QUOTE(Evelika @ 2015 08 12, 14:02)
Laba! Kadangi dar esu naujokė tai prisikaičiusi užklausiau endokrinologės apie svorio augimą. Ir jos atsakymas mane labai nustebino, nes iš visų forumų buvau supratusi, kad beveik visoms yra problemų, kad svoris auga beveik nuolatos, kad nepadeda nei dietos, nei sportas ir panašiai. O endokrinologė man pasakė, kad taip nėra, kad svoris gali šiek tiek paaugti jei yra labai aukštas tth ir liga nenustatyta, sako kai liga nustatyta ir yra skirtas gydymas, tai svoris neauga, o dažniausiai kaip tik pradda kristi vartojant tiroksiną. Esant auktam tth svoris gali šiek tiek padidėti dėl lėtos medžiagų apykaitos, bet nežymiai. Sako kai jau būna toks aukśtas tth tai žmonės blogai jaučiasi ir ieško kame čia bėda ir randa šią ligą, o paklausus apie svorio augimą labai retas kuris pastebi kad paaugo tas svoris... Sako ji kad moterys dažnai dengiasi šia liga, kad pateisinti savo viršsvorį.
Keista.. Kokia jūsų nuomonė ar patirtis apie tai?
Keista.. Kokia jūsų nuomonė ar patirtis apie tai?
Man pirma karta skydliauke pastebejo nestumo metu, tai buvo pries 5 metus. Bet tada skydliauke dar kazkiek dirbo, dabar endokrinologe vadina mano skydliauke mirusia, o svoris pakito tiek, kad vaziuodama gimdyt tiek nesveriau

Siandien pridaviau krauja, penktadieni vel vizitas pas endo, labai idomu kokie rezultatai bus. Geriu po 100, tikiuosi dozes nereikes didint.
Bet jus cia ziuriu pastoviai tuos issamius tyrimus darotes, o man visada tik tth skiria, mol ner prasmes kitko ziuret