Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(-Chloe- @ 2015 10 07, 14:16)
TTH uzkiles, o ft4 norma. Dar niekad tokiais kiekiais nevalgiau blink.gif  kitaip silpna skrandi ima grauzt, pavargus istisai, nu kazkokia kosmariska busena.

tai tikrai dėl nėštumo. Patikėk ir aš pirma pasidariau stora, o tik tada akivaizdziai nėščia. Jei tik nustodavau valgyti tuoj pradėdavo pykinti. Kad abiejų nėštumų metu turėjau hipotirozę tai tikrai, bet tuo metu ji dar nebuvo gydoma. Gerai kad viskas gerai baigėsi.
Atsakyti
Vangumas, mieguistumas ir del skydl. gali buti, bet noras valgyti nzn...Atvirksciai leteja medziagu apykaita.
Atsakyti
Sveikos. Taigi vakar iki galo pasidariau visus skydliaukės tyrimus. Rezultatai štai tokie:

TTH - 1,67;
FT4 - 14,51;
FT3 - 4,62;
ATPO - 30,31.

Nors ir rodikliai atitinka normas, tačiau rugpjūčio mėnesio pradžioje mano TTH rodiklis siekė 3,62. Kaip paaiškinti tą faktą, kad sumažėjo net 2 kartus per 2 mėnesius? Ar galėjo kas nors tai įtakoti? Pavyzdžiui, hormonai? Šiandien susirgau mėnesinėmis, o vakar dariausi kraujo tyrimą. Ar tai negali turėti jokios įtakos? Gal dėl šaltų orų? Savijauta nė kiek nepagerėjo, plaukai nesilaiko, smarkiai tebekrenta.

2014 m. rudenį TTH siekė 3,97.

Galbūt tada kažkur kitur slepiasi priežastis ir skydliaukę reikėtų palikti ramybėje?

Prieš tai endokrinologas echoskopuodamas pamatė praretėjusį skydliaukės audinį, įtarė autoimuninį tiroiditą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dollie: 08 spalio 2015 - 14:59
QUOTE(Dollie @ 2015 10 08, 15:49)
Sveikos. Taigi vakar iki galo pasidariau visus skydliaukės tyrimus. Rezultatai štai tokie:

TTH - 1,67;
FT4 - 14,51;
FT3 - 4,62;
ATPO - 30,31.

Nors ir rodikliai atitinka normas, tačiau rugpjūčio mėnesio pradžioje mano TTH rodiklis siekė 3,62. Kaip paaiškinti tą faktą, kad sumažėjo net 2 kartus per 2 mėnesius? Ar galėjo kas nors tai įtakoti? Pavyzdžiui, hormonai? Šiandien susirgau mėnesinėmis, o vakar dariausi kraujo tyrimą. Ar tai negali turėti jokios įtakos? Gal dėl šaltų orų? Savijauta nė kiek nepagerėjo, plaukai nesilaiko, smarkiai tebekrenta.

2014 m. rudenį TTH siekė 3,97.

Galbūt tada kažkur kitur slepiasi priežastis ir skydliaukę reikėtų palikti ramybėje?

Prieš tai endokrinologas echoskopuodamas pamatė praretėjusį skydliaukės audinį, įtarė autoimuninį tiroiditą.

Gelezi, feritina pasidarykite. O skydliauke stebeti.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 10 08, 16:23)
Gelezi, feritina pasidarykite. O skydliauke stebeti.

Pritariu. Jei echoskopija parodė praretėjusį audinį, vadinasi pradžia jau yra. Bet simtomai tikrai vargu ar bus su tuo susiję.
Atsakyti
Moterys, o kaip Jums su PMS reikalai?
man tai kazkas baisaus pries tas dienas.... doh.gif visiska apima depresija, nuovargis, issekimas, mieguistumas, piktumas, irzlumas, asaros, besaikis valgymas, visa ispampstu blink.gif nu klaiku, praktiskai ligone, nedarbinga, ir taip 5d iki menesiniu
turbut nuo to jokio gydymo nera, nebetikiu, bet kodel toks klaikus pms ? g.gif
Atsakyti
Neiskenciau vakar pasidariau tyrimus. Tth 11, buvo 19. T4 18n buvo 16. T4 buvo 2,1, buvo 0,98. Geriu novathyral 75mg puse tab ir tiroksino 75 mg puse. Visumoje gaunasi 75 tiroksino ir 7,5 trijidtironino. Geriu 3 savaites.
Papildyta:
QUOTE(Lucero @ 2015 10 30, 18:24)
Moterys, o kaip Jums su PMS reikalai?
man tai kazkas baisaus pries tas dienas.... doh.gif visiska apima depresija, nuovargis, issekimas, mieguistumas, piktumas, irzlumas, asaros, besaikis valgymas, visa ispampstu blink.gif nu klaiku, praktiskai ligone, nedarbinga, ir taip 5d iki menesiniu
turbut nuo to jokio gydymo nera, nebetikiu, bet kodel toks klaikus pms ? g.gif

5 metai hipotireoze, bet viskas ok su pms. Siaip ir anksciau viskas buvo ok. Tik va migrena pasitaiko.
Atsakyti
laba diena, moterys, merginos..
noreciau prisijunti i jusu kompanija. penktadieni man nustate hipotiroze, tyrimai jau labai nekokie :
TTH 332
LT4 0,90

tai iskart paskyre gerti tiroksina. Nepasakosiu savo fizines savijautos, matau, kad dauguma sirgdamos sia liga ja jau zinot.. Beprotiskas silpnumas, apatija,dirglumas, uzmarsumas ir pan.. is gydytojos pasakojimo supratau, kad vaistus teks gerti visa gyvenima, nes mano skydliauke nebedirba absoliuciai. Savaitgali apie tai daug nebuvo kada galvoti lankem kapus, prisiminem isejusius.. O va, sianakt perskaiciau sia tema nuo pirmo puslapio, emiau apie tai galvoti ir zinokit apsizliumbiau truputi, net nezinau del ko... Issigandau, gal baisu suvokti kad visa laika teks gerti vaistus, stebeti savo savijauta.. Na, bet suprantu, kad ne as viena tokia, zmones gyvena dar ne su tokiom ligom smile.gif tai va, norejau tik pasipasakoti.. Lyg ir lengviau smile.gif Dabar jau daznai siame forume rodysiuos smile.gif
tyrimus darysiu po menesio, tikiuosi kokio nors pagerejimo.
Linkiu visoms stiprybes wink.gif
Atsakyti
TTH 332? Ir čia niekur kablelio nepraleidai?
Atsakyti
va butent, kad kablelio nepraleidau verysad.gif tai ir reiskia, kad skydliauke nedirba absoliuciai ne trupucio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alicee: 02 lapkričio 2015 - 15:22
blink.gif Tada net sunku įsivaizduot, kaip tirėjote jaustis. Čia va pacientės su TTH virš 50-60 jau medikų akimis kaip gyvas vaikščiojantis stebuklas.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 11 02, 15:22)
blink.gif  Tada net sunku įsivaizduot, kaip tirėjote jaustis. Čia va pacientės su TTH virš 50-60 jau medikų akimis kaip gyvas vaikščiojantis stebuklas.

taip... paskutinem dienom vairuoti masina buvo didelis issukis, valydama vaikams dantis ziauriai pavargdavau. Dabar trecia diena geriu vaistus, stengiuos ilsetis..
Atsakyti