeigu taip, tai su alkio jausmu tai nesusije. Taciau, manau, gali buti susije su nuotaika. Mazai energijos del nestumo, krenta nuotaika ir valgai guosdamasi. ?
P.S. Savo antraja dukra nesiojau su hipofunkcija. Viskas pavyko sklandziai  4u.gif

TTH uzkiles, o ft4 norma. Dar niekad tokiais kiekiais nevalgiau blink.gif kitaip silpna skrandi ima grauzt, pavargus istisai, nu kazkokia kosmariska busena.
Atsakyti
QUOTE(-Chloe- @ 2015 10 07, 14:16)
TTH uzkiles, o ft4 norma. Dar niekad tokiais kiekiais nevalgiau blink.gif  kitaip silpna skrandi ima grauzt, pavargus istisai, nu kazkokia kosmariska busena.

Tai gal tu nėščia? laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Pabirutė* @ 2015 10 07, 14:27)
Tai gal tu nėščia?  laugh.gif

Nestumas ne liga. O hipotiroze- taip. Ir su abiem susiduriu pirma karta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(-Chloe- @ 2015 10 07, 14:45)
Nestumas ne liga. O hipotiroze- taip. Ir su abiem susiduriu pirma karta wink.gif

Aisku savijautai hipotiroze duoda itakos ir daug. Pasiskaityk nete, kad butu tau ramiau. Nestumas ne liga, o bet taciau ...
Atsakyti