Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(Evelika @ 2015 07 28, 09:18)
Laba merginos!  smile.gif  Tiroksino 50 geriau beveik du menrsius ir TTH nukrito nuo 50 iki 8! As isgirdusi taip apsidžiaugiau,o gydytoja sakė didinti dozę iki 75. Tai čia viskas gerai? Aš net nesitikėjau kad tiek geresni rezultatai bus..  smile.gif
Dar paklausiau gydytojos ar galiu svajoti apie pasveikimą,tai ji nieko optimistiško nepasakė.. Sako kad tie pogimdyvinai dažniausiai tampa autoimuniniais, o dar pas mane jis toks stiprus buvo su TTH 50. Sako sunku pradžioj psichologiškai su tuo susitaikyti, o po to gyventi su šia liga nieko sudėtingo.. Oj,nežinau nežinau...

4u.gif Sveika, sveikinu kad nukrito iki 8 4u.gif daktare didina kad nukristu dar daugiau, nes norma iki 4, todel didina mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi, Evelika. tikrai gyvensite 4u.gif Prisitaikysi sau tinkamą tiroksino dozę ir viskas bus OK. Vat kaip atsitaikyti g.gif Nes keičiasi jo poreikis nuo sezono ir dar kelių dešimčių veiksnių. Daug rašyta, diskutuota temoje. smile.gif Ir "susigyvenusių" su autoimuniniu tiroiditu yra tikrai. Svarbu, kad jau žinote blogos savijautos priežastis 4u.gif
Atsakyti
Gal kam idomu bus. Paskyre 75mg ryte, nakciai 25. Nekaip jauciuosi rytais ir tachikardija yra. Reiskia 75 mg man riba, nors tth 14. Gydytoja sake, kad jei kas , tai skirs novathyral preparata. Reiskia visus 5 metus dozes didinimas tth nesutvarke.
Atsakyti
Maskatuk, įdomu. Dalinkitės žiniomis. Aš šitoje temoje radau daug naudingų patarimų. Vienas iš paskutinių atradimų, kuris man tiko tai Tachikard tabletes. Bevarde, dėkui, kad pasipasakojai apie jas. Buvau atostogaut labai šiltuose kraštuose, ir šįkart turėjau tų tablečių (ir net gėriau :ax: )- tai širdis anei vienos dienos nesitabalavo, jokių permušimų nebuvo. Tai manau, dėl Tachikardo.
Atsakyti
QUOTE(Gerai @ 2015 07 28, 12:42)
Maskatuk, įdomu. Dalinkitės žiniomis. Aš šitoje temoje radau daug naudingų patarimų. Vienas iš paskutinių atradimų, kuris man tiko tai Tachikard tabletes. Bevarde, dėkui, kad pasipasakojai apie jas. Buvau atostogaut labai šiltuose kraštuose, ir šįkart turėjau tų tablečių (ir net gėriau  :ax: )- tai širdis anei vienos dienos nesitabalavo, jokių permušimų nebuvo. Tai manau, dėl Tachikardo.

Tabletes tai Chronocard vadinasi doh.gif . Matyt dar kažką ir atminčiai reikia gerti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerai @ 2015 07 28, 13:17)
Tabletes  tai Chronocard vadinasi  doh.gif . Matyt dar kažką ir atminčiai reikia gerti. doh.gif

Mano tyrimai-tth 14, LT4- 18, 05, LT3- 2, 10. Gydytoja pasake, kad paskutinis tyrimas parodo, kad tiroksinas nesikonvertuoja, todel reaguoja tth. Mano patirtis tikiuosi pades kam nors.
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2015 07 28, 08:18)
Laba merginos!  smile.gif  Tiroksino 50 geriau beveik du menrsius ir TTH nukrito nuo 50 iki 8! As isgirdusi taip apsidžiaugiau,o gydytoja sakė didinti dozę iki 75. Tai čia viskas gerai? Aš net nesitikėjau kad tiek geresni rezultatai bus..  smile.gif
Dar paklausiau gydytojos ar galiu svajoti apie pasveikimą,tai ji nieko optimistiško nepasakė.. Sako kad tie pogimdyvinai dažniausiai tampa autoimuniniais, o dar pas mane jis toks stiprus buvo su TTH 50. Sako sunku pradžioj psichologiškai su tuo susitaikyti, o po to gyventi su šia liga nieko sudėtingo.. Oj,nežinau nežinau...

skaitau kaip savo istorija smile.gif pradejau su tth 66, po 6 savaiciu nukrito iki 14, dar po menesio iki 8. Musam toliau, iki normos dar toloka... Kai paskaiciau, kad kitoms su 8 diagnozuojama liga, tai ir juokas ima is savo dziaugsmo tuos bent 8 pasiekus biggrin.gif beje, taip pat skaiciau, kad staiga pakilusi tth lengva greit numusti zemyn, bet ta tikraja norma pasiekti uztrunka. Kazin kiek tame tiesos, laikas parodys g.gif
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2015 07 28, 12:25)
Mano tyrimai-tth 14, LT4- 18, 05, LT3- 2, 10. Gydytoja pasake, kad paskutinis tyrimas parodo, kad tiroksinas nesikonvertuoja, todel reaguoja tth. Mano patirtis tikiuosi pades kam nors.

Taip jusu problema akivaizdziai yra konvertavimas, o kad jaustumetes gerai ir nustotu tth sokineti, reikia papildomo t3. Zinau kazkokie vaistukai yra Lietuvoj, prasykit gydytojos - gana jiems experimentuoti, jums laikas paveikti 4u.gif
Atsakyti
Oj kaip gerai,kad jūs čia esat,merginos:-) Kažkaip kai užpuola nerimas parašau čia ir jūs mane apraminat..:-)Aš turbūt naivuolė vis dar laikausi galvodama kad čia man tik pogimdyvinis tas tiroiditas, bet pradedu suprasti kad jeigu tie antikūniai 300,tai jau čia į autoimuninį panašu?
Atsakyti
Sveikos merginos, neradau kur kalbama apie hipertirozę, todėl jungiuosi prie Jūsų. Noriu pasidalinti savo situacija, gauti patarimų ir atsakyti tuo pačiu. Prieš kokius 8 metus buvo visi rodikliai per dideli (sutriko širdies ritmas, drebėjo kūnas, pablogėjo atmintis, pakilo cukrus kraujyje), gėriau metizolį apie 3 mėn. paskui pradėjau jaustis geriau, tačiau baisiai slinko plaukai. Nustojau gerti pati. Vis pasidarydavau tyrimus, viskas būdavo normoj. Dabar (po 6metų) TTH-0,008, FT4-27,75, FT3-12.29,TPO Antikūnai 1300 kai turi būti 60. Svoris nekrenta, atmintis pablogėjusi, prakaitavimas. Vėl geriu metizolį. Gal kam irgi taip yra buvę? Įdomu, kad TTH beveik negamina, o kitų per daug. Echoskopuojant rado du mazgus, bet biopsijos nedaro.
Atsakyti
QUOTE(Jolagra @ 2015 07 29, 12:45)
Sveikos merginos, neradau kur kalbama apie hipertirozę, todėl jungiuosi prie Jūsų. Noriu pasidalinti savo situacija, gauti patarimų ir atsakyti tuo pačiu. Prieš kokius 8 metus buvo visi rodikliai per dideli (sutriko širdies ritmas, drebėjo kūnas, pablogėjo atmintis, pakilo cukrus kraujyje), gėriau metizolį apie 3 mėn. paskui pradėjau jaustis geriau, tačiau baisiai slinko plaukai. Nustojau gerti pati. Vis pasidarydavau tyrimus, viskas būdavo normoj. Dabar (po 6metų) TTH-0,008, FT4-27,75, FT3-12.29,TPO Antikūnai 1300 kai turi būti 60. Svoris nekrenta, atmintis pablogėjusi, prakaitavimas. Vėl geriu metizolį. Gal kam irgi taip yra buvę? Įdomu, kad TTH beveik negamina, o kitų per daug. Echoskopuojant rado du mazgus, bet biopsijos nedaro.

Antrame puslapyje yra hipertireozes tema.
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2015 07 29, 11:41)
Oj kaip gerai,kad jūs čia esat,merginos:-) Kažkaip kai užpuola nerimas parašau čia ir jūs mane apraminat..:-)Aš turbūt naivuolė vis dar laikausi galvodama kad čia man tik pogimdyvinis tas tiroiditas, bet pradedu suprasti kad jeigu tie antikūniai 300,tai jau čia į autoimuninį panašu?

Bijau nuliudinti, bet greiciausiai teks susitaikyti su vaistukais visam gyvenimui... As save irgi bandau paguosti, kad tai laikina, bet kuo daugiau domiuosi, tuo labiau suprantu, kad tai tik mano geri norai.
Kazkur skaiciau, kad antikuniai, kaip sakant - eda skydliauke. Ir jie niekur nedings, kol skydliaukes nesues, o kai sues isnyks savaime - nes kaip ir bus atlike savo darba... Kiek tame tiesos nezinau, nes tik vienam saltinyje taip radau rasoma. Daktarai sako, kad nezino kodel atsiranda antikuniai ir kad ju neimanoma isnaikinti, o literatura internete raso, kad imanoma, yra teoriju, is kur jie atsiranda. Kas pasakys kur tiesa? doh.gif
Pagyvensim pamatysim 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos, kaip atlaikot karscius? man tai per juos visai nieko daryt nesinori ir galva nedirba doh.gif biggrin.gif
Atsakyti