Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(Evelika @ 2015 08 12, 14:02)
Laba! Kadangi dar esu naujokė tai prisikaičiusi užklausiau endokrinologės apie svorio augimą. Ir jos atsakymas mane labai nustebino, nes iš visų forumų buvau supratusi, kad beveik visoms yra problemų, kad svoris auga beveik nuolatos, kad nepadeda nei dietos, nei sportas ir panašiai. O endokrinologė man pasakė, kad taip nėra, kad svoris gali šiek tiek paaugti jei yra labai aukštas tth ir liga nenustatyta, sako kai liga nustatyta ir yra skirtas gydymas, tai svoris neauga, o dažniausiai kaip tik pradda kristi vartojant tiroksiną. Esant auktam tth svoris gali šiek tiek padidėti dėl lėtos medžiagų apykaitos, bet nežymiai. Sako kai jau būna toks aukśtas tth tai žmonės blogai jaučiasi ir ieško kame čia bėda ir randa šią ligą, o paklausus apie svorio augimą labai retas kuris pastebi kad paaugo tas svoris... Sako ji kad moterys dažnai dengiasi šia liga, kad pateisinti savo viršsvorį.
Keista.. Kokia jūsų nuomonė ar patirtis apie tai?

Man pirma karta skydliauke pastebejo nestumo metu, tai buvo pries 5 metus. Bet tada skydliauke dar kazkiek dirbo, dabar endokrinologe vadina mano skydliauke mirusia, o svoris pakito tiek, kad vaziuodama gimdyt tiek nesveriau doh.gif O dabar tikrai neryju tiek bandeliu ir ledu, kaip nestumo metu. blush2.gif

Siandien pridaviau krauja, penktadieni vel vizitas pas endo, labai idomu kokie rezultatai bus. Geriu po 100, tikiuosi dozes nereikes didint.
Bet jus cia ziuriu pastoviai tuos issamius tyrimus darotes, o man visada tik tth skiria, mol ner prasmes kitko ziuret g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neatleidziu: 12 rugpjūčio 2015 - 21:56
QUOTE(neatleidziu @ 2015 08 12, 22:53)
Man pirma karta skydliauke pastebejo nestumo metu, tai buvo pries 5 metus. Bet tada skydliauke dar kazkiek dirbo, dabar endokrinologe vadina mano skydliauke mirusia, o svoris pakito tiek, kad vaziuodama gimdyt tiek nesveriau doh.gif  O dabar tikrai neryju tiek bandeliu ir ledu, kaip nestumo metu. blush2.gif
Siandien pridaviau krauja, penktadieni vel vizitas pas endo, labai idomu kokie rezultatai bus. Geriu po 100, tikiuosi dozes nereikes didint.
Bet jus cia ziuriu pastoviai tuos  issamius tyrimus darotes, o man visada tik tth skiria, mol ner prasmes kitko ziuret g.gif

Reiketu nors 1 k metuose pasidaryti visus skydliaukes hormonus. Pati savarankiskai pasidaryk. Del saves. Juk ramiau bus. O gal gyd pakeisk, jei tai imanoma.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 12, 16:03)
Esu ilgai sioje temoje. Tikrai svoris auga del hipotireozes. Na nejau visos moterys jau tiek valgo, kad virsvoris pasidaro. Juk visur rasoma, kad hipotireoze letina medziagu apykaita, o tiroksinas padeda skydliaukei normaliai dirbti, bet jau tikrai nedalyvauja medziagu apykaitos greitinimui.

Tiroksinas kaip tik įtakoja medžiagų apytaką, daugelyje literatūros šaltinių jis net vadinamas lieknėjimo hormonu. Medikai net būna pakraupę, kad kaikurie sveiki žmonės norėdami numesti svorį vartoja tiroksiną, kuris šalia to, kad svorį mesti padeda, suėda širdį.

Atsakyti
Mano svoris normalus, kažkiek reikia prisižiūrėt, bet tai faktas, kad jei kasdien valgysiu bet ką, tai šiaip ar taip jis augs. Po antro nėštumo pastebėjau, kad medžiagų apykaita palėtėjus, bet manau, kad taip būtų net ir neturint hipotirozės...mano šeimoj moterys beveik visos turi viršsvorio, bet nė viena problemų su skydliauke.
Tikiu, kad yra atvejų, kai ši liga lemia viršsvorį, nes kiekvienas organizmas individualiai reaguoja į ligą (pvz, dalis moterų negali pastoti, o aš abu kartus pastojau iš pirmo ciklo)...

Šiandien kaip tik pasidariau tyrimus, dar laukiu atsakymų...paskutinį kartą dariausi spalį blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 08 13, 10:50)
Tiroksinas kaip tik įtakoja medžiagų apytaką, daugelyje literatūros šaltinių jis net vadinamas lieknėjimo hormonu. Medikai net būna pakraupę, kad kaikurie sveiki žmonės norėdami numesti svorį vartoja tiroksiną, kuris šalia to, kad svorį mesti padeda, suėda širdį.

Hipotireozes atveju jis atlieka hormono vaidmeni, kai jo truksta organizmui. Bet kokiu atveju jau yra sutrikusi medziagu apykaita ir niekaip neveiks tiroksinas kaip lieknejima skatinanti medziaga.
Atsakyti
Na va, tyrimai idealūs TTH 2,23. FT4 13...toliau sėkmingai gersiu tą pačią dozę tiroksino smile.gif kažin, kas kiek laiko reikia pasiechoskopuot skydliaukę?
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2015 08 13, 13:39)
Na va, tyrimai idealūs TTH 2,23. FT4 13...toliau sėkmingai gersiu tą pačią dozę tiroksino smile.gif kažin, kas kiek laiko reikia pasiechoskopuot skydliaukę?

Aš tai darau kartą metuose, ar bent kas pusantrų metų.
Atsakyti
Neseniai temoje kalbejome apie tiroksino ir sitos ligos itaka svoriui. Noreciau paklausti ka kiekviena esat atradusios kas padeda mesti svori? As suprantu kad porciju mazinimas. Bet gal kuri pajaute kad padejo kokie nors vartoti papildai (pvz chromas), ar atradote kad kazko nevalgydamos siek tiek palengvejote. Arba gal pakeitusios valgymo buda (daznuma ar laika), ar gerdamos daugiau vandens ar pakeitusios kai kuriuos produktus kitais, pasiekete rezultatu. Apie sveika mityba suprantu, taciau idomu kas Jums kiekvienai efektyviausiai padeda kovoti su alkiu ir save stabdyti. Gal turite kokiu isbandytu budu ar gudrybiu. Is anksto dekoju uz nuomones 4u.gif

P.S. atsiprasau uz ne lietuviska kalba, rasau is telefono.
Atsakyti
Google visagale: http://www.skydliauk...auke-ir-mityba/ Jeigu nori numesti svori, sportuoti reiketu, ne tik sveikai maitintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepamiršk @ 2015 08 18, 08:29)
Google visagale: http://www.skydliauk...auke-ir-mityba/ Jeigu nori numesti svori, sportuoti reiketu, ne tik sveikai maitintis smile.gif

Dekui uz nuoroda. Sportuoju as jau virs metu smile.gif
Atsakyti
sveikos,

Esu 8 menesiu leliaus mamyte, kuriai po tyrimu eiliniu paiskejo kad reikes gerti tiroksina, doze 5,0
Labai isgasdino ir nuliudino esama diagnoze, bijau situ vaistu kaip velnias kryziaus... nes tiek daug ir blogu dalyku girdeta....

Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2015 08 13, 16:50)
Aš tai darau kartą metuose, ar bent kas pusantrų metų.

Atkreipiau demesi i jusu postu atsakymus, viskas kaip kad medikai teigia smile.gif svoris augti neturi tokios indikacijos tiroksinas netgi neturi, bet tuomet nesuprantu ko bepaklausi, kiek bepaklausai visos priauge gal beda tame, kad jis sukelia nezmoniska apetita g.gif
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2015 08 13, 10:50)

Medikai isties visi kaip susitare sako baikit nejuokaukit, o forumai luzta nuo info kad visoms auga svoris g.gif
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 18, 18:18)
sveikos,

Esu 8 menesiu leliaus mamyte, kuriai po tyrimu eiliniu paiskejo kad reikes gerti tiroksina, doze 5,0
Labai isgasdino ir nuliudino esama diagnoze, bijau situ vaistu kaip velnias kryziaus... nes tiek daug ir blogu dalyku girdeta....
Papildyta:
Atkreipiau demesi i jusu postu atsakymus, viskas kaip kad medikai teigia  smile.gif svoris augti neturi tokios indikacijos tiroksinas netgi neturi, bet tuomet nesuprantu ko bepaklausi, kiek bepaklausai visos priauge gal beda tame, kad jis sukelia nezmoniska apetita  g.gif
Papildyta:
Medikai isties visi kaip susitare sako baikit nejuokaukit, o forumai luzta nuo info kad visoms auga svoris  g.gif

O tai kas jus gazdina del tiroksino vartojimo?
Atsakyti